Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι δεν του είπα ποτέ ουτε οτι ειναι άσχετος αλλά ουτε οτι δεν τον ακούω απλά θέλω όλα τα σολινακια να είναι πάνω και hardtube. Αλλά ποτε δεν μηλησα καπως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

έτσι όπως έλεγε female νόμιζα ότι θα ήταν τίποτα που δεν θα είχε από κάτω σπείρωμα.

Σε γραφείο και το 16 είναι μεγάλο εκεί θέλεις κυρίως να αναδείξεις το γραφείο και μετά την υδροψυξη, ο 16αρης σωλήνας θα καλύψει τα πάντα
Σε γραφείο 75*180 στο μήνα επάνω μου ζήτησαν να αλλάξουμε σωλήνες ρακορ και πήγαν σε 13 μμ σωλήνα, τα πάντα είναι θέμα τι θέλεις να επιδείξεις στο γραφείο

δεν βρισκω 13mm petg μονο στο eworld εχει αλλα ειναι 16mm. απο που μπορω να παρω 13mm?

• Moderators

Eshop,

Primochill, αλλά εκεί πας και σε ρακορ primochill

Εχω αναφέρει και άλλη φορά επειδή η primochill δεν χρησιμοποιεί μετρικο σύστημα σε χιλιοστά αλλά μετράει σε ίντσες η μετάφραση είναι κατά προσέγγιση

Αν δε σε βολεύει οικονομικά τα primochill (δυστυχώς δεν τα έχω βρει σε κάποιο ευρωπαϊκό site)

Τότε αναγκαστικά πας σε 12μμ της ek η bitspower

Eshop,

Primochill, αλλά εκεί πας και σε ρακορ primochill

Εχω αναφέρει και άλλη φορά επειδή η primochill δεν χρησιμοποιεί μετρικο σύστημα σε χιλιοστά αλλά μετράει σε ίντσες η μετάφραση είναι κατά προσέγγιση

Αν δε σε βολεύει οικονομικά τα primochill (δυστυχώς δεν τα έχω βρει σε κάποιο ευρωπαϊκό site)

Τότε αναγκαστικά πας σε 12μμ της ek η bitspower

στο e-shop δεν έχει διάφανο petg.

• Moderators

Λοιπόν επειδή έχω ψιλό στήσει, ακόμα έχω δουλειά βέβαια με τα πλαϊνά του κουτιού

Παλιότερα λόγο προβλήματος με υγρό της mayhems, μου είχαν στείλει νέο υγρό καθώς και σωλήνες (soft tube) Όταν είναι καινούργιος ο σωλήνας θυμίζει τους tygoon για όσους τους δούλεψαν, βέβαια για κάποιο λόγο τσακίζει πολύ εύκολα, μετά από 6 μήνες στο κύκλωμα τώρα που τους έβγαλα παρατήρησα ότι είναι σαν να τεντωσε ο σωλήνας (δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλιώς) δεν είναι φθορά λόγο plasticizer (η τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό)

Μόλις βγήκαν από το κύκλωμα μετρισα όσο μπορούσα εξωτερική διάμετρο και έχει φτάσει τα 14-14,5mm από 13 πάρα κάτι που ήταν αρχικά, αν δεν είχα compresion fitting θα είχα θέμα, πλέον εσωτερική διάμετρος έχει φτάσει τα 12 και κάτι χιλιοστά τόσο που να μπαίνει εύκολα και σε ρακορ για σωλήνα εσωτερικής διαμέτρου 13μμ

Θεωρησα ότι ίσως έφταιγε το xt1 υγρό που μου είχαν στείλει ως αντικατάσταση, οπότε αγόρασα ξανά 2 μέτρα από eshop (άλλοι βλάχοι και αυτοί δεν το πουλάνε μονοκόμματο αλλά σε κομμάτια του ενός μέτρου, το ίδιο και για τα SLEEVE από όλες της μάρκες που εχουν οπότε προσοχή) μέσα σε λιγότερο από 2 βδομάδες που δουλεύω το κύκλωμα (υγρό σκέτο wfi με καθημερινές αλλαγές για να καθαρίσει τελείως όσο κόκκινου έχει) παρουσιάστηκε πάλι το ίδιο θέμα οι σωλήνες είναι λες και αλλάζουν διαστάσεις

Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα από θερμοκρασίες όπως μου είπε η mayhems γιατί έχω sencor σε 3 σημεία και η θερμοκρασία νερού δεν έχει φτάσει ποτέ πάνω από 27 βαθμούς σε κανένα

Εχω sencor έξοδο ψυγείου και προσωρινά ένα στην έξοδο του cpu Block, και ο 3ος στο ρεζερβουαρ

Οπότε προσοχή στους σωλήνες τους

• Like 1

Λοιπόν επειδή έχω ψιλό στήσει, ακόμα έχω δουλειά βέβαια με τα πλαϊνά του κουτιού

Παλιότερα λόγο προβλήματος με υγρό της mayhems, μου είχαν στείλει νέο υγρό καθώς και σωλήνες (soft tube) Όταν είναι καινούργιος ο σωλήνας θυμίζει τους tygoon για όσους τους δούλεψαν, βέβαια για κάποιο λόγο τσακίζει πολύ εύκολα, μετά από 6 μήνες στο κύκλωμα τώρα που τους έβγαλα παρατήρησα ότι είναι σαν να τεντωσε ο σωλήνας (δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλιώς) δεν είναι φθορά λόγο plasticizer (η τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό)

Μόλις βγήκαν από το κύκλωμα μετρισα όσο μπορούσα εξωτερική διάμετρο και έχει φτάσει τα 14-14,5mm από 13 πάρα κάτι που ήταν αρχικά, αν δεν είχα compresion fitting θα είχα θέμα, πλέον εσωτερική διάμετρος έχει φτάσει τα 12 και κάτι χιλιοστά τόσο που να μπαίνει εύκολα και σε ρακορ για σωλήνα εσωτερικής διαμέτρου 13μμ

Θεωρησα ότι ίσως έφταιγε το xt1 υγρό που μου είχαν στείλει ως αντικατάσταση, οπότε αγόρασα ξανά 2 μέτρα από eshop (άλλοι βλάχοι και αυτοί δεν το πουλάνε μονοκόμματο αλλά σε κομμάτια του ενός μέτρου, το ίδιο και για τα SLEEVE από όλες της μάρκες που εχουν οπότε προσοχή) μέσα σε λιγότερο από 2 βδομάδες που δουλεύω το κύκλωμα (υγρό σκέτο wfi με καθημερινές αλλαγές για να καθαρίσει τελείως όσο κόκκινου έχει) παρουσιάστηκε πάλι το ίδιο θέμα οι σωλήνες είναι λες και αλλάζουν διαστάσεις

Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα από θερμοκρασίες όπως μου είπε η mayhems γιατί έχω sencor σε 3 σημεία και η θερμοκρασία νερού δεν έχει φτάσει ποτέ πάνω από 27 βαθμούς σε κανένα

Εχω sencor έξοδο ψυγείου και προσωρινά ένα στην έξοδο του cpu Block, και ο 3ος στο ρεζερβουαρ

Οπότε προσοχή στους σωλήνες τους

Έστειλα μήνυμα όπως είπες στο eshop για tube και ακόμα περιμένω απάντηση.

μπορεί να είναι off topic αλλά έχω μια απορία-πρόβλημα τώρα που τελικά πήρα 480 ψυγείο και θα έχει 4 ανεμιστήρες στο να βγάζει αέρα και πρέπει να βάλω και 4 να βάζουν αλλά εκεί που ήταν να βάλω 3 δεν μπορούν να μπουν 4 που μπορ να βάλω και πως για να έχω καλή ροή?   οι μπλε κύκλοι είναι οι ανεμιστήρες στο ψυγείο ενώ η μπλε γραμμή είναι εκεί που θέλω να βάλω τους ανεμιστήρες αλλά δεν παίρνει 4 τι λέτε?

image.gif

• Moderators

Έτσι όπως τα έχεις το γενικό airflow θα είναι πολύ χάλια

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις στα πλάγια δεξιά και αριστερά ανεμηστηρες

Επίσης βλέπω ένα τεράστιο κομμάτι που είναι άδειο τελείως που θα χαλάσει πολύ το αισθητικό αποτέλεσμα

Έτσι όπως τα έχεις το γενικό airflow θα είναι πολύ χάλια

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις στα πλάγια δεξιά και αριστερά ανεμηστηρες

Επίσης βλέπω ένα τεράστιο κομμάτι που είναι άδειο τελείως που θα χαλάσει πολύ το αισθητικό αποτέλεσμα

στο περίπου είναι το σχέδιο και δεν είναι με τόσο καινό άπλα έτσι μου βγήκε. αφού το ψυγείο θα είναι κάτω πως θα τα βάλω στο πλάι? 

• Moderators

στο περίπου είναι το σχέδιο και δεν είναι με τόσο καινό άπλα έτσι μου βγήκε. αφού το ψυγείο θα είναι κάτω πως θα τα βάλω στο πλάι?

Ασχετα από το ψυγείο θα βάλεις δεξιά αριστερά ανεμηστηρες για να δημιουργήσει μια καλή ροή αέρα αλλιώς η mobo και η κάρτα σου θα έχουν σημαντικά αυξημένες θερμοκρασίες

Δεν βλέπω λόγο να βάλεις 4 ανεμηστηρες για είσοδο και 4 του ψυγείου να βγάζουν βάλε δεξιά αριστερά από 3ις ανεμηστηρες για να έχεις μια καλή ροή αέρα άσχετα από τους ανεμιστήρες του ψυγείου

Ερώτηση αν όλα έχουν σφίξει καλά να μην φοβάμαι έτσι; Έτρεξε μία ώρα με την αντλία φουλ χωρίς το σύστημα αναμμένο. Μόνο η αντλία, και όλα μπόμπα. Ούτε σταγονιδιο.

Απλά με πιάνει το στομάχι μου όταν το ανάβω με το σύστημα πάνω και όλο το κοιτάω. Να το φοβάμαι; Και κάτι άλλο. Όταν ανεβάζει θερμοκρασία, πχ από 25 πάει 60 (λέμε τωρα) υπάρχει κανένα θέμα με διαστολή στους σωλήνες για να κάνει διαρροή;

Είμαι noobας ακόμα και γι'αυτό όλο αυτό το άγχος.

Ασχετα από το ψυγείο θα βάλεις δεξιά αριστερά ανεμηστηρες για να δημιουργήσει μια καλή ροή αέρα αλλιώς η mobo και η κάρτα σου θα έχουν σημαντικά αυξημένες θερμοκρασίες

Δεν βλέπω λόγο να βάλεις 4 ανεμηστηρες για είσοδο και 4 του ψυγείου να βγάζουν βάλε δεξιά αριστερά από 3ις ανεμηστηρες για να έχεις μια καλή ροή αέρα άσχετα από τους ανεμιστήρες του ψυγείου

Πήρα την ιδέα του linus γιατί λέω για να το έκανε κατι ξέρει. Δηλαδή αυτουνού είναι λάθος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...