saxos55 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Ισχύει αυτό με το Amazon (ότι χρεώνει για Ελλάδα ΦΠΑ 24%) αλλά όχι επειδή έχει ελληνικό ΑΦΜ. Buying online from another EU countrySpecial rules may apply when you buy goods from another EU country for delivery to your country of residence. If the company you buy from sells goods over a certain value to your country, where the goods are delivered, they cannot charge VAT in the country where you make your purchase. Instead, they have to apply VAT in the country where the goods are delivered – VAT of destination. The total ceiling for cross-border sales is set by each EU country at EUR 35 000 or EUR 100 000. This means that most major online retailers delivering within the EU will have to apply the VAT of destination rule. Πηγή: http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/vat/index_en.htm Το θέμα μας είναι άλλο και είναι πιο ανησυχητικό. Ψάχνοντας για το link να το postάρω, έπεσα και σε αυτή τη σελίδα. Αν κρίνω από τη drop down list, άρχισε το GRexit. Site: VAT in Europe 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Κι εξηγούμαι: Αγοράζω σήμερα μια καρτα hi end των 500ε. Χαλάει στο 35ο μήνα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δε θα μου πιστώσουν 500ε. Το πόσο θα πιστώσουν, ή με τι θα αντικαταστήσουν, είναι στο "περίπου" σωστά; ΄ψάχνουν όλοι τη χρυσή τομή, το κατάστημα να χάσει λιγα και ο πελάτης να πάρει οτι πιο ισχυρό. Όχι βέβαια, το πιστωτικό (ή η επιστροφή χρημάτων) βγαίνει πάντα στην τιμή της απόδειξης... Αυτό που λες δεν προβλέπεται από το νόμο... 3
Aten-Ra Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν έχετε δίκιο, λόγο Ευρωπαϊκού κανονισμού όταν οι εταιρείες ξεπερνάνε κάποιο ποσό (εξαρτάτε από την κάθε χωρά) σε πώλησης λιανικής πρέπει να βάζουν το VAT της εκάστοτε χώρας . Με πρόλαβε ο saxos55 2
Πέτρος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Στο amazon ομως αν γινει η αγορα δεν πληρωνεις μετα τα μεταφορικα για να στειλεις πισω αν τυχει κατι? Επισης το παραπανω(αν δεν το καταλαβαμε ολοι λαθος)μου φενεται λογικο δεν καταλαβαινω προς τι η ολη αυτη ενοχληση.Και απο αλλα γνωστα/παρομοια καταστηματα και για αλλα προιοντα το εχουμε δει αυτο,προς τι η εκπληξη? Για την καρτα αντικαταστασης δεν βλεπω επισης να δωθηκαν παραπανω πληροφοριες για το τι ειπωθηκε ακριβως πανω στο θεμα. Μία φορά που χρειάστηκα εγγύηση από Amazon.co.uk, (πριν 3χρόνια, πια), πρώτα μου έστειλαν το ίδιο προϊόν, στο ίδιο κουτί τους έστειλα πίσω το χαλασμένο με το "ticket" που είχα ανοίξει, με δικά μου έξοδα, και μόλις πιστοποίησαν πως όντως το δικό μου ήταν χαλασμένο μου πίστωσαν στην κάρτα μου τα μεταφορικά. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε στην πολιτική τους.
kanesaxo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό που λες δεν προβλέπεται από το νόμο... Για πές τι προβλέπεται για να μπώ στο κλίμα. Επισκευή; Αντικατάσταση με refurbished; Ιδια; (απίθανο μετά απο 3 παρά χρόνια!)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Επισκευή (δύσκολα), αντικατάσταση με την ίδια, χρήματα ή πιστωτικό (ότι διαλέξει ο αγοραστής) στην τιμή που γράφει η απόδειξη... Δεν υπάρχει "χρυσή τομή" στο θέμα της τιμής, μόνο ότι γράφει η απόδειξη...
kanesaxo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 κάτσε ρε συ thresh... παιρνω γω μια τουμπανο καρτα, τη χαλάω με κάποιο τρόπο 1 μήνα πριν την εγγύηση και ο Χ μακάκας θα δώσει πιστωτικο ολο το ποσό; (αν υποθέσουμε πως δεν επισκευάζεται) Too good to be true, θαρρώ!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Κι όμως αυτό προβλέπεται... 1
dimyok Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Σωστό και αυτό αλλά εγώ βλέπω να χει γίνει καθεστώς το άλλο εντελώς παράνομο : επιστρέφω σε γνωστή αλυσίδα (πλαισιο) καρτα Asus GTX και corsair ssd εντός εγγύησης . Τότε μάλιστα το πλαίσιο αν θυμάστε είχε τα αυτοκολητακια πάνω στα κουτιά με 3 χρονιά εγγύηση ΠΛΑΙΣΙΟ επιτόπου . Όντως τα τσεκαρανε και πάνε για αντικατασταση . Και τι πάνε να κάνουνε στο service ? αλλάζουν την GTX με MX !!! με την ίδια ποσότητα vram και τον corsair ssd με sandisk των 40$ και πάνε να μου τα πασαρουνε πισω με υφακι κιόλας αυτα υπάρχουν διαθέσιμα . Τι θέλω να πω ? υπάρχουν και ΠΟΛΥ χειρότερα service ( πλασιο τση κρητης) Με το αμαζον Uk αν και ήμουν πολύ δισταχτικός τότε ήταν ΆΨΟΓΟΙ μεχρι και τα bonus game codes Amd Rewards έστειλαν με extra δέμα .
seithan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Αν υποθεσουμε οτι αγορασες την 970 γυρω στα 370-450€ δεν σημαινει οτι θα σου δωσουν καρτα ιδιας τιμης δηλαδη 1070...Νομιζω παει βαση παρομοιων επιδοσεων οποτε η 1060 6GB ειναι μια χαρα επιλογη Απο την αλλη αν το μαγαζι πιστωνεται ολο το ποσο απο την Gigabyte υπαρχει ενα ποσο που χανει ο αγοραστης Παντως θετικο το γεγονος οτι σου προτειναν την 1050 για να κανεις τη δουλεια προσωρινα μεχρι να βρεθει ακρη που λογικα θα παρει 45-60 ημερες έχω πάρει πιστωτικο από προβληματικη 580 της asus. Εάν δεν έχουν 970 να του δώσουν, είναι ένα σενάριο. κάτσε ρε συ thresh... παιρνω γω μια τουμπανο καρτα, τη χαλάω με κάποιο τρόπο 1 μήνα πριν την εγγύηση και ο Χ μακάκας θα δώσει πιστωτικο ολο το ποσό; (αν υποθέσουμε πως δεν επισκευάζεται) Too good to be true, θαρρώ! εφόσον όντας εντός εγγυησεως, το κατάστημα δεν χρεώνεται αλλά η εταιρεία κατασκευής. 1
razorblade334 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Παιδια αναθεωρω!! Τα παιδια ειναι τζιμανι. Μου ειπαν να δω στο σαιτ τους και να παρω οποια καρτα θελω μεθελωλεφτα που ειχα αγορασει αυτην.το διλημμα μου ειναι τωρα ποια να παρω 1060 παντοτε.αν εχτε καποια καλη υλοποιηση να μου προτεινετε.!!! Και ασφαλως το συνηστω το μαγαζι αβλεπη
Strategos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Λέω αύριο να περάσω απο εκεί γιατί δεν βλέπω φως και την έχουν την κάρτα ήδη 40+ μερες
Eliaskat Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 πιστευω οτι αν πας με ομορφο τροπο και τους μιλησεις απο κοντα θα σε καταλαβουν
HyperionX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δλδ τι να καταλάβουν; οτι είναι 40 μέρες χωρίς κάρτα? Αν είναι να κάτσουμε να μας πιασουν το κωλο για να κάνουν τη δουλειά τους... 1
arrows Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Δεν εχετε βαρεθεί να ξαναγράφουμε ξανά και ξανά τα ίδια για τα δικαιώματα που έχει κάποιος ως καταναλωτής και μετά να πετάγονται διάφοροι είτε εκ του πονηρού είτε απλώς ανόητοι και να μου αρχίζουν τα νομίζω μου φαίνεται μου είπαν κλπ, έλεος δηλαδή και η χαζομάρα έχει τα όρια της.......... Τα δικαιώματα σας ως καταναλωτές όπως και οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του μεταπωλητη και εγγυήσεων επίσης είναι σαφή και ορισμένα απο τον νόμο, δεν ξαναγράφω τα ίδια πάλι αλλά δίνω μια συμβουλή α) αν κάποιος δεν ξέρει ή δεν είναι σίγουρος για την άποψη του να μην παπαρολογεί μπερδεύοντας τους υπόλοιπους β) για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις και ψυχική ταλαιπωρία όταν αγοράσετε κάτι κάντε ένα registration του προιόντος που αγοράσατε στον κατασκευαστή π.χ. msi https://register.msi.com/home/login asus https://www.asus.com/support/Product/APRP/?lang=1032 gigabyte http://e-service.gigabyte.com/productregistration/ Mιλάει λοιπόν ο Τοτός με το εργοστάσιο κύριε κύριε έχω artifacts στην οθόνη, κάνει αίτημα και τον καθοδηγούν για την διαδικασία του RMA και πληροφοριακά η gigabyte π.χ. δεν θα πεί στο Τοτό, - Ε κύριε Τοτέ μήπως αντί gigabyte G1 970, θέλετε να σας δώσουμε μια xfx 470 γιατι την θεωρουμε ισοδύναμη ή μήπως θέλετε ενα πιστωτικό σε εσκούδος Πράσινου ακρωτηρίου γιατί έκει την πωλούσαμε τελευταία αρα δικαιούστε πιστωτικό αξίας 40€. To εργοστάσιο θα έχει απόθεμα για προιόν σε εγγύηση και σε ακραίες περιπτώσεις που δεν έχει, δίνει καλύτερο προιόν και σίγουραα όχι μικρότερης αξίας απο το ποσό που είχε πληρώσει ο καταναλωτής, Παράδειγμα η EVGA έδινε 10ετή εγγύηση για προιόν που γινόταν registration μέσα σε 10 μέρες από την αγορά του ε όταν κάποιες X58 3 way sli αιτήθηκαν rma στην 5ετία το εργοστάσιο ή αποζημίωνε το ποσό το αρχικό σε μετρητό ή έδινε Χ79 μητρική...ΑΥΤΑ..... 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα