Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 minutes ago, mandragoraSCR said:

Με αφορμη την ερωτηση του @Psyber εχω την εξης απορια
Στα χαρακτηριστικά της D5 (VPP την λεει) της Alphacool δινει Maximum flow 340 L/h. Ενω η ΕΚ στην D5 δινει Maximum flow 1000 L/h.  Δεν την λες και μικρη διαφορα, αν οτνως ισχυει. Με τις αντλιες της ΕΚ δεν ειχα ποτε θεμα αλλα alphacool αντλια δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτε

Είναι "κομμένη"έκδοση της d5 και πέρα από τη διαφορά στην ισχύ που εύστοχα εντόπισες νομίζω, αλλά το λέω με επιφύλαξη, ότι δεν αφαιρείται το στρογγυλό στέλεχος που περιστρέφεται. Είχα χρόνια κανονική d5 της alphacool και ήταν πένα. Με 10 ευρώ παραπάνω πας σε αυτή που είναι το real thing. https://shop.alphacool.com/en/shop/pumpen/vpp-d5/pum-alphacool-vpp655-pwm-single-edition.

Χάνεις έτσι το τόταλ μπλακ του πράγματος αλλά από απόδοση είναι καλύτερη.

• Like 2
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psyber είπε

Είναι "κομμένη"έκδοση της d5 και πέρα από τη διαφορά στην ισχύ που εύστοχα εντόπισες νομίζω, αλλά το λέω με επιφύλαξη, ότι δεν αφαιρείται το στρογγυλό στέλεχος που περιστρέφεται. Είχα χρόνια κανονική d5 της alphacool και ήταν πένα. Με 10 ευρώ παραπάνω πας σε αυτή που είναι το real thing. https://shop.alphacool.com/en/shop/pumpen/vpp-d5/pum-alphacool-vpp655-pwm-single-edition.

Χάνεις έτσι το τόταλ μπλακ του πράγματος αλλά από απόδοση είναι καλύτερη.

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση

Περα από το τοταλ μπλακ, οταν βλεπω μολεξ και πολύχρωμα καλώδια εν ετη 2025 κατι με πιανει 😛 

Για το δικο σου build δεν σε ψηνει πιο πολυ κατι τετοιο?

• Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, mandragoraSCR said:

Περα από το τοταλ μπλακ, οταν βλεπω μολεξ και πολύχρωμα καλώδια εν ετη 2025 κατι με πιανει 😛 

ωραίο και αυτό και συμφωνώ απόλυτα για το μόλεξ! Μήπως δεν φτάνει το ρεύμα που δίνει το σατα για να ταΐσει τη d5;

Να σου πω, αυτό που μου αρέσει πιο πολύ σαν σχεδιασμός είναι αυτό: https://www.highflow.nl/watercooling/pompen/laing-swiftech/tops/d5-tops/xspc-d5-tank-reservoir.html

Αν έβγαινε σε ανθεκτικό υλικό (πχ. acetal) θα ήταν για εμένα το καλύτερο res/pump combo.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Psyber είπε

ωραίο και αυτό και συμφωνώ απόλυτα για το μόλεξ! Μήπως δεν φτάνει το ρεύμα που δίνει το σατα για να ταΐσει τη d5;

sata/molex ιδιο ρεύμα δίνουν 

Επεξ/σία από mandragoraSCR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Psyber είπε

Να σου πω, αυτό που μου αρέσει πιο πολύ σαν σχεδιασμός είναι αυτό: https://www.highflow.nl/watercooling/pompen/laing-swiftech/tops/d5-tops/xspc-d5-tank-reservoir.html

Αν έβγαινε σε ανθεκτικό υλικό (πχ. acetal) θα ήταν για εμένα το καλύτερο res/pump combo.

Εμενα μου αρεσουν πολυ τα Flat res/pump. Αυτο για την ανθεκτικοτητα που λες συμφωνω. Η ΕΚ πχ χρησιμοποιει χαλια πλαξι, βλεπω πολλα ραγισματα στο ιντερνετ απο distro plates και στο δικο μου flt ειχαν ραγισει ολα τα ports γυρω γυρω
Θεωρω πως η alphacool χρησιμοποιει πιο ανθεκτικο plexy χωρις να ειμαι σιγουρος και χωρις να εχω εμπειρια

Επεξ/σία από mandragoraSCR
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mandragoraSCR είπε

Όντως "τσίπικο" να φαίνονται τα colorcoded καλώδια, άλλα σχετικά εύκολο να φτιαχτεί. Ένα sleeve, δύο κομμάτια θερμοσυστελλόμενο και έτοιμο. Καλύτερα μάλιστα που έχει molex,γιατί είναι εύκολο να βγούν τα pins. Μετά παίζει αντάπτορας 4pin molex to SATA. Γυφτιά, απλά για να εξοικονομήσουν μερικά σέντ, άλλα δέν είναι και το τέλος του κόσμου.

Όσο για την αντλία, δέν είναι κάν κομμένη έκδοση της D5. Είναι μια αγνώστου ταυτότητας κινεζιά, με τις ίδιες διαστάσεις που απλά κουμπώνει στο socket. Καμία επαφή με τις D5 που φτιάχνει η Xylem/Laing

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

@Tenshi είδες πόσο σημαντικό είναι να συμβουλεύεσαι γνώστες; Το είχα φάει αμάσητο ότι ήταν d5...

On 11/04/2025 at 11:50, mandragoraSCR said:

πολυ μικρο το "res". Sff θα ειναι το build? Μονο cpu?

όχι το κουτί είναι το Fractal Define 7, απλά μου αρέσει να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο η υδρόψυξη. Ο επεξεργαστής είναι ο i5 14600K και το ξέρω ότι δε χρειάζεται custom, αλλά νοσταλγώ το παρελθόν...

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Psyber είπε

@Tenshi είδες πόσο σημαντικό είναι να συμβουλεύεσαι γνώστες; Το είχα φάει αμάσητο ότι ήταν d5...

όχι το κουτί είναι το Fractal Define 7, απλά μου αρέσει να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο η υδρόψυξη. Ο επεξεργαστής είναι ο i5 14600K και το ξέρω ότι δε χρειάζεται custom, αλλά νοσταλγώ το παρελθόν...

Μιλάς σε άνθρωπο που έχει custom w/c σε ι3 12100

• Haha 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Psyber είπε

Έχω βάλει σε 12100f... Και by the way είναι επεξεργαστάρα!

12 λεπτά πριν, Psyber είπε

Έχω βάλει σε 12100f... Και by the way είναι επεξεργαστάρα!

Γατακια....εχω κανει λουπα για ryzen 3 2200g!!!

• Like 1
  • Haha 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...