Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling


alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,

θα σας αποσπάσω λίγο από το θέμα που σηζητάτε για να ρωτήσω το εξής: Είδα στο youtube και λένε και διάφοροι ότι προτού τοποθετηθεί για πρώτη φορά ένα καινούργιο ψυγείο στο loop θα πρέπει να πλυθεί εσωτερικά για να φύγουν τυχόν βρομιές και σκουπίδια που δημιουργήθηκαν κατά την κατασκευή του και πολύ πιθανόν να υπάρχουν μέσα ακόμα.Στο βίντεο που είδα - και σίγουρα υπάρχουνε κι άλλα - ο τύπος έβαλε μέσα νερό,τάπωσε την είσοδο & έξοδο,το ταρακούνησε καλά μερικές φορές κι έπειτα άδειασε το νερό μαζί μ'ένα σωρό μαύρα μικρά κομματάκια.Θεωρείτε ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει ή εξαρτάται από την ποιότητα του ψυγείου π.χ. τα όχι και τόσο καλής ποιότητας/κατασκευής έχουνε σκουπίδια ενώ τα καλύτερα όχι.Και φυσικά αν πρέπει να το κάνω θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ίδιο WFi νερό με το κυρίως γέμισμα του loop διαφορετικά της βρύσης θα αφήσει κατάλοιπα άλλατα σωστά?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Όχι, απλώς τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει στην ίδια θερμοκρασία. Έχεις μεγαλύτερη θερμοκρασιακή αδράνεια με περισσότερο υγρό.

μπραβο ρε  sheo  αυτό λέμε οτι μια λούπα επωφελείται από περισσότερο υγρό σε σχέση με μια άλλη που είναι τσίμα τσίμα υπο προϋποθέσεις μπορεί να είναι και λίγο πιο κρυα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
1 λεπτό πριν, emperorN είπε

μπραβο ρε  sheo  αυτό λέμε οτι μια λούπα επωφελείται από περισσότερο υγρό σε σχέση με μια άλλη που είναι τσίμα τσίμα υπο προϋποθέσεις μπορεί να είναι και λίγο πιο κρυα...

Πιο κρύα δεν θα είναι απλά αλλάζει ο χρόνος που θέλει να πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία,

στη περίπτωση με το νερό επάνω, η θερμοκρασία βρασμού του νερού είναι πχ 100 βαθμοί, αν το ποτιρι νερού θέλει 1 λεπτό να βράσει η κατσαρόλα θα θέλει 10, είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη η θερμοκρασία βρασμού δεν αλλάζει το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει σε αυτή την θερμοκρασία

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, HEL_Fly4ever είπε

Καλημέρα παιδιά,

θα σας αποσπάσω λίγο από το θέμα που σηζητάτε για να ρωτήσω το εξής: Είδα στο youtube και λένε και διάφοροι ότι προτού τοποθετηθεί για πρώτη φορά ένα καινούργιο ψυγείο στο loop θα πρέπει να πλυθεί εσωτερικά για να φύγουν τυχόν βρομιές και σκουπίδια που δημιουργήθηκαν κατά την κατασκευή του και πολύ πιθανόν να υπάρχουν μέσα ακόμα.Στο βίντεο που είδα - και σίγουρα υπάρχουνε κι άλλα - ο τύπος έβαλε μέσα νερό,τάπωσε την είσοδο & έξοδο,το ταρακούνησε καλά μερικές φορές κι έπειτα άδειασε το νερό μαζί μ'ένα σωρό μαύρα μικρά κομματάκια.Θεωρείτε ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει ή εξαρτάται από την ποιότητα του ψυγείου π.χ. τα όχι και τόσο καλής ποιότητας/κατασκευής έχουνε σκουπίδια ενώ τα καλύτερα όχι.Και φυσικά αν πρέπει να το κάνω θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ίδιο WFi νερό με το κυρίως γέμισμα του loop διαφορετικά της βρύσης θα αφήσει κατάλοιπα άλλατα σωστά?

Ευχαριστώ.

εγω που ειχα παρει απο εκ τα παντα (θεωρειται εκ των κορυφαιον του ειδους) τα μπλοκ ηταν μεσα  στα λαδια απο τα τεστ στεγανότητας και τα ψυγεία δεν έβγαζαν ρινισματα αλλα μαυριλα λογω χαλκου  τα μπλοκ τα εκανα με οδοντοβουρστα και σαπούνι. τα ψυγεία  άπλα τα έκανα οπως περιγράφεις με απλό αποσταγμένο νερού (αυτο για το συδερο  ) τα αφησα να στεγνωσουν  και μετα τα τοποθέτησα ....δεν τρελάθηκα πάντως κανα 2 flasing  και τελος

36 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Πιο κρύα δεν θα είναι απλά αλλάζει ο χρόνος που θέλει να πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία,

στη περίπτωση με το νερό επάνω, η θερμοκρασία βρασμού του νερού είναι πχ 100 βαθμοί, αν το ποτιρι νερού θέλει 1 λεπτό να βράσει η κατσαρόλα θα θέλει 10, είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη η θερμοκρασία βρασμού δεν αλλάζει το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει σε αυτή την θερμοκρασία

ο σκοπος του παραδειγματος ειναι για να τονίσει αυτο που ειχες πει εσυ  σε ενα προηγούμενο ποστ.. εγω ειδα 2 βαθμούς κάτω με τα ιδια πράματα αλλα με διαφορετική ως προς την ένωση ροη  (οχι την σειρα ) οταν η θερμοκρασία  νερού ήταν ίδια  αυτό που ειχε διάφορα ηταν οτι κράταγε το σύστημα σε  βαθμούς πιο κάτω για αρκετη ωρα παραπάνω....  που πιστεύω αξίζει ... φυσικα ρολο παιζει και το σεμι οπεν κουτι αλλα  και οτι η σωλήνωση φεύγει και από το πίσω μέρος του....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
29 λεπτά πριν, emperorN είπε

εγω που ειχα παρει απο εκ τα παντα (θεωρειται εκ των κορυφαιον του ειδους) τα μπλοκ ηταν μεσα  στα λαδια απο τα τεστ στεγανότητας και τα ψυγεία δεν έβγαζαν ρινισματα αλλα μαυριλα λογω χαλκου  τα μπλοκ τα εκανα με οδοντοβουρστα και σαπούνι. τα ψυγεία  άπλα τα έκανα οπως περιγράφεις με απλό αποσταγμένο νερού (αυτο για το συδερο  ) τα αφησα να στεγνωσουν  και μετα τα τοποθέτησα ....δεν τρελάθηκα πάντως κανα 2 flasing  και τελος

ο σκοπος του παραδειγματος ειναι για να τονίσει αυτο που ειχες πει εσυ  σε ενα προηγούμενο ποστ.. εγω ειδα 2 βαθμούς κάτω με τα ιδια πράματα αλλα με διαφορετική ως προς την ένωση ροη  (οχι την σειρα ) οταν η θερμοκρασία  νερού ήταν ίδια  αυτό που ειχε διάφορα ηταν οτι κράταγε το σύστημα σε  βαθμούς πιο κάτω για αρκετη ωρα παραπάνω....  που πιστεύω αξίζει ... φυσικα ρολο παιζει και το σεμι οπεν κουτι αλλα  και οτι η σωλήνωση φεύγει και από το πίσω μέρος του....

Ένα νορμάλ κύκλωμα για να πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία το υγρό σε στρεσ συνήθως θέλει γύρω στα 15-20 λεπτά βάζοντας παραπάνω υγρό ίσως να φτάσεις τα 25 λεπτά το θεμα είναι ότι θα έχεις ακριβώς ίδιο αποτέλεσμα η τελική μέγιστη θερμοκρασία και στης 2 περίπτωσης θα είναι η ίδια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Inuyasha said:

Πιο κρύα δεν θα είναι απλά αλλάζει ο χρόνος που θέλει να πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία,

στη περίπτωση με το νερό επάνω, η θερμοκρασία βρασμού του νερού είναι πχ 100 βαθμοί, αν το ποτιρι νερού θέλει 1 λεπτό να βράσει η κατσαρόλα θα θέλει 10, είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη η θερμοκρασία βρασμού δεν αλλάζει το μόνο που αλλάζει είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει σε αυτή την θερμοκρασία

Μια χαρά τα λέει ο Inuyasha, θερμοδυναμική 1ης λυκείου. 

To μέγεθος του res συμβάλει μόνο στο  πόσο γρήγορα το ψυκτικό υγρό Θα αντιδράσει στις διακυμάνσεις θερμοκρασίας, μέχρι να φτάσει σε σταθερή θερμοκρασία.

Μέτα είναι άσχετο, καθώς η ολική θερμική του ενέργεια παραμένει σταθερή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, DigitalElf είπε

Μια χαρά τα λέει ο Inuyasha, θερμοδυναμική 1ης λυκείου. 

To μέγεθος του res συμβάλει μόνο στο  πόσο γρήγορα το ψυκτικό υγρό Θα αντιδράσει στις διακυμάνσεις θερμοκρασίας, μέχρι να φτάσει σε σταθερή θερμοκρασία.

Μέτα είναι άσχετο, καθώς η ολική θερμική του ενέργεια παραμένει σταθερή.

νομίζω ότι όλοι αυτό λέμε  η θερμοχωρητικοτητας του υγρού -υλικού είναι ίδια τι έχεις 10 ml τι έχεις 10 λιτρα ...ως προς την απόσταση διαφωνώ όμως καθώς και οτι μπορείς να ρίξεις την θερμοκρασία  έστω και ένα 3% στο ψυκτικό μέσο  κάτω  με τα ίδια ψυγεία ..αποδείξεις προσεχώς...

Επεξ/σία από emperorN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, emperorN είπε

νομίζω ότι όλοι αυτό λέμε  η θερμοχωρητικοτητας του υγρού -υλικού είναι ίδια τι έχεις 10 ml τι έχεις 10 λιτρα ...ως προς την απόσταση διαφωνώ όμως καθώς και οτι μπορείς να ρίξεις την θερμοκρασία  έστω και ένα 3% στο ψυκτικό μέσο  κάτω  με τα ίδια ψυγεία ..αποδείξεις προσεχώς...

Οπως ειπα παραπάνω αν κερδίζεις σε θερμοκρασίες με μεγαλύτερη διαδρομή τότε τα ψυγεία πάνω στο κύκλωμα είναι ανεπαρκή

Αλλά και πάλι δεν κερδίζεις πρακτικά μιας και μετά από κάποια ώρα το κύκλωμα θα ισορροπήσει

Επεξ/σία από Inuyasha
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Οπως ειπα παραπάνω αν κερδίζεις σε θερμοκρασίες με μεγαλύτερη διαδρομή τότε τα ψυγεία πάνω στο κύκλωμα είναι ανεπαρκή

Αλλά και πάλι δεν κερδίζεις πρακτικά μιας και μετά από κάποια ώρα το κύκλωμα θα ισορροπήσει

δεν έχω καταλάβει  αυτό:  Αλλά και πάλι δεν κερδίζεις πρακτικά μιας και μετά από κάποια ώρα το κύκλωμα θα ισορροπήσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
2 λεπτά πριν, emperorN είπε

δεν έχω καταλάβει  αυτό:  Αλλά και πάλι δεν κερδίζεις πρακτικά μιας και μετά από κάποια ώρα το κύκλωμα θα ισορροπήσει

Βάζοντας παραπάνω υγρό ίσως αντί για πχ 10 λεπτά για να φτάσει το κύκλωμα στη μέγιστη να θέλει μισή ώρα αλλά είτε στη μία περίπτωση είτε στην άλλη η τελική μέγιστη θερμοκρασία θα είναι η ίδια με μεγαλύτερη ποσότητα υγρό δεν θα δεις καλύτερες θερμοκρασίες σε καμία περίπτωση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 minutes ago, emperorN said:

νομίζω ότι όλοι αυτό λέμε  η θερμοχωρητικοτητας του υγρού -υλικού είναι ίδια τι έχεις 10 ml τι έχεις 10 λιτρα ...ως προς την απόσταση διαφωνώ όμως καθώς και οτι μπορείς να ρίξεις την θερμοκρασία  έστω και ένα 3% στο ψυκτικό μέσο  κάτω  με τα ίδια ψυγεία ..αποδείξεις προσεχώς...

Δεν μπορείς να αλλάξεις τους νόμους της θερμοδυναμικής, μπορείς να προσπαθήσεις, αλλά θα αποτύχεις.

Είναι λογικό όπως το διατυπώνεις, σαν σκέψη, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι το μέγεθος του res επηρεάζει μόνο το πόσο γρήγορα το ψυκτικό αντιδρά στις διακυμάνσεις και φτάνει σε σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας, δεν έχει να κάνει με την πραγματική θερμοκρασία.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 16/7/2018 στις 3:18 ΜΜ, ksaderfoss είπε

Ας μην κολλάμε στη θεωρία περί διαμέτρου του σωλήνα και περί μήκος αυτό είναι το λιγότερο και π πρακτικά δεν παίζει τόσο ρόλο . Αλλα Είναι απλή φυσική όσο πιο πολύ υγρό εχεις τόσο καλύτερα είναι γιατί η θερμοκρασία έχει  περισσότερο χώρο να κάνει spread όποτε αν βάλεις μεγαλύτερο ρεζερβουάρ η κ δεύτερο π λες η κ πιο χοντρά ψυγεία επέτρεψε μ να σου πω ότι έχει διαφορα. Μπορεί να μην έχει τόσο αν απλά βάλεις λίγο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ και αυξήσεις 30-40 ml αλλα σύνολο αν πάρεις και πιο χοντρά ψυγεία και μεγαλώσει κ άλλο ο όγκος νερού τότε αρχίζουν να φαίνονται ο διαφορες . Ακόμα κ με ένα καστομ reservoir που πάιρνει πολύ περισσότερο υγρό θα δεις διαφορα ακριβώς γτ αυξάνεις τον όγκο 

Λάθός και πάλι λάθος, δε μας εξηγείς και την "απλή" φυσική που αναφέρεις πού ακριβώς την δίαβασες ή μήπως έκανες μια λογική υπόθεση που ταίριαζε στο μυαλό σου......για να δείς πόσο άσχετο είναι η ικανότητα ψύξης ενός loop σε σχέση με το tank, 

Ειναι σαν να λες ότι η ικανότητα του συστήματος ψύξης ενός κινητήρα εξαρτάται από το μέεθος του δοχείου πλήρωσης του ψυκτικού υγρού, άν εσένα σου φαίνεται λογικό αυτό τότε αναθεώρησε τις απόψεις σου περί "απλής φυσικής"

Η απόδοση μιας σωστά στημένης υδρόψυκης έχει να κάνει βασικά μέ

- Το Α και το Ω είναι το waterblock η ποιότητα του και ο εσωτερικός σχεδιασμός του

-Η επαφή του waterblock με το hs (ποιοτική πάστα) και αυτού με το die γι αυτό και κάνουμε delid όταν χρειάζεται

- Η σωστή τοποθέτηση και ο τύπος των ανεμιστήρων του συστήματος

-Η αντλία και η ικανότητα της, να δίνει το σωστό flow στο υγρό.

-Βασικό η θερμοκρασία του δωματίου, δε γίνεται με θερμοκρασία 25 βαθμούς στο δωμάτιο να περιμένει κανείς χαμηλότερη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού

-Το ψυκτικό υγρό που ΝΑΙ κάνει διαφορά στην απόδοση ανάλογα φυσικά με το τι είναι διατεθιμένος να πληρώσει, και επίσης ένα σωστό υγρό διαθέτει και αντιμικροβιακούς παράγοντες που προστατεύουν ψυγεία κυρίως από το να βάλουν βατράχια στις σωληνώσεις τους

Δεν είναι δυνατό να βλέπεις custom συστήματα με ύδρόψυξη 500€ και να βλέπεις πειράματα, με απιονισμένο νερό, wfi, parafloo και ότι μαλακία κατέβει στον καθένα απλ΄'α γιατι τσιγκουνεύτηκε το 20άρικο

Αντίθετα το tank άν έχει μεγάλη διατομή και είναι σωστό βοηθά στην σωστή εξαέρωση του συστήματος μας!!!!!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ και γράφω ΔΙΑΤΟΜΗ όχι ΧΩΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ, καθώς επίσης και στην ευκολότερη πλήρωση του κυκλώματος μας..........

Π.χ. ένα ποιοτικό tank από ΕΚ σε σχέση με μία σαβούρα από ΤΤ,  Και για να σε προλάβω αν το σκέφτεσαι μεγαλύτερο tank άρα έχω περισσότερο "κρυο" ψυκτικό διαθέσιμο σε σχέση με ένα μικρότερο tank, είναι τελείως λάθος, το μόνο που μετράει είναι να έχεις την σωστή ποσότητα ψυκτικού στο σύστημα σου που σημαίνει να είναι γεμάτο το loop χωρίς αέρα φυσαλίδες κλπ..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Qless είπε

Δεν είναι δυνατό να βλέπεις custom συστήματα με ύδρόψυξη 500€ και να βλέπεις πειράματα, με απιονισμένο νερό, wfi, parafloo και ότι μαλακία κατέβει στον καθένα απλ΄'α γιατι τσιγκουνεύτηκε το 20άρικο

 

Γτ τι εχει το wfi η το απιονισμενο νερο?? :P  

Eσυ τι προτεινεις δλδ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...