Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, DigitalElf είπε Αγοράζω συνέχεια φίλε μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το τελωνείο. Άλλα και πάλι με βάση τον τιμοκατάλογο της ΕΕΤΤ, για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Οπότε θα έπρεπε να φάει καπέλο 6,24 ευρώ. Τα 21 που λες, δεν ξέρω πως βγαίνουν. Τελος εκτελωνισμόυ των Ελτα είναι τα έξτρα 15 ευρώ (από 22 έως 150) 36 λεπτά πριν, DigitalElf είπε Δεν θέλω να φαίνονται ούτε μικρά ούτε μεγάλα. Δεν υπάρχει sweet spot? Τώρα για τα fittings λογικά EK. Άλλα αν βρω και μεταχειρισμένα εδώ τα παίρνω, και ας μην είναι EK. Πρέπει να καταλήξω πρώτα στο μέγεθος. Πρακτική διαφορά δεν θα δεις σε απόδοση είναι καθαρά αισθητικό το θέμα Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Inuyasha 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Τελευταία σκέφτομαι αρκετά να πάω για την 1η μου Custom υδρόψυξη. Τώρα είμαι με την Corsair H110i GT που έχω αλλάξει τα φουρφούρια με Noctua industrial fans. Για πείτε γνώμες που να κινηθώ (καθότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το κομμάτι αυτό), περίπου πόσο θα κοστίσει και αν θα έχω καλύτερη ψύξη και λιγότερο θόρυβο από ότι είμαι τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε Τελευταία σκέφτομαι αρκετά να πάω για την 1η μου Custom υδρόψυξη. Τώρα είμαι με την Corsair H110i GT που έχω αλλάξει τα φουρφούρια με Noctua industrial fans. Για πείτε γνώμες που να κινηθώ (καθότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το κομμάτι αυτό), περίπου πόσο θα κοστίσει και αν θα έχω καλύτερη ψύξη και λιγότερο θόρυβο από ότι είμαι τώρα. Εξαρτάτε από πόσα θέλεις να ξοδεψεις, στο θόρυβο (με το ανάλογο κόστος πάντα) μπορείς να τον ρίξεις αισθητά βάζοντας παραπάνω ψυγεία και να φτάσεις να παίζεις τους ανεμηστηρες σου ίσα ίσα να γυρνάνε, στην απόδοση τώρα ίσως κερδίσεις μερικούς βαθμούς ΑΛΛΆ το κόστος στο 95%τον περιπτώσεων είναι αρκετά μεγάλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Εξαρτάτε από πόσα θέλεις να ξοδεψεις, στο θόρυβο (με το ανάλογο κόστος πάντα) μπορείς να τον ρίξεις αισθητά βάζοντας παραπάνω ψυγεία και να φτάσεις να παίζεις τους ανεμηστηρες σου ίσα ίσα να γυρνάνε, στην απόδοση τώρα ίσως κερδίσεις μερικούς βαθμούς ΑΛΛΆ το κόστος στο 95%τον περιπτώσεων είναι αρκετά μεγάλο Αν σου είναι εύκολο θα ήθελα μια πρόταση με όλα τα υλικά που θα χρειαστώ και να δω και το κόστος. Ξεπερνάμε τα 250-300 ? Μόνο για CPU. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Vasilis 07 είπε Αν σου είναι εύκολο θα ήθελα μια πρόταση με όλα τα υλικά που θα χρειαστώ και να δω και το κόστος. Ξεπερνάμε τα 250-300 ? Μόνο για CPU. Εκεί γύρω θα παίξεις σε μια σύνθεση με ένα τριπλό ψυγείο μπλοκ fitting ρεζερβουαρ αντλία ρακορ από Ευρώπη Ελλάδα, αν κυνηγήσει τα κινέζικα από AliExpress κτλ θα γλυτώσεις κάτι αλλά με τον κίνδυνο να σταματήσει κάτι στο τελωνείο και να έρθεις στα ίδια αν όχι παραπάνω λεφτά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Εκεί γύρω θα παίξεις σε μια σύνθεση με ένα τριπλό ψυγείο μπλοκ fitting ρεζερβουαρ αντλία ρακορ από Ευρώπη Ελλάδα, αν κυνηγήσει τα κινέζικα από AliExpress κτλ θα γλυτώσεις κάτι αλλά με τον κίνδυνο να σταματήσει κάτι στο τελωνείο και να έρθεις στα ίδια αν όχι παραπάνω λεφτά ok. Μπορείς να παραθέσεις μια σύνθεση ? (θα προτιμούσα από εδώ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 41 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε ok. Μπορείς να παραθέσεις μια σύνθεση ? (θα προτιμούσα από εδώ). Κατι τετοιο κοιτας , δεν εχω βαλει ανεμηστηρες και ολα ειναι απλα ρακορ χωρις γωνιες 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, DigitalElf είπε Αγοράζω συνέχεια φίλε μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το τελωνείο. Άλλα και πάλι με βάση τον τιμοκατάλογο της ΕΕΤΤ, για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Οπότε θα έπρεπε να φάει καπέλο 6,24 ευρώ. Τα 21 που λες, δεν ξέρω πως βγαίνουν. σορρυ για το οφφτοπικ Ναι όπως αναφέρει και ο φίλος τα Τέλη εκτελωνισμου των ΕΛΤΑ σε αυτό το ποσό ειναι 15 ευρο όποτε από αυτό προκύπτει τα 21 Επίσης να αναφέρω για την ιστορία ότι ζητήθηκε από τον ΕΛΤΑ και σκρινακι η από το paypal η από κάρτα για να δουν την τιμή αγοράς για να περάσει τελωνείο και μετά στείλανε την λυπητερή όταν έφθασε στο ταχυδρομείο της περιοχής !! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από ultraex2003 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HEL_Fly4ever Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, Χθές παρέλαβα την αντλία μου μαζί με μερικά ακόμη κομμάτια του loop.Όπως είπα και την άλλη φορά, πήρα την EKWB Pump Combo Reservoir EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM.Σε μια γρήγορη ματιά που της έριξα, κάτι παράξενο που παρατήρησα (ή που νομίζω πως παρατήρησα δε θυμάμαι καλά) είναι πως το μπριζάκι της αντλίας που τη συνδέει στη motherboard για να ρυθμίζει τα rpm της αντί να έχει 4 pins λόγω PWM είχε μόνο 2!!!Κάτω όμως απ'την ανλία,στη βάση της αλλά και στο κουτί απ'έξω γράφει πως είναι PWM!! Γίνεται νά'ναι PWM και νά'χει 2πινο μπριζάκι???Δυστυχώς βιαζόμουν πολύ να φύγω για Σ/Κ και δε σκέφτηκα να πάρω φωτό να σας δείξω εδώ αλλά Δευτέρα πρωί θα το κάνω οπωσδήποτε.Για να μου φύγει η αγωνία ( ή να σκάσω ακόμη περισσότερο) μήπως κατά τύχη έχει κανείς ακριβώς το ίδιο part ν'ανέβαζε εδώ μια ανάλογη φωτό ή απλά να δει πώς είναι και να μου πει?Εκτός βέβαια κι αν έκανα λάθος και να με μπέρδεψε το Molex που είναι έτσι κι αλλιώς 2πινο και στη φούρια μου να φύγω μού'μεινε ότι είναι και το άλλο έτσι...αλλά φοβάμαι πως όχι.Απ'την άλλη πάλι έψαξα το site της EKWB και δεν υπάρχει πουθενά ακριβώς αυτό το part δίχως νά'ναι PWM αλλά μόνον RGB! Ευχαριστώ παιδιά,περιμένω τα σχόλια/βοήθειά σας με αγωνία. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από HEL_Fly4ever Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Inuyasha είπε Κατι τετοιο κοιτας , δεν εχω βαλει ανεμηστηρες και ολα ειναι απλα ρακορ χωρις γωνιες Σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα αυτή η σύνθεση θεωρείται ότι πιο VFM ή είμαστε στην κατηγορία καλή προς πολύ καλή ? Λογικά ρακόρ θα μπουν γωνίες οπότε ανεβαίνει το κόστος ? Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από Vasilis 07 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 48 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε Σε ευχαριστώ πολύ. Τώρα αυτή η σύνθεση θεωρείται ότι πιο VFM ή είμαστε στην κατηγορία καλή προς πολύ καλή ? Λογικά ρακόρ θα μπουν γωνίες οπότε ανεβαίνει το κόστος ? Σε κάτι αναβαθμίσιμο σε ότι χρειαστείς είναι στη κατηγορία καλό(αν υπάρχει θέμα χώρου μπορείς να κοιτάξεις σε κάτι αντίστοιχο combo reservoir +ddc pump) , σε πιο φτηνή αντλία μαζί με κάτι πιο φτηνό σε ρεζερβουαρ θα γλυτώσεις κάνα 40-50 ευρώ αλλά αν θελήσεις να προσθέσεις ψυγεία-Block αργότερα θα τα βρει σκούρα, για μεγαλύτερη οικονομία ίσως έβαζες και barbed fitting αλλά δεν τα συνηστω Εφόσον παίζεις με ελαστικό σωλήνα κατά 99%μπορείς να κάνεις δουλειά και χωρίς έξτρα γωνίες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, HEL_Fly4ever είπε Καλημέρα παιδιά, Χθές παρέλαβα την αντλία μου μαζί με μερικά ακόμη κομμάτια του loop.Όπως είπα και την άλλη φορά, πήρα την EKWB Pump Combo Reservoir EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM.Σε μια γρήγορη ματιά που της έριξα, κάτι παράξενο που παρατήρησα (ή που νομίζω πως παρατήρησα δε θυμάμαι καλά) είναι πως το μπριζάκι της αντλίας που τη συνδέει στη motherboard για να ρυθμίζει τα rpm της αντί να έχει 4 pins λόγω PWM είχε μόνο 2!!!Κάτω όμως απ'την ανλία,στη βάση της αλλά και στο κουτί απ'έξω γράφει πως είναι PWM!! Γίνεται νά'ναι PWM και νά'χει 2πινο μπριζάκι???Δυστυχώς βιαζόμουν πολύ να φύγω για Σ/Κ και δε σκέφτηκα να πάρω φωτό να σας δείξω εδώ αλλά Δευτέρα πρωί θα το κάνω οπωσδήποτε.Για να μου φύγει η αγωνία ( ή να σκάσω ακόμη περισσότερο) μήπως κατά τύχη έχει κανείς ακριβώς το ίδιο part ν'ανέβαζε εδώ μια ανάλογη φωτό ή απλά να δει πώς είναι και να μου πει?Εκτός βέβαια κι αν έκανα λάθος και να με μπέρδεψε το Molex που είναι έτσι κι αλλιώς 2πινο και στη φούρια μου να φύγω μού'μεινε ότι είναι και το άλλο έτσι...αλλά φοβάμαι πως όχι.Απ'την άλλη πάλι έψαξα το site της EKWB και δεν υπάρχει πουθενά ακριβώς αυτό το part δίχως νά'ναι PWM αλλά μόνον RGB! Ευχαριστώ παιδιά,περιμένω τα σχόλια/βοήθειά σας με αγωνία. Λογικά τα δύο πιν είναι απλά το pwm και tachometer αφού ρεύμα παίρνει από αλλού. Δεν χρειάζεται 12v και ground δηλαδή. Θα δεις ότι μάλλον θα μπαίνει στην μητρική στα δύο πινακια του header που δεν έχουν πλαστικό protector πίσω. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από mindtrapper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperorN Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, HEL_Fly4ever είπε Καλημέρα παιδιά, Χθές παρέλαβα την αντλία μου μαζί με μερικά ακόμη κομμάτια του loop.Όπως είπα και την άλλη φορά, πήρα την EKWB Pump Combo Reservoir EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM.Σε μια γρήγορη ματιά που της έριξα, κάτι παράξενο που παρατήρησα (ή που νομίζω πως παρατήρησα δε θυμάμαι καλά) είναι πως το μπριζάκι της αντλίας που τη συνδέει στη motherboard για να ρυθμίζει τα rpm της αντί να έχει 4 pins λόγω PWM είχε μόνο 2!!!Κάτω όμως απ'την ανλία,στη βάση της αλλά και στο κουτί απ'έξω γράφει πως είναι PWM!! Γίνεται νά'ναι PWM και νά'χει 2πινο μπριζάκι???Δυστυχώς βιαζόμουν πολύ να φύγω για Σ/Κ και δε σκέφτηκα να πάρω φωτό να σας δείξω εδώ αλλά Δευτέρα πρωί θα το κάνω οπωσδήποτε.Για να μου φύγει η αγωνία ( ή να σκάσω ακόμη περισσότερο) μήπως κατά τύχη έχει κανείς ακριβώς το ίδιο part ν'ανέβαζε εδώ μια ανάλογη φωτό ή απλά να δει πώς είναι και να μου πει?Εκτός βέβαια κι αν έκανα λάθος και να με μπέρδεψε το Molex που είναι έτσι κι αλλιώς 2πινο και στη φούρια μου να φύγω μού'μεινε ότι είναι και το άλλο έτσι...αλλά φοβάμαι πως όχι.Απ'την άλλη πάλι έψαξα το site της EKWB και δεν υπάρχει πουθενά ακριβώς αυτό το part δίχως νά'ναι PWM αλλά μόνον RGB! Ευχαριστώ παιδιά,περιμένω τα σχόλια/βοήθειά σας με αγωνία. Όχι σωστή είναι το μόλεξ 12v είναι ρεύματος για σύνδεση στο τροφοδοτικό και έχει άλλο ένα, 2πινο για σύνδεση στην μητρική για τις στροφές τις Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από emperorN 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HEL_Fly4ever Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ,με καθησυχάσατε όσο δε φαντάζεστε!Βασικά το φαντάστηκα αυτό ότι εφόσον το ρεύμα το παίρνει απ'το molex το μπριζάκι το μόνο που μένει να κάνει είναι το PWM.Απλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στο site της EKWB λέει "Power connector: 4-Pin Molex- and 4-Pin PWM FAN connector" https://www.ekwb.com/shop/ek-xres-140-revo-d5-rgb-pwm-incl-sl-pump Εκτός κι αν σε παλαιότερα μοντέλα τό'χαν έτσι κι έπειτα για κάποιο λόγο το άλλαξαν. Οταν είμαι έτοιμος για εγκατάσταση θα χρειαστώ και πάλι τη βοήθειά σας,δε θέλω να κάνω καμμιά πατάτα και κάψω τίποτα...! Και πάλι σας ευχαριστώ παιδιά! Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από HEL_Fly4ever 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ksaderfoss Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Στις 13/7/2018 στις 1:36 ΜΜ, Sheogorath είπε Λογικά 16/10 αν θες απότομες γωνίες, ή 16/13 αν θες flow. Δεν έχω δει να παίζουν κάπου οι εν λόγο διαστάσεις ...τα φιτινγκ στην ελληνική αγορά είναι κυρίως δυο 16mm και 13mm εξωτερική διάσταση, σε εξωτερικό έχω δει και 14mm. οι πιο δημοφιλής και γνωστέs είναι 16/12 και 13/10 υπάρχει και 12/10 αλλα Προσωπικά δεν θεωρώ καλή την ίδιες να βάλεις σε καστομ σωλήνες ίδιου πάχους με aiο 😜Παρά είναι λεπτές . Όσον αφορά το bending έχοντας δουλέψει όλες τις διαστάσεις δεν θεωρώ κάποια καλύτερη η χειρότερη στο ποσο εύκολα bendάρει η διαφορες για μένα είναι καθαρά οπτικές (αν θες παχύ η πιο λεπτό σωλήνα στο build δηλαδή) αλλα αν το πάρουμε απο θέμα απόδοσης ίσως είναι καλύτερα οι 16/12 ως πιο φαρδιές γτ παίρνουν ένα x όγκο υγρού παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα