Fulgore Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 το πρόβλημα σε όλα τα φόρουμ είναι ότι στην πλειοψηφία παίρνεις ημιμαθής απαντήσεις... Οπότε στο θέμα 1060 3vs6gb φυσικά δεν ακούω τον κάθε randomά που βγάζει ένα video στο youtube για τα views αλλα διαβάζω σοβαρά site όπως το guru3d(http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_6gt_oc_review,11.html). Επίσης 2 κολλητοί μου φίλοι να έχουν 1060, ο ένας την gigabyte 3gb OC και ο άλλος την asus strix 6gb και μαντέψτε τι; Στο unigine heaven και σε πολλά games η 3gb πιάνει περισσότερα... Ραντομαδες που βγαζουν ενα video για τα views?Τα γνωριζεις προσωπικα τα sites και το γραφεις αυτο? Σοβαρο site το guru που εχει κατηγορηθει απειρες φορες για φτιαχτα benchmarks και ανακριβη score? Οσο για το παραδειγμα σου οτι εχουν οι φιλοι σου 1060 3gb και βγαζει περισσοτερα απο την 6gb ασχολιαστο πραγματικα.... Τελος παντων δεν το συνεχιζω γιατι για αλλο σκοπο ανοιχτηκε το θεμα 1
Whitefanged Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Οπότε στο θέμα 1060 3vs6gb φυσικά δεν ακούω τον κάθε randomά που βγάζει ένα video στο youtube για τα views αλλα διαβάζω σοβαρά site όπως το guru3d(http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_6gt_oc_review,11.html). Εκτός κι αν τα 'χω χαμένα τα γραφήματα στο link που παρέθεσες συγκρίνουν την 1060 6gb με oc και χωρίς. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα σε 1060 6gb και 1060 3gb. Η geforce 1060 gtx που φαίνεται στα γραφήματα είναι η founders edition 6gb. H μικρή διαφορά ανάμεσα στην founders 6gb και την msi oc 6gb αφείλεται στο μικρό oc headroom των pascal αλλά αυτό είναι τελείως εκτός θέματος. Επίσης 2 κολλητοί μου φίλοι να έχουν 1060, ο ένας την gigabyte 3gb OC και ο άλλος την asus strix 6gb και μαντέψτε τι; Στο unigine heaven και σε πολλά games η 3gb πιάνει περισσότερα... Αν δεν το γράφεις στον αέρα, έτσι για να υποστηρίξεις δεν ξέρω και 'γω τι, να πεις στο φίλο σου με την 6gb να κοιτάξει το pc του. Είτε ζεσταίνεται και δεν boostάρει σωστά η κάρτα του, είτε τα win του έχουν γίνει χάρβαλο, είτε έχει κακό φενγκ σουϊ, είτε μας λες ψεματάκια.... Η 1060 6gb δεν έχει απλώς τη διπλάσια μνήμη αλλά και 11% περισσότερα cuda cores (1280/1152) Είναι αδύνατο με κάθε τρόπο σε gpu bench στα ίδια/παρόμοια ρολόγια η 3gb να μην είναι αρκετά κάτω. ontopic Το να πάρεις χρήματα πίσω δεν ξέρω αν το δικαιούσαι (νομίζω όχι) δικαιούσαι όμως, αν δεν πάρεις την ίδια ακριβώς κάρτα, να ζητήσεις πιστωτικό στην αρχική αξία. Αν θα το πάρεις και πόσο θα χρειαστεί να παλέψεις για αυτό, είναι άλλη ιστορία (φωνές στο μαγαζί, ΙΝΚΑ, αγωγή lol). Για αυτό για να μην χάνεις το χρόνο σου τζάμπα, μη μουλαρώσεις αν σου προτείνουν μια καλύτερη κάρτα. Η καλύτερη κάρτα δεν είναι η 1060 3Gb, είναι ''κάπως'' να πας από τα 3.5 στα 3, καλύτερη όμως είναι η 1060 6gb, σε όλα μα όλα από την 970 (εκτός του sli). Αν ελπίζεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις 1070 μαζί σου αλλά και πάλι πολύ πολύ δύσκολο. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2017 από Whitefanged 10
benign Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Τι τροφοδοτικο εχει ο φιλος που ανοιξε το θεμα?
Fulgore Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Τι τροφοδοτικο εχει ο φιλος που ανοιξε το θεμα? Αν κρινω απο την υπογραφη ενα Evga supernova 850 g2.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 ontopic Το να πάρεις χρήματα πίσω δεν ξέρω αν το δικαιούσαι (νομίζω όχι) δικαιούσαι όμως, αν δεν πάρεις την ίδια ακριβώς κάρτα, να ζητήσεις πιστωτικό στην αρχική αξία. Αν θα το πάρεις και πόσο θα χρειαστεί να παλέψεις για αυτό, είναι άλλη ιστορία (φωνές στο μαγαζί, ΙΝΚΑ, αγωγή lol). Για αυτό για να μην χάνεις το χρόνο σου τζάμπα, μη μουλαρώσεις αν σου προτείνουν μια καλύτερη κάρτα. Η καλύτερη κάρτα δεν είναι η 1060 3Gb, είναι ''κάπως'' να πας από τα 3.5 στα 3, καλύτερη όμως είναι η 1060 6gb, σε όλα μα όλα από την 970 (εκτός του sli). Αν ελπίζεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις 1070 μαζί σου αλλά και πάλι πολύ πολύ δύσκολο. Αν δεν του δώσουν την ίδια ακριβώς κάρτα δικαιούται είτε πιστωτικό (τιμή απόδειξης, όχι μλκίες τύπου "τελευταία/τρέχουσα" τιμή) είτε τα χρήματα του πίσω. Το τι θα πάρει είναι δικιά του επιλογή βάση του νόμου ο οποίος υπερισχύει της πολιτικής του καταστήματος. Στην πράξη βέβαια θα του βγάλουν την παναγία. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 To πιστωτικο ειναι παρανομο , με μετρητα τους πληρωσε (ειτε πιστωτικη ειτε οτιδηποτε αλλο , βεβαια σε περιπτωση πιστωτικης με δωσεις τα χρηματα επιστρεφοντε με τον ιδιο τροπο εκει περιπλεκετε το πραγμα σε περιπτωση που εγινε πληρωμη με δοσεις) Το πιστωτικο ειναι εφευρεση των ελλινηκων καταστηματων για να αναγκαζουν τους πελατες να ξανα ψωνησουν απο εκει αφου 8 στους 10 εχουν αγνοια για τους νομους , ειδικα ατομα μεγαλης ηλικιας δεν ασχολουντε καν με εγγυηση και αγοραζουν καινουργιο το προιον
Whitefanged Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Αν δεν του δώσουν την ίδια ακριβώς κάρτα δικαιούται είτε πιστωτικό είτε τα χρήματα του πίσω. Το τι θα πάρει είναι δικιά του επιλογή βάση του νόμου ο οποίος υπερισχύει της πολιτικής του καταστήματος. Στην πράξη βέβαια θα του βγάλουν την παναγία. A γεια σου! Και φυσικά επειδή είμαστε στην Ελλάδα για να υπερισχύσει ο νόμος έναντι της πολιτικής του καταστήματος απαιτούνται ενέργειες του αγοραστή (να του βγει η Παναγία). Για την επιστροφή χρημάτων δεν το ξέρω αλλά το αναφέρετε αρκετοί στο forum και δεν έχω κάποια πηγή που να το αντικρούει, επομένως.... για να το λέτε εσείς.. κάτι θα ξέρετε που λένε. Βέβαια αν το μαγαζί πρέπει να δώσει 400 βάζω στοίχημα ότι θα βρει μια msi 970 με λιγότερα και τότε θα βρεθεί χαμένος (στην υποθετική περίπτωση που του προτείνουν μια καλή εναλλακτική)
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 A γεια σου! Και φυσικά επειδή είμαστε στην Ελλάδα για να υπερισχύσει ο νόμος έναντι της πολιτικής του καταστήματος απαιτούνται ενέργειες του αγοραστή (να του βγει η Παναγία). Για την επιστροφή χρημάτων δεν το ξέρω αλλά το αναφέρετε αρκετοί στο forum και δεν έχω κάποια πηγή που να το αντικρούει, επομένως.... για να το λέτε εσείς.. κάτι θα ξέρετε που λένε. Βέβαια αν το μαγαζί πρέπει να δώσει 400 βάζω στοίχημα ότι θα βρει μια msi 970 με λιγότερα και τότε θα βρεθεί χαμένος (στην υποθετική περίπτωση που του προτείνουν μια καλή εναλλακτική) Θεωριτικα με οποιαδηποτε 970 θα ειναι ενταξει , λογιστικα δεν στεκει πουθενα ειναι σαν να τους πηγε πισω μηλα(gigabyte) και να του εδωσαν πορτοκαλια(MSI) λογιστικα πρεπει το part number να ειναι ιδιο αλλιως φαινετε σαν διαφορετικο προιον Βεβαια υπαρχουν παραθυρακια για να το αποφυγουν αυτο τα καταστηματα αλλα αν πας στο καταστημα και ξερεις τι δικαιουσε δεν μπορουν να κανουν τιποτα
Whitefanged Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Θεωριτικα με οποιαδηποτε 970 θα ειναι ενταξει , λογιστικα δεν στεκει πουθενα ειναι σαν να τους πηγε πισω μηλα(gigabyte) και να του εδωσαν πορτοκαλια(MSI) λογιστικα πρεπει το part number να ειναι ιδιο αλλιως φαινετε σαν διαφορετικο προιον Βεβαια υπαρχουν παραθυρακια για να το αποφυγουν αυτο τα καταστηματα +1 για αυτό άλλωστε του έγραψα πρωτύτερα (και ο thresh) για την ίδια ακριβώς κάρτα αλλα αν πας στο καταστημα και ξερεις τι δικαιουσε δεν μπορουν να κανουν τιποτα Εδώ σε βρίσκω πολύ αισιόδοξο φίλος. Αν η συναλλαγή αφορούσε κάποιο σπάνιο/discontinued προϊόν μαζί σου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (ινκα) ας πούμε ότι θα κατάφερνε να πάρει πιστωτικό/μετρητά στην αρχική αξία. Εδώ άμα (υποθετικά) δεν δεχτεί την 1060 6gb (πες 340) και μουλαρώσει και τους αρχίσει στα 970 msi ή τα λεφτά μου (400) βάζω στοίχημα ότι θα του την βρουν την 970 msi. Ούτε σπάνια είναι, ούτε 400 θα τους στοιχίσει. Ποιος θα είναι ο χαμένος μετά? 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 +1 για αυτό άλλωστε του έγραψα πρωτύτερα (και ο thresh) για την ίδια ακριβώς κάρτα Εδώ σε βρίσκω πολύ αισιόδοξο φίλος. Αν η συναλλαγή αφορούσε κάποιο σπάνιο/discontinued προϊόν μαζί σου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (ινκα) ας πούμε ότι θα κατάφερνε να πάρει πιστωτικό/μετρητά στην αρχική αξία. Εδώ άμα (υποθετικά) δεν δεχτεί την 1060 6gb (πες 340) και μουλαρώσει και τους αρχίσει στα 970 msi ή τα λεφτά μου (400) βάζω στοίχημα ότι θα του την βρουν την 970 msi. Ούτε σπάνια είναι, ούτε 400 θα τους στοιχίσει. Ποιος θα είναι ο χαμένος μετά? Μάλλον μπερδεύτηκες (και μπερδεύτηκα και εγώ μαζι) Ο ts έχει Gigabyte, οτιδήποτε άλλη μάρκα (η μοντέλο) μπορεί να ζητήσει τα λεφτά του πίσω Οι 970 είναι eol ότι υπάρχει σε καταστήματα είναι stock, αν ο κατασκευαστής έχει κάποια refub κάρτα τότε αναγκαστικά την περνει και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος (εκεί όμως πάλι πρέπει να ζητήσει πλήρη νέα εγγύηση για την κάρτα σύμφωνα με την νομοθεσία μας)
Whitefanged Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μάλλον μπερδεύτηκες (και μπερδεύτηκα και εγώ μαζι) Ο ts έχει Gigabyte, Σωστός.. κάπου χάθηκα. οτιδήποτε άλλη μάρκα (η μοντέλο) μπορεί να ζητήσει τα λεφτά του πίσω Πρέπει να το έχουμε πει εγώ, εσύ και δυο τρεις άλλοι, καμιά δεκαριά φορές στο νήμα. Οι 970 είναι eol ότι υπάρχει σε καταστήματα είναι stock, αν ο κατασκευαστής έχει κάποια refub κάρτα τότε αναγκαστικά την περνει και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος (εκεί όμως πάλι πρέπει να ζητήσει πλήρη νέα εγγύηση για την κάρτα σύμφωνα με την νομοθεσία μας) Φυσικά και είναι end of life, οι 10ΧΧ έχουν βγει εδώ και 6 μήνες... Στοιχιματίζω ότι υπάρχουν κομμάτια σε αποθήκες ακόμα και στη χειρότερη και στη λιανική (ούτε καν) με κόστος για το μαγαζί μικρότερο από το να του κόψουν πιστωτικό.. Για κασέρι στο χέρι ούτε λόγος. Με τα πόδια θα πάνε να του τη φέρουν την 970 της gigabyte() από το να του μετρήσουν 4 κατοστάρικα στο χέρι. Άμα ζοριστεί το μαγαζί βρίσκει και 780 από το να επιστρέψει το σύνολο του ποσού (το 'χουμε δει στο forum) Τέσπα τα παραπάνω είναι δικές μου εικασίες, μπορεί όντως να είναι δυσεύρετη η 970 της gigabyte και να καταφέρει να τους πάρει τα 400 άμα τους πάει στη κόντρα. Η δικιά μου μαντεψιά είναι ότι το πιθανότερο είναι να βγει χαμένος αν πάει στη κόντρα. Ας ελπίσουμε πάντως να του κάνουνε καμιά πρόταση της προκοπής γιατί το χειρότερο σενάριο, όπως λες κι εσύ είναι να βρεθεί με καμιά refurbished 970.... 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δεν έχω ψάξει bench κτλ αλλά πιστεύω ότι η 1060(μιλαω για 6gb)στο 99%των περιπτώσεων είναι πάνω από την 970 οπότε δεν νομίζω να πρέπει να νιώθει θυγμενος σε τέτοια πρόταση Κακώς που δεν δέχτηκε την 1050 να κάνει την δουλειά του ως προσωρινή αντικατάσταση αλλά καταστήματα δίνουν gts 710 /HD 5450 και περιμένουν και ευχαριστώ
spyros007 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Θα ξαναπω λοιπον οτι εδώ μεσα καποια μαγαζια εχουν μια ιδιότυπη ασυλία χωρίς να τούς αξιζει, μιας και ειναι επι της ουσίας ειναι το ιδιο μπουρ@@@λα με τα υπολοιοπα.Υπαρχει κάποιος εδω μεσα που πιστεύει οτι υπαρχει περίπτωση επισκευής.Δεν υπαρχει καν τετοιο τμημα.Ποσο χορταρι ποια.Οσο για την 1060 ναχαμε μαλλί να ξαίναμε..............αφου ειναι μια φανταστικη υποθεση τουΤΣ.Δεν υπαρχει καν τετοια προταση.Οσο για την καθηστερημενη 1050 αυτο που μας λεει απλος οτι εχει πολη δρομο η ιστορία και φυλανε τα νοτα τους.Με αλογο να πήγαινε θα ειχε φτασει..... 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Αν πάει Gigabyte παίζει σενάριο επισκευής , όσο για κάρτα αντικατάστασης είναι υποχρεωμένο το κατάστημα όταν η επισκευή ξεπεράσει της 15 μέρες να σου δώσει μια κάρτα να κάνεις την δουλειά σου Όσο για το πόσο καιρό θα κάνει η διαδικασία στην καλύτερη υπολόγιζεις 25 - 30 μέρες, το θέμα δεν είναι πόσες μέρες είναι να πάει Μέτρα 4-7 μέρες τουλάχιστον να πάει μετά ~10 μέρες στην αντιπροσωπεία ανάλογα το φόρτο εργασίας του τμήματος rma και μετά πάλι 4-7 μέρες για επιστροφή, δεν δικαιολογο κανέναν αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα 1
Whitefanged Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Αν πάρουμε το υποθετικό σενάριο η κάρτα να είχε αγοραστεί πχ από amazon. Πιστεύει κανείς ότι από τις 30/12 που παρουσιάστηκε το πρόβλημα θα είχε φτάσει 29/1 και ακόμα θα ψαχνότανε και θα ήταν στο περίμενε? Αν μια στο εκατομμύριο δεν είχε ήδη κάρτα στα χέρια του θα ήξερε τουλάχιστον τι να περιμένει κι όχι αυτό το χάλι της αβεβαιότητας. Το επισημαίνω καθώς βλέπω πολύ συχνά να γράφεται στο forum ότι το πλεονέκτημα της εγχώριας αγοράς είναι η αμεσότητα σε περίπτωση προβλήματος. Χόρτασε αμεσότητα και γρηγοράδα στην εξυπηρέτηση ο ts. Από το εσωτερικό αγορά μόνο cpu, ram, cases, ότι είναι logitech, dell και corsair. Δεν πρέπει να ξεχνάω κάτι. Τα υπόλοιπα μόνο απ' έξω. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα