Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί είμαι νέος στο αντικείμενο του custom watercooling, τι πρέπει να κάνω για να γίνει εξαέρωση που δεν έχω κάνει? Με απλά λόγια please και όχι με ορολογίες γιατί είπα noob εδώ! :P

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραια ασε λιγο να ειναι ανοικτό απώ πάνω είτε με τις οπές για τις βίδες, είτε βγάζοντας το καπάκι και κάνε μερικά power cycles. Έχε το νου σου μη φυγει υγρό από πάνω όταν το κάνεις και αν μπορείς ρύθμισε φουλ στροφές την αντλία.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Psyber είπε

Ωραια ασε λιγο να ειναι ανοικτό απώ πάνω είτε με τις οπές για τις βίδες, είτε βγάζοντας το καπάκι και κάνε μερικά power cycles. Έχε το νου σου μη φυγει υγρό από πάνω όταν το κάνεις και αν μπορείς ρύθμισε φουλ στροφές την αντλία.

Λοιπόν, άνοιξα τη πάνω τάπα, και ανά διαστήματα δίνω 100% speed στην αντλία. Ενημερώνω σε 1 week.....

Δημοσ.

ρε φίλε μια εβδομαδα ειναι πολύ. Πρέπει να το προσέχεις μη φυγει υγρο από το ρεζερβουαρ.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σας,

είμαι έτοιμος για δεύτερη φορά να επιχειρήσω custom loop. Έχω έναν 3700x και μια asus strix 2080 που θα βάλω στο νερό.

Προς το παρόν έχω παραγγείλει το ψυγείο EK PE 240. Θεωρείτε ότι είναι αρκετό για να έχω νορμάλ θερμοκρασίες και σχετική ησυχία ή μήπως να προσθέσω και ένα SE240; 

Να επισημάνω ότι OC παίζει μόνο στον αυτόματο καθώς δεν είμαι ιδιαίτερος fun απλά θέλω να έχω μια ισορροπία σε θερμοκρασία και ήχο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giannaros_mes είπε

Παιδιά καλησπέρα σας,

είμαι έτοιμος για δεύτερη φορά να επιχειρήσω custom loop. Έχω έναν 3700x και μια asus strix 2080 που θα βάλω στο νερό.

Προς το παρόν έχω παραγγείλει το ψυγείο EK PE 240. Θεωρείτε ότι είναι αρκετό για να έχω νορμάλ θερμοκρασίες και σχετική ησυχία ή μήπως να προσθέσω και ένα SE240; 

Να επισημάνω ότι OC παίζει μόνο στον αυτόματο καθώς δεν είμαι ιδιαίτερος fun απλά θέλω να έχω μια ισορροπία σε θερμοκρασία και ήχο.

Εξαρτάται τι θεωρείς νορμάλ.Εκτιμώ πως με ένα 240mm ψυγείο θα έχεις παρεμφερείς επιδόσεις με τα stock coolers και ανάλογα τους ανεμιστήρες, ελαφρώς καλύτερα acoustics.

Αν υπάρχει ελεύθερος χώρος για επιπλέον ψυγείο,εξυπακούεται πως πρέπει να τον εκμεταλλευτείς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Εξαρτάται τι θεωρείς νορμάλ.Εκτιμώ πως με ένα 240mm ψυγείο θα έχεις παρεμφερείς επιδόσεις με τα stock coolers και ανάλογα τους ανεμιστήρες, ελαφρώς καλύτερα acoustics.

Αν υπάρχει ελεύθερος χώρος για επιπλέον ψυγείο,εξυπακούεται πως πρέπει να τον εκμεταλλευτείς.

Καταρχάς πιστεύω ότι και μόνο που η κάρτα δεν θα ακούγεται εν ώρα παιχνιδιού είναι όφελος ακουστικά.

Από εκεί και πέρα στο NZXT Η400 το SE240 της ΕΚ πιστεύω θα χωρέσει οριακά στην οροφή χωρίς πρόβλημα.

Άρα θεωρείς ότι μόνο με το 240αρι ο CPU θα έχει χειρότερες θερμοκρασίες από την Dark rock 4 που έχω τώρα;

Επίσης για fans σκέφτομαι να πάω στη φθηνή λύση αλλά με πολύ καλές κριτικές των Arctic P12.

Sorry που τα λέω όλα μαζεμένα αλλά έχω ένα κάρο απορίες στο μυαλό μου.

Επεξ/σία από giannaros_mes
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, giannaros_mes είπε

Καταρχάς πιστεύω ότι και μόνο που η κάρτα δεν θα ακούγεται εν ώρα παιχνιδιού είναι όφελος ακουστικά.

Από εκεί και πέρα στο NZXT Η400 το SE240 της ΕΚ πιστεύω θα χωρέσει οριακά στην οροφή χωρίς πρόβλημα.

Άρα θεωρείς ότι μόνο με το 240αρι ο CPU θα έχει χειρότερες θερμοκρασίες από την Dark rock 4 που έχω τώρα;

Επίσης για fans σκέφτομαι να πάω στη φθηνή λύση αλλά με πολύ καλές κριτικές των Arctic P12.

Sorry που τα λέω όλα μαζεμένα αλλά έχω ένα κάρο απορίες στο μυαλό μου.

Σίγουρα υπάρχει όφελος,άλλα με την συνολική επιφάνεια που δίνει μόνο ένα 240αρι νομίζω πως κάνεις ένα side grade στο σύστημα ψύξης σου (παρά upgrade). Θα πρέπει παράλληλα να λάβεις υπ' όψιν το airflow και την ταχύτητα των ανεμιστήρων.

