villasg Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ξερω ποιο απο ολα εινα ΟΚ , για μυτες απο οτι ξερω υπαρχουν διαφορα σετ
Roger Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Καλημερα. Ηρθε το πολυμετρο και εινα τελειο! Για να μην ανοιγω κανουργιο θεμα. Θελω να παρω και πιστολι θερμου αερα, κυριως για reflow. Βρηκα αυτο εδω σε πολυ καλη τιμη και λενε διαφορα ατομα απο κατω οτι ειναι μια χαρα για reflows. Τι λετε? http://www.e-shop.gr/pistoli-thermoy-aera-ilektriko-krausmann-2000watt-9320-p-TLS.040140 Aυτο φιλε Alex ειναι τελειο για να αφαιρεις μπογια απο καγκελα,δεν προτεινεται για πλακετες.Αν θα πρεπει να εχεις 250 βαθμους θερμοκρασιας τι θα κανεις? 1
Alex-V Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Χμμμ. Αρα παμε σε ενα απο τα 2 που προτεινε ο villasg που ειναι ρυθμιζομενη η θερμοκρασια και βαζω οση θελω εγω.
Roger Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Aυτα τα heat guns δεν προτεινονται για επισκευη πλακετων γιατι μπορουμε πολυ ευκολα να την τσουρουφλισουμε χωρις ελεγχο ψηφιακης ρυθμισης της θερμοκρασιας.Επισης το καλυτερο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να εχουμε μια βαση και η πλακετα να ειναι ακινητη,ειτε βαση φτιαγμενη με πατεντα ,ειτε ετοιμη,σε ενα heat gun θα ειναι πολυ δυσκολο να φτιαξουμε μια βαση-πατεντα. Με θερμο αερα φτιαχνονται παρα μα παρα πολλες πλακετες ειτε απο λαπτοπ,κινητων ακομα και πλακετα απο ψηφιακη κορνιζα. Mοναδικο μειονεκτημα ενος σταθμου με θερμο αερα ειναι η τιμη που ειναι πολυ ακριβοτερη απο αυτην ενος heat gun. Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι και τα λεφτα υπολογισημα,ξεκινα με ενα heat gun αλλα με προσοχη.
villasg Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Σωστα ενα καλο heatgun με ρυθμιζομενη θερμοκρασια με ενδειξη αυτης και μια βαση πατεντα πχ απο δραπανο θα σε βοηθήσει σε πειραματα
jokr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Το θερμοπιστολο ειναι ενα εργαλειο που θα αγορασεις μια φορα και θα το εχεις μια ζωη. Καλο ειναι να παρεις ενα που να ρυθμιζεις θερμοκρασια και ροη αερα. Εχω το Steinel HL2010E καμια δεκαρια χρονια τωρα και εχω δουλεψει και αυτο http://www.lomvardastools.gr/product.asp?catid=544
Alex-V Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Στο συγκριμενο ρυθμιζεις την θερμοκρασια? αρα εχω 3 επιλογες μαζι με το black n decker και το skil. εννοειται οτι θα το εχεις μια ζωη γιαυτο και παιρνεις κατι καλο.
villasg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 https://www.skroutz.gr/s/7579302/Bulle-63422.html Εαν ειναι μονο για πλακετες δες και κατι τετοιο http://www.a-store.gr/pistili-thermoy-aera-250-300-thermokrasia-300w
άδικος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Έλεος! Δεν είναι δυνατόν να κάνεις reflow με τέτοια πράγματα. Δε βγαίνουν οι αριθμοί! 260°C peak temp σημαίνει πως χρειάζεσαι σταθμό με ικανότητα πάνω 300°C Άσε που θα σου μείνει στο χέρι ή θα μείνεις εσύ σε κάνα χέρι... 1
Alex-V Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδη αδικος να μην παρω ενα οπως το skil η το black n decker; ειδα επισης οτι χρειαζομαι και preheater για να προθερμανεις απο κατω την μητρικη στους 190 βαθμους
άδικος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδη αδικος να μην παρω ενα οπως το skil η το black n decker; ειδα επισης οτι χρειαζομαι και preheater για να προθερμανεις απο κατω την μητρικη στους 190 βαθμους Με τα λεφτά αυτά παίρνεις έναν entry level σταθμό θερμού αέρα και ξεκινάς το hobby σου πιο σοβαρά. Όπως έχει βέβαια ξαναειπωθεί, αν θες να το'χεις και για άλλες δουλειές (να αφαιρείς μπογιές από κάγκελα) πάρε πιστόλι που δεν είναι γι'αυτή τη χρήση. Και ναι, για να κάνεις reflow, χρειάζεσαι preheater, χρειάζεσαι θερμόμετρο (άντε πες τη γλιτώνεις κάπως με ένα θερμοζεύγος), χρειάζεσαι προπόνηση να ακολουθείς με ακρίβεια reflow profiles, κάτι που στην πράξη δε μπορείς να το κάνεις σωστά χωρίς reflow oven.
Alex-V Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστω παρα πολυ για τις λεπτομερειες. Οχι το πιστολι μονο για αυτη τη δουλεια θα το εχω. Εχω θερμοζευγος. Ειχε μεσα στο κουτι απο το πολυμετρο που πηρα Preheater απο ελλαδα που μπορω να βρω? Εκανα μια αναζητηση google, αλλα δεν βρηκα κατι. Εκτος αν δεν εψαξα σωστα.
Alex-V Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Επισης, εχω ενα μικρο προβληματακι με το πολυμετρο. Το κοκκινο βισμα καπου δεν κανει καλα επαφη και πρεπει να το κουνησω για να δειξει ενδειξη οταν μετραω κατι. Να μιλησω με το καταστημα που το αγορασα?
villasg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Λυνετε ευκολα , παρε ενα σετ probs - ακροδεκτες , υπαρχουν πολλα ειδη καποιο θα σε καλυψει
Roger Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μεσα στην επαφη του probe θα δεις το μεταλλικο βυσμα,εχει μια σχισμη,ξεχειλωσε το με ενα ισιο κατσαβιδι ανοιγοντας το ενα ελαχιστο. Αυτο θα σου κανει καλυτερη επαφη και θα σφηνωσει στην ουσια το probe μεσα στο πολυμετρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα