Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν σε πειραζει το οτι θα καθυστερήσεις να παρεις τα χρηματα στα χερια σου, του ζητάς καταθεση των μεταφορικών, αλλιως αν δεν εχει και αξιολογησεις και φοβάσαι, απλα βρίσκεις να πουλήσεις αλλου.

δεν εχει αξιολογησεις

και δεν θελει να κανει καταθεση. μιλαμε για 11.5 ευρω καταθεση :P

Δημοσ.

δεν εχει αξιολογησεις

και δεν θελει να κανει καταθεση. μιλαμε για 11.5 ευρω καταθεση :P

Και δέχεται να πληρώσει παραπάνω 4 ευρώ (αν μιλάμε για ΕΛΤΑ) σε μια τιμή των 11.5 για να μην κάνει κατάθεση? Τι να πω..

Δημοσ.

τιμη 10 ειναι, 1.5 ειναι τα μεταφορικα με δεμα αν το εστελνα

προτιμα να πληρωσει 4 ευρω με αντικαταβολη αντι να κανει καταθεση 11.5 και να του το στειλω

Δημοσ.

Όπως βλέπεις άκρη εύκολα κατά καιρούς δεν βγαίνει.

http://www.insomnia.gr/topic/565684-παραλαβη-δεματος-και-ανοιγμα-μπροστα-στον-courier/

Αλλά επειδή όντως το ρίσκο είναι μεγάλο όσον αφορά το άνοιγμα του πακέτου, τόσο για τον αποστολέα, όσο και για την εταιρεία κούριερ, εμμένω στο ότι αυτό δεν γίνεται. Ποιος θα μου εξασφαλίσει εμένα ότι ο κουριεράς δεν είναι γνωστός σου, και σε διευκολύνει στη συναλλαγή επιτρέποντας σου να δεις το προϊόν που αγόρασες προτού πληρώσεις; Ή ποιος θα με αποζημιώσει αν εγώ σου στείλω ένα κινητό για "έλεγχο πριν την αγορά" και εσύ όταν το ανοίξεις σου γλιστρήσει και σου πέσει και σπάσει; Η εταιρεία; Εσύ; Ο κουριεράς; Ή θα το φάω εγώ μιας και θα γυρίσει πίσω αφού πληρώσω εις διπλούν και τα μεταφορικά; Δεν νομίζω καμία εταιρεία να θέλει να μπει σε ένα χαώδες τέτοιο τρυπάκι με τον φόβο πολλαπλών μηνύσεων κλπ από περίεργες συναλλαγές και δύο αντίθετες πλευρές που η καθεμία θέλει το συμφέρον της (αγοραστής-πωλητής). Γιαυτό πολύ απλά δεν το επιτρέπει (πλέον και μετά από τόσα περιστατικά). Η ίσως να γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες από μερικούς (υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης αποποίησης ευθυνών σε περίπτωση ζημιάς από τον αποστολέα για την εταιρεία κούριερ - ειδική χρέωση της υπηρεσίας - ιστορικό αγοραπωλησίας - ταυτότητα κατά την παραλαβή).

Εγώ έστειλα με εντολή ελέγχου πακέτο και παρέλαβα με εντολή ελέγχου και για αυτό και είπα ότι ισχύει για να διευκολύνω την συζήτηση. Εάν τώρα κάποιος δεν θέλει να στείλει έτσι ή κάποια κούριερ αρνηται να το δεν με αφορά και αν κάνω κάποια αγορά και αρνηθεί ο πωλητής ή η κούριερ να μου επιτρέψει έλεγχο απλά δεν θα κάνω την αγορά και θα προτιμήσω να δώσω παραπάνω χρήματα να το πάρω από κατάστημα προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όταν κάποιος είναι τυπικοτατος ως πωλητής δεν έχει κανένα λόγο να δεχθεί έλεγχο του πακέτου που πουλάει κατά την παράλαβη καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λένε συνήθως αρνείται κάποιος που έχει κάποιο λόγο να φοβηθεί.
Δημοσ.

Εγώ έστειλα με εντολή ελέγχου πακέτο και παρέλαβα με εντολή ελέγχου και για αυτό και είπα ότι ισχύει για να διευκολύνω την συζήτηση. Εάν τώρα κάποιος δεν θέλει να στείλει έτσι ή κάποια κούριερ αρνηται να το δεν με αφορά και αν κάνω κάποια αγορά και αρνηθεί ο πωλητής ή η κούριερ να μου επιτρέψει έλεγχο απλά δεν θα κάνω την αγορά και θα προτιμήσω να δώσω παραπάνω χρήματα να το πάρω από κατάστημα προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όταν κάποιος είναι τυπικοτατος ως πωλητής δεν έχει κανένα λόγο να δεχθεί έλεγχο του πακέτου που πουλάει κατά την παράλαβη καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λένε συνήθως αρνείται κάποιος που έχει κάποιο λόγο να φοβηθεί.

Έχεις δίκιο αλλά δεν είναι μόνο έτσι. Πχ, όταν κάποιος δίνει ένα "άριστο κινητό", η έννοια και μόνο του αρίστου είναι πολλές φορές υποκειμενική. Όπως και του "πολύ καλού", ή και του "μέτριου".

ΑΝ κάποιος έχει απόλυτη και άμεση ανάγκη τα χρήματα και επιλέξει μία συναλλαγή ανάμεσα στις πολλές που θα του προτείνουν, και ενώ το αντικείμενο που δίνει για αυτόν είναι άριστο, μπορεί η άλλη πλευρά να είναι προβληματική-περίεργη, ας το πούμε όπως να είναι και αν δουν ένα κόκκο σκόνης μέσα στο κουτί, να το θεωρήσουν χάλια και μεταχειρισμένο και να το στείλουν πίσω. Όπως επίσης ένα "πολύ καλό" κινητό για κάποιον, μπορεί να είναι ένα που του λείπει η μισή οθόνη...

Δεν είναι θέμα "καθαρού ουρανού". Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο.

Είναι θέμα ότι η εταιρεία κούριερ, δεν θέλει να μπει ανάμεσα σε δύο αγνώστους ή και περίεργους συναλλασόμμενους και να βγει μπλεγμένη. Γιαυτό μπορεί να έχουν βγάλει τώρα ειδικές συνθήκες, όπως πχ η δική σου.

Δημοσ.

Αδερφέ για τον μόνο λόγο που απάντησα στο θέμα ήταν για να ενημερώσω ότι μέχρι και μερικές μέρες πριν ίσχυε κανονικά η εντολή αγοράς τουλάχιστον από ACS. Δυστυχώς πλέον στις εποχές τις κρίσης που ζούμε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους άλλους και ίσως η εντολή ελέγχου είναι ένας τρόπος να αποφύγει κανείς να εξαπατηθεί ή τουλάχιστον να μειώσει τις πιθανότητες.

Σε μια ιδανική κοινωνία χωρίς ανθρώπους που προσπαθούν να εξαπατήσουν η αγοραπωλησία με απλή προφορική συμφωνία και με κατάθεση χρημάτων άμεσα θα ήταν ότι το καλύτερο αλλά δυστυχώς ίδιανικες κοινωνίες δεν υπάρχουν.

Σίγουρα έχεις σε πολλά σημεία δίκαιο από όσα επιχειρηματολογήσες πιο πάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...