Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, aOUaS88 είπε

Καλησπερα φιλε..νικελ ειναι το μπλοκ του cpu..Το υγρο π εχω ηταν της ΕΚ ενα Concentrate κ το εκανα μιξ με water for injections...τα tubes π εχω ειναι αυτα..https://www.caseking.de/en/mayhems-ultra-clear-schlauch-13-10-mm-1m-wazu-660.html

μπορει να ειναι κ απο τα tubes..θα τα δω οταν τα βγαλω..silver coil δν εχω..

Κοίτα το block του cpu όταν αδειάσεις το loop και λογικά θα φανεί αν έχει φθαρεί η επινικέλωση. Οι σωλήνες δεν λένε plasticizer free, παρά μόνο ότι είναι πολύ εύπλαστοι. Με ανησυχεί αυτό γιατί το plasticizer αυτό κάνει, το PVC πιο εύκαμπτο. Θα δεις λογικά όταν αδειάσεις, αν είναι θαμποί και δεις μέσα στα fittings και στο block ασπράκια λογικά είναι από αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά,

καινούργιος στο liquid cooling κι εγώ,προσφάτως αποφάσισα να γίνω υδρόψυκτος γιατί η προ 4ετίας αγορασμένη αερόψυκτη κουμούτσα πού'χω στο μηχάνημα (Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme σε 3πλό fan config.) αν και με ικανοποίησε με το παραπάνο  - παράπονο δεν έχω - δεν μπορεί πλεόν να θεωρηθεί κι ό,τι καλύτερο σα λύση για τον i7 8700k αν θέλω να τον πάω πάνω απ'τα 5GHz κι ας είναι delided ο επεξεργαστής.

Βασικά το σκεφτόμουν καιρό και αφού πείστηκα ότι όποια AIO (μέχρι 280άρι rad χωράει το κουτί μου κι ας είναι full tower) κι αν έπαιρνα δε θά'χα κι ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με την αερόψυκτρά μου, αποφάσισα να πάρω το δρόμο του custom loop που και καλύτερα αποτελέσματα δίνει αλλά και έχει και πολύ περισσότερο fun η όλη διαδικασία από επιλογή components μέχρι τελικό στήσιμο και λειτουργία.Όλ'αυτά βέβαια με σημαντικότατη άνοδο του κοστολογίου αλλά όπως όλοι ξέρουμε τα γούστα (καλο)πληρώνωνται σ'αυτή τη ζωή!

Αναφέρω λοιπόν κι εγώ τα components μου τα οποία μόλις προχθές παραγγέλθηκαν από διάφορα μαγαζιά ένα εκ των οποίων και το γνωστό μας e-shop όχι γιατί έχει καλές τιμές αλλ'απλά γιατί ήταν το μόνο που είχε αυτά που χρειαζόμουν.Τα κύρια κομμάτια είναι από Αγγλία ( watercoolinguk.uk) και τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανόμενης και της water pump από εδώ.Συγκεκριμένα η αντλία που είναι combo με το res βρέθηκε φθηνότερη εδώ απ'ό,τι στην Ευρώπη.Δεν προτίμησα εκτός EU απλά γιατί δεν είχα καμμιά διάθεση το τελωνείο.

Radiator: Hardware labs Black Ice Nemesis GTR240 (278mmx54mm) 

Fans: 2x Noctua Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM

Waterblock: Aqua computer cuplex kryos NEXT with VISION & VARIO copper/copper

Waterpump/Res combo: EKWB Pump Combo Reservoir EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM

Fittings: Όλα Bitspower

Tubing: XSPC 3/8 ID, 5/8 OD High Flex 2m (Retail Coil) - RED/UV ORANGE (10/16mm)

Τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα κρατήσω μικρό το loop περιλαμβάνοντας μόνο επεξεργαστή αφού η GPU μου ( Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G) δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες ακόμα και σε OC mode κι ας έχουμε φτάσει τους 33 ambient εδώ μέσα.Καταλαβαίνω πως ενδεχομένως μπορεί να μοιάζει overkill τέτοιο ψυγείο για τόσο μικρό loop αλλά ήθελα απ'την άποψη αυτή να είμαι για καιρό καλυμένος σε ό,τι κι αν θελήσω να προσθέσω στη συνέχεια.

Σιγά-σιγά αρχίσανε να μού'ρχονται τα πράγματα από εσωτερικό κι εξωτερικό και σκέφτομαι θέματα όπως στήσιμο,γέμισμα,δοκιμές και τα σχετικά.Απ'ό,τι είδα εδώ όλοι προτείνετε αυτό το δις απεσταγμένο νερό για injections https://www.zachospharmacy.gr/el/-protes-yles-ximikes-ousies-syntiritika-gia-spitika-kalllyntika/2636-apostagmeno-nero-1-litro.html Δε σκέφτομαι γνα χρωματίσω το νερό γι'αυτό και διάλεξα χρωματισμένο tubing όσο για το χρώμα μέσα στο reservoir έχει RGB εκεί οπότε θα παίρνει ό,τι χρώμα θέλω.Διάβασα ακόμη στο site της EKWB ότι δεν επιτρέπει τη χρήση silver coil οπότε είμαι o.k. κι από εκεί,δε θα βάλω.Δεν ξέρω αν πρέπει να προσθέσω στο υγρό καθόλου biocide για την άλγη,αλλού διάβασα ότι σε τέτοιο νερό δεν αναπτύσεται άλλοι λένε βάλε καλού-κακού.

Αυτά προς το παρόν,μόλις συγκεντρωθούν όλα τα καλούδια μέχρι το τέλος του μήνα σίγουρα θα επανέλθω.

Ευχαριστώ ποκαταβολικά για την οποιαδήποτε συμβουλή - γνώμη!

Νίκος.

Επεξ/σία από HEL_Fly4ever

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, HEL_Fly4ever είπε

Γειά σας παιδιά,

καινούργιος στο liquid cooling κι εγώ,προσφάτως αποφάσισα να γίνω υδρόψυκτος γιατί η προ 4ετίας αγορασμένη αερόψυκτη κουμούτσα πού'χω στο μηχάνημα (Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme σε 3πλό fan config.) αν και με ικανοποίησε με το παραπάνο  - παράπονο δεν έχω - δεν μπορεί πλεόν να θεωρηθεί κι ό,τι καλύτερο σα λύση για τον i7 8700k αν θέλω να τον πάω πάνω απ'τα 5GHz κι ας είναι delided ο επεξεργαστής.

Βασικά το σκεφτόμουν καιρό και αφού πείστηκα ότι όποια AIO (μέχρι 280άρι rad χωράει το κουτί μου κι ας είναι full tower) κι αν έπαιρνα δε θά'χα κι ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με την αερόψυκτρά μου, αποφάσισα να πάρω το δρόμο του custom loop που και καλύτερα αποτελέσματα δίνει αλλά και έχει και πολύ περισσότερο fun η όλη διαδικασία από επιλογή components μέχρι τελικό στήσιμο και λειτουργία.Όλ'αυτά βέβαια με σημαντικότατη άνοδο του κοστολογίου αλλά όπως όλοι ξέρουμε τα γούστα (καλο)πληρώνωνται σ'αυτή τη ζωή!

Αναφέρω λοιπόν κι εγώ τα components μου τα οποία μόλις προχθές παραγγέλθηκαν από διάφορα μαγαζιά ένα εκ των οποίων και το γνωστό μας e-shop όχι γιατί έχει καλές τιμές αλλ'απλά γιατί ήταν το μόνο που είχε αυτά που χρειαζόμουν.Τα κύρια κομμάτια είναι από Αγγλία ( watercoolinguk.uk) και τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανόμενης και της water pump από εδώ.Συγκεκριμένα η αντλία που είναι combo με το res βρέθηκε φθηνότερη εδώ απ'ό,τι στην Ευρώπη.Δεν προτίμησα εκτός EU απλά γιατί δεν είχα καμμιά διάθεση το τελωνείο.

Radiator: Hardware labs Black Ice Nemesis GTR240 (278mmx54mm) 

Fans: 2x Noctua Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM

Waterblock: Aqua computer cuplex kryos NEXT with VISION & VARIO copper/copper

Waterpump/Res combo: EKWB Pump Combo Reservoir EK-XRES 140 Revo D5 RGB PWM

Fittings: Όλα Bitspower

Tubing: XSPC 3/8 ID, 5/8 OD High Flex 2m (Retail Coil) - RED/UV ORANGE (10/16mm)

Τουλάχιστον σε πρώτη φάση θα κρατήσω μικρό το loop περιλαμβάνοντας μόνο επεξεργαστή αφού η GPU μου ( Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G) δεν αντιμετωπίζει απολύτως κανένα πρόβλημα με θερμοκρασίες ακόμα και σε OC mode κι ας έχουμε φτάσει τους 33 ambient εδώ μέσα.Καταλαβαίνω πως ενδεχομένως μπορεί να μοιάζει overkill τέτοιο ψυγείο για τόσο μικρό loop αλλά ήθελα απ'την άποψη αυτή να είμαι για καιρό καλυμένος σε ό,τι κι αν θελήσω να προσθέσω στη συνέχεια.

Σιγά-σιγά αρχίσανε να μού'ρχονται τα πράγματα από εσωτερικό κι εξωτερικό και σκέφτομαι θέματα όπως στήσιμο,γέμισμα,δοκιμές και τα σχετικά.Απ'ό,τι είδα εδώ όλοι προτείνετε αυτό το δις απεσταγμένο νερό για injections https://www.zachospharmacy.gr/el/-protes-yles-ximikes-ousies-syntiritika-gia-spitika-kalllyntika/2636-apostagmeno-nero-1-litro.html Δε σκέφτομαι γνα χρωματίσω το νερό γι'αυτό και διάλεξα χρωματισμένο tubing όσο για το χρώμα μέσα στο reservoir έχει RGB εκεί οπότε θα παίρνει ό,τι χρώμα θέλω.Διάβασα ακόμη στο site της EKWB ότι δεν επιτρέπει τη χρήση silver coil οπότε είμαι o.k. κι από εκεί,δε θα βάλω.Δεν ξέρω αν πρέπει να προσθέσω στο υγρό καθόλου biocide για την άλγη,αλλού διάβασα ότι σε τέτοιο νερό δεν αναπτύσεται άλλοι λένε βάλε καλού-κακού.

Αυτά προς το παρόν,μόλις συγκεντρωθούν όλα τα καλούδια μέχρι το τέλος του μήνα σίγουρα θα επανέλθω.

Ευχαριστώ ποκαταβολικά για την οποιαδήποτε συμβουλή - γνώμη!

Νίκος.

Καλησπέρα φίλε μου , καλώς ήρθες στον κόσμο της λουπας , πολύ καλές επιλογές σε παρτς εχεις κάνει , καλό θα ήταν να αγοράσεις ένα 250αρι κύλινδρο για το ρεζερβουάρ (μικρό κόστος) γιατί είναι λίγο μινιόν το 140αρι και εκτός του οπτικού θα πάρει μεγαλύτερη ποσότητα  υγρόυ  και το λουπ. Από υγρό είναι ότι καλύτερο αυτό που λινκαρες το χρησιμοποιω χρόνια σκετο δε χρειάζεται τίποτα καθώς είναι για χρήση καθαρισμού χειρουργικών εργαλείων κ.α και δεν αναπτύσονται μικροοργανισμοί 

Επεξ/σία από ksaderfoss

7 ώρες πριν, ksaderfoss είπε

Καταλαβαίνω πως ενδεχομένως μπορεί να μοιάζει overkill τέτοιο ψυγείο για τόσο μικρό loop

Πιστεψε με δεν ειναι overkill σε καμμια περιπτωση.... Εχω 2xBI GTX480 + 1xBI GTX240 μονο για cpu και σκεφτομαι να βαλω αλλο ενα 360 (λεπτο 😋) μονο και μονο για το ετσι, για να γινει overkill. Δεν αναβω τα φουρφουρια ποτε βεβαια, εκτος αν κανω κανενα rendering και βαραει 35+ το δωματιο

Σχετικά με το res το σκέφτηκα κι εγώ νά'παιρνα λιγάκι μεγαλύτερο αν και τα 205ml του υπάρχοντος δε μου φαίνονται κι υπερβολικά λίγα.Το "140" που λέει το μοντέλο της EKWB είναι το ύψος του res (σύνολο 195mm μαζί με την αντλία),η χωρητικότητά του είναι 205ml.Θα κριθούν όλα απ'το χωροταξικό μέσα στο κουτί μου γιατί εκεί που σκέφτομαι αρχικά να το βάλω δεν έχω πάνω από 220-230mm συνολικό χώρο σε ύψος.

Χαίρομαι που έκανα τόσο σωστή επιλογή στα parts (και το ψυγείο δεν είναι overkill),για να πω την αλήθεια ένα ψιλοάγχος τό'χα!Οταν είσαι noob σε κάτι ποτέ δε μπορείς νά'σαι απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές προτού τις κάνεις!

Μόλις έρθουν όλα τα parts σε κάνα 15νθήμερο θα βγει η ανάλογη φωτό και θ'αναρτηθεί εδώ προτού τη συναρμολόγηση.

Ευχαριστώ για την υποδοχή παιδιά χάρηκα που βρήκα το θέμα αυτό στο forum εδώ!

16 minutes ago, emperorN said:

https://www.e-shop.gr/bitspower-flow-sensor-1-4-inch-shiny-silver-p-PER.810227

από ελλαδα θα τον πληρώσεις .....

ναι τα είδα αυτά lol...ήθελα να αποφύγω την αγορά από Κίνα μεριά, αλλά τελικά είναι μονόδρομος. 

Ιδανικό δε υπαρχει οτι σου αρέσει προσωπικά η αποψη μου ειναι αν δεν κανεις πολλες κουρμπες -γωνιες  βαλε πιο χωντρο tube  αν τωρα το κάνεις λαθυρινθο  λεπτο  τι φιττιννκσ θα βάλεις ?  εταιρία .... και απο που αγορά... το flow sensor νομίζω οτι πρεπε να αγοραστεί αν οχι απο κινα απο ευρωπη ... μισα ευρω ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, DigitalElf είπε

ναι τα είδα αυτά lol...ήθελα να αποφύγω την αγορά από Κίνα μεριά, αλλά τελικά είναι μονόδρομος. 

προσοχη με τα κινεζικα  εγω τη γλυτωσα  αλλα  φιλος για 26 ευρο του βαλανε 21 ευρο δασμους οταν περασε τελωνειο !!:mad::mad:

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 1

2 hours ago, emperorN said:

Ιδανικό δε υπαρχει οτι σου αρέσει προσωπικά η αποψη μου ειναι αν δεν κανεις πολλες κουρμπες -γωνιες  βαλε πιο χωντρο tube  αν τωρα το κάνεις λαθυρινθο  λεπτο  τι φιττιννκσ θα βάλεις ?  εταιρία .... και απο που αγορά... το flow sensor νομίζω οτι πρεπε να αγοραστεί αν οχι απο κινα απο ευρωπη ... μισα ευρω ...

Δεν θέλω να φαίνονται ούτε μικρά ούτε μεγάλα. Δεν υπάρχει  sweet spot? 

Τώρα για τα fittings λογικά EK. Άλλα αν βρω και μεταχειρισμένα  εδώ τα παίρνω, και ας μην είναι EK.

Πρέπει να καταλήξω πρώτα στο μέγεθος.

2 λεπτά πριν, DigitalElf είπε

Δεν θέλω να φαίνονται ούτε μικρά ούτε μεγάλα. Δεν υπάρχει  sweet spot? 

Τώρα για τα fittings λογικά EK. Άλλα αν βρω και μεταχειρισμένα  εδώ τα παίρνω, και ας μην είναι EK.

Πρέπει να καταλήξω πρώτα στο μέγεθος.

Λογικά 16/10 αν θες απότομες γωνίες, ή 16/13 αν θες flow.

• Thanks 1

3 hours ago, ultraex2003 said:

προσοχη με τα κινεζικα  εγω τη γλυτωσα  αλλα  φιλος για 26 ευρο του βαλανε 21 ευρο δασμους οταν περασε τελωνειο !!:mad::mad:

Αγοράζω συνέχεια φίλε μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το τελωνείο. Άλλα και πάλι με βάση τον τιμοκατάλογο της ΕΕΤΤ, για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Οπότε θα έπρεπε να φάει καπέλο 6,24 ευρώ. Τα 21 που λες, δεν ξέρω πως βγαίνουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...