F117 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Ερωτηση η "συγκριση" στις θερμοκρασιες που λεγαμε ειναι για το xeon? τοτε μιλαμε για κατι τελειως ατομο , αρκει μονο να δεις τα tjmax του καθε επεξεργαστη Ναι για το xeon ειναι.... άτοπο??? γιατί??? ο τύπος ο οποίος σου παρέθεσα αναφέρει το TDP ...... το ώς που αντέχει ο επεξεργαστής σαν θερμοκρασίες είναι το ατοπο υ.γ. Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements. TJUNCTIONJunction Temperature is the maximum temperature allowed at the processor die. TCASECase Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Ναι για το xeon ειναι.... άτοπο??? γιατί??? ο τύπος ο οποίος σου παρέθεσα αναφέρει το TDP ...... το ώς που αντέχει ο επεξεργαστής σαν θερμοκρασίες είναι το ατοπο μιλαμε για τελειως διαφορετικα chip , ακομακαι συγκριση με 4770/4790 ειναι ατοπη η θερμικη συμπεριφορα καθε αρχιτεκτονικης ειναι τελειως διαφορετικη ποσο μαλλον οταν μιλαμε για server grade επεξεργαστες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 μάλιστα... έχεις κάποιο τύπο/τρόπο ώστε να υπολογίσεις τα watt τα οποία "εκπέμπονται" ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilissouvlaki Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Παιδιά ψάχνω petg σωλήνα με fitings για κομμάτια με 1/4 ακούω προτάσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reborn010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Παιδιά ψάχνω petg σωλήνα με fitings για κομμάτια με 1/4 ακούω προτάσεις Αδερφε δεν θελω να ακουστω αγενης για αυτο θα στο πω οσο πιο "ομορφα" γινεται...Εχει γεμισει το thread με τις ιδιες ερωτησεις ξανα και ξανα. Με ενα γρηγορο googlaρισμα θα ειχες βρει πιο πολλα πραγματα απ οσο σου εχουμε πει εμεις εδω. Το 1/4 ειναι σπειρωμα των fittings και οχι διαμετρος σωληνα. Η διαμετρος θα ειναι ειτε σε ιντσες ειτε σε χιλιοστα. Το 1/4 ειναι το πιο συνηθες σπειρωμα στο pc watercooling. Οταν μιλαμε για hardtube συνηθως κοιταμε μονο την εξωτερικη διαμετρο του σωληνα. Π.χ. το παρακατω fitting ειναι για hardtube. Το σπειρωμα του ειναι G1/4 και η σωληνα που θα βαλεις πρεπει να εχει OD(Outter diameter/Εξωτερικη διαμετρο) 14mm. Δες αυτο θα σε κανει να καταλαβεις καλυτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Εγώ πως να το βάλω; Αντλια->ψυγειο->CPU Ή αντλια->cpu->ψυγείο; Όπως σου ταιριάζει καλύτερα δεν έχεις διαφορά εάν εννοείς για θερμοκρασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeSmirlis Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 άμα δεν έχεις θέμα χωροταξικό βάλε αντλία-cpu-ψυγείο .... τάνκ θα βάλεις? ΛΟΛ Ναι ένα 350cc πάει σχεδόν πακέτο με την αντλία ένα κομμάτι μεταλλικός σωλήνας τα συνδέει. Ούτε έξτρα σωλήνες ούτε τίποτα. Υγρό για αρχή WFI καλά είναι; Όπως σου ταιριάζει καλύτερα δεν έχεις διαφορά εάν εννοείς για θερμοκρασία.Αυτό ήθελα να ακούσω. Άρα όπως με βολεύει. Ωραία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 μάλιστα... έχεις κάποιο τύπο/τρόπο ώστε να υπολογίσεις τα watt τα οποία "εκπέμπονται" ? Δεν γνωριζω κατι , παντως δεν υπαρχει και σταθερη αναλογια wαττ με βαθμους γιατι καθε αρχιτεκτονικη ειναι διαφοτερικη σκεψου οτι πχ ενασ fx 8350 einai 125W κανοντας OC πες οτι φτανει τα 180W παρολα αυτα μπορει να εχει μικροτερες θερμοκρασιες απο τον δικο μου που ειναι πχ στα 150W , εδω ερχετε και η μεγιστημ θερμοκρασια εμενα η ιντελ δινει 105 βαθμους στον FX στο package αν θυμαμαι καλα λεει η amd να ειναι κατω απο 65 οποτε βλεπεις οτι ακομα και στοκ ο fx θα τρεχει σε μικροτερες θερμοκρασιες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Σήμερα λύνοντας την υδρόψυξη απο τον χαλασμένο υπολογιστή μου παρατήρησα ένα υλικό σάν άσπρη κρούστα να επιπλέει στην αντλία, μύκητας δέν είναι, το σύστημα το είχα γεμίσει με υγρό thermochill ec6 uv blue, να είναι αντίδραση μεταξύ χάλκινου cpu waterblock, vrm waterblock και ψυγείου? η σωλήνες?, το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό?. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Σήμερα λύνοντας την υδρόψυξη απο τον χαλασμένο υπολογιστή μου παρατήρησα ένα υλικό σάν άσπρη κρούστα να επιπλέει στην αντλία, μύκητας δέν είναι, το σύστημα το είχα γεμίσει με υγρό thermochill ec6 uv blue, να είναι αντίδραση μεταξύ χάλκινου cpu waterblock, vrm waterblock και ψυγείου? η σωλήνες?, το έχει αντιμετωπίσει κανείς αυτό?.Τι σωληνες? Μεγάλη πιθανότητα να είναι plasticazer η όπως γράφετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δεν γνωριζω κατι , παντως δεν υπαρχει και σταθερη αναλογια wαττ με βαθμους γιατι καθε αρχιτεκτονικη ειναι διαφοτερικη σκεψου οτι πχ ενασ fx 8350 einai 125W κανοντας OC πες οτι φτανει τα 180W παρολα αυτα μπορει να εχει μικροτερες θερμοκρασιες απο τον δικο μου που ειναι πχ στα 150W , εδω ερχετε και η μεγιστημ θερμοκρασια εμενα η ιντελ δινει 105 βαθμους στον FX στο package αν θυμαμαι καλα λεει η amd να ειναι κατω απο 65 οποτε βλεπεις οτι ακομα και στοκ ο fx θα τρεχει σε μικροτερες θερμοκρασιες δες εδώ..... https://www.techpowerup.com/forums/threads/overclocking-tdp-calculator.196362/ κατέβασε το προγραμματάκι κ δες και πότε έγινε το ποστ 4,3 watt παραπάνω είναι ο 3770 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) δες εδώ..... https://www.techpowerup.com/forums/threads/overclocking-tdp-calculator.196362/ κατέβασε το προγραμματάκι κ δες και πότε έγινε το ποστ 4,3 watt παραπάνω είναι ο 3770 Ναι άλλα λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής έχουν διαφορετικες θερμοκρασίες Αν εσένα πχ δούλευε στης θερμοκρασίες που δουλεύει ο δικός μου θα είχες thermal throttle Εδώ ακόμα και σε ίδιους επεξεργαστές με διαφορετικό revision μπορεί να έχεις τεράστιες διάφορες σε θερμοκρασίες Πχ ο 920 do στα 4 δούλευε με καλύτερες θερμοκρασίες από στοκ 920 Co Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2017 από Inuyasha 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 thermal throttle στους 58???άμα δλδ bencharo 32m με τάση 1.4 που πιστεύω οτι θα περάσω τους 60 θα έχω πεσμένη απόδοση???? άρα δηλαδή θα "έκπεμπε" περισσότερα watt ο co σε σχέση με τον do ???? στα πόσα watt δλδ θεωρείς οτι είσαι?? και επαναφέρω τα αποτελέσματα από την χρήση μεγαλύτερων/περισσότερων ψυγείων.... το βίντεο άμα δεις τα γραφήματα θα δείς οτι υπάρχουν διαφορές..... https://www.youtube.com/watch?v=rNmlDcyRG_c Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Άντε να δω πότε θα συμφωνήσετε εσείς οι 2 ότι και διαφορά να έχει μιλάμε για 1-2 βαθμούς με κόστος 70-80 για το ψυγείο!!! Ο Inu πάντως έχει δίκαιο, δεν μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικές αρχιτεκτονικές, έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 thermal throttle στους 58???άμα δλδ bencharo 32m με τάση 1.4 που πιστεύω οτι θα περάσω τους 60 θα έχω πεσμένη απόδοση???? άρα δηλαδή θα "έκπεμπε" περισσότερα watt ο co σε σχέση με τον do ???? στα πόσα watt δλδ θεωρείς οτι είσαι?? και επαναφέρω τα αποτελέσματα από την χρήση μεγαλύτερων/περισσότερων ψυγείων.... το βίντεο άμα δεις τα γραφήματα θα δείς οτι υπάρχουν διαφορές..... https://www.youtube.com/watch?v=rNmlDcyRG_c Τα έχω δει τα βίντεο εγώ από το 280(2*140)και πάνω δεν βλέπω διαφορά Παρόλο που ήταν ίδια αρχιτεκτονική ο co ήταν πρώτη φουρνιά με κακό oc και ακόμα χειρότερες θερμοκρασίες Στα χαρτιά είχαν ίδιο tdp και όλα τα νούμερα ήταν ίδια Εδώ βλέπεις απόκλιση σε επεξεργαστές ίδιας γενιάς απλά επειδή "οριμασε" η γραμμή παραγωγής Ειναι πολυ παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη και πάλι οριστικά αποτελέσματα δεν θα έχεις Τυχαίο ήταν το παράδειγμα του thermal throttle και πήγαινε περισσότερο στους fx Αυτο που είπε ο fallen4ngel η σχέση απόδοση τιμή ξεφεύγει πολύ για να αξίζει ακόμα και 3 βαθμούς να κερδίσεις Αξίζει αν έχεις ένα σύνθετο κύκλωμα με επεξεργαστή και 2-3 κάρτες Εγω τα 2*360 ακόμα και passive να τα αφήσω οι θερμοκρασίες μου είναι γύρω στους 65 αν θυμάμαι καλά με θερμοκρασία δωματίου 20 με 21 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα