Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Rma στην Gigabyte πήρε ακριβώς 58 μέρες είχα αγοράσει κάρτα από μικρο κατάστημα που έκλεισε και έκανα εγώ την διαδικασία, είχα στείλει 660 reference και έστειλαν 760 windforce η όπως την λένε Επειδή το έχω ρωτήσει εφόσον δεν μπήκε ανταλακτικο δεν δικαιουσε ανανέωση εγγύησης το μόνο που μπορείς να ζητήσεις είναι να σου καλύψουν το διάστημα που έλειπε η κάρτα με έξτρα εγγύηση (ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μεγάλο διαστημα) Ακόμα και το πλαίσιο πότε δεν με καθυστέρησε πάνω από 25 εργάσιμες (είχε κάποιες εξαιρέσεις αλλά παίζαμε την κολοκύθια γιατί δεν έβρισκαν τα κεντρικά το πρόβλημα Αυτο με την υγρασία είναι τακτική της αρβατο, που δεν είναι επίσημη αντιπροσωπεία της Sony αλλά εξουσιοδότημενο σέρβις που για κακή μας τύχη το μεγαλύτερο μέρος γνωστών καταστημάτων στέλνουν εκεί σχεδόν όλες της μάρκες για επισκευή
madfury Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 @fulgore Πώς ξέρεις εσύ τί είδους εργασία έγινε και από ποιόν πάνω στο pcb της κάρτας?, επειδή το είπε ο τεχνικός ή ο υπάλληλος του καταστήματος ε και? Εσύ είσαι τόσο ευκολόπιστος και καλοπροαίρετος με κάποιους που σε ταλαιπωρούν τόσο καιρό? Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει πλήρη εικόνα εγγράφως της επισκευής που έγινε και την γνώμη του εργοστασίου και τις καλύψεις (εγγύηση) που παρέχει αυτό, αλλά εγγράφως και όχι επειδή του το είπαν...
Strategos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 είχα στείλει απο τον Ιανουάριο στην gigabyte email και δεν μου απάντησαν καν...
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 @fulgore Πώς ξέρεις εσύ τί είδους εργασία έγινε και από ποιόν πάνω στο pcb της κάρτας?, επειδή το είπε ο τεχνικός ή ο υπάλληλος του καταστήματος ε και? Εσύ είσαι τόσο ευκολόπιστος και καλοπροαίρετος με κάποιους που σε ταλαιπωρούν τόσο καιρό? Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει πλήρη εικόνα εγγράφως της επισκευής που έγινε και την γνώμη του εργοστασίου και τις καλύψεις (εγγύηση) που παρέχει αυτό, αλλά εγγράφως και όχι επειδή του το είπαν... Συνφωνω εν μέρη αλλά εφόσον αναφέρουν επισκευή από αντιπροσωπεία και δεν αλλακτηκε κάτι (που σε μια κάρτα μόνο ψυκτρα αν αλλάξει) τότε εφόσον είναι ίδιο serial δεν ανανεώνεται η εγγύηση ίσως καταφέρει όπως είπα πιο πάνω να πάρει χαρτί για τους 3ις μήνες που δεν είχε την κάρτα
kanesaxo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Διαβάζοντας το θέμα του φίλου, μαλλον παρακολουθώντας το απο την αρχή, καταλήγω εν τέλει, πως η επόμενη αγορά μου για οτιδήποτε θα ναι απ το πιο φθηνο σκρουτζομάγαζο του πλανήτη. Διότι πραγματικα, άπειρος κόσμος ταλαιπωρείται, χωρίς λόγο. Καλά βέβαια, έγραψε ένας φιλος περι δικαιωμάτων καταναλωτή, αλλα αν πρεπει να κοπιάζουμε για τ'αυτονόητα... Ισως το μόνο που θα εξακολουθω να αγοράζω με κλειστά ματια, είναι οθόνες Dell. Παιρνεις τηλ, έρχονται την παιρνουν, αφήνουν μια refurbished-συνήθως- και φεύγουν. Καθαρές δουλειές. Υ.Γ. παρόμοια περίπτωση ειχα με λαπτοπ ACER τον οποιο ειχα αγοράσει οταν ήτο να παρουσιαστώ. Τοτε, δεν υπήρχε επισημο σερβις εδω κια η Acer "ελλάδος" τους εστελνε σε εξουσιοδοτημένο σερβις...στην Ιταλία. Το λαπτοπ ήρθε στα χέρια μου, 3 μήνες μετά. Ουσιαστικα εχασα 3 μηνες απο εγγύηση ενος έτους, με το στανιό. 1
fallen4ngel Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Επισκευή σε κάρτα, πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα κοίτα που όσο ζεις στην Ελλάδα μαθαίνεις!!! PS ειρωνικά το λέω. 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Πάλι καλά που έχει ακόμα τόσους μήνες εγγύηση. Αν μου την έδιναν έτσι με 1-2 μήνες ακόμα θα είχα 0 εμπιστοσύνη στο "repair"... 1
mcrae13 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Όταν τα έλεγα εγώ στην αρχή ..και by the way ο ts έκανε like στο σχόλιό μου σήμερα,δύο μήνες μετά Η εγγύηση δεν λέει πουθενα για άμεση αντικατάσταση.Λογική διαδικασία ακολουθεί το μαγαζί.Την στέλνει στον κατασκευαστή ο οποίος είναι υποχρεωμένος έιτε να την επισκευάσει,είτε να την αντικαταστήσει με άλλη (καινούρια ή refurbished) .Σε περίπτωση που αυτό είναι αδύνατο είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν άλλη ίδιων επιδόσεων.Στην περίπτωση της 1060 που ανέφερες θα είσαι και κερδισμένος. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο,αναγκαστικά θα περιμένεις.Μέχρι και ένας μήνας ,ίσως και παραπάνω ακούγεται λογικό. Επισκευή σε κάρτα, πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα κοίτα που όσο ζεις στην Ελλάδα μαθαίνεις!!!PS ειρωνικά το λέω. Το οποίο δεν είναι κακό,ούτε είναι πρωτάκουστο,όπως λένε μερικοί. Και σε περίπτωση που στέλνει καινούρια ο κατασκευαστής ,μην νομίζετε οτι η παλιά πάει για πέταμα,για λόγους ευκολίας και του πελάτη το κάνει.Οι περισσότερες θα επισκευαστούν και θα δοθούν σε περιπτώσεις rma ή θα πουληθούν φτηνά σαν refurbished. Δηλαδή αν είχε άλλο σειριακό και ήταν refurbished ,θα σας άρεσε περισσότερο? Εγώ θετικό το βλέπω οτι έστειλε την ίδια-σημαίνει οτι επισκευάστηκε-δοκιμάστηκε σωστά . Σίγουρα και εγώ στη θέση του ts θα προτιμούσα μια καινούρια ή ακόμα καλύτερα το σενάριο πιστωτικού,αλλά δεν γίνονται όλα όπως τα θέλουμε.Αυτοί από τη μεριά τους είναι καλυμένοι. Πάντως άργησαν υπερβολικά και άποψη μου πως και το μαγαζί έχει μερίδιο ευθύνης. 2
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Όταν τα έλεγα εγώ στην αρχή ..και by the way ο ts έκανε like στο σχόλιό μου σήμερα,δύο μήνες μετά Το οποίο δεν είναι κακό,ούτε είναι πρωτάκουστο,όπως λένε μερικοί. Και σε περίπτωση που στέλνει καινούρια ο κατασκευαστής ,μην νομίζετε οτι η παλιά πάει για πέταμα,για λόγους ευκολίας και του πελάτη το κάνει.Οι περισσότερες θα επισκευαστούν και θα δοθούν σε περιπτώσεις rma ή θα πουληθούν φτηνά σαν refurbished. Δηλαδή αν είχε άλλο σειριακό και ήταν refurbished ,θα σας άρεσε περισσότερο? Εγώ θετικό το βλέπω οτι έστειλε την ίδια-σημαίνει οτι επισκευάστηκε-δοκιμάστηκε σωστά . Σίγουρα και εγώ στη θέση του ts θα προτιμούσα μια καινούρια ή ακόμα καλύτερα το σενάριο πιστωτικού,αλλά δεν γίνονται όλα όπως τα θέλουμε.Αυτοί από τη μεριά τους είναι καλυμένοι. Πάντως άργησαν υπερβολικά και άποψη μου πως και το μαγαζί έχει μερίδιο ευθύνης. Aν αλλαζε το serial θα επρεπε να του δωσουν νεα εγγυηση (3 χρονια αν δεν κανω λαθος εινια στις gigabyte) oποτε θα ηταν λιγο πιο "ησυχος" για το τροπο επισκευης Απο την στιγμη που την εστειλε το καταστημα δυστηχως δεν εχει τοσο μεγαλη ευθημη απο την αποψη δεν ειναι που μπορει αλλο να κανει απο το να περιμενει (δεν δινω δικιο στο καταστημα , αλλα δυστηχως οπως ειναι τα πραγματα στην ελλαδα θεωρω αδυνατο "μικρα" καταστηματα να μπορουν να αντεξουν να δωσουν νωριτερα μια αλλη καρτα ως που να ερθει η οποια αντικατασταση απο την εταιρια , γιατι σε περιπτωσεις σαν και αυτη το καταστημα ειναι αδυνατο να πουλησει μια refub 970 χωρις ζημια ακομα και 1060 να εδινε στον πελατη)
mcrae13 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2017 Aν αλλαζε το serial θα επρεπε να του δωσουν νεα εγγυηση (3 χρονια αν δεν κανω λαθος εινια στις gigabyte) oποτε θα ηταν λιγο πιο "ησυχος" για το τροπο επισκευης Απο την στιγμη που την εστειλε το καταστημα δυστηχως δεν εχει τοσο μεγαλη ευθημη απο την αποψη δεν ειναι που μπορει αλλο να κανει απο το να περιμενει (δεν δινω δικιο στο καταστημα , αλλα δυστηχως οπως ειναι τα πραγματα στην ελλαδα θεωρω αδυνατο "μικρα" καταστηματα να μπορουν να αντεξουν να δωσουν νωριτερα μια αλλη καρτα ως που να ερθει η οποια αντικατασταση απο την εταιρια , γιατι σε περιπτωσεις σαν και αυτη το καταστημα ειναι αδυνατο να πουλησει μια refub 970 χωρις ζημια ακομα και 1060 να εδινε στον πελατη) Δεν αντιλέγω ,παρόλα αυτά νομίζω πως καθυστέρησε και το μαγαζί,ίσως να μην την έστειλε άμεσα? Δεν ξέρω,όμως μου φαίνεται πήρε υπερβολικά πολύ χρόνο να τελειώσει η διαδικασία.Μόνος του αν το έκανε με gigabyte,πιο γρήγορα θα τέλειωνε.Άποψη μου πάντα. Για το τελευταίο συμφωνώ και εκεί είναι η διαφορά από μεγάλα καταστήματα,που ΑΝ θέλουν ,έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν καλύτερα. Κάποιος κάπου στο foroum,ίσως και σε αυτό το thread είχε γράψει πως για ένα χρονικό διάστημα,μπορεί τον πρώτο χρόνο εγγύησης,ο κατασκευαστής δίνει άμεσα πιστωτικό..μήπως τελικά ισχύει.. Συμπέρασμα με αυτά που έχω ακούσει-διαβάσει είναι οτι είναι λίγο λόττο για το τι θα γίνει αν σου χαλάσει κάρτα,άσχετο από ποιό μαγαζί την αγόρασες.Καλύτερη λύση=εξωτερικό! 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δυστυχώς πολλοί κατασκευαστές σου λένε βγάλε άκρη με τον πωλητή (που βάση νόμου αυτός είναι υπεύθυνος για την παροχή της εγγύησης) κάνουν εξαιρέσεις μόνο σε περίπτωση που το κατάστημα έκλεισε υπάρχουν και εταιρίες πχ sapphire που μου έλεγε θα πας την κάρτα στο τάδε κατάστημα και αυτοί θα αναλάβουν να μας την στείλουν Ότι άργησε πολύ είναι μόνο σίγουρο τι θέμα είναι ότι είμαστε κωλο χώρα ειδικά αυτά τα capital control μας έχουν σακατεψει, με αρκετούς έξυπνους παλιότερα που επειδή τα καταστήματα κάναν άμεση αντικατάσταση σε προβληματικά προϊόντα έκαιγαν κάρτες 1 μήνα πριν λήξη η εγγύηση και επερναν την καλύτερη κάρτα 3 γενιές μετά πχ τα καταστήματα