Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι σωληνες? Μεγάλη πιθανότητα να είναι plasticazer η όπως γράφετε

Σωλήνες είναι xspc 13/10 uv, αλλά δέν ξέρω απο που τους παίρνουν, μάλλον rebrand είναι.

http://www.overclock.net/t/1380775/what-is-plasticizer

Εδώ έχει την ίδια ασπρίλα, λέει ότι είναι plasticizer, το παράξενο είναι πώς έχουν δοκιμάσει ίδια μάρκα σωλήνα και δέν είχαν πρόβλημα, θα τους πλύνω προσωρινά με μία αχρησιμοποίητη βέργα καραμπίνας με το στουπί και αργότερα βλέπω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Καθάρισε καλά το ψυγείο σου κάνε αρκετά πλυσίματα με καυτό νερό, το πρόβλημα δεν είναι η σκόνη είναι ότι κολλάει παντού μπορεί ακόμα και να βουλώσει ψυγείο, πολλές φορές δεν είναι μόνο από τον σωλήνα αλλά συνδυασμός σωλήνα /υγρό

Πχ η mayhems λέει τα υγρά xt-1(οχι τα x1) να μην τα δουλεύεις με primochill advance ltr σωλήνα, εγώ από περιέργεια το δοκίμασα έβαλα κομμάτι σωλήνα μέσα σε ένα κύπελο με xt1 και μετά από κανένα μήνα ο σωλήνας είχε αποκτήσει μαστιχωδη υφή και είχε χάσει μεγάλο μέρος από το τοιχωμα

• Like 1

βρε δεν μιλάω σε σχέση με κόστος...μιλάω σαν αποτέλεσμα καθαρα! για 1-2-3-4-5 βαθμούς δεν αξίζει....άμα το κάνεις γιατί σαρέσει και για το πείραμα και για την βλάντα είναι άλλο...! εγώ ρωτάω σαν απόδοση ! 

όσο για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές δεκτόν...αλλά η εκάστοτε εταιρία τι το βγάζει το TDP ? άμα ειναι να σου τυψει το κομμάτι που είναι "ζεστός" ο επεξεργαστής οκ... αλλά γενικά ανεξάρτητα από την αρχιτεκτονική γιαυτό νομίζω βγάζει τα TDP .... άλλο ι7 άλλο Ε54χχ ..... γιαυτό και παρόλου που έχει ονομαστική ο 3370κ  @ 3.5 ghz @ 1.1v εκπέμπει 77w... λιγότερα από 5450 @3,0 @ 1,1v .... άλλη αρχιτεκτονική......άλλη λιθογραφία...αλλά γιαυτό υπάρχει και το TDP νομίζω 

• Moderators

Σου εξήγησα παραπάνω, οι fx 8350 έχουν tdp 125 w αλλά μέγιστη θερμοκρασία 65 βαθμούς, ένας αντίστοιχος ιντελ των 90w δεν θα έχει ίδιες θερμοκρασίες γιατί στα περίσσοτερα μοντέλα έχει μέγιστη θερμοκρασία 105 βαθμούς, ακόμα και εκεί καταλαβαίνεις ότι με το καλημέρα μιλάμε για τελείως διαφορετικές θερμοκρασίες, παρόλο που θεωρητικά ο ιντελ παράγει λιγότερα watt θερμότητας δουλεύει σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες

Πχ στον ιντελ με στοκ ψυκτρα θα ήταν αποδεκτό να έχει γύρω στους 80 βαθμούς, ο fx έφτανε σε αυτές της θερμοκρασίες εκτός από σίγουρο thermal throttle ίσως έμπαινε κάποια προστασία και έκλεινε το σύστημα

Στο amd μια αποδεκτή θερμοκρασία θα ήταν γύρω στους 55 βαθμούς περίπου

Παίζουν πολλά ρόλο στις θερμοκρασιες κυρίως στις αρχιτεκτονικες

Κάτι άσχετο... ακούω να λένε ότι το leak test ειναι 48 ώρες και μετά είσαι οκ άλλοι λένε ότι ποτέ μην το αφήνεις μόνο του το pc να δουλεύει ιδικά να μην το αφήνεις όλο το βράδυ (download) τόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα?

Κάτι άσχετο... ακούω να λένε ότι το leak test ειναι 48 ώρες και μετά είσαι οκ άλλοι λένε ότι ποτέ μην το αφήνεις μόνο του το pc να δουλεύει ιδικά να μην το αφήνεις όλο το βράδυ (download) τόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα?

Ε όχι και έτσι ;)

Εγώ προσωπικά τόσα χρόνια μία φορά είχα διαρροή από δικό μου λάθος όμως, ξέχασα να σφίξω ένα ρακόρ πάνω αριστερά στα vrm και είχε μία μικρή διαρροή την οποία βέβαια την είδα σχεδόν αμέσως.

Τεστ το αφήνω ίσα για ένα καφέ, εάν υπάρξει διαρροή θα φανεί από το γέμισμα ακόμη.

Όσο για αυτό που λες να μην το αφήνεις μόνο του ε με αυτή την λογική τις AIO θα έπρεπε να τις κάνεις και ευχέλαιο :)

• Like 1

Ε όχι και έτσι ;)

Εγώ προσωπικά τόσα χρόνια μία φορά είχα διαρροή από δικό μου λάθος όμως, ξέχασα να σφίξω ένα ρακόρ πάνω αριστερά στα vrm και είχε μία μικρή διαρροή την οποία βέβαια την είδα σχεδόν αμέσως.

Τεστ το αφήνω ίσα για ένα καφέ, εάν υπάρξει διαρροή θα φανεί από το γέμισμα ακόμη.

Όσο για αυτό που λες να μην το αφήνεις μόνο του ε με αυτή την λογική τις AIO θα έπρεπε να τις κάνεις και ευχέλαιο :)

Αρα αν δεν στάξει την πρώτη μέρα φουλ λειτουργεια ειναι οκ?

Εάν δεν στάζει στο γέμισμα και στα 30-40 λεπτά (ένα καφέ που είπα) ή πιθανότητα να έχεις διαρροή είναι μηδαμινή.

Εάν μπορείς να αποφύγεις περιστρεφόμενες γωνίες εκεί είσαι άρχοντας :) αυτές είναι που κάνουν την ζημιά συνήθως.

Αρα αν δεν στάξει την πρώτη μέρα φουλ λειτουργεια ειναι οκ?

Εάν φοβάσαι πολύ άστο ένα απόγευμα, εννοείται ότι όλες οι δουλειές γίνονται με το PSU μόνο στην αντλία, ρεύμα στην μητρική κτλπ γιοκ.

• Like 1

• Moderators

Πολύ μικρή πιθανότητα, κυρίως διαροή θα δεις σε περιστρεφομενα ρακορ αν στο σημείο που γυρνάει το ζορίσεις πολύ, μετά Block κτλ από πλεξι αν σφυξεις και κάνει κάνα ράγισμα το πλεξι, leak test έκανα μόνο την πρώτη φορά, από τότε boot κανονικά όλος στηθεί, ένας γρήγορος οπτικός έλεγχος στα ρακορ και το αφήνω δουλεύει,

Αν κάποιος δεν θέλει να αγχώνεται έχουν βγάλει μπαρομετρο με τρόμπα αέρα για να δοκιμάσεις το κύκλωμα χωρίς υγρό (της Aqua computer παίζει στο 50 νομίζω eshop)

• Like 2

Επιτέλους ξεφορτώθηκα τον άσχημο μαύρο σωλήνα της thermal take (εργοστασιακός) και έβαλα εναν UV green (μικρά κομμάτια που είχα) για δοκιμή. Μεγάλωσα την διατομή του χάλκινου σωλήνα του ψυγείου με αρκετό τεφλόν για να πιάσει καλά ο σφιγκτήρας και το αποτέλεσμα ήταν πλήρη στεγανοποίηση. Θα πάρω fitting για το μπλοκ και συνεχίζω!

post-339341-0-33368100-1488927524_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...