Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελεος...αν ειναι δυνατον.σχεδον κανεις δεν επισκευαζει την ιδια ουτε καν τα φθηνοτερα σκρουτζομαγαζα.τι να πω...οπως ειπε και ο φιλος εγγυηση εκ νεου σου εδωσαν?φανταζομαι πως οχι οι καρμοιρηδες

• Απαντ. 236
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγγυηση εκ νεου 3 ετη οπωε προβλεπεται απο την gigabyte σου δινουν?

Απο προκυπτει και προβλεπεται οτι αν επισκευαστει η καρτα πρεπει να δωθει εγγυηση επιπλεον 3ετων?

• Like 2
Δημοσ.

Ελεος...αν ειναι δυνατον.σχεδον κανεις δεν επισκευαζει την ιδια ουτε καν τα φθηνοτερα σκρουτζομαγαζα

1)Απο ποτε τα σκρουτζομαγαζα επισκευαζουν καρτες γραφικων απο την στιγμη που δεν εχουν καν service για να τσεκαρουν την καρτα και φυσικα δεν προβλεπεται κιολας?

2)Τι παει να πει κανεις δεν επισκευαζει την ιδια καρτα? Δηλαδη αν εγω παω και αγορασω μια καρτα και στον 1 μηνα μου βγαλει καποιο προβλημα για ποιο λογο να μην επισκευαστει?

• Moderators
Δημοσ.

Ελεος...αν ειναι δυνατον.σχεδον κανεις δεν επισκευαζει την ιδια ουτε καν τα φθηνοτερα σκρουτζομαγαζα.τι να πω...οπως ειπε και ο φιλος εγγυηση εκ νεου σου εδωσαν?φανταζομαι πως οχι οι καρμοιρηδες

Το θέμα είναι ότι δεν τι έκανε η mysystem η κάρτα στάλθηκε αντιπροσωπεία και έκαναν ότι έκαναν, τώρα πόσο θα αντέξει κάνεις δεν το ξέρει
Δημοσ.

Από εδώ προκύπτει και είναι η νομοθεσία της χώρας που ζούμε και όχι από εντύπωση ή άποψη ή παπατζιλίκι του κάθε μαγαζάτορα, μεταπωλητή ή καταναλωτή

ΝΟΜΟΣ 2251/1994 

Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις 

4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. 

Από εκεί και πέρα όταν αιτηθεί RMA ένας μεταπωλητής για ελλατωματικό προιόν γίνεται αντικατάσταση του ή επισκευή του (εφ' όσον) είναι αυτό δυνατό (φυσικά και όχι σε κάρτα γραφικών) από το εργοστάσιο και σίγουρα όχι από το κατάστημα και τον χ τεχνικό που το κοίταξε (αλήθεια τί επισκεύασε δηλαδή) πήρε το κολλητήρι και άγιος ο Θεός?

Εφ' όσον όμως (αν τα γεγονότα έγιναν όπως παρατέθηκαν) ας στείλει αίτημα (e-mail) στην gigabyte με ερώτημα αν έγινε επέμβαση στο pcb της 970 με τον σειριακό αριθμό τάδε, εάν ήταν ενήμερη η εταιρία αν έδωσε την έγκρισή της και φυσικά αν ο μεταπωλητής είχε εξειδίκευση και εξουσιοδότηση να επέμβει σε επίπεδο pcb σε προιόν με εγγύηση, ανάλογα από την απάντηση τους προχωράς νομικά ζητώντας φυσικά πολλαπλάσια της αξίας μιας gpu........

Πληροφοριακά ακόμα και σε προιόντα που πωλούνται κάτω απο brand ακόμα και του ίδιου του καταστήματος π.χ. multirama, turbo-x, επεμβάσεις στο pcb δεν γίνονται απλά αντικαθίσταται ολόκληρο, τώρα τι επισκεύασαν σε pcb κάρτας γραφικών σε εγγύηση αυτοί γνωρίζουν καλύτερα

Το σενάριο να την έψησαν δεν θέλω καν να το σκέφτομαι αφού δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουν χωρίς λόγο αφού ένα rma θα ήταν απλούστερο

Δημοσ.

Τοσα χρονια μπορει να κανω λαθος βεβαια παιζει να ειναι η πρωτη περιπτωση που διαβαζω για επιδιορθωση καρτας γραφικων

Οπως αναφερθηκε στειλε ενα μηνυμα στην Gigabyte να δεις αν επισκευαστηκε ή γενικα αν επισκευαζουν

Μακαρι η καρτα να κρατησει

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Από εδώ προκύπτει και είναι η νομοθεσία της χώρας που ζούμε και όχι από εντύπωση ή άποψη ή παπατζιλίκι του κάθε μαγαζάτορα, μεταπωλητή ή καταναλωτή

ΝΟΜΟΣ 2251/1994

Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις

4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.

Από εκεί και πέρα όταν αιτηθεί RMA ένας μεταπωλητής για ελλατωματικό προιόν γίνεται αντικατάσταση του ή επισκευή του (εφ' όσον) είναι αυτό δυνατό (φυσικά και όχι σε κάρτα γραφικών) από το εργοστάσιο και σίγουρα όχι από το κατάστημα και τον χ τεχνικό που το κοίταξε (αλήθεια τί επισκεύασε δηλαδή) πήρε το κολλητήρι και άγιος ο Θεός?

Εφ' όσον όμως (αν τα γεγονότα έγιναν όπως παρατέθηκαν) ας στείλει αίτημα (e-mail) στην gigabyte με ερώτημα αν έγινε επέμβαση στο pcb της 970 με τον σειριακό αριθμό τάδε, εάν ήταν ενήμερη η εταιρία αν έδωσε την έγκρισή της και φυσικά αν ο μεταπωλητής είχε εξειδίκευση και εξουσιοδότηση να επέμβει σε επίπεδο pcb σε προιόν με εγγύηση, ανάλογα από την απάντηση τους προχωράς νομικά ζητώντας φυσικά πολλαπλάσια της αξίας μιας gpu........

Πληροφοριακά ακόμα και σε προιόντα που πωλούνται κάτω απο brand ακόμα και του ίδιου του καταστήματος π.χ. multirama, turbo-x, επεμβάσεις στο pcb δεν γίνονται απλά αντικαθίσταται ολόκληρο, τώρα τι επισκεύασαν σε pcb κάρτας γραφικών σε εγγύηση αυτοί γνωρίζουν καλύτερα

Το σενάριο να την έψησαν δεν θέλω καν να το σκέφτομαι αφού δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουν χωρίς λόγο αφού ένα rma θα ήταν απλούστερο

Ειναι όπως το λες σε περίπτωση αντικατάστασης ανταλακτικου το νέο ανταλακτικο έχει κανονικά εγγύηση για το υπόλοιπο προϊόν συνεχίζει να μετράει η προηγούμενη εγγύηση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του καταστήματος στείλανε την κάρτα εξωτερικό, αν ήταν να την "ψησουν" δεν νομίζω να έκαναν 3 μήνες αλλά στη βδομάδα επάνω θα την είχαν επιστρέψει,

Ο ts αν ζορισει όσο μπορεί την κάρτα δοκιμάζοντας όλες της συνδέσεις ώστε να δει τώρα που είναι νωρίς αν έχει πρόβλημα πάλι

Υστερόγραφο και εγώ πρώτη φορά ακούω για επισκευή κάρτας - με εξαίρεση μια 7970 msi lighting που είχα που τα εφτησαν οι ανεμηστηρες και η εταιρία απλά άλλαξε όλη την ψυκτρα και την έστειλαν πίσω, αλλά πάλι καμιά σχέση με την υποτιθέμενη επισκευή των θυρών που είχαν πρόβλημα στην παρούσα περίπτωση

Δημοσ.

Αυτό που μου είπε ο τεχνικός είναι ότι η κάρτα βγήκέ έξω, που υπάρχουν εργαστήρια της gigabyte για επισκευές pcb. Δεν με ενημέρωσε τι άλλαξαν. Όταν τον ρώτησα για την εγγύηση μου λέει ότι απο την στιγμή που δεν άλλαξε την κάρτα με άλλο serial δεν ανανεώνεται η εγγύηση, ούτε άλλαξε κάτι συγκεκριμένο σε ανταλακτικό "απλή επισκευή". 

Τον ρώτησα φυσικά αν η κάρτα είχε εγγύηση όχι άλλο 1.5 χρόνο αλλά 5 μέρες και την έπερνα και δεν την είχα κολήσει καλά δεν θα έπρεπε να υπήρχε εγγύηση της επισκευής; και άκουσα τα μα μου.

Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι κανείς δεν είναι 100% νόμιμος και αν το κυνηγίσεις σε περίπτωση προβλήματος θα βγεις δικαιωμένος.

(edit: έχω δοκιμάσει μόνο την μία display port, καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσω και τις άλλες..)

Δημοσ.

(edit: έχω δοκιμάσει μόνο την μία display port, καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσω και τις άλλες..)

Εννοειται οτι δοκιμαζεις τα παντα ολα 

• Moderators
Δημοσ.

Αυτό που μου είπε ο τεχνικός είναι ότι η κάρτα βγήκέ έξω, που υπάρχουν εργαστήρια της gigabyte για επισκευές pcb. Δεν με ενημέρωσε τι άλλαξαν. Όταν τον ρώτησα για την εγγύηση μου λέει ότι απο την στιγμή που δεν άλλαξε την κάρτα με άλλο serial δεν ανανεώνεται η εγγύηση, ούτε άλλαξε κάτι συγκεκριμένο σε ανταλακτικό "απλή επισκευή".

Τον ρώτησα φυσικά αν η κάρτα είχε εγγύηση όχι άλλο 1.5 χρόνο αλλά 5 μέρες και την έπερνα και δεν την είχα κολήσει καλά δεν θα έπρεπε να υπήρχε εγγύηση της επισκευής; και άκουσα τα μα μου.

Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι κανείς δεν είναι 100% νόμιμος και αν το κυνηγίσεις σε περίπτωση προβλήματος θα βγεις δικαιωμένος.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητησεις τα έγγραφα ακόμα και από το mysystem στο rma θα έστειλε η Gigabyte κάποια έγραφα που θα αναφέρει ακριβώς τι έγινε στην κάρτα κανονικά πρέπει να έχουν χαρτιά για όλες της μεταφορές (πότε στάλθηκε, πότε παρέλαβε η gb κάποια έκθεση ελέγχου /έκθεση επισκευής και πότε έφυγε η κάρτα από gb) το κατάστημα δεν βάζει απλ την κάρτα σε ένα φάκελο και την στέλνει έχεις διαδικασία με δελτία αποστολής κτλ οπότε είναι υποχρεωμένοι να στα δείξουν αν υπάρχουν

Δημοσ.

Eίναι παραπάνω από σαφές "Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. "

Αφού έγινε η όποια επέμβαση στο pcb της κάρτας ή όποια ενέργεια επισκευή εργασία ανανεώνει και την εγγύηση του προιόντος, έτσι ποιός σου εξασφαλίζει ότι δεν θα πεθάνει άυριο πάλι ας πούμε.

Κατά την γνώμη μου και δεχόμενος ότι όλα έχουν γίνει όπως τα γράφεις σου λένε μλκίες, μίλα με mail με gigabyte γράψε και για τα περίφημα εργαστήρια που κάνουν επεμβάσεις στο pcb της κάρτας και εκτύπωσε το ΚΑΙ αμέσως συνήγορο του καταναλωτή και πηγαίνεις υπηρεσιακά το λιγότερο που δικαιούσαι είναι εγγύηση καλής λειτουργίας της κάρτας σου.

Δημοσ.

τουλάχιστον έχω άλλο 1.5 χρόνο σχεδόν εγγύηση οπότε εν μέρη είμαι καλυμένος. δεν μου δώσανε στο χέρι κανένα αποδεικτικό ούτε το δελτίο παραλαβής δεν έχω πλέον. το θέμα είναι αν δεν είχα 1.5 χρόνο και είχα 10 μέρες ακόμα εγγύηση εγώ πως θα καλυπτόμουν;

• Moderators
Δημοσ.

Μα δεν έβαλαν ούτε κάποιο ανταλακτικο, αλλά ούτε έγινε αντικατάσταση, έκαναν επιδιόρθωση σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, το μόνο που ίσως μπορεί να κερδίσει είναι "επέκταση εγγυησης" για τους 3ις μήνες που πήρε η διαδικασία

Ξέρω αυτά που λες αλλά από την στιγμή που πήρε ακριβώς ίδια κάρτα με ίδιο serial έγινε απλή επισκευή ότι και αν είναι αυτό

Δημοσ.

'Οπως το αντιλαμβάνομαι εφ όσον έγινε με έγκριση του κατασκευαστή επέμβαση στην κάρτα που αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα τότε η όποια επέμβαση θα πρέπει να ανανεώνει και την εγγύηση του προιόντος

Που είμαι σίγουρος οτι καμία ενέργεια δεν έγινε εν' γνώση του κατασκευαστή, εδω δεν μιλάμε για επέμβαση σε προιόν εκτός εγγύησης από τρίτο που όντως επεμβαίνει εν' γνώση σου με αμφίβολο αποτέλεσμα και φυσικά δεν παίζουν εγγυήσεις, αλλά για κανονικό προιόν σε εγγύηση που αιτήθηκε rma, τουλάχιστον ας μιλήσει με την gigabyte να δει τι θα απαντήσουν, γιατί βλέπω πολύ δράκο........

Να φανταστείς (βεβαια ανάλογα από την εταιρία) ορισμένες έπρεπε να μαζέψει ο μεταπωλητής συγκεκριμένο αριθμό προβληματικών τεμαχίων για να τα στείλει πίσω στο εργοστάσιο όχι ένα μεμωνομένο, αυτό γίνεται όταν το στείλεις εσύ ο ίδιος σαν ιδιώτης, οπότε υπάρχει και χρέωση των μεταφορικών, σε κάθε περίπτωση με το rma έδινε οκ για αντικατάσταση ή έστελνε την αντικατάσταση και φυσικά όχι σε 2,5 μήνες αλλά σε 20 μέρες το πολύ.....

Μου θυμίζει μια ιστορία παλαιότερα με μια εταιρία που είχε το service των sony ericsson και όταν έστελνες εκεί την συσκευή για έλεγχο σε έπερναν και εκβιαστικά σου έλεγαν το ίδιο παραμύθι οτι βρέθηκε υγρασία στην συσκευή οπότε ή δέχεστε την επισκευή με το τάδε κόστος ή βγαίνετε αυτομάτος εκτός εγγύησης, αρκετοί τσιμπούσαν,,,,,,,

Δημοσ.

'Οπως το αντιλαμβάνομαι εφ όσον έγινε με έγκριση του κατασκευαστή επέμβαση στην κάρτα που αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα τότε η όποια επέμβαση θα πρέπει να ανανεώνει και την εγγύηση του προιόντος

Οχι δεν παει ετσι. Σε περιπτωση οπως αυτη που αναγραφεται πιο πανω

αν δεν είχα 1.5 χρόνο και είχα 10 μέρες ακόμα εγγύηση εγώ πως θα καλυπτόμουν;

λογικα πρεπει να δινεται εγγυηση καποιων μηνων καλης λειτουργειας ακριβως για αυτο το λογο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...