Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γνωρίζουμε το λόγο που υπήρξε αύξηση τιμών στις μνήμες τους τελευταίους μήνες;

αυτά που κοιτάω είναι ddr4 σε επίπεδα 120-180 ευρώ και άνοιξα κατά τύχη ουσιαστικά το ιστορικό τιμών του skroutz

είδα αρκετά μεγάλες διαφορές σε σχέση με 3, 6, 9 μήνες πριν και αρκετά μοντέλα φαίνονται να βρίσκονται στη διπλάσια τιμή σε διάστημα μικρό νομίζω

όντως είναι έτσι ή μήπως βγάζει λάθος στοιχεία το skroutz;

ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος έκτακτος λόγος αύξησης, είτε παρωδικός (ζημιά σε εργοστάσιο) είτε τοπικός (c/c); ρωτάω γιατί βλέπω πάρα πολλά προϊόντα, δύσκολο να αυξήθηκαν λόγω προσφοράς/ζήτησης

Δημοσ.

Το skroutz προφανώς και ΔΕΝ βγάζει λάθος στοιχεία.

Δημοσ.

καλά το προφανώς δεν μπορώ να το ξέρω, όταν έχω δει σελίδες χρηματοοικονομικών εφημερίδων να βγάζουν λάθος τιμές μετοχών (επί βδομάδες) αλλά και προβλήματα σε μεγάλες ξένες εταιρείες όπως η εταιρεία που έδινε υπηρεσίες pricematching για τους εμπόρους του amazon, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, πάντα προκύπτουν προβλήματα

*να βