Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα ψυγείο χαλκινο 240μμ 30αρι, 2 ανεμιστήρες 120μμ και ρακόρ. Η λίστα εδώ κλείνει και σε λίγο καιρό ξεκινάει το στήσιμο.

• Like 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

σου βαζω φωτο πως ειναι κομπλε περασμενο το πλαστικο μαζι με τη φτερωτη λογικα θα καταλαβεις εαν πρεπει να μπει αυτο η οχι λογικα η φτερωτη θα ειναι αχρηστη τωρα

αα ξεχασα ειναι και ενα πλαστικο ακομα καπακι που μπαινει απο πανω  απο αυτο και αφηνει αυτη την εσοχη που βλεπεις  με τη τρυπουλα μπροστα και κρυβοντε ολα μετα καθετε η βαση του μπλοκ με μια φλαντζα αυτα

P4170172.JPG

P4170174.JPG

P4170176.JPG

Κρατάς όλα τα πλαστικά και αφαιρείς μόνο την φτερωτή. 

Επεξ/σία από Sheogorath
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον εχω σκεφτει κατι τρελο αλλα μην με βρισετε!:D Ο υπολογιστης μου ειναι μισο μετρο απο το μπαλκονι και βλεπει μπαλκονοπορτα. Σκεφτομαι λοιπον να βγαλω εξω στο μπαλκονι ψυγεια, ανεμιστηρες, αντλια και ρες και να φερω μεσα μονο 2 σωληνες για το μπλοκ. Νομιζω οτι ειδικα τον χειμωνα θα εχω πολυ καλες θερμοκρασιες και το καλοκαιρι νορμαλ μιας που δεν εχω κλιματιστικο στο δωματιο για να κατεβασω θερμοκρασια. Θα ειναι στο ιδιο υψος αντλια-υπολογιστης οποτε δεν θα την ζορισω ετσι. Ακομη δεν θα φοβαμαι να τρεξει καμια σταγονα απο τις ενωσεις μιας που οι μονες θα ειναι μονο στο μπλοκ και θα ειναι 2 με σφικτηρες και τεφλον! Τι λετε?

Edit: Ρευμα θα παρω σταθερα 12v απο το τροφοδοτικο με μακρυ καλωδιο για 5 ανεμιστηρες και αντλια!

Επεξ/σία από GeorgeSmirlis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, GeorgeSmirlis είπε

Λοιπον εχω σκεφτει κατι τρελο αλλα μην με βρισετε!:D Ο υπολογιστης μου ειναι μισο μετρο απο το μπαλκονι και βλεπει μπαλκονοπορτα. Σκεφτομαι λοιπον να βγαλω εξω στο μπαλκονι ψυγεια, ανεμιστηρες, αντλια και ρες και να φερω μεσα μονο 2 σωληνες για το μπλοκ. Νομιζω οτι ειδικα τον χειμωνα θα εχω πολυ καλες θερμοκρασιες και το καλοκαιρι νορμαλ μιας που δεν εχω κλιματιστικο στο δωματιο για να κατεβασω θερμοκρασια. Θα ειναι στο ιδιο υψος αντλια-υπολογιστης οποτε δεν θα την ζορισω ετσι. Ακομη δεν θα φοβαμαι να τρεξει καμια σταγονα απο τις ενωσεις μιας που οι μονες θα ειναι μονο στο μπλοκ και θα ειναι 2 με σφικτηρες και τεφλον! Τι λετε?

Edit: Ρευμα θα παρω σταθερα 12v απο το τροφοδοτικο με μακρυ καλωδιο για 5 ανεμιστηρες και αντλια!

σαφως και κανει διαφορα  να μπουν εξω αυτα και ειδικα χειμωνα θα ελει και καλο αντιψυκτικο για να μη παγωνουν τα νερα στο ψυγειο ( νομιιζω καποιος ειχε αναφερει  εδω  στο forum οτι του ειχαν παγωσει τα νερα)

εγω το ειχα κανει  για  bench ομως  κατασταση  για το hwbot   κατεβαιναμε για κατι αγωνες  ενα χειμωνα  αλλα  ειχα  ολοκληρο το κουτι εξω  απο τη μπαλκονοπορτα σχεδον κλειστη εγω μεσα με οθονη και πληκτολογιο -ποντικι και  θυμαμε ειχε πολυ ψοφο  σιγουρα ειταν  κατω απο 0 

παντως θυμαμε  ειχα παιξει καλα νουμερα  τοτε  καπου ειχα κρατησει και φωτο αμα τις βρω !

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2
Δημοσ.

Μεταφορά θερμοκρασίας ειναι θεωρητικά οτι ανορθόδοξο κατεβάσει το κεφάλι σου μπορείς να το κάνεις δε είναι και καμιά τρελή επιστήμη  το νόημα δεν βρίσκω προσωπικά.. εντάξει χόμπι ειναι αλΛα αμα χρειαζετε  να αλλάξουμε το μισο σπιτι ....ασε που θα έχεις και μεγάλη φθορά στο hw υπάρχουν λύσεις για πολύ χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία το ίδιο μπελαλίδικες και ανορθόδοξες με αυτη που σκέφτηκες αλλα πιο αποτελεσματικες και πιο μόνιμες.... B)B)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, emperorN είπε

Μεταφορά θερμοκρασίας ειναι θεωρητικά οτι ανορθόδοξο κατεβάσει το κεφάλι σου μπορείς να το κάνεις δε είναι και καμιά τρελή επιστήμη  το νόημα δεν βρίσκω προσωπικά.. εντάξει χόμπι ειναι αλΛα αμα χρειαζετε  να αλλάξουμε το μισο σπιτι ....ασε που θα έχεις και μεγάλη φθορά στο hw υπάρχουν λύσεις για πολύ χαμηλότερη εξωτερική θερμοκρασία το ίδιο μπελαλίδικες και ανορθόδοξες με αυτη που σκέφτηκες αλλα πιο αποτελεσματικες και πιο μόνιμες.... B)B)

Φθορά να φανταστώ από την υγρασία του εξωτερικού χώρου έτσι? 

Δημοσ.

ναι ΦΥΣΙΚΑ  άλλα οχι μόνο εκει και στην καταπονηση της αντλίας ( λογο αυξημένης διαδρομής σωληνοσης απο και προς στο pc )άλλα και στου ίδιου του σπιτιού σου!! και σκεψου και το αλλο τα στοιχεια που χρισιμοποιουνται στο  pc ειναι οτι πιο βασικο υπαρχει αρα στο να καταβασεις και -20c°9σου λεω  εγω)  την εξωτερικη θερμοκρασια το ιδιο το ψυγειο δεν θα σε αφηνει να την δεις  στην πραξη,για τον λογο οτι εχει πολυ μικρη επιφανεια και βασικη θερμοδιναμικη λειτουργια.. και για να το παω ακομα παραπερα  μπας και βοηθήσω και λιγακι ..εχε υποψιν σου οτι για να ψύξουμε  ενα κομματι με ενα μεσο θα πρεπει πρωτα να το φερουμε  κοντα στην θερμοκρασια του κομματιου  που πρεπει να ψυξουμε και μετα σταδιακα να ψυξουμε το ιδιο το μεσο αυτο λοιπον δεν μπορεις να το πετυχεις αν ολο το το συστημα ψυξης εχει την ιδια θερμοκρασια  οση και να ειναι αυτη.... 

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα αλλά τα ψυγεία δεν έχουν μικρή επιφάνεια. Έχω ένα 360 και ένα 240. Φθορά στην αντλία δεν νομίζω να γίνει μεγάλη μιας και μπορεί η ίδια να σηκώσει το νερό μέχρι 1.8m ψηλά και σκέψου ότι θα τα έχω όλα στο ίδιο επίπεδο.

Δημοσ.

η φθορα δεν εξαρτάτε μονο απο το υψος η μαλλον δεν μεταφράζετε μονο σε υψομετρική διάφορα άλλα και στο μήκος της σωλήνωσης ..αυτο σου λεω οτι τα ψυγεία ειναι μικρα για να πετυχεις το αποτελεσμα που φανταζεσαι σε σχεση με τον κοπο η το κοστος που θες για να το κανεις ....η αποψη μου ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ η τουλάχιστον ξανά σκέψου το καλητερη λυση  με τα ηδη υπαρχων πραματα η μελετη και η σωστη τοποθετηση τησ loopas και ως εκει .... 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, emperorN είπε

η φθορα δεν εξαρτάτε μονο απο το υψος η μαλλον δεν μεταφράζετε μονο σε υψομετρική διάφορα άλλα και στο μήκος της σωλήνωσης ..αυτο σου λεω οτι τα ψυγεία ειναι μικρα για να πετυχεις το αποτελεσμα που φανταζεσαι σε σχεση με τον κοπο η το κοστος που θες για να το κανεις ....η αποψη μου ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ η τουλάχιστον ξανά σκέψου το καλητερη λυση  με τα ηδη υπαρχων πραματα η μελετη και η σωστη τοποθετηση τησ loopas και ως εκει .... 

Κάτι θα βρω. Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

εγω αν ηθελα  να το δοκιμασω ξερεις τι θα εκανα? θα εφτιαχνα την λοοπα κανονικα και εξω θα εβγαζα  μονο ενα ψυγειο οχι για pc  φυσικα  (p.x κλιματιστικα  το καλητερο για αυτην την δουλεια..) 

θα το συνδεσω  με αλφαδολαστιχο  και μετα την εξοδο του δεύτερου ψυγείου και πριν την είσοδο του προτου  θα εβαζα 2 τριοδεσ βαλβιδες  . οστε να το απομονώσω οταν δεν χρειαζετε το εξωτερικο ψυγειο  αλλα το υπολοιπο  συστημα να λειτουργει κανονικα..  οταν εχω σε λειτουργια  το εξω  θα ψυχει  το υγρο που ομως εχει ηδη τραβηξει θερμοκρασια  απο το συστημα και εχει  περασει απο το πρωτο ψυγειο κατα προτημηση το μικροτερο ..ετσι θα τα εχω  ολα μεσα το εξωτερικό στοιχειο δεν παθαίνει τιποτα ουτος η αλλος και αναλογα την κατασταση θα μπορω να χειριστώ την ψυξη που χρειαζετε  

• Like 1
Δημοσ.

o κυβος εριφθη !!! aio coolemaster  φθηνομοντελο αλλα νεας γενιας με  120αρι   ψυγειο

αφου πεταξω τους σωληνες της και τα νερα της θα παιξω μοντα με το 280   ψυγειο της nepton 280 μου και πιθανον και με το 120αρι μαζι  το σκεφτομαi ομως αν το βαλω και αυτο  μαζι

αγοραστηκαν σωληνες  και  νερακι μπλε  ενταξει δε περιμενω και πολλα  πολλα  σε σχεση με custom   αλλα οκ ολα για τη πλακα γινοντε !!

stay tuned !!

P4210004.JPG

P4210005.JPG

P4210006.JPG

P4200003.JPG

P4200002.JPG

• Like 2
Δημοσ.

WiΡ και μια ερωτηση. Παραλληλα η σειριακα να συνδεσω την λουπα? Πιο ωραια θα φαινεται παραλληλα παντως οπως το εχω κατα νου. Διαβασα ομως οτι παραλληλα θα ειναι λιγο πιο πανω οι θερμοκρασιες.

Spoiler

kwwRGBm.jpg

tiAxDXc.jpg

Jd7DpAi.jpg

WGsSggC.jpg

k7Hm7lb.jpg

m8VCg7D.jpg

Δημοσ.
Στις 13/4/2018 στις 10:29 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε

Ναι αλλά θα μπει wfi που θεωρητικά είναι καθαρό. Επίσης πως χάλκινα ψυγεία μπαίνουν με αλουμινένια μπλοκ? Μπορείς να μου το εξηγήσεις δηλαδή? Ποια χημικη αντίδραση θα γίνει με καθαρό νερό;

Που το εχεις δει να μπαίνουν χάλκινα μαζί με αλουμίνιο; αν βλέπεις μπλοκ στην αγορά με ασημένιο πάτημα είναι acetal nickel που αυτό δεν κάνει αντίδραση με τον χαλκό. Δεν υπάρχει κανενα custom kit που το νερό να βρίσκει στην διαδρομή του χαλκό και αλουμίνιο . Αν το εχεις δει σε κάποιον π έχει πάρει κομμάτι κομμάτι τα πράγματα είναι μέγιστο λάθος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...