Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα λαπτοπ 4ετίας το οποίο δεν ήταν λειτουργικό και αυτήν τη βδομάδα το πήγα για επισκευή. Απ' ότι μου είπαν είχε θέμα η γραφικών και επίσης έπρεπε να αλλαχτεί η πλακέτα.

Πλέον δουλεύει κανονικά αλλά με το που ανοίγει κάνει έντονο θόρυβο και δε σταματάει καθόλου. Δεν του 'χω φορτώσει καθόλου βαριά προγράμματα, μιας και γι' αυτή τη δουλειά έχω pc. Σημειωτέον κάνει περισσότερο θόρυβο απ' ότι πριν την επισκευή, ενώ μέχρι τότε δεν είχε καθαριστεί εσωτερικά ποτέ (κι έχω μαλλιαρό κατοικίδιο). Επίσης αερίζεται κανονικά, μιας και το 'χω μονίμως ακουμπισμένο σ' ένα τέτοιο τραπεζάκι http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/grafeia-kai-trapezia/grafeia/trapezia-gia-forito-upologisti-kai-upostirixi/basi-foritoy-i-y-23465/24596/ και τώρα τρέχει σερί κάνα 10ωρο λόγω κάποιων update που πρέπει να γίνουν και η θερμοκρασία του δεν έχει ανέβει ούτε στο ελάχιστο. 

Απ' ότι διάβασα ο θόρυβος συνήθως οφείλεται στην υπερθέρμανση και στα όσα έχουν μαζευτεί μέσα στο μηχάνημα. Στη δική μου περίπτωση δεν ισχύει κανένα απ' τα δύο. Τι άλλο θα μπορούσε να φταίει;

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O θορυβος θυμιζει ανεμιστηρακι που δουλευει γρηγορα κατι σαν ηλεκτρικη σκουπα ή μηχανικος σαν να τριβεται σιδερο και να ακουγονται κλικ?

Δημοσ.

O θορυβος θυμιζει ανεμιστηρακι που δουλευει γρηγορα κατι σαν ηλεκτρικη σκουπα ή μηχανικος σαν να τριβεται σιδερο και να ακουγονται κλικ?

Σαν ηλεκτρική σκούπα, μηχανικός ήχος σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.

Toτε ειναι το ανεμιστηρακι της ψυκτρας(αναλογα το μοντελο μπορει να εχει και παραπανω απο ενα ανεμιστηρακια για επεξεργαστη,καρτα γραφικων)που δουλευει σε υψηλη ταχυτητα.

Ειναι πιθανο στο bios να εχει ρυθμιση για την ταχυτητα και ο τεχνικος να επελεξε maximum perfomance ή οπως αλλιως λεγεται το mode με υψηλες στροφες.

Δημοσ.

Θα το κοιτάξω αργότερα, γιατί τώρα περνάω τα 10αρια. Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις :)

Δημοσ.

Μου έχει τύχει στο παρελθόν.

Hp dv6000 δεν έκανε καθόλου θόρυβο.

Καθαρίστηκε ο ανεμιστήρας ο οποίος είχε ένα πάπλωμα μέσα και εφόσον δεν κινούνταν καθόλου ήταν εντελώς αθόρυβος.

Μόλις καθαρίστηκε και μπήκε σε λειτουργία κατάλαβα τι θα πει ανεμιστήρας σε hp.

Δημοσ.

Μου έχει τύχει στο παρελθόν.

Hp dv6000 δεν έκανε καθόλου θόρυβο.

Καθαρίστηκε ο ανεμιστήρας ο οποίος είχε ένα πάπλωμα μέσα και εφόσον δεν κινούνταν καθόλου ήταν εντελώς αθόρυβος.

Μόλις καθαρίστηκε και μπήκε σε λειτουργία κατάλαβα τι θα πει ανεμιστήρας σε hp.

Θεωρητικά ο τεχνικός τα καθάρισε όλα αυτά κατά την επισκευή... Θα τον πάρω τηλ τη Δευτέρα να τον ρωτήσω.

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι; Ίσως ο τεχνικός να ενεργοποίησε κάποια επιλογή στο bios, ώστε ο ανεμιστήρας να γυρνάει μόνιμα για καλύτερη ψύξη.

Δημοσ.

Ποιο μοντέλο είναι; Ίσως ο τεχνικός να ενεργοποίησε κάποια επιλογή στο bios, ώστε ο ανεμιστήρας να γυρνάει μόνιμα για καλύτερη ψύξη.

Ακριβώς, για να μην ξανακαεί γρήγορα σε περίπτωση που του έκανε απλά reflow.

Δημοσ.

Η επιλογή να γυρίζει ο ανεμιστήρας συνέχεια δεν είναι σωστή λύση. Ο λόγος είναι ότι η συνεχή χρήση θα καταστρέψει γρήγορα τον ανεμιστήρα ή πολύ απλά στον μισό χρόνο θα χρειάστει καθάρισμα. Η επιλογή σωστής θερμοαγώγιμης πάστας, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και η χρήση κατάλληλων thermal pads είναι η ορθή οδός για την λύση των θερμοκρασιών. Ακόμα η χρήση σε σωστούς χώρους βοηθάει στην καλή και μακροχρόνια λειτουργία ενός φορητού. (όχι επάνω σε κουβέρτες ή σε χώρους με πολύ σκόνη και υγρασία). Τέλος ο κατασκευαστής που επέλεξε να φτιάξει το μοντέλο αυτό με τις προδιαγραφές αυτές το έκανε κατόπιν μελέτης και όχι πρόχειρα. Η επιλογή του bios για αυξηση στροφών του ανεμιστήρα ή της συνεχούς λειτουργίας του έχει νόημα σε πολύ θερμά κλίματα. (Ασία, Αφρική κλπ).

Δημοσ.

Η επιλογή να γυρίζει ο ανεμιστήρας συνέχεια δεν είναι σωστή λύση. Ο λόγος είναι ότι η συνεχή χρήση θα καταστρέψει γρήγορα τον ανεμιστήρα ή πολύ απλά στον μισό χρόνο θα χρειάστει καθάρισμα. Η επιλογή σωστής θερμοαγώγιμης πάστας, ο σωστός τρόπος τοποθέτησης και η χρήση κατάλληλων thermal pads είναι η ορθή οδός για την λύση των θερμοκρασιών. Ακόμα η χρήση σε σωστούς χώρους βοηθάει στην καλή και μακροχρόνια λειτουργία ενός φορητού. (όχι επάνω σε κουβέρτες ή σε χώρους με πολύ σκόνη και υγρασία). Τέλος ο κατασκευαστής που επέλεξε να φτιάξει το μοντέλο αυτό με τις προδιαγραφές αυτές το έκανε κατόπιν μελέτης και όχι πρόχειρα. Η επιλογή του bios για αυξηση στροφών του ανεμιστήρα ή της συνεχούς λειτουργίας του έχει νόημα σε πολύ θερμά κλίματα. (Ασία, Αφρική κλπ).

++ 1 , απλά θα πάει πιο γρήγορα για αλλάγη ανεμιστήρα , σοβαρός τεχνικός είναι B)

Δημοσ.

Φίλε ss13 δεν κρίνουμε την δουλειά κανενός τεχνικού εδώ ειδικά όταν οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελλιπής. Δεν γνωρίζουμε σε τι φορητό δούλεψε ο τεχνικός και τι αντιμετώπισε. Εφόσον επέστρεψε τον φορητό λειτουργικό και σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παρέλαβε αποδεικνύει πως διαθέτει επισκευαστικές ικανότητες. Τα υπόλοιπα αφορούν τον ιδιοκτήτη του φορητού, τον τεχνικό, την μεταξύ τους συμφωνία, επικοινωνία και εμπιστοσύνη.

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε ss13 δεν κρίνουμε την δουλειά κανενός τεχνικού εδώ ειδικά όταν οι πληροφορίες που έχουμε είναι ελλιπής. Δεν γνωρίζουμε σε τι φορητό δούλεψε ο τεχνικός και τι αντιμετώπισε. Εφόσον επέστρεψε τον φορητό λειτουργικό και σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παρέλαβε αποδεικνύει πως διαθέτει επισκευαστικές ικανότητες. Τα υπόλοιπα αφορούν τον ιδιοκτήτη του φορητού, τον τεχνικό, την μεταξύ τους συμφωνία, επικοινωνία και εμπιστοσύνη.

Δεν πρόσεβαλα κανέναν , αλλά όταν αυξάνεις τις στροφές , θα καεί το ανεμιστηράκι κατά 95 % , νομίζω πως ένας καλός καθαρισμός συν μια βάση είναι καλό σαν αποτέλεσμα , είχα κι εγώ περιπτώσεις τέτοιες στο παρελθόν B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το λάπτοπ είναι το sony vaio SVE1512E1ESI.

Χθες το βράδυ συνέβη το εξής: όταν έγινε η επανεκκίνηση για να εγκατασταθούν τα win10, το λάπτοπ μετά τα πρώτα στάδια της εγκατάστασης δεν πέρασε ποτέ την splash screen (έδειχνε απλά το logo της εκκίνησης χωρίς καν το κυκλάκι που δείχνει ότι κάνει loading). Είδα ότι ο σκληρός δεν είχε καμία κινητικότητα για αρκετές ώρες (2-3) οπότε σκέφτηκα ότι κόλλησε και το έκλεισα με το power. Αμέσως μετά μπήκα στο bios χρησιμοποιώντας το κουμπί assist, κοίταξα μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση για τον ανεμιστήρα, τα έψαξα όλα, δε βρήκα κάτι και βγήκα χωρίς να πειράξω τίποτα. Με το που βγήκα, το λάπτοπ... σώπασε. Ακουγόταν ένας καθαρός, υπόκωφος θόρυβος, καλύτερος απ' αυτόν πριν τη βλάβη (μάλλον λόγω του καθαρισμού). Το θέμα είναι, όμως, ότι τα win10 δεν εγκαταστάθηκαν σωστά (δεν bootαρε καν το μηχάνημα), οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κάνω επαναφορά μέσω του assist στα 8άρια που ήταν προεγκατεστημένα. Ξεκίνησε η επαναφορά και μαζί της επανήλθε και η ηλεκτρική σκούπα... 

Τώρα, πέρα απ' το πρόβλημα του θορύβου, υπάρχει και το θέμα των win10. Μπορεί να είμαι "σχετικά άσχετη", αλλά έχω κάνει αρκετές φορές εγκατάσταση των 10αριών και δεν είχα πρόβλημα. Σήμερα, μετά το πέρασμα των 8.0, έκανα όλες τις ενημερώσεις του vaio update, όπως επίσης και των windows update, μπήκα εδώ https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade κατέβασα τα 10αρια και ξανά μανά κόλλησε στη splash screen. Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχει να κάνει με την αλλαγή μητρικής ή άκυρο; Επίσης, ξαναμπήκα στο bios και αυτή τη φορά δεν υπήρχε διακοπή του έντονου θορύβου ούτε καν για λίγο.

Επεξ/σία από Zugzwang
Δημοσ.

Δοκίμασες να κάνεις την εγκατάσταση μέσω Dvd ή Usb Stick ; Τι επιλογές σου δίνει το μενού Boot options στο BiosB) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...