Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, pagratios είπε

Το πρόβλημα είναι ότι το κουτί είναι κάτω από γο γραφείο στην δεξιά πλευρά και το πλαινό του γραφείου είναι solid επομένω πρέπει να το έχω πάντα 2-4εκ πιο μέσα για να παίρνει αέρα ειδικά με τις lian li που έχουν intake από τα πλάι.
Για τον ίδιο λόγο τα τόσο φαρδιά κουτιά με αναγκάζουν να πάω πιο αριστερά να δουλέψω

Το Evo έχει τις usb σε λίγο άκυρο σημείο
Οπότε εσύ φίλε έιχες το o11 dynamic και πήγες στο Evo? pump και reservoir σαν το https://shop.watercool.de/HEATKILLER-Tube-100-MP χωράει? Το λέω γιατί βλέπω οι περισσότεροι να έχουν τα flat της ΕΚ

Ναι εγω έδωσα το 011d σε φίλο και πηρα evo για να χωράει κανονικά η  καρτα.Γιατί να μην χωράει το reservoir που κοιτας,μια χαρά θα μπει.Εχει η watercool.de διαφορά mounting system,πχ https://shop.watercool.de/HEATKILLERZ-Tube-basic-mount να το βάλεις στην πλαϊνή θέση.Και να έχεις εισαγωγή αέρα από κάτω κ πίσω και να βγάζει από πάνω..Βέβαια το θέμα με το πλαϊνό του γραφείου θα το έχεις ακόμα για το τροφοδοτικό που είναι σε αυτήν την μεριά.Τα usb του evo βγαίνουν και μπαίνουν σε διαφορετική θέση αλλα αν το έχεις στο πάτωμα τότε καταλαβαίνω πως ίσως είναι χαμηλά και δεν σε βολεψουν.Εχε υπόψη πως υπάρχει κ αυτό το Κιτ https://www.amazon.de/O11D-EVO-Grey-Lian-Mesh-multicoloured/dp/B09RZZ67MF/ref=mp_s_a_1_2_mod_primary_new?crid=19B6DF2KMCFTE&keywords=lian+li+evo+mesh&qid=1666780682&qu=eyJxc2MiOiIxLjUzIiwicXNhIjoiMS41MCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&sbo=RZvfv%2F%2FHxDF%2BO5021pAnSA%3D%3D&sprefix=lian+li+evo+mesh%2Caps%2C171&sr=8-2 ώστε να κάνεις εισαγωγή με mesh το μπροστινό τζάμι αν κάποτε στη βαρεσει στο μελλον.Ποσα ψυγεία σκοπεύεις να βάλεις?Μιλάμε για loop επεξεργαστή και κάρτας γραφικών?

Επεξ/σία από niko13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@sarpan Χωράει εννοείς το watercool που έστειλα σωστά? Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για πάνω στο γραφείο

o11 Evo και o11 XL έχουν ίδιο φάρδος οπότε θα μπορούσα να πάω στο xl.
Στο loop σκέφτομαι CPU+GPU και να πάω σε 2 x 360 rads αν και στο xl θα μπορούσα να πάω σε 480.
Ακόμα και αν μείνω στο NZXT H700 χωράει ένα 360 μπροστά και ένα 360 επάνω αλλά θες slim

Τα fractal είτε το meshify 2 είτε το torrent αξίζουν για custom loop γιατί μπορεί για αέρα να είναι καλά αλλά δεν είμαι σίγουρος αν για νερό είναι τόσο βολικά

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pagratios είπε

@sarpan Χωράει εννοείς το watercool που έστειλα σωστά? Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για πάνω στο γραφείο

Στο loop σκέφτομαι CPU+GPU και να πάω σε 2 x 360 rads αν και στο xl θα μπορούσα να πάω σε 480.
Ακόμα και αν μείνω στο NZXT H700 χωράει ένα 360 μπροστά και ένα 360 επάνω αλλά θες slim

Τα fractal είτε το meshify 2 είτε το torrent αξίζουν για custom loop γιατί μπορεί για αέρα να είναι καλά αλλά δεν είμαι σίγουρος αν για νερό είναι τόσο βολικά

Με 2χ360 μια χαρά είσαι δεν χρειάζεται να ξεφύγεις.Ακομα και με σλιμ,οπότε διάλεξε ότι θα σε βολεψει καλύτερα στο setup σου,δυστυχώς εγώ έχω κολλήσει με τα lian li για custom loop οπότε δεν θα ήθελα να δώσω συμβουλες για τα αλλά και να σε πάρω στο λαιμό μου.Το μόνο που θα σου πω να προσέξεις είναι πως επειδή σε ένα συμβατικό case τα ψυγεία θα μπουν μπροστά κ πάνω,φρόντισε να τα χωράει και τα δύο,μην τρακαρουν το ένα πάνω στο άλλο.Καποιο παλικάρι θα έχει δουλέψει αυτά τα case που κοιτάς οπότε λίγο υπομονή μπας κ ποσταρει να μαζέψεις γνωμες.

Επεξ/σία από niko13

Με αυτό που έχω τώρα που είναι ίδιο με H700i και H710i έχω δει τα παρακάτω
https://www.reddit.com/r/watercooling/comments/8z61ie/nzxt_h700i_custom_loop_build/
https://imgur.com/gallery/1grhV
Απλώς προσπαθώ πριν αρχίσω να μαζεύω κομμάτια αν πρέπει να αλλάξω case

αν πάω σε o11xl το ένα 480 και ένα 360 το θεωρείς υπερβολή?

Μόλις τώρα, pagratios είπε

Με αυτό που έχω τώρα που είναι ίδιο με H700i και H710i έχω δει τα παρακάτω
https://www.reddit.com/r/watercooling/comments/8z61ie/nzxt_h700i_custom_loop_build/
https://imgur.com/gallery/1grhV
Απλώς προσπαθώ πριν αρχίσω να μαζεύω κομμάτια αν πρέπει να αλλάξω case

αν πάω σε o11xl το ένα 480 και ένα 360 το θεωρείς υπερβολή?

Στα δικά μου μάτια είναι λίγο υπερβολή αλλά χαμένο δεν πάει το μεγαλύτερο ψυγείο.Μπορεις να δουλεύεις τα φάνς του σε χαμηλότερες στροφές.Πιο πολύ από άποψη κόστους κ απόδοσης το λέω.To h700 απλά μου φαίνεται αρκετά κλειστό σαν κουτί δεν ξέρω τι απόδοση θα έχει το μπροστινό ψυγείο,αφού δεν έχει τρελό άνοιγμα να αναπνευσει

• Like 1

1 ώρα πριν, pagratios είπε

Στο XL δεν έχεις δυνατότητα για 480. Μέχρι 360. Ωστόσο έχει τόσο χώρο που μπορείς παίξεις με πολλούς συνδυασμούς. Έγω έχω ένα ΧΕ και δυο ΡΕ. Δε θα συνιστούσα το ΝΖΧΤ με την έννοια ότι αν αύριο μεθαύριο θελήσεις να κανείς κάποιο upgrade θα ειναι πολυ περιορισμενος ο χωρος, αρα και οι επιλογες σου. Το meshify 2 ειναι πολυ ωραιο κουτι και με μεγαλους χωρους, ειδικα το XL (βγαίνει και σε XL το meshify). 

• Like 1

@sarpan Έχεις δίκιο για το 480 έκανα λάθος και δεν πρόλαβα να το στείλω

Και εγώ αυτά σκεφτηκα για το κουτί που ήδη έχω και σαν πρώτο βήμα κοιτάω τι κουτί να πάρω. Δύσκολη απόφαση αν και το o11xl κάτι μου έκανε. Το Mesify2XL είναι πολύ μακρύ

3 ώρες πριν, pagratios είπε

@sarpan Έχεις δίκιο για το 480 έκανα λάθος και δεν πρόλαβα να το στείλω

Και εγώ αυτά σκεφτηκα για το κουτί που ήδη έχω και σαν πρώτο βήμα κοιτάω τι κουτί να πάρω. Δύσκολη απόφαση αν και το o11xl κάτι μου έκανε. Το Mesify2XL είναι πολύ μακρύ

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις το Lian Li και να μη σου αρέσει. Θα το λατρέψεις. Προτείνω το ασημί χρωμα 😂

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, pagratios είπε

Το  Lian-Li Lancool III μπαίνει στην εξίσωση όταν μιλάμε για custom loop?

Και χαρτόκουτο μπορεί να μπει στην εξίσωση, που λέει ο λόγος.Το θέμα είναι τι θέλεις να βάλεις μέσα.

On that note,εκτιμώ πως ενα setup με τρία 360mm x 30mm ψυγεία μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη.

Επεξ/σία από Tenshi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά σίγουρα και το χαρτόκουτο κάτι θα κάνει 😆

@Tenshi Αυτό που ρώτησα πήγαινε σε συνέχεια με τα προηγούμενα posts που έχει γίνει αναφορά για LianLi o11d, o11dXL, P500Α, corsair 5000D, fractal meshify 2

Η σκέψη είναι cpu+gpu με μάλλον 2χ360 τώρα για το το πάχος του ψυγείου δεν έχω απάντηση να πω την αλήθεια

Επεξ/σία από pagratios

42 λεπτά πριν, pagratios είπε

Καλά σίγουρα και το χαρτόκουτο κάτι θα κάνει 😆

@Tenshi Αυτό που ρώτησα πήγαινε σε συνέχεια με τα προηγούμενα posts που έχει γίνει αναφορά για LianLi o11d, o11dXL, P500Α, corsair 5000D, fractal meshify 2

Η σκέψη είναι cpu+gpu με μάλλον 2χ360 τώρα για το το πάχος του ψυγείου δεν έχω απάντηση να πω την αλήθεια

Αναφέρει το max thickness στο site,άλλα εκτιμώ πως τα 30άρια ψυγεία είναι η πλέον safe προσέγγιση.

Εξ'άλλου η ίδια η LianLi σου έχει έτοιμο το "σχέδιο" 😋

20220719115244_74c4ebcb.jpeg.377137d5e78ba01f7b182ed127ca65a4.jpeg

Στα των κουτιών και στο κομμάτι της υδρόψυξης,αν το ζητούμενο είναι να κάνεις populate κάθε θέση ανεμιστήρα, το Lancool III παίζει με το Ο11dXL, το οποίο XL πρακτικά είναι full tower case!

Τα υπόλοιπα midi δέν είναι απαραίτητα υποδεέστερα κουτιά,άλλα έχουν τους περιορισμούς τους.

Αν απλά θέλεις να βάλεις 2 ψυγεία και τέλος,δέν έχει και πολύ νόημα η ερώτηση.Ειδικά αν δέν έχεις ήδη το κουτί και σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε αγορά υπο αυτό το πρίσμα.Εκεί,απλά παίρνεις αυτό που σου κάνει κλίκ.

@Tenshi αυτή την στιγμή έχω ένα nzht h700 και θέλω προτού ξεκινήσω αγόρευσή για υδροψυξη ήθελα να βρω ένα κουτί πιο ευέλικτο 

Δεν είναι στόχος να βαλου όπου μπαίνει ανεμιστήρας απλώς να υπάρχει χώρος για radiator ακόμα και αν μελλοντικά ήθελα 3x360

Επειδή το κουτί θα μπει κάτω από το γραφείο δεξιά πρακτικά δεν μπορώ να δώσω πολύ χώρο για το side κομμάτι γιατί ήδη τα 285mm του o11d xl είναι πολλά και μου μεταφέρουν την καρέκλα του γραφείου κάπως πιο αριστερά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τo nickel plating της EK, έχω μιλήσει απ'έξω απ'εξω. Τώρα και με φωτογραφίες.

EK-Quantum Vector στους 6 μήνες:

Spoiler

20210605_133419.jpg.7429be28aea36b1e4970cfcd0d808462.jpg

Καθάρισμα-γυάλισμα όλο το block με αλοιφή για γρατσουνιές.Το ψιλο σώσαμε.

Spoiler

20210605_135133.jpg.867e5a1519b4a85f40081f17e03119dd.jpg

Το ίδιο block 12 μήνες μετά (18μήνες σύνολο). Στα εν λόγω σημεία,η επινικέλωση έχει χαιρετήσει και πλέον εμφανίζεται η επιφάνεια του χαλκού. Προφανώς δέν σώζεται με τίποτα,οπότε η επόμενη φωτό ήταν το block στον κάλαθο των αχρήστων.

Spoiler

20221030_105741.jpg.7b5d9cae279ae2de3a6f7ae71e370b0c.jpg

EL-Quantum Velocity.Το άνοιξα στους 6 μήνες δέν είδα κάτι μεμπτό, οπότε δέν υπάρχει φωτογραφικό υλικό.Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει στους 18 μήνες:

Spoiler

20221025_180645.jpg.e33e27db9f39248d496f1eea912934ce.jpg

Ομοίως και εδώ, ένα καθάρισμα-γυάλισμα με ψιλή αλοιφή γρατζουνιών επανέφερε το block,εκτός απο το τμήμα κάτω/πέριξ του jet plate.

Spoiler

20221025_183316.jpg.1fbeb0d28ae5683ac9c864225ad61975.jpg

Με μια πρώτη εκτίμηση, κάποιος θα έλεγε πως είναι θέμα ψυκτικού (Wfi+mayhems additives).

Αφενός έγιναν αλλαγές ψυκτικού σε τακτά χρονικά διαστήματα (6~8 μήνες), κάνοντας ενδιάμεσα πεχαμετρικό έλεγχο για να έχω σταθερά PH 7+. Αφετέρου,το nickel flaking θα έπρεπε να είναι εκτεταμένο και όχι τοπικό ή επιλεκτικό.

Εκτιμώ πως η ροή του ψυκτικού,ήταν ικανή να διαβρώσει (erosion) υδροδυναμικά όσα τμήματα ήταν πιο επιρρεπή σε στροβιλισμούς. Αυθαίρετα καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα,μόνο και μόνο απο το ξεκάθαρο I κάτω απο το jet plate.

Το μόνο μεμπτό στο σύστημά μου, ήταν η σχεδόν 24/7 λειτουργία του γι' αυτούς του 18 μήνες. Θα μου πείτε πως έβγαλα τα block εκτός προδιαγραφών με 13Κ ώρες λειτουργίας και αν το σύστημα δούλευε 8 ώρες/μέρα θα αντιμετώπιζα το πρόβλημα στα 4+ χρόνια.Ίσως...Για όσους παρόντες ή ενδιαφερόμενους χρήστες EK blocks, απλά έχετε στα υπόψιν σάς πως υφίσταται και αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 3

Στις 5/11/2022 στις 7:17 ΜΜ, pagratios είπε

Το  Lian-Li Lancool III μπαίνει στην εξίσωση όταν μιλάμε για custom loop?

Ναι σίγουρα προσφέρεται για custom loop και ανετα θα χωρέσει τρια 360 ψυγεία.Ειναι αρκετά μεγάλο κουτί και δεν αφήνει τους χώρους του να πάνε χαμένους.Το μόνο που μπορεί να σε χαλασει είναι η απουσία φίλτρων.

Αν θες ριξε μια ματιά στο Σκρουτζ που εχω γράψει μια αξιολόγηση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...