Για παράδειγμα, προσπαθώντας να πετύχεις επίπεδα θορύβου ανάλογα του Silent wings 3 ανεμιστήρα ο 3700Χ μπορεί να έχει χειρότερες θερμοκρασίες, αφενός γιατί το ίδιο ψυγείο καλείται να διαχειριστεί τα επιπλέον ~250W της RTX2080,αφετέρου γιατί θα πρέπει να κρατήσεις τους P12 σε χαμηλές στροφές. Αντιστρόφως, για να πετύχεις εφάμιλλη ή καλύτερη ψύξη θα έχεις τους P12 να περιστρέφονται πιο γρήγορα,οπότε θα έχεις συνολικά ένα πιο θορυβώδες σύστημα.

Το ζητούμενο είναι να αποβάλεις τον ζεστό αέρα όσο πιο γρήγορα γίνεται και το H400 δέν έχει το καλύτερο airflow.Ένα δεύτερο ψυγείο σου δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια προς απαγωγή θερμότητας και την δυνατότητα να δουλέψεις σε χαμηλότερα rpm.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Psyber είπε

ρε φίλε μια εβδομαδα ειναι πολύ. Πρέπει να το προσέχεις μη φυγει υγρο από το ρεζερβουαρ.

Σε full στροφές το υγρό στο δοχείο ούτε που φαίνεται να κάνει κυματισμούς....

Full speed

3 ώρες πριν, giannaros_mes είπε

Παιδιά καλησπέρα σας,

Με 3800x + 2080 super που έχω εγώ μπορώ να σου πω ότι το 360 το θες για τη cpu και το 240 για τη gpu. Για να έχεις temp 47 στη gpu και max 75 σε cpu σε burn test

Δημοσ.

Αν και θεωρώ ότι μπορεί και να μην είχα ιδιαίτερο θέμα με το μονό 240άρι τελικά παρήγγειλα και το ultrathin 240άρι της XSPC. Δυστυχώς κάποιο παχύτερο ψυγείο με κανονικού μεγέθους fans δε χωρά στο Η400 καθώς θα βρίσκει στις ram.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, giannaros_mes είπε

Αν και θεωρώ ότι μπορεί και να μην είχα ιδιαίτερο θέμα με το μονό 240άρι τελικά παρήγγειλα και το ultrathin 240άρι της XSPC. Δυστυχώς κάποιο παχύτερο ψυγείο με κανονικού μεγέθους fans δε χωρά στο Η400 καθώς θα βρίσκει στις ram.

Food for thought, παραθέτω κάποια άρθρα της EKWB για το πώς γίνεται scaling την ψυκτικής ικανότητας βάση επιφάνειας και ταχύτητας ανεμιστήρων:

https://www.ekwb.com/blog/radiators-part-2-performance/

https://www.ekwb.com/blog/radiators-part-3-surface-thickness/

Επίσης τα χαρακτηριστικά των Artic cooling P12 και Vardar F3 (που ας πούμε είναι παρεμφερείς):

https://www.arctic.de/en/P12-PWM/ACFAN00171A

https://www.ekwb.com/shop/ek-vardar-f3-120-1850rpm

Παρεμπιπτόντως @1800rpm και 25+ dBa, μόνο αθόρυβο δέν είναι το σύστημα και οι 35 °C θερμοκρασία ψυκτικού δέν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο ακούγεται (δές αναφορά σε Δt).

Για να δώσω ένα πιο χειροπιαστό παράδειγμα,σε σύστημα με 5800X/RTX3080 έχω 3 ψυγεία (360 60mm-360 30mm-480 30mm) και 10 Silent Wings 3 ανεμιστήρες@1000~1100rpm.Θερμοκρασία δωματίου 26°C και κρατάω το ψυκτικό 34°C load.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 3
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Καλό είναι να διαβάζουμε και να έχουμε μια τυπική γνώση και να μη πηγαίνουμε με κλειστά μάτια...

Δεν είμαι τόσο extreme user και overclocker για να θέλω 8°C πάνω από την ambient όπως εσύ αλλά όντως με το δεύτερο ψυγείο τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από όλες τις απόψεις.

Προσπαθούσα να κρατήσω το κόστος λίγο χαμήλα αλλά δεν το βλέπω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, giannaros_mes είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Καλό είναι να διαβάζουμε και να έχουμε μια τυπική γνώση και να μη πηγαίνουμε με κλειστά μάτια...

Δεν είμαι τόσο extreme user και overclocker για να θέλω 8°C πάνω από την ambient όπως εσύ αλλά όντως με το δεύτερο ψυγείο τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από όλες τις απόψεις.

Προσπαθούσα να κρατήσω το κόστος λίγο χαμήλα αλλά δεν το βλέπω...

Προσπάθησε να το προσεγγίσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έχτιζες ένα σπίτι (γιατι περι χτισίματος πρόκειται).

Κατανοώ πως υπάρχει πάντα ο περιορισμός budget, κάποια πράγματα όμως δέν μπορείς να τα παραλείψεις.Οχι απαραίτητα πως θα γίνει ζημιά, άλλα είναι κρίμα να έχεις δώσει ήδη ένα σεβαστο ποσό και εν τέλη το αποτέλεσμα να σε απογοητεύσει.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...