πλέον ξεκίνησαν να στέλνουν στον κατασκευαστή και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, που και πάλι σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ μεγάλη, για εμένα ένα περιθώριο 1 μήνα περίπου ερμηνεία στα νορμάλ όταν φεύγει σε κατασκευαστή (δεδομένου ότι θα πάρεις μια κάρτα προσωρινής αντικατάστασης) Αν σκεφτούμε 4-5 μέρες να πάει από Ελλάδα εξωτερικό καμιά βδομάδα ως που να γίνει έλεγχος από την κατασκευαστρια και 4-5 για πίσω με σκ κτλ πιάσαμε 20 μέρες στην καλύτερη αν βάλουμε και μερικές μέρες αν το κατάστημα έχει δικό του σέρβις για έλεγχο στην αρχή πιάσαμε μήνα Αλλα το 3μηνο είναι υπερβολικά πολύς χρόνος όπως και να τι δεις 2
fallen4ngel Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Όταν λέτε κατασκευαστές μήπως έχετε την εντύπωση ότι πάει η κάρτα σου πχ στο εργοστάσιο; Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική για αυτό και απόρησα με την έκβαση του θέματος. 1
mcrae13 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Όταν λέτε κατασκευαστές μήπως έχετε την εντύπωση ότι πάει η κάρτα σου πχ στο εργοστάσιο; Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική για αυτό και απόρησα με την έκβαση του θέματος. Εργοστάσιο σίγουρα όχι ,τα εργοστάσιά τους εκτός οτι τα περισσότερα βρίσκονται Κίνα,Ταϊβάν,είναι αποκλειστικά για κατασκευή.Έχω την εντύπωση πως ευρώπη και αμερική,έχουν επίσημα service-αποθήκες που ασχολούνται με RMA's .Ελλάδα πάντως δεν νομίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο,εκτός από επίσημους αντιπροσώπους. 2
Whitefanged Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Του φάγανε τόσο καιρό, το serial δε λέει τίποτα, μπορεί και να είναι/μην είναι άλλη κάρτα. Μόνο αυτοί ξέρουν. Ούτε ευρώ στους μπακαλοεγχώριους, ούτως ή άλλως παράσιτα είναι στην οικονομία μας, αγορές μόνο από μεγάλους Ευρωπαϊκούς retailers και το κεφάλι σας ήσυχο. Διαφορετικά ακούτε όσους σας προτείνουν τους εγχώριους γύφτους(στη καλύτερη)/απατεώνες(στη χειρότερη) που δεν έχουν ιδέα από Ευρωπαϊκούς retailers και ρωτάνε άμα χρεώνεται έξοδα αποστολής ο δικαιούχος και παρ'όλο που είναι τόσο επίκινδυνα άσχετοι, επιμένουν να προτείνουν τον κάθε ξελιγωμένο (δεν φταίει ο καημένος με 20%+φόρο + 24%φπα) 5
fallen4ngel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Του φάγανε τόσο καιρό, το serial δε λέει τίποτα, μπορεί και να είναι/μην είναι άλλη κάρτα. Μόνο αυτοί ξέρουν. Ούτε ευρώ στους μπακαλοεγχώριους, ούτως ή άλλως παράσιτα είναι στην οικονομία μας, αγορές μόνο από μεγάλους Ευρωπαϊκούς retailers και το κεφάλι σας ήσυχο. Διαφορετικά ακούτε όσους σας προτείνουν τους εγχώριους γύφτους(στη καλύτερη)/απατεώνες(στη χειρότερη) που δεν έχουν ιδέα από Ευρωπαϊκούς retailers και ρωτάνε άμα χρεώνεται έξοδα αποστολής ο δικαιούχος και παρ'όλο που είναι τόσο επίκινδυνα άσχετοι, επιμένουν να προτείνουν τον κάθε ξελιγωμένο (δεν φταίει ο καημένος με 20%+φόρο + 24%φπα) Αν και πήρες το like δεν συμφωνώ στο τελευταίο μόνο. Κατά τα άλλα ναι έχεις απόλυτο δίκαιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα