Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling


alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μόλις έχεις συμπληρώσει το loop με υγρό και  με το loop σε λειτουργία και γεμίσει και αφού έχω κλείσει το βρυσάκι σσ (είναι τόσο μικρό το κύκλωμα ψύξης του υπολογιστή που με 3 ψυγεία 2 block γεμίζει αμέσως δεν θα χαθεί και ο κόσμος για 200-300ml που θα φύγουν από το βρυσάκι, αφήνεις της οπή που είναι πάνω στο tank ανοικτή και βάζεις κάποιο game για μια ώρα ή κάποιο stress test όπως του aida 64, για 20-30 λεπτά ότι έχει μείνει από αέρα θα τον βγάλει στο tank, σε ek έχει και ειδικό σπόγγο που μπαίνει στον πάτο του τανκ και βοηθά αρκετά την διαδικασία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ω .. έλα τώρα. Μια πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά θα την κάνεις. Όχι επειδή χρειάζεται. Ποιο πολύ για να γουστάρεις. :P

καινούργιο σύστημα να μη το γαμ ...

αχμμμ. δεν είπα τίποτα ... ρε πονηροί

 

Επεξ/σία από solaufein
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαέρωση και τεστ. Μας καθυστερεί ο Κινέζος αλλα δεν μπορούσα να περιμένω αλλο για μερικά κομμάτια.Το άλλο σκ ελπίζω να μπουν και οι λεπτομέρειες.

20191108_185416.jpg.c4175ef473e03f2b5dffd4eed167d7ac.jpg20191108_193613.jpg.fb6ba093faf26057f1a96bd3ef46f8f0.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι ότι δεν μίλησε κάνεις για τοποθέτηση εν σειρά σε αντλίες αν και είναι αρκετά διαδεδομένη λύση με ένα μπλοκ δύο αντλίες δεν λέμε κάτι μαγικό... Άλλο η υπόπιεση αλλά η πίεση η υπόπιεση είναι το γνωστό κενό το οποίο κάνω εγώ στα λοοπ δηλαδή χοντρικά αφερεις το αέρα από το λοοπ με τα γεμίζω με πίεση κοντά μιας ατμόσφαιρας.. Για αυτό είπα ότι εγώ προσωπικά δεν χρεισιμοποιω το Φιλ πορτ πάρα μόνο για επιστροφές υγρού  κάποιες φορές, και δεν βάζω μπροστά την αντλία...η πίεση που μπορεί να έχει ένα λοοπ μπορεί να είναι από +1 έως +3 ατμοσφαιρες που αν δεν εξαερωσεις έχεις τα αποτελέσματα που λέει ο φίλος coppermine... Για υγρό ρε παιδιά συγνώμη κιόλας αλλά έχεις δώσει κοντά χιλιάρικο και δεν περνεις τ σωστά υγρά?  Και κάθεσαι και μαγειρεύεις?  Να πω ότι θέλεις μια βάση για να φτιάξεις μια χρωματική παλέτα που σου ταιριάζει ριαζει να πω οκ αλλά ως εκεί.. Αλλιώς πρεμιξ και τέλος... Όπως είπε και πιο πάνω αν δεν βγαίνουν τα χρήματα ΜΗΝ το  κάνεις... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, obijuan1983 είπε

Ήρθε το 360mm radiator από Aliexpress 

IMG_20191111_101913.jpg

IMG_20191111_100043.jpg

IMG_20191023_214005.jpg

Τυχερος αν δεν πληρωσες τελωνειο, εγω πηρε αρκετα πραγματακια και δυστηχως μου σταματησε 1 τελωνειο, ολα τα ειχα βαλει με aliexpress shipping και μου τα εστελναν με σουηδικο ταχυδρομειο, πανω που ειπα βρηκα μαγαζι και τροπο να ερχονται ολα χωρις τελωνειο και ημουν ετοιμος να παρω και τα ψυγεια απο εκει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα το πακέτο...εχω κάνει 200 αγορές απο ebay, aliexpress κλπ και πρώτη φορά τελωνείο πλήρωσα σε αυτό το ψυγείο 15+7.5€ =22.5€ οπότε μαζί με τα 30€ που έκανε μαζί με τα μεταφορικά μου βγήκε 52.5€.

Στα 240mm ψυγεία που έχω πάρει 3 φορές ποτέ δεν πλήρωσα τελωνείο,ίσως αυτό επειδή ήταν μεγάλο πακετο για αυτό.

Επίσης την αντλία που πήρα 25€ πριν κάνα μήνα πάλι δεν πλήρωσα τελωνείο.

Λες και το ξέρες!Μήπως δουλεύεις στο τελωνείο ???Χαχαχα

Επεξ/σία από obijuan1983
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα φτιάξω ένα custom loop, κυρίως για διασκέδαση αλλά θέλω να δω και αν υπάρχει ελπίδα να ψύξω κανένα 3900Χ με τέτοιο τρόπο ώστε το σύστημα να είναι εντελώς αθόρυβο χωρίς load και σε ανεκτό επίπεδο θορύβου σε full load. Σκέφτομαι να κάνω σκέτο push, αν χρειαστεί να προσθέσω και δεύτερο radiator και μόνο αν και αυτό δεν αρκεί (που θα είναι παράλογο) να ασχοληθώ με push pull. Για αντλία έχω μία SC600 που θα με βοηθήσει τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσω και να δω ακριβώς τις ανάγκες μου.

Θα ήθελα λίγη βοήθεια στην επιλογή ενός radiator για να το βάλω στο πάνω μέρος του κουτιού. Κοιτάω το NexXxoS XT45 360mm με την λογική ότι δεν είναι πολύ χοντρό ούτε έχει πυκνά fins ώστε να μην αποδίδει καλά σε low fan rpm, έχει χαμηλό restriction ώστε να μπορώ να τρέχω χαμηλά την αντλία ακόμα και με δύο radiator και φαίνεται υπεραρκετό για ένα επεξεργαστή.

Επίσης θέλω να επιλέξω τα πιο αθόρυβα ανεμιστηράκια, εδώ και χρόνια για όλα τα κουτιά μου χρησιμοποιώ μόνο Noctua και είμαι πολύ ευχαριστημένος οπότε κοιτάω τα NF-F12.

Υπάρχει η δυνατότητα να βάλω και 480mm στο μπροστά μέρος του κουτιού αλλά θα χάσω τα 3Χ140 intake fans και δεν το θέλω. Θα εκτιμούσα κάποια γνώμη γιατί τελευταία φορά που ασχολήθηκα με custom loop ήταν δύο δεκαετίες πριν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μόνο επεξεργαστή είναι υπεραρκετό το 360 ΧΤ45 ΙΜΗΟ. Βάλε καλύτερα push pull αν χωράει, και δεν θα χρειάζεται να δουλέουν ψηλά τα φανάκια, αν και με σκέτο push δεν πιστεύω να έχεις θέμα.

Γιατί δεν θες να βάλεις και 480 μπροστά; Με τόσο radiator θα τρέχει και passive αλλά δεν θα είναι cost effective σε καμία περίπτωση.

Φυσικά περιμένεις και άλλες απόψεις.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, elpenor είπε

και σε ανεκτό επίπεδο θορύβου

αυτο ειναι κατι διαφορετικο για τον καθενα..........εμενα γινεται και passive αλλα να θυμασαι οτι ετσι θα μενει ολη η ζεστη μεσα στο κουτι......

εχω ενα 360 στο ταβανι και αλλα 2 χ 120(ενα πισω και ενα κατω στο πατωμα)...............σε εναν 7700κ με delid...........

κουτι corsair 800d............

μπορει ετσι οπως το εχω κανει να χανω κιολας(ασχετα οτι εμενα μου αρεσει).....................

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...