Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλεον εχουμε αρχισει και περναμε στην εποχη των DDR4 με αποτελεσμα την μειωμενη παραγωγη των DDR3 αρα και την αυξηση της τιμης τους...Κατι αντιστοιχο ειχε συμβει οταν ειχαν ερθει οι DDR3 και οι τιμες των DDR2 ειχαν εκτοξευτει...

• Like 1
Δημοσ.

ok διάβαζα λίγο τις φήμες για τους λόγους που υπάρχει αύξηση, είναι λίγο ράδιο αρβύλλα αλλά νομίζω πως κατάλαβα τι παίζει

αν και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το τι κάνουμε εμείς και όχι το ιστορικό της υπόθεσης, το αναφέρω για να μπορεί να βγάλει ο καθένας δικά του συμπεράσματα για τις αγορές του

το αίτιο που αναφέρεται είναι ο συνδυασμός της πτώσης τιμών που είχε προηγηθεί λόγω της υψηλής διάθεσης πριν ένα χρόνο με την αυξημένη ζήτηση για smartphone/tablet/ssds κτλ

όχι όμως επειδή τα smartphone/tablets χρησιμοποιούν DDR4 (που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη ζήτηση) γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αυξανόταν και η παραγωγή/προσφορά οπότε οι τιμές θα πρεπε να πέσουν

αλλά επειδή αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν NAND

λόγω των προβλήματων των εταιρείων που φτιάχνουν μνήμες (πχ το θέμα με το smartphone της Samsung) αντί να ενισχύσουν την παραγωγή NAND από την αρχή, πήραν μέρος της παραγωγής DDR4 και το μετέτρεψαν για παραγωγή NAND με αποτέλεσμα να μειωθεί πάρα πολύ η παραγωγή DDR4

για μένα πάλι δεν δικαιολογεί το μέγεθος της αύξησης γιατί αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν χιλιάδες DIMM στην αγορά οπότε περισσότερο μου μοιάζει σαν προκαταβολικό μέτρο, εγώ δεν βλέπω πουθενά έλλειψη

συμπέρασμα;

αν όντως αυτή ήταν η αιτία τότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η παραγωγή DDR4 στα επίπεδα που πρέπει

από τη μία υποθέτω ότι θα πρέπει να γίνει, γιατί DDR4 θα χρησιμοποιείται σε όλες τις πλατφόρμες πια με εξαίρεση τους νέους xeon που πάλι θα περάσουν σε διαφορετική πλατφόρμα ram αλλά θα αργήσουν

από την άλλη δεν ξέρω αν η διόρθωση της παραγωγής θα γίνει πριν τη διάθεση και επιτυχία του νέου Samsung smartphone

αν είναι έτσι, μέχρι τότε θα έχουν βγει οι ryzen που πιθανόν να φέρουν αύξηση ζήτησης DDR4 οπότε πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές μέσα στο 2017

με άλλα λόγια φαίνεται να είμαστε στριμωχμένοι και θα πληρώσουμε ακριβά τις μνήμες όπως και να χει

ps: καλό θα ήταν να βλέπουμε στην αρχική σελίδα του insomnia και τέτοιες συζητήσεις που μας αφορούν πιο άμεσα

συζητάμε για τις διαφορές Ryzen και Intel (που εγώ δεν βλέπω να βγαίνει κανά flagship κάτω από 600-700 ευρώ αλλά anyway) και δεν συζητάμε την αύξηση στις μνήμες που μέχρι να βγουν οι Ryzen θα πλησιάζει τα 150 ευρώ πάνω

σε αρκετές σελίδες στο internet που διάβαζα σχετικά με το θέμα, είχαν προειδοποιήσει τους χρήστες τους πριν τα τέλη του 2016 για την επερχόμενη αύξηση συμβουλεύοντας να κάνουν τις αγορές τους, πολύ χρήσιμο για αρκετούς

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...