Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκίμασες να κάνεις την εγκατάσταση μέσω Dvd ή Usb Stick ; Τι επιλογές σου δίνει το μενού Boot options στο BiosB)

Όχι, δεν το δοκίμασα. Αλλά πες τα 10αρια δεν είναι πρόβλημα, μπορώ να μείνω και με τα 8.1.

Μίλησα τώρα με τον τεχνικό και μου είπε ότι όντως έχει αλλάξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα να δουλεύει στο φουλ (δε γίνεται μέσω bios). Μπορώ να του το πάω και να μου αλλάξει την ταχύτητα του ανεμιστήρα αλλά:

1) θα χάσω την 6μηνη εγγύηση της κάρτας γραφικών (στο αρχικό μήνυμα έκανα λάθος, την κάρτα γραφικών άλλαξε, όχι την πλακέτα)

2) υποστηρίζει ότι, επειδή έχω σκυλί, οι πιθανότητες να μπει μια τρίχα ενώ ο ανεμιστήρας δε δουλεύει είναι πάρα πολύ υψηλές και θα μου καεί ξανά σε 1-2 βδομάδες (πράγμα για το οποίο δε με ενημέρωσε πριν την επισκευή). Τον ρώτησα πώς γίνεται η παλιά η κάρτα να άντεξε 4 χρόνια και η καινούρια να καεί σε μόλις 1-2 βδομάδες και μου απάντησε ότι τώρα είναι πιο "επιρρεπής να χαλάσει" (ενώ είναι καινούρια!). Είναι λέει όπως όταν κάποιος σπάει το πόδι του που πρέπει να προσέχει μετά.

Ισχύουν όσα λέει ή εκμεταλλεύεται την ασχετοσύνη μου στο αντικείμενο; Γενικότερα ήταν πάρα πολύ απόλυτος και, ενώ του έκανα ήρεμα και ευγενικά κάποιες ερωτήσεις, μετά από ένα σημείο έχω την εντύπωση πως άρχισε να "φορτώνει" και άρχισε να μου λέει πόσα χρόνια είναι στο επάγγελμα. Να αναφέρω ότι η επισκευή κόστισε 150€, που ήδη σκέφτομαι ότι μάλλον έκανα λάθος και έπρεπε να δώσω κάποια παραπάνω χρήματα να πάρω ένα καινούριο. Άλλωστε το λάπτοπ το θέλω για πάρα πολύ βασικά πράγματα, οπότε δε χρειάζεται να είναι δυνατό.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο τεχνικός ζέστανε το τσιπάκι της κάρτας γραφικών για να ξαναλειτουργήσει το λαπτοπ και πείραξε τον ανεμιστήρα (τα καλώδια του) ώστε να 'τρενάρει΄το διάστημα που θα χρειαστεί ξανά επισκευή. Αυτή η λύση (το reflow) είναι προσωρινή. Αν και το λαπτοπ έχει 2 κάρτες γραφικών intel και amd, μου φάνηκε περίεργο που χάλασε, έπρεπε στα μεγάλα ζόρια να σβήνει ως προστασία από την υπερθέρμανση. Αν χαλάσει στο άμεσο μέλλον πάρε καινούριο, πλέον δεν αξίζουν τέτοιες επισκευές, ενώ με 350-400 παίρνεις νέο λαπτοπ για τα βασικά.

Όσο για το σκυλί εντάξει και εγώ που δεν έχω κατοικίδιο, όπου και να κοιτάξω, βλέπω σκόνη και χνούδια, μέρα παρά μέρα καθαρίζω το γραφείο άλλα το ανεμιστηράκι στο hp άσπρο είναι. Τώρα πως θα χαθεί η εγγύηση αφού θα το ανοίξει ο ίδιος, μόνο αυτός το γνωρίζει!

Δημοσ.

Τώρα πως θα χαθεί η εγγύηση αφού θα το ανοίξει ο ίδιος, μόνο αυτός το γνωρίζει!

Θα χαθεί γιατί λέει ότι σε 1-2 βδομάδες θα χαλάσει αν ο ανεμιστήρας δε δουλεύει όλη την ώρα. Όντως παίζει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Ναι, όπως είπα και αρχικά την έκανε reflow.

Παπατζής τεχνικός, την κάνεις και με πιστολάκι μόνος σου. Δυστυώς άλλη λύση δεν υπάρχει, θα χαλάσει σύντομα.

Όσο για το σκυλί εντάξει και εγώ που δεν έχω κατοικίδιο, όπου και να κοιτάξω, βλέπω σκόνη και χνούδια, μέρα παρά μέρα καθαρίζω το γραφείο άλλα το ανεμιστηράκι στο hp άσπρο είναι. Τώρα πως θα χαθεί η εγγύηση αφού θα το ανοίξει ο ίδιος, μόνο αυτός το γνωρίζει!

Θα χαθεί γιατί γνωρίζει πόσο προσωρινή δουλειά έκανε.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ απάτη το Reflow , απλά λόγω κρίσης σου λέει ' θα στο φτιάξω ' ( ο χρήστης δεν το ξέρει ) , οπότε χαλάει , πάνε τα χρήματα , καλύτερα να έλεγε  ' όχι δεν φτιάχνεται ' παρά να βγάζει κακή φήμη , αλλά στην Ελλάδα όλοι είναι της αρπαχτής , σε λίγο καιρό όλοι αυτοί θα εξαφανισθούν B)

• Like 3
Δημοσ.

Θα χαθεί γιατί γνωρίζει πόσο προσωρινή δουλειά έκανε.

Πόσο προσωρινή; 

Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε να νευριάζει με τις ερωτήσεις μου χωρίς λόγο. Δυστυχώς εξαπατήθηκα λόγω άγνοιας.

Δημοσ.

Πόσο προσωρινή; 

Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε να νευριάζει με τις ερωτήσεις μου χωρίς λόγο. Δυστυχώς εξαπατήθηκα λόγω άγνοιας.

Εξαρτάται από την χρήση, πχ για word και περιήγηση στο internet θα αντέξει. Αν μπεις στο youtube που ανεβαίνει η ισχύ της κάρτας γραφικών θα φθαρεί πιο γρήγορα. Να βάλεις κάτι (βιβλίο, στυλό) κάτω από το λαπτοπ ώστε να είναι ανασηκωμένο για να παίρνει αέρα και όσο κρατήσει! Όσο για τον τεχνικό συμφωνώ απόλυτα με λεγόμενα του χρήστη ss13.

Δημοσ.

Θα σου προτείνω να κατεβάσεις κάποιο δωρεάν πρόγραμμα θερμοκρασιών (εφόσον επιλυθεί το πρόβλημα της εγκατάστασης των windows). Με αυτό να τρέχει θα μπορείς να γνωρίζεις τι θερμοκρασίες έχουν τα υποσυστήματα σου και έτσι αν δεις ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 80 βαθμούς θα έχεις τον νού σου να σταματήσεις αυτό που κάνεις (πχ να βλέπεις video). Προσωπικά χρησιμοποιώ το speedfan και κάνω μια χαρά την δουλειά μου με αυτό. http://www.almico.com/sfdownload.php

Το δεύτερο που θα σου προτείνω είναι να πάρεις μια βάση με ανεμιστήρα για την καλύτερη ψύξη του.

Ήσουν άτυχη με τον τεχνικό που ανέλαβε την επισκευή. Τα χρόνια που ασχολείται κάποιος με ένα αντικείμενο (πχ επισκευή Η/Υ) δεν αποτελούν απόδειξη των ικανοτήτων του ούτε των γνώσεων του.

• Like 2
Δημοσ.

Οχι ξεγέλασε τον πελάτη γιατί είπε ότι αντικατέστησε την κάρτα γραφικών και όχι ότι έκανε reflow. Το πιθανότερο πήρε την κάρτα γραφικών και την αντικατέστησε με κάποια πολύ ταλαιπωρημένη από κάποιον αντίστοιχο χαλασμένο φορητό που είχε παίξει άπειρα παιχνίδια. Ολες οι κάρτες γραφικών όταν καούν την πρώτη φορά έχουν κάποια ευαισθησία αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Από την δεύτερη και τρίτη φορά και μετά αποκτούν σοβαρή ευαισθησία. Αν είχε αντικατασταθεί η κάρτα θα έπρεπε να παραδοθεί η χαλασμένη στον ιδιοκτήτη του φορητού το οποίο υποθέτω ότι δεν έγινε.

• Like 3
Δημοσ.

Οχι ξεγέλασε τον πελάτη γιατί είπε ότι αντικατέστησε την κάρτα γραφικών και όχι ότι έκανε reflow. Το πιθανότερο πήρε την κάρτα γραφικών και την αντικατέστησε με κάποια πολύ ταλαιπωρημένη από κάποιον αντίστοιχο χαλασμένο φορητό που είχε παίξει άπειρα παιχνίδια. Ολες οι κάρτες γραφικών όταν καούν την πρώτη φορά έχουν κάποια ευαισθησία αλλά είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Από την δεύτερη και τρίτη φορά και μετά αποκτούν σοβαρή ευαισθησία. Αν είχε αντικατασταθεί η κάρτα θα έπρεπε να παραδοθεί η χαλασμένη στον ιδιοκτήτη του φορητού το οποίο υποθέτω ότι δεν έγινε.

Και εγώ αυτό φαντάζομαι, δεν μπορεί να κάνει κάτι? Με ΓΓΚ κτλ.

Τι σκατά και εγώ σε φίλο το έκανα για εξυπηρέτηση, αλλά σε άγνωστο πάνω απο 10 ευρώ θα ντρεπόμουν να ζητήσω.

Δημοσ.

Τι σκατά και εγώ σε φίλο το έκανα για εξυπηρέτηση, αλλά σε άγνωστο πάνω απο 10 ευρώ θα ντρεπόμουν να ζητήσω.

Όταν πήγα εκεί, είχαν καμιά 5-6 λάπτοπ σε έναν πάγκο και πάνω απ' τον καθένα είχε χαρτάκια με το πληρωτέο ποσό για να ξέρει πόσα να ζητήσει ο πωλητής. Όλα ήταν πάνω από 150€, ίσως να είναι και άλλοι τυχεροί σαν κι εμένα. Αυτό που μου κάνει μία κάποια εντύπωση είναι ότι απ' το πλαίσιο με στείλανε εκεί (γιατί στο πλαίσιο δεν επισκευάζουν sony). Θα περίμενε κανείς να έχουν πιο σωστούς συνεργάτες.

Δημοσ.

Aπο το Πλαίχαχαχαχαχαχαχαχ.

Συγνώμη φιλαράκι, όλους εκεί τους στέλνουνε και παίρνουν ποσοστά, στο υπογράφω. Όταν ρώτησε το φιλαράκι για το reflow που τελικά του έκανα εγώ, του λέγανε 60-80. Μάντεψε τα παραπάνω μέχρι τα 150 ποιος τα παίρνει.

• Like 1
Δημοσ.

Άσε, απ' όπου και να το πιάσεις την πάτησα για τα καλά. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Άσε, απ' όπου και να το πιάσεις την πάτησα για τα καλά. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό.

Εσυ καταρχην οχι, ο <τεχνικος> θα επρεπε να ξερει...! (εστω να googlαρει) :mad:

Διαβαζεις:

http://www.insomnia.gr/topic/613464-amd-radeon-7600m/

http://www.insomnia.gr/topic/623196-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B5-sony-vaio-laptop/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...