Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, CleanthisD είπε

Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε o-rings για G1/4 από Ελλάδα; Online κατά προτίμηση.

Στο κιτρινομάγαζο θα βρεις αλλα εχει μονο μπλέ

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, obijuan1983 είπε

Ανάλογα το πακέτο...εχω κάνει 200 αγορές απο ebay, aliexpress κλπ και πρώτη φορά τελωνείο πλήρωσα σε αυτό το ψυγείο 15+7.5€ =22.5€ οπότε μαζί με τα 30€ που έκανε μαζί με τα μεταφορικά μου βγήκε 52.5€.

Στα 240mm ψυγεία που έχω πάρει 3 φορές ποτέ δεν πλήρωσα τελωνείο,ίσως αυτό επειδή ήταν μεγάλο πακετο για αυτό.

Επίσης την αντλία που πήρα 25€ πριν κάνα μήνα πάλι δεν πλήρωσα τελωνείο.

Λες και το ξέρες!Μήπως δουλεύεις στο τελωνείο ???Χαχαχα

Οχι καμια σχεση, απλα για το μεγεθος το ειπα και αυτο φοβηθηκα και εγω, αν και το πακετο που μου σταματησαν ηταν μικρα πραγματακια που κοστιζαν ομως 50ε, οποτε πληρωσα αλλα 30. Η αντλια ας πουμε που πηρα ειναι ιδια με την δικια σου (η παρομοια freezemod) μαζι με το ρεζερβουαρ και κατι ψιλικα μου βγηκε ενα 50αρικο τελικη και δεν σταματησε τελωνειο.

Γενικα παντως φθηνα σου βγηκε για 360x45, ειναι χαλκος το core η αλουμινιο;

Επεξ/σία από Razor333

'Εχω την εντύπωση πως δεν έχεις καμία τύχη.

αμα δε βρεις 'η δε θέλεις, πάρε τεφλον από το τοπικό υδραυλικομάγαζο κ κάνε ψιλοδουλειά στις βόλτες των ρακορ ... δουλεύει τέλεια. Αλλά πρέπει να τις σφίξεις με κάτι παραπάνω από χέρι (όχι πολύ) ... ... ...  απλά το χέρι/δάκτυλα είναι "λίγο" λόγω παραπάνω "αντίστασης". Και γύρισε τα "ληγμένα" Ο-ρινγκ ανάποδα ... 

Πάρτα τώρα, γιατί άμα το e-shop έχει μόνο 1-2 τεμάχια θα τα πάρω εγώ :P

κάτι τέτοια τα έχει το e-shop αλλά δεν έχει ένα search της προκοπής ... ... κ φυσικά δεν είναι στο σκρουτζ κτλ

2 ώρες πριν, elpenor είπε

Θα φτιάξω ένα custom loop, κυρίως για διασκέδαση αλλά θέλω να δω και αν υπάρχει ελπίδα να ψύξω κανένα 3900Χ με τέτοιο τρόπο ώστε το σύστημα να είναι εντελώς αθόρυβο χωρίς load και σε ανεκτό επίπεδο θορύβου σε full load. Σκέφτομαι να κάνω σκέτο push, αν χρειαστεί να προσθέσω και δεύτερο radiator και μόνο αν και αυτό δεν αρκεί (που θα είναι παράλογο) να ασχοληθώ με push pull. Για αντλία έχω μία SC600 που θα με βοηθήσει τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσω και να δω ακριβώς τις ανάγκες μου.

Θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή ενός radiator για να το βάλω στο πάνω μέρος του κουτιού. Κοιτάω το NexXxoS XT45 360mm με την λογική ότι δεν είναι πολύ χοντρό ούτε έχει πυκνά fins ώστε να μην αποδίδει καλά σε low fan rpm, έχει χαμηλό restriction ώστε να μπορώ να τρέχω χαμηλά την αντλία ακόμα και με δύο radiator και φαίνεται υπεραρκετό για ένα επεξεργαστή.

Επίσης θέλω να επιλέξω τα πιο αθόρυβα ανεμιστηράκια, εδώ και χρόνια για όλα τα κουτιά μου χρησιμοποιώ μόνο Noctua και είμαι πολύ ευχαριστημένος οπότε κοιτάω τα NF-F12.

Υπάρχει η δυνατότητα να βάλω και 480mm στο μπροστά μέρος του κουτιού αλλά θα χάσω τα 3Χ140 intake fans και δεν το θέλω. Θα εκτιμούσα κάποια γνώμη γιατί τελευταία φορά που ασχολήθηκα με custom loop ήταν δύο δεκαετίες πριν.

Θεωρητικα το hardware labs sr2 ειναι το ψυγειο που ψαχνεις, αλλα ξεφευγει αρκετα απο το xt45 σε τιμη, επισης και απο το ek 360 xe ειμαι ευχαριστημενος. Αυτα τα ψυγεια παντως σε push pull πλησιαζουν η ξεπερναν τα 200w με 750rpm σε push/pull, οποτε τα λες και overkill για 3900x. Αν πας στο 480 η 360 με ενα βοηθητικο 120 η 240 ακομα, βαζεις και την καρτα γραφικων πανω ανετα και παιζεις με πολυ χαμηλες στροφες στα fans.

• Like 1

Στις 11/6/2019 στις 10:31 ΜΜ, kiko33gr είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Πάντα με ενδιέφερε το water cooling και το modding, αλλά δυστυχώς τα οικονομικά δεν το επέτρεπαν. Είχα κάποια στιγμή μία ΑΙΟ, αλλά την κατέστρεψα μετά από καθάρισμα και ξαναγύρισα σε μία απλή ψήκτρα.

Έβλεπα κάποια βιντεάκια λοιπόν και είδα αυτό εδώ το κιτ:

https://www.banggood.com/PC-Water-Cooling-Kit-240mm-Radiator-Pump-Reservoir-CPU-Block-Rigid-Tubes-DIY-p-1329130.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Ε, λοιπόν είπα να το πάρω. Δεν περιμένω τίποτα κορυφαίες επιδόσεις και ούτε θα μπει σε κανένα φοβερό μηχάνημα (είμαι με έναν Q6600 και μια R7 265), αλλά είπα πιο πολύ να το δοκιμάσω για την εμπειρία και για την εξάσκηση πριν αποφασίσω να πάω σε κάτι πιο σοβαρό.

Ακούω συμβουλές. Να προσέξω κάτι ιδιαίτερο; Λέω να βάλω και το gpu block. Λέτε να έχουν μεγάλο πρόβλημα τα VRM που δε θα τα φυσάει ο ανεμιστήρας (η κάρτα είναι η https://www.google.com/search?q=asus+r7+265+cooling&client=firefox-b-d&channel=crow&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiHiM6zkuLiAhX5isMKHdqeAJgQ_AUIECgB&biw=1130&bih=964#imgrc=wOWmAONOWkve4M:

Δεν έχω καταλάβει πως θα συνδέσω τους ανεμιστήρες - θα μπουν και οι δύο στο βύσμα της CPU ή σε κάποιο άλλο;

Θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις έρθουν και μόλις αρχίσω να το φτιάχνω. Βέβαια σίγουρα θα έχω και άλλες ερωτήσεις μέχρι τότε.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Μετά από ένα χαμένο δέμα και τελικά παραγγελία από Amazon, έχω επιτέλους το κιτ στα χέρια μου! Ετοιμάζομαι για ένα γεμάτο Σάββατο με δοκιμές και μόντες.

Θα μπούνε όλα σε ένα παλιό αλλά τουλάχιστον μεγάλο Thermaltake Urban S71. Θα ανεβάσω φωτογραφίες με το αποτέλεσμα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα έτοιμα μετά από μία γεμάτη μέρα! Όλα καλά ευτυχώς χωρίς μεγάλα απρόοπτα. Το τελικό αποτέλεσμα πρώτα:

spacer.png

Εδώ στην αρχή όπως ήταν με το κιτ έτοιμο:

spacer.png

Τα 2 μπλοκ τοποθετημένα:

spacer.png

spacer.png

Το σχέδιο πρώτα ήταν να μπει το ψυγείο από τη πάνω πλευρά του κουτιού και οι ανεμιστήρες από μέσα σε push, αλλά δυστυχώς το σχέδιο του κουτιού δεν το επέτρεπε. Οπότε μπήκαν ανάποδα και οι ανεμιστήρες τώρα είναι από πάνω σε pull. Επίσης ήθελα οι σωλήνες του ψυγείου να είναι από τα δεξιά και η λούπα να είναι Pump-GPU-CPU-Rad-Tank. Λίγο ενοχλούσε το cd-bay όμως και δεν ευθυγράμμιζαν οι τρύπες, οπότε μπήκε ανάποδα και έγινε Pump-GPU-Rad-CPU-Tank. Εδώ η λούπα έτοιμη, πριν μπει το νερό:

spacer.png

Νερό μπήκε το EK-CryoFuel Navy Blue. Άνοιξα την τρόμπα και την άφησα να τρέχει κανένα μισάωρο. Δεν είδα καμία διαρροή, οπότε πιστεύω είμαστε καλά. Εδώ έτοιμο να κλείσει μετά τις δοκιμές:

spacer.png

3 πράγματα που λίγο με ενοχλούν και θα ασχοληθώ αργότερα να τα φτιάξω:

1. Χρησιμοποίησα τα CPU mounts από μία παλαιά AIO που είχα, αλλά οι βίδες ήταν λίγο κοντές. Ζορίστηκα αρκετά να πιάσουν και οι τέσσερις, αλλά λέω με ελατήριο είναι, οπότε λογικά θα μοιράσει την πίεση και θα είμαστε καλά. Μου φαίνεται όμως σαν να έχει λυγίσει η motherboard λίγο. Και επιπλέον βλέπω μέχρι και 8 βαθμούς διαφορά στα cores, οπότε μάλλον δεν έχει μπει τελείως καλά.

2. Έτσι όπως έχω πιάσει την τρόμπα συντονίζει με το κουτί και ακούγεται κάπως. Θα βάλω μάλλον από το τσοχάκι και στο πλάϊ.

3. Στην GPU ήθελα να βάλω από πάνω τους ανεμιστήρες της, αλλά οι βίδες του μπλοκ ήταν πολύ μακριές και εμπόδιζαν. Δεν είχα κάτι πρόχειρο να τις κόψω. Στο επόμενο στάδιο αυτό, μαζί με μερικές ψύκτρες για τα VRM, παρόλο που ακόμα και με τη γνήσια ψύκτρα, μόνο τα 1,5 από τα 4 VRM ακουμπούσαν. Οι σωλήνες δεν αφήνουν πολύ χώρο όμως, οπότε ψάχνω για κάτι μικρό.

Αυτά. Κατά τα άλλα το ευχαριστήθηκα, γιατί είχα καιρό να ασχοληθώ με το PC. Το πήγα και στα 3 Ghz και πάνω από 50 C δεν έχω δει ακόμα. Πριν με την απλή ήταν στα 2 Ghz και τα 50 ήταν το κανονικό.

Άμα βλέπετε τίποτα λάθος πείτε μου, αρχάριος είμαι ακόμα. Οποιαδήποτε συμβουλή και γνώμη δεκτή!

Επεξ/σία από kiko33gr
  • Like 4

Στις 16/11/2019 στις 6:57 ΜΜ, kiko33gr είπε

Όλα έτοιμα μετά από μία γεμάτη μέρα! Όλα καλά ευτυχώς χωρίς μεγάλα απρόοπτα. Το τελικό αποτέλεσμα πρώτα:

spacer.png

Εδώ στην αρχή όπως ήταν με το κιτ έτοιμο:

spacer.png

Τα 2 μπλοκ τοποθετημένα:

spacer.png

spacer.png

Το σχέδιο πρώτα ήταν να μπει το ψυγείο από τη πάνω πλευρά του κουτιού και οι ανεμιστήρες από μέσα σε push, αλλά δυστυχώς το σχέδιο του κουτιού δεν το επέτρεπε. Οπότε μπήκαν ανάποδα και οι ανεμιστήρες τώρα είναι από πάνω σε pull. Επίσης ήθελα οι σωλήνες του ψυγείου να είναι από τα δεξιά και η λούπα να είναι Pump-GPU-CPU-Rad-Tank. Λίγο ενοχλούσε το cd-bay όμως και δεν ευθυγράμμιζαν οι τρύπες, οπότε μπήκε ανάποδα και έγινε Pump-GPU-Rad-CPU-Tank. Εδώ η λούπα έτοιμη, πριν μπει το νερό:

spacer.png

Νερό μπήκε το EK-CryoFuel Navy Blue. Άνοιξα την τρόμπα και την άφησα να τρέχει κανένα μισάωρο. Δεν είδα καμία διαρροή, οπότε πιστεύω είμαστε καλά. Εδώ έτοιμο να κλείσει μετά τις δοκιμές:

spacer.png

3 πράγματα που λίγο με ενοχλούν και θα ασχοληθώ αργότερα να τα φτιάξω:

1. Χρησιμοποίησα τα CPU mounts από μία παλαιά AIO που είχα, αλλά οι βίδες ήταν λίγο κοντές. Ζορίστηκα αρκετά να πιάσουν και οι τέσσερις, αλλά λέω με ελατήριο είναι, οπότε λογικά θα μοιράσει την πίεση και θα είμαστε καλά. Μου φαίνεται όμως σαν να έχει λυγίσει η motherboard λίγο. Και επιπλέον βλέπω μέχρι και 8 βαθμούς διαφορά στα cores, οπότε μάλλον δεν έχει μπει τελείως καλά.

2. Έτσι όπως έχω πιάσει την τρόμπα συντονίζει με το κουτί και ακούγεται κάπως. Θα βάλω μάλλον από το τσοχάκι και στο πλάϊ.

3. Στην GPU ήθελα να βάλω από πάνω τους ανεμιστήρες της, αλλά οι βίδες του μπλοκ ήταν πολύ μακριές και εμπόδιζαν. Δεν είχα κάτι πρόχειρο να τις κόψω. Στο επόμενο στάδιο αυτό, μαζί με μερικές ψύκτρες για τα VRM, παρόλο που ακόμα και με τη γνήσια ψύκτρα, μόνο τα 1,5 από τα 4 VRM ακουμπούσαν. Οι σωλήνες δεν αφήνουν πολύ χώρο όμως, οπότε ψάχνω για κάτι μικρό.

Αυτά. Κατά τα άλλα το ευχαριστήθηκα, γιατί είχα καιρό να ασχοληθώ με το PC. Το πήγα και στα 3 Ghz και πάνω από 50 C δεν έχω δει ακόμα. Πριν με την απλή ήταν στα 2 Ghz και τα 50 ήταν το κανονικό.

Άμα βλέπετε τίποτα λάθος πείτε μου, αρχάριος είμαι ακόμα. Οποιαδήποτε συμβουλή και γνώμη δεκτή!

Τι cpu και κάρτα έχεις;

Ωραιο το έκανες.

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Τι cpu και κάρτα έχεις;

Ωραιο το έκανες.

Ευχαριστώ!

Τίποτα ιδιαίτερο - έναν Q6600 μαζί με μία R7 265. Γι'αυτό και πήρα το φθηνό κιτ και δε θα με πείραζε αν πάθει κάτι. Το έκανα περισσότερο για την εμπειρία και προετοιμασία για καλύτερο πρότζεκτ στο μέλλον.

• Like 3

Καλημέρα σας.Εχω πάρει αυτό https://www.aliexpress.com/item/33063767342.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.36c04c4d3yxrb4 και έχω σκαλώσει με πιο reservoir κουμπώνει πάνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...