Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Καλησπέρα,

Quick disconnects σε μικρό μέγεθος (και διάμετρο και μήκος), υπάρχουν? Και αν ναι, απο που?

Δεν ξέρω κάτι γενικά είναι πάρα πολύ περιοριστικά στην ροή και κυρίως είναι υπερβολικά ακριβά
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα, 

Quick disconnects σε μικρό μέγεθος (και διάμετρο και μήκος), υπάρχουν? Και αν ναι, απο που?

http://koolance.com/help-quick-disconnect-shutoff-couplings

η μόνη που ξέρω ότι τα έχει σε όλες τις διαμέτρους,τώρα για ελληνικό κατάστημα δύσκολο.

• Like 1

Το σκέφτομαι για εξωτερικό waterloop παράλληλο με την ήδη υπάρχουσα ψύκτρα σε παλιό pc. Γενική ιδέα, με φθηνά υλικά για αρχή, για να μπω στο κλίμα χωρίς να κάψω τίποτα αξίας :-)

Το σκέφτομαι για εξωτερικό waterloop παράλληλο με την ήδη υπάρχουσα ψύκτρα σε παλιό pc. Γενική ιδέα, με φθηνά υλικά για αρχή, για να μπω στο κλίμα χωρίς να κάψω τίποτα αξίας :-)

Αν θές να μπείς στο κλίμα ένα μονό loop εσωτερικά αντλία>cpu>ψυγείο είναι πολύ πιο εύκολο, αν δέν κάνει διαρροή στην 24ωρη δοκιμή είναι πολύ δύσκολο να στην βγάλει μετά.

• Moderators

Είτε Μέσα είτε έξω πάλι σωλήνας θ πάει στο Water Block το ρίσκο πάντα υπάρχει, 4 quick disconnect της koolance (high flow no spill) Δεν θυμάμαι part number αλλά έκοβαν δραματικά την ροή την ροή 2 d5 αντλιών

Σκέφτομαι κάτι τέτοιο, με quick disconnects στα άκρα. Εξάλλου κάνω custom dock για το λάπτοπ, με εξωτερική gpu απο mini pci express, τροφοδοτικό κτλ. Λέω να βάλω και ένα μικρό loop, με διπλό 80άρι ψυγείο, μονό 120άρι, ή ακόμα και σκέτη ψύκτρα blower απο gpu με μπλοκ απο κάτω, να κρωώνει το νερό (δεν γνωρίζω κατα πόσο θα δουλέψει).

-font-b-DIY-b-font-laptop-Loop-soft-red-

Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά θα ψιλοασχοληθώ το Πάσχα, για την πλάκα μου.

• Like 2

Σκέφτομαι κάτι τέτοιο, με quick disconnects στα άκρα. Εξάλλου κάνω custom dock για το λάπτοπ, με εξωτερική gpu απο mini pci express, τροφοδοτικό κτλ. Λέω να βάλω και ένα μικρό loop, με διπλό 80άρι ψυγείο, μονό 120άρι, ή ακόμα και σκέτη ψύκτρα blower απο gpu με μπλοκ απο κάτω, να κρωώνει το νερό (δεν γνωρίζω κατα πόσο θα δουλέψει).

-font-b-DIY-b-font-laptop-Loop-soft-red-

Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά θα ψιλοασχοληθώ το Πάσχα, για την πλάκα μου.

giphy.gif

Το θέλεις για laptop, τώρα κατάλαβα τι ενοούσες με υδριβικό αέρα-νερό, ίσως θα ήταν καλύτερα να βάλεις ένα στοιχείο peltier με ψυκτρα στη θερμή πλευρά και την κρύα απευθείας στο χαλκό(δέν ξέρω εάν πιάνει υγρασία όμως), η να βρείς κατι σάν αυτό φθηνα,(τώρα με τα aio cooler είναι παρωχημένα).

swiftech_h2o120_pr1.gif

Το θέλεις για laptop, τώρα κατάλαβα τι ενοούσες με υδριβικό αέρα-νερό, ίσως θα ήταν καλύτερα να βάλεις ένα στοιχείο peltier με ψυκτρα στη θερμή πλευρά και την κρύα απευθείας στο χαλκό(δέν ξέρω εάν πιάνει υγρασία όμως), η να βρείς κατι σάν αυτό φθηνα,(τώρα με τα aio cooler είναι παρωχημένα).

Να γίνεται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να ανοιγοκλείνω το λάπτοπ έλεγα. Σαν ιδέα τουλάχιστον.

http://tinypic.com/r/s32hl2/9

Άλλη μια custom φτηνή επιλογή αντί για custom loop το οποίο κοστίζει μια περιουσία και σε περίπτωση αναβάθμισης χάνεις τα blocks.

FX 8320 @4.4ghz και 7970 reference 3gb @1070/1500

Αντλίες deepcool maelstorm 120T και 240T

Να γίνεται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να ανοιγοκλείνω το λάπτοπ έλεγα. Σαν ιδέα τουλάχιστον.

Mα σε ένα κουτάκι θα το φτιάξεις το swiftech με τα cutt of της coolance στο λαπτοπ, άν έχεις και ένα ψυκτικό φίλο με εκχυλωτικά εργαλεία να σου φτιάξει στο χαλκό υποδοχές θα είσαι κομπλέ, τώρα που το σκέφτομαι και απο thermaltake combo 5,25 αντλια-ρεζερβουαρ-ψυγείο μπορείς να βάλεις (και έχει και quick disconect)

images?q=tbn:ANd9GcRkiAS075M-vICP1PhLIi-

Mα σε ένα κουτάκι θα το φτιάξεις το swiftech με τα cutt of της coolance στο λαπτοπ, άν έχεις και ένα ψυκτικό φίλο με εκχυλωτικά εργαλεία να σου φτιάξει στο χαλκό υποδοχές θα είσαι κομπλέ, τώρα που το σκέφτομαι και απο thermaltake combo 5,25 αντλια-ρεζερβουαρ-ψυγείο μπορείς να βάλεις (και έχει και quick disconect)

images?q=tbn:ANd9GcRkiAS075M-vICP1PhLIi-

Τα έτοιμα δεν έχουν πλάκα :P

Βρήκα απο τις αγγελίες, 2 ψυγεία 120άρια 10 ευρώ, αλουμινένια, αλλά who cares. Καμιά υποτυπώδης αντλία 12άρα/5άρα έχουμε? Μικρή σαν αυτή των AIO ξέρω 'γω. 120l/h τουλάχιστον κτλ.

Να το ρισκάρω?

http://www.ebay.com/itm/SC-300T-12V-DC-ultra-quiet-Water-pump-pump-tank-for-pc-CPU-Liquid-Cooling-System-/191221599290?hash=item2c85b20c3a:g:CPgAAOSwgQ9VyG-x

Προφανώς για την πλάκα μου, δεν θα το βάλω στο pc της υπογραφής. Σε κανα htpc και στην πατέντα το dock έλεγα.

Τα έτοιμα δεν έχουν πλάκα :P

Βρήκα απο τις αγγελίες, 2 ψυγεία 120άρια 10 ευρώ, αλουμινένια, αλλά who cares. Καμιά υποτυπώδης αντλία 12άρα/5άρα έχουμε? Μικρή σαν αυτή των AIO ξέρω 'γω. 120l/h τουλάχιστον κτλ.

Να το ρισκάρω?

http://www.ebay.com/itm/SC-300T-12V-DC-ultra-quiet-Water-pump-pump-tank-for-pc-CPU-Liquid-Cooling-System-/191221599290?hash=item2c85b20c3a:g:CPgAAOSwgQ9VyG-x

Προφανώς για την πλάκα μου, δεν θα το βάλω στο pc της υπογραφής. Σε κανα htpc και στην πατέντα το dock έλεγα.

Κάτι μου λέει ότι θα ψοφήσει από την πρώτη βδομάδα! :)

Κάτι μου λέει ότι θα ψοφήσει από την πρώτη βδομάδα! :)

Είδα βίντεο στο yt, αν και δεν ανταποκρίνεται στις ονομαστικές τιμές, είναι αθόρυβη και για μήνες που την είχε, δεν του έκανε "νερά".

Anyway, θα δείξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ,12X0,4=4,8w και από ότι έχω δεί για την παρούσα αντλία είναι 190 lt/hr περίπου, μάλλον θα συμφωνήσω με τον george, αλλα για πλάκα κάντο, ετσι και αλλιώς το thermal protection θα το κλείσει πρωτού πάθει ζημιά, πάντως απο προσωπική εμπειρία να σου προτείνω να βάλεις κάτι να ελέγχει τη ροή του νερού, είχα άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν, βάλε κάτι σάν αυτό

G3-8-Computer-water-cools-font-b-impelle

Επεξ/σία από cpc464
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...