Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2018 στις 7:21 ΜΜ, ~Palpatin~ είπε

Οτι ιοντα λειπουν θα τα παρει απο τα μεταλλα, οποτε οχι ειναι απλα χειροτερο απο βρυσης αλλα πολυ χειροτερο.

Θα προτεινα αμεση αλλαγη και καλο ξεπλυμα (εγω το κανω με απιονισμενο) και μετα βαζεις οτι θελεις μεσα, πρεμιξ αν δεν εχεις θεμα ή απιονισμενο ή WFI

Με συγχωρείς για να καταλάβω. https://www.mayhems.net/collections/x1-concentrate-100ml/products/x1-clear-100ml Διάβασα για το συγκεκριμένο concentrate υγρό και πρόσεξα αυτό: Makes 1 Ltrs when mixed with DI or Ultra Pure water (100 ml per 1 Ltr).  ( Το 2ο είναι το νερό που βγάζει η εταιρία με 8ε το λίτρο)

Στη συνέχεια έψαξα τι σημαίνει DI https://www.uswatersystems.com/di-or-deionized-water-terms-and-information, οπού  έλεγε "DI" is an abbreviation for "deionization." The basic deionization definition is simply the process by which ions – charged particles – are removed from water. Typically, this process involves using an ion-exchange media that attracts the charged mineral ions and replaces them with ions that, when combined, make water. 

Αυτό που συμπεραίνω από αυτά τα 2 είναι οτι ο κατασκευαστής συνιστά το Απιονισμένο  Η2Ο. Επίσης ο JayzTowCents, πασίγνωστος Youtuber και ασχολείται χρόνια με υδροψύξεις, το συνιστά κι αυτός. 

Ας μου εξηγήσει αν μπορεί κανείς ρε παιδιά που ακριβώς είναι το λάθος σε αυτά που διαβάζω? Πραγματικά πιστεύω οτι κάτι δεν μεταφράζω σωστά. Αρνούμαι να δεχτώ οτι κάποιοι δεν διαβάζουν τις οδηγίες κατασκευαστή. 99% Κάτι δεν κατάλαβα καλά. Τέλος θέλω να ρωτήσω πόσο πάει περίπου το ενέσιμο Ύδωρ AKA WFI. Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει?

Επεξ/σία από spyreto88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 λεπτά πριν, spyreto88 είπε

Με συγχωρείς για να καταλάβω. https://www.mayhems.net/collections/x1-concentrate-100ml/products/x1-clear-100ml Διάβασα για το συγκεκριμένο concentrate υγρό και πρόσεξα αυτό: Makes 1 Ltrs when mixed with DI or Ultra Pure water (100 ml per 1 Ltr).  ( Το 2ο είναι το νερό που βγάζει η εταιρία με 8ε το λίτρο)

Στη συνέχεια έψαξα τι σημαίνει DI https://www.uswatersystems.com/di-or-deionized-water-terms-and-information, οπού  έλεγε "DI" is an abbreviation for "deionization." The basic deionization definition is simply the process by which ions – charged particles – are removed from water. Typically, this process involves using an ion-exchange media that attracts the charged mineral ions and replaces them with ions that, when combined, make water. 

Αυτό που συμπεραίνω από αυτά τα 2 είναι οτι ο κατασκευαστής συνιστά το Απιονισμένο  Η2Ο. Επίσης ο JayzTowCents, πασίγνωστος Youtuber και ασχολείται χρόνια με υδροψύξεις, το συνιστά κι αυτός. 

Ας μου εξηγήσει αν μπορεί κανείς ρε παιδιά που ακριβώς είναι το λάθος σε αυτά που διαβάζω? Πραγματικά πιστεύω οτι κάτι δεν μεταφράζω σωστά. Αρνούμαι να δεχτώ οτι κάποιοι δεν διαβάζουν τις οδηγίες κατασκευαστή. 99% Κάτι δεν κατάλαβα καλά. Τέλος θέλω να ρωτήσω πόσο πάει περίπου το ενέσιμο Ύδωρ AKA WFI. Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει?

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα (δεν ξερω αν ειχε γινει προηγουμενη συζητηση εδω πριν) 

4 ώρες πριν, spyreto88 είπε

Παιδιά όσον αφορά την Barrow ακούω τα καλύτερα. Ειδικά για την 4η γενιά των fittings (v4) λένε οτι είναι ανώτερα από τα Bitspower. Άλλοι λένε πως η Barrow προμηθεύει την Bitspower. Στο Αλί οι τιμές δεν παίζονται, αρκεί, να κάνει κάποιος μικρές παραγγελίες. Τώρα δεν ξέρω. Αν κάποιος έχει αρνητικές εμπειρίες ας πει κάτι, μην κάψω καμία κάρτα. Επίσης ανεμιστήρες για Radiators τι προτείνετε? Λέω να πάρω τους NZXT Aer P120 120mm στα 13 ευρώ το κομμάτι. Υπάρχει κάποια πρόταση?

bro !!! δες και τα jet flo τα 12 αρια  95 cfm  εχω τα 14 αρια  τα φοραω το καλοκαιρι στο ψυγειο και τα παιζω-ρεγουλαρω στροφες  απο asus suit 

το χειμωνα τα βγαζω φοραω αλλα ποιο χαλαρα  μιλαμε  για πολυς πιεση αερα  τοσο πολυ που κανει και για πιστολακι για μαλλια  αμα  σου χαλασει αλλα δυστηχως ψηλα εχουν θορυβο

https://www.e-shop.gr/coolermaster-r4-jfnp-20pk-r1-jetflo-dark-no-led-fan-120mm-p-PER.811285

• Like 1

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα (δεν ξερω αν ειχε γινει προηγουμενη συζητηση εδω πριν) 

Ναι είχε γίνει. Φαίνεται ακριβώς πάνω από το μήνυμα που έγραψα πριν. Κάποιος υποστηρίζει οτι το απιονισμένο νερό καταστρέφει το loop. Δεν θέλω να αποδείξω το αντίθετο, απλά βλέπω από τον κατασκευαστή ενός γνωστού υγρού να συνιστά απιονισμένο νερό ως βάση για το concentrate και μπερδεύομαι. Απλά αν ξέρει κάποιος ας μου πει κάτι υπεύθυνα γιατί πρόκειται ν βάλω υγρό και δεν θα ήθελα να σπαταλάω 5ευρα για πλάκα για WFI... Αυτό είναι το point

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, spyreto88 είπε

Ναι είχε γίνει. Φαίνεται ακριβώς πάνω από το μήνυμα που έγραψα πριν. Κάποιος υποστηρίζει οτι το απιονισμένο νερό καταστρέφει το loop. Δεν θέλω να αποδείξω το αντίθετο, απλά βλέπω από τον κατασκευαστή ενός γνωστού υγρού να συνιστά απιονισμένο νερό ως βάση για το concentrate και μπερδεύομαι. Απλά αν ξέρει κάποιος ας μου πει κάτι υπεύθυνα γιατί πρόκειται ν βάλω υγρό και δεν θα ήθελα να σπαταλάω 5ευρα για πλάκα για WFI... Αυτό είναι το point

Το απιονισμενο υγρο σκετο δεν κανει για πολυ καιρο, το concentrate που θα αναμιξεις με το απιονισμενο εχει οτι χρειαζεται μεσα για να προστατεψει την λουπα σου. Το απιονισμενο το συστηνουν οι κατασκευαστες γτ δεν περιεχει χημικα και δεν ειναι ιονισμενο. Τωρα wifi και τα σχετικα δεν εχω διαβασει καποια εταιρια να συστηνει και δεν ξερω. Το απιονισμενο παντως με 1μισι ευρω παιρνεις 4λιτρο. 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το απιονισμενο υγρο σκετο δεν κανει για πολυ καιρο, το concentrate που θα αναμιξεις με το απιονισμενο εχει οτι χρειαζεται μεσα για να προστατεψει την λουπα σου. Το απιονισμενο το συστηνουν οι κατασκευαστες γτ δεν περιεχει χημικα που συνδυασμο με το concentrate μπορει να προκαλεσουν ζημια στη λουπα.

Αυτό ήθελα να καταλάβω. Διάβασα βέβαια οτι το καλύτερο νερό είναι του ζάχου... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/7/2018 στις 9:02 ΜΜ, HEL_Fly4ever είπε

Σχετικά με το res το σκέφτηκα κι εγώ νά'παιρνα λιγάκι μεγαλύτερο αν και τα 205ml του υπάρχοντος δε μου φαίνονται κι υπερβολικά λίγα.Το "140" που λέει το μοντέλο της EKWB είναι το ύψος του res (σύνολο 195mm μαζί με την αντλία),η χωρητικότητά του είναι 205ml.Θα κριθούν όλα απ'το χωροταξικό μέσα στο κουτί μου γιατί εκεί που σκέφτομαι αρχικά να το βάλω δεν έχω πάνω από 220-230mm συνολικό χώρο σε ύψος.

Χαίρομαι που έκανα τόσο σωστή επιλογή στα parts (και το ψυγείο δεν είναι overkill),για να πω την αλήθεια ένα ψιλοάγχος τό'χα!Οταν είσαι noob σε κάτι ποτέ δε μπορείς νά'σαι απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές προτού τις κάνεις!

Μόλις έρθουν όλα τα parts σε κάνα 15νθήμερο θα βγει η ανάλογη φωτό και θ'αναρτηθεί εδώ προτού τη συναρμολόγηση.

Ευχαριστώ για την υποδοχή παιδιά χάρηκα που βρήκα το θέμα αυτό στο forum εδώ!

Χαχαχαχχαχα.... Έχουμε σχεδόν το ίδιο σύστημα... Μόνο κουτί διαφορετικό. Σκέφτεσαι καθόλου να βάλεις waterblock στην κάρτα?? Ή το φοβάσαι ακόμα???

6 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Zαχου???

Zachos Pharmacy κλπ κλπ. Διάβασα τις σελίδες του νήματος κι αναγράφεται συχνά-πυκνά.   https://www.zachospharmacy.gr/el/-protes-yles-ximikes-ousies-syntiritika-gia-spitika-kalllyntika/2636-apostagmeno-nero-1-litro.html

Στις 13/7/2018 στις 1:37 ΜΜ, DigitalElf είπε

Αγοράζω συνέχεια φίλε μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το τελωνείο. Άλλα και πάλι με βάση τον τιμοκατάλογο της ΕΕΤΤ, για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Οπότε θα έπρεπε να φάει καπέλο 6,24 ευρώ. Τα 21 που λες, δεν ξέρω πως βγαίνουν. 

Μόλις την έφαγα.... ΦΠΑ+15ε έξοδα εκτελωνισμού ή κάτι τέτοιο. Να τα τα 21,...

Στις 16/7/2018 στις 2:32 ΜΜ, ksaderfoss είπε

Αν δηλαδή ένα λουπ παίρνει 600ml και ένα άλλο 1000ml θεωρείς ότι είναι το ίδιο ;

Αν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ... Αν έχεις ανοιχτό το pc 4ωρο τότε μοιραία η θερμοκρασία του υγρού θα είναι ίδια σε κάθε σημείο της λούπας(ιδανικά). Το μόνο που θα κερδίσεις με τα 1000ml θα είναι ένα 20-30λεπτο ιδανικά. Το να βάλεις πολλά ψυγεία, αυτό θα βοηθήσει πολύ... Οχι τόσο γιατί αυξάνει την ποσότητα του υγρού, όσο γιατί μεγαλώνει την επιφάνεια συναλλαγής θερμότητας, λέω εγώ που δεν έχω στήσει λούπα ακόμη, αλλά ξέρω από μετάδοση θερμότητας. Νομίζω τηρούνται οι ίδιες αρχές. Τέλος πάντων το λέει κ ο JayzTowCents οπότε αν δεν ίσχυε θα τον είχαν ήδη κράξει οι χιλιάδες των subscribers στο κανάλι του. Παρόλα αυτά θα πάρω μεγάλο reservoir...

Επεξ/σία από spyreto88

Στις 17/7/2018 στις 12:44 ΜΜ, Inuyasha είπε

Ένα νορμάλ κύκλωμα για να πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία το υγρό σε στρεσ συνήθως θέλει γύρω στα 15-20 λεπτά βάζοντας παραπάνω υγρό ίσως να φτάσεις τα 25 λεπτά το θεμα είναι ότι θα έχεις ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα η τελική μέγιστη θερμοκρασία και στης 2 περίπτωσης θα είναι η ίδια

Κάτι που σκέφτηκα τώρα που διάβαζα τη διαμάχη για την ποσότητα του υγρού στη λούπα.

Γενικά συμφωνώ με όσα λες κ πραγματικά αυτά που σκέφτομαι, τα γράφεις όπως ακριβώς τα σκέφτομαι. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε, οτι αν κάποιος έχει καλό airflow στο κουτί και μεγάλο ρεζερβουάρ(>200ml), τα τοιχώματα του τελευταίου λειτουργούν αυτόματα ως επιφάνεια συναγωγής θερμότητας, πράγμα που απειροελάχιστα ωφελεί στη διατήρηση χαμηλότερης θερμοκρασίας στο σύστημα. Και πάλι εντελώς θεωρητικό και οικονομικά ασύμφορο, με την έννοια οτι είναι καλύτερα να πάρεις ένα ακόμα ψυγείο.

Απλά για κάποιον σχολαστικό χαρακτήρα που δεν λογαριάζει τα χρήματα( 70% αυτών που ασχολούνται με λούπες το κάνουν) μπορεί να παίζει κι αυτό το ρόλο του.

Βέβαια από την άλλη κάποιος μπορεί να πει οτι το ρεζερβουάρ ψύχει την αντλία (αν είναι combo) και έτσι η όποια θετική συμβολή του ρεζερβουάρ εξουδετερώνεται. Γενικά αυτή η κουβέντα κατά τη γνώμη μου είναι για πάρα πολύ σχολαστικούς ανθρώπους που "αγγίζουν την τελειότητα", όπως έλεγε κι ο κύριος Τόκος(ρεπόρτερ). Πάντως τα λες πολύ σωστά.

Στις 16/8/2018 στις 9:40 ΜΜ, aOUaS88 είπε

Θυμαμαι ειχε πιο πολλα πραγματα περι Watercooling εκει στο eworld..Δν εχουν τπτ τωρα..3 cpu blocks ,9 rads τπτ απο coolants...Παει για λουκετο?   Eγω μια φορα χρειαστηκε να παρω απο κει κ επρεπε να κανω επιστροφη καποια λιγα πραγματα κ μικρης αξιας κ παιζει να τους πηρε κ κανα μηνα μεχρι να κανουν refund + ο τυπας εκει π σηκωνει το τηλ ηταν για πολλες κλοτσες..  :P 

Αααα καλά. Μιλάμε οι τύποι δεν παίζονται. Έστειλα e-mail αναλυτικότατο(μέχρι και φωτό με κωδικούς προϊόντων) με προϊόντα που ήθελα να αγοράσω για wc. Μιλάμε για 800-900ε EKWB. Ήθελα να δω αν γίνεται να τα παραγγείλω όλα από αυτούς και ίσως αν γίνει κάποια καλύτερη τιμή αν πληρώσω κασέρι κλπ... Απάντηση... Ποτέεεε... Ούτε καρφίτσα από e-world κι ας είναι ένα δρόμο πάνω απ το σπίτι μου. Να μάθουν να σέβονται το χέρι που τους ταΐζει.  

2 ώρες πριν, spyreto88 είπε

ΚΑααα καλά. Μιλάμε οι τύποι δεν παίζονται. Έστειλα e-mail αναλυτικότατο(μέχρι και φωτό με κωδικούς προϊόντων) με προϊόντα που ήθελα να αγοράσω για wc. Μιλάμε για 800-900ε EKWB. Ήθελα να δω αν γίνεται να τα παραγγείλω όλα από αυτούς και ίσως αν γίνει κάποια καλύτερη τιμή αν πληρώσω κασέρι κλπ... Απάντηση... Ποτέεεε... Ούτε καρφίτσα από e-world κι ας είναι ένα δρόμο πάνω απ το σπίτι μου. Να μάθουν να σέβονται το χέρι που τους ταΐζει.  

Ρε συ αν θες EKWB απευθειας απο το site τους η απο caseking,χωρις να το σκεφτεσαι...

Ειπαμε τα σκας για custom loop αλλα 800 900 ευρο,εσυ το τερματισες??τι εχεις 2 cpus κ triple gpus? :P  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aOUaS88 είπε

Ρε συ αν θες EKWB απευθειας απο το site τους η απο caseking,χωρις να το σκεφτεσαι...

Ειπαμε τα σκας για custom loop αλλα 800 900 ευρο,εσυ το τερματισες??τι εχεις 2 cpus κ triple gpus? :P  

Αδερφέ μου δυστυχώς 836ε έβγαιναν στο site, γιατί πάω από την αρχή. Caseking... Φαρμάκι με κέρασε ο Γερμανός. Αυτός ήταν ο λόγος που έψαξα αλλού. Αν θες ρίξε μια ματιά και πες μου αν κάτι είναι περιττό. Υπόψιν, χωρίς ανεμιστήρες όλα αυτά. Πήγα στο site και κάποια τα είχαν πιο ακριβά από e-shop. Εντάξει τώρα, 30 ευρώ μεταφορικά από Τσεχία. Ε βέβαια όταν για το πριονάκι μ τον εσωτερικό σωλήνα σε χρεώνει 17ε  πως να μην βγουν. Είπαμε να δώσουμε για το hobby. Αλλά 40ε για backplate gpu είναι ξεφτύλα. Ένα ορθογώνιο κομμάτι ακρυλικό είναι.  Έλεος. 160 για αντλία? Τέλος πάντων μου κόστισε 250ε κάτω μια πολύ μεγαλύτερη παραγγελία από Αλί. Τώρα ελπίζω τα Barrow που πήρα να βγουν καλά και να μην έχουν διαρροές οι γωνίες. Αλλά πραγματικά θεωρώ υπερβολικό οι τιμές της ΕΚ να είναι 100% πάνω από τις τιμές τις Barrow στα fittings. Να προσπαθώ να κάνω 800+ παραγγελία και να μην μου κάνουν δώρο ούτε τα μεταφορικά. Απεναντίας στο FormulaMod ο Κινέζος, μ ένα μήνυμα για παζάρι, δωρεάν μεταφορικά και 20ε έκπτωση στις ήδη χαμηλές τιμές (μεταφορικά 54ε). Εντάξει... Κάποιοι λένε οτι οι τιμές είναι σχεδόν το ίδιο. Εμένα μου φάνηκε πολύ διαφορετικό. Εκτός κι αν δεν ξέρω πρόσθεση. Το μόνο που φοβάμαι είναι η ποιότητα. Ε αν είναι μούφα κλαίω... Τα reviews όμως άλλα λένε. Παρόλα αυτά κρατάω μικρό καλάθι. Ο χρόνος θα δείξει.

Υδρόψυξη Custom Loop.docx

Επεξ/σία από spyreto88

8 hours ago, spyreto88 said:

Τώρα ελπίζω τα Barrow που πήρα να βγουν καλά και να μην έχουν διαρροές οι γωνίες. Αλλά πραγματικά θεωρώ υπερβολικό οι τιμές της ΕΚ να είναι 100% πάνω από τις τιμές τις Barrow στα fittings.

Το σημαντικότερο πρόβλημα στις περισσότερες μάρκες, αν και όχι τόσο οι 90°, όσο οι 45°. Έχω καταλήξει να παίρνω 4-5 ΕΚ και τα υπόλοιπα άλλες μάρκες, που δεν είναι τόσο σημαντικά.

Για την αντλία τώρα, βρες μία οποιαδήποτε D5 να βάλεις, δε χρειάζεται να είναι ΕΚ.

Λεφτά γενικά αξίζει να δώσεις στα blocks και στις γωνιές, τα υπόλοιπα όχι τόσο για μένα.

• Like 2

7 ώρες πριν, Zaytsev είπε

Το σημαντικότερο πρόβλημα στις περισσότερες μάρκες, αν και όχι τόσο οι 90°, όσο οι 45°. Έχω καταλήξει να παίρνω 4-5 ΕΚ και τα υπόλοιπα άλλες μάρκες, που δεν είναι τόσο σημαντικά.

Για την αντλία τώρα, βρες μία οποιαδήποτε D5 να βάλεις, δε χρειάζεται να είναι ΕΚ.

Λεφτά γενικά αξίζει να δώσεις στα blocks και στις γωνιές, τα υπόλοιπα όχι τόσο για μένα.

Δηλαδή να μη ρισκάρω γωνίες Barrow? Να πάω να πάρω καινούριες ΕΚ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Κι αυτό που διαβάζω πολύ είναι να μην προτιμώ γενικά rottary. Να το κάνω έτσι λες?

24 minutes ago, spyreto88 said:

Δηλαδή να μη ρισκάρω γωνίες Barrow? Να πάω να πάρω καινούριες ΕΚ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο? Κι αυτό που διαβάζω πολύ είναι να μην προτιμώ γενικά rottary. Να το κάνω έτσι λες?

Αν θέλεις οπωσδήποτε γωνίες, προτίμησε ΕΚ. Αν πάρεις 4-5 δε θα είναι μεγάλη η διαφορά στο κόστος. Εχθές έκανα συντήρηση (μετά από 2 χρόνια) και μια 45°, που είχα στο ψυγείο, άρχισε να στάζει. Αναγκαστικά, άδειασμα όλο, αλλαγή με 90°, διαφορετικό μήκος στο σωλήνα για να ταιριάξει και πάλι από την αρχή γέμισμα-εξαέρωση. Δεν αξίζει για 20-30€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...