Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft δημοσιοποίησε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα της για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, αποκαλύπτοντας πως τα έσοδα από τα smartphones της εταιρείας μειώθηκαν κατά 81% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πέρυσι, οι πωλήσεις των smartphones της σειράς Lumia έφτασαν τις 4,5 εκατομμύρια αλλά φέτος, χωρίς να γνωρίζουμε το πραγματικό νούμερα, δεν ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. Η εταιρεία από την άλλη ανακοίνωσε ότι πουλάει κατά χιλιάδες τις συσκευές Hololens, και είναι σύμφωνα με τον Roger Walkden ευχαριστημένη, αφού μία συσκευή του είδους, είτε πρόκειται για την Developer Edition, είτε για την Commercial Suite, κοστίζει $3000 και πωλείται μέσω του Microsoft Store.

Στο τεχνολογικό συνέδριο BETT στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Roger Walkden από την ομάδα Hololens της Microsoft αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις του headset βρίσκονται στο επίπεδο των “χιλιάδων”, ωστόσο επέμεινε ότι οι πωλήσεις είναι ότι χρειάζεται η εταιρεία του. “Δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ή κάτι παρόμοιο, αφού είναι ακριβό, ενώ επιπλέον δεν παράγεται σε μεγάλο αριθμό. Οπότε είμαστε ευχαριστημένοι με το επίπεδο των πωλήσεων που έχουμε – δεν μπορώ να σας πω οτιδήποτε σχετικό με αριθμούς, αλλά είναι σε χιλιάδες, όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες, και είμαστε μια χαρά. Είναι αυτό που χρειαζόμασταν” είπε.

Σχετικά με το αν υπάρχουν σχέδια για μείωση του κόστους παραγωγής, ο Roger Walkden δήλωσε ότι το Hololens βρίσκεται ακόμα στην έκδοση ένα και πως η αγορά VR είναι ακόμα νέα. “Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα που ακολουθούμε. Προς το παρόν είναι η μόνη συσκευή που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τους χρήστες να ξεκινήσουν το ταξίδι τους”.

Να αναφέρουμε ότι τα έσοδα της Microsoft το περασμένο τρίμηνο έφτασαν τα $26,1 δισεκατομμύρια (non-GAAP, $24,1 δις GAAP) ενώ τα καθαρά κέρδη τα $6,5 δισεκατομμύρια (non-GAAP, $5,2 δις GAAP).

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: GSMArena

Δημοσ.

7.1 εκατομμύρια 2016 < 36.8 εκατομμύρια το 2015. Δυστυχώς τα συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα από το 2014 και μετά την εξαγορά της ΝΟΚΙΑ τους ανάγκασαν να αλλάξουν πολιτική και να σταματήσουν την παραγωγή των Lumia που ουσιαστικά είναι υπεύθυνα για πέραν του 95% των πωλήσεων windows phones.

Δημοσ.

Κατά την Νοκια εποχή τα Λουμια μου άρεσαν αρκετά και για αυτό πήρα το 635. Μόλις η Μικροσοφτ εξαγόρασε την Νοκια, οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξαναπήρα Λουμια.

Δημοσ.

Κατά την Νοκια εποχή τα Λουμια μου άρεσαν αρκετά και για αυτό πήρα το 635. Μόλις η Μικροσοφτ εξαγόρασε την Νοκια, οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξαναπήρα Λουμια.

Εγώ είμαι 100% ευχαριστημένος και σίγουρα θα ξαναγοράσω (εάν υφίστανται μέχρι τότε) windows phone. Δεν καταλαβαίνω το όλο hate. Το μονο πραγματικό argument είναι το μικρό app-store το οποίο οφείλεται με την σειρά του στον μικρό αριθμό πωλήσεων. Αλλά τι πρόγραμμα να τρέξεις σε ένα κινητό? Πέρα από βασικά πράγματα που ήδη υπάρχουν (να ανοίξεις κάνα pdf, facebook, viber κτλπ και ένα gps) το pc με καλύπτει. Ούτε παιχνίδια θα παίξω στο κινητό, ούτε θα προγραμματίσω, ούτε κείμενα στο word θα γράψω, ούτε βίντεο θα επεξεργαστώ...

• Like 17
Δημοσ.

Εγώ είμαι 100% ευχαριστημένος και σίγουρα θα ξαναγοράσω (εάν υφίστανται μέχρι τότε) windows phone. Δεν καταλαβαίνω το όλο hate. Το μονο πραγματικό argument είναι το μικρό app-store το οποίο οφείλεται με την σειρά του στον μικρό αριθμό πωλήσεων. Αλλά τι πρόγραμμα να τρέξεις σε ένα κινητό? Πέρα από βασικά πράγματα που ήδη υπάρχουν (να ανοίξεις κάνα pdf, facebook, viber κτλπ και ένα gps) το pc με καλύπτει. Ούτε παιχνίδια θα παίξω στο κινητό, ούτε θα προγραμματίσω, ούτε κείμενα στο word θα γράψω, ούτε βίντεο θα επεξεργαστώ...

για μένα ο πρώτος λόγος (και αρκετά σημαντικός ) είναι αισθησιακό κομμάτι στο οποίο τα βρίσκω οτι ποιο άσχημο υπάρχει εκεί εξω

μετά πάει παραγωγικό κομμάτι (αρκετές λειτουργίες λείπουν αν και αυτο δεν το θεωρούν ελλείψεις αλλά ετσι είναι η πολίτικη τους ένα παράδειγμα εξαγωγή επαφών πχ)

και τρίτος λόγος.... παραγωγικός.... μόλις βγαίνει επόμενη έκδοση προηγούμενη την παρατάνε για τα καλά (ενώ πχ ακόμη και android 2.3 έχει άπειρα πράγματα και οτι δεν έχει μπορείς να βαλεις από sideload

ακομη εχω το 1020 και θα το κρατήσω οσο παει καθαρά και μονο λογο cameras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο hololens κανει 5k (5.5κ στην Ευρωπη) για εταιριες ( commercial edition), η εκδοση των 3κ ειναι η development χωρις καθολου εγγυηση.

Περα απο την τιμη και τα λοιπα αρνητικα ( μεγεθος, μπαταρια, περιορισμενο field of vision), ειναι μιλια μπροστά απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.

για μένα ο πρώτος λόγος (και αρκετά σημαντικός ) είναι αισθησιακό κομμάτι στο οποίο τα βρίσκω οτι ποιο άσχημο υπάρχει εκεί εξω

μετά πάει παραγωγικό κομμάτι (αρκετές λειτουργίες λείπουν αν και αυτο δεν το θεωρούν ελλείψεις αλλά ετσι είναι η πολίτικη τους ένα παράδειγμα εξαγωγή επαφών πχ)

και τρίτος λόγος.... παραγωγικός.... μόλις βγαίνει επόμενη έκδοση προηγούμενη την παρατάνε για τα καλά (ενώ πχ ακόμη και android 2.3 έχει άπειρα πράγματα και οτι δεν έχει μπορείς να βαλεις από sideload

Προσωπικά φίλε 3 πράγματα θέλω να κάνει το κινητό μου:

1) να παίρνει τηλέφωνο και να στέλνει μυνήματα

2) να έχει μεγάλη οθόνη, ανάλυσης τουλάχιστον 720p, για έχει νόημα να εκτελέσει μερικές media λειτουργίες

3) να μπορεί να εκτελέσει μερικές media λειτουργίες και συγκεκριμένα: Internet (απλή πλοήγηση για περιπτώσεις που θές κάποια πληροφορία on the go καθώς και facebook/messenger/viber), αναπαραγωγή βίντεο/μουσικής και τέλος youtube.

Τα περισσότερα κινητά σήμερα, οποιουδήποτε είδους, τα κάνουν αυτά. Εδώ τώρα έρχεται ο λόγος που διαφέρει το windows phone - lumia. Δεν κολάει ποτέ, εννοώντας είτε να μην αποκρίνεται είτε να σέρνεται (1,5χρόνο τώρα τουλάχιστον δεν έχει δόσει δείγματα το 640XL). Οπότε δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός για μένα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο. Είναι μονόδρομος.

Από εκεί και πέρα θα με συγχωρέσεις, αλλά τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αισθητικό κομμάτι? Από την εισαγωγή των οθονών αφής και μετά τα περισσότερα κινητά είναι πανομοιότυπα και βασικά τον κινητό μου δεν είναι κόσμημα. Ένα εργαλείο είναι για να κάνεις την δουλειά σου και μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες, μη-παραγωγικές δουλειές. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία παραγωγική δουλειά που θα κάνω στο κινητό μου.

Ευνόειτο είναι ότι αυτή είναι προσωπική μου άποψη, δεν προσπαθώ να προσηλυτίσω κανένα. Άλλος μπορεί να θέλει να βγάλει το iphone στο τραπέζι της καφετέριας και να τον ενδιαφέρει η αισθητική, άλλος μπορεί να φτιάχνει λογιστικά φύλλα στο S7, άλλος μπορεί να είναι gamer με το κινητό του... Προφανώς λοιπόν έχει άλλα κριτήρια.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει, οι ελλείψεις εφαρμογών είναι και αυτό κάτι σχετικό, πχ οι πιο διαδεδομένες υπάρχουν, με μοναδική εξαίρεση το Snapchat.

1) Facebook - Αργεί στο ξεκίνημα, αλλά είναι ακριβώς η ίδια με τις άλλες πλατφόρμες. - Προσωπικά χρησιμοποιώ το slim social ή από browser.

2)Instagram - Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

3)YouTube - Δεν υπάρχει επίσημη από την Google, αλλά τα mytube , tube cast, awesome tube , metro tube σε πολλά πράγματα είναι εξίσου καλά η και καλύτερα από την original.

4)Twitter - Αρκετά καλή

5)Facebook Messenger - Δυστυχώς πολύ πίσω από τις άλλες πλατφόρμες και χωρίς βιντεοκλησεις.

6)Viber -Συνεχόμενα updates , κατά την άποψη μου είναι ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα σε εφαρμογή instant messaging στο store.

7)Πολυ καλή εφαρμογή για livescoring ειναι το sofascore

8)Οι εφαρμογές της Microsoft είναι όλες εκεί και με συνεχόμενα updates. ( πχ Office suite, Skype, Xbox, maps κτλ)

9)Όσον αφορά fitness, υπάρχουν τα Fitbit, Adidas, Seven, Runtastic, GymAce και άλλα.

10)Για τα οικονομικά είναι το money lover και άλλα.

Αυτά που έχω αναφέρει, είναι απλά ελάχιστα παραδείγματα για να αποδείξω ότι πραγματικά οι Windows users δεν στερούμαστε ουσιαστικά σε κάτι.

Επεξ/σία από anamenos
  • Like 3
Δημοσ.

Πάντως ως OS τα tiles αισθητικά είναι σαφώς ανώτερα και σαφώς χρηστικότερα των απαρχαιωμένων εικονιδίων. Και αυτό στο λέει νυν κάτοχος Samsung S7.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα φιλε μου προφανως και δεν εχεις ασχοληθει με αλλα λειτουργικα, εχουμε στην οικογενεια και windows phone και πολυ απλα οταν χρειαζεται να περιηγηθει στο νετ δανειζεται το android μου. Δεν υπαρχει συγκριση. Τωρα αν μου πεις για τηλεφωνο που κανει τη δουλεια του καλο ειναι, καλυτερα να παρεις 3310

Υ.Γ. Τα κινητα ειναι ιδιας χρηματικης κατηγοριας

Δημοσ.

Καλα φιλε μου προφανως και δεν εχεις ασχοληθει με αλλα λειτουργικα, εχουμε στην οικογενεια και windows phone και πολυ απλα οταν χρειαζεται να περιηγηθει στο νετ δανειζεται το android μου. Δεν υπαρχει συγκριση. Τωρα αν μου πεις για τηλεφωνο που κανει τη δουλεια του καλο ειναι, καλυτερα να παρεις 3310

Υ.Γ. Τα κινητα ειναι ιδιας χρηματικης κατηγοριας

Ποιά είναι τα κινητά και γιατί το wp δεν μπορεί να περιηγηθεί στο νετ;

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ και μια εβδομάδα χρησιμοποιώ ένα Lumia 925 ως αντικατάσταση, γιατί το κανονικό μου τηλέφωνο πήγε στο σέρβις... ΟΚ, η έκδοση WP που τρέχει δεν είναι η πιο πρόσφατη (Denim νομίζω; ) αλλά το κινητό υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον κατά την άποψή μου. Απλά λείπουν εφαρμογές (όλες οι εφαρμογές της Google -Chrome, Gmail, Keep, maps κ.λπ., SwiftKey, web banking, παιχνίδια κ.α.). Μόλις μπήκα στο store να δω τα top downloads, πιάστηκε η καρδιά μου... Και αυτές που υπάρχουν υστερούν σε features (facebook, whatsapp, shazam, viber, dropbox, messenger). Δεν θα μιλήσω για σχεδιασμό και διάφορα usability features, είναι τελείως υποκειμενικά. 

Αν κάποιος βολεύεται με WP προφανώς δεν μας πέφτει λόγος, όπως αρκετός κόσμος βολεύεται με BBos και δεν το αλλάζει με τίποτα. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα (να αρέσει δηλαδή σε λίγους και καλούς), ούτε μπορει η MS να αλλάξει τα ποσοστά της πλατφόρμας της χωρίς υποστήριξη τρίτων, ένα μοντέρνο παρουσιαστικό (κακά τα ψέμματα, το UI παίζει πολύ σημαντικό ρόλο) και μια σειρά συσκευών αντάξιων του ονόματος. Καλά τα 950/950xl, ωραίο και το continuum, αλλά μετά από αυτά τι; Καλό και το 550, αλλά, που είναι η μεσαία κατηγορία, στα 200-300 ευρώ; 

Λείπει βέβαια και η προοπτική για την πλατφόρμα συνολικά... Όσοι πήραν WP τα προηγούμενα 1-2 χρόνια (περίοδος lumia 950, 640) είχαν μπροστά τους τις υποσχέσεις της εταιρείας ότι θα στηρίξει το λειτουργικό και θα φέρει third party support, ειδικά μετά την επικοινωνιακή ώθηση που έλαβε το event του 950. Σήμερα όμως, θα έπαιρναν ξανά WP με ορίζοντα τα επόμενα 2 χρόνια; Όταν δεν έχει ανακοινωθεί καμία συσκευή και κανένα μεγάλο update που θα φέρει νέα features και περισσότερη υποστήριξη; Θα το πρότειναν σε κάποιον που θέλει σήμερα να αγοράσει ένα τηλέφωνο για να το κρατήσει 2-3 χρόνια; Σε μια κατηγορία που εξελίσσεται πρακτικά ανά εξάμηνο, η MS δυστυχώς φαίνεται να δυσκολεύεται να ακολουθήσει... 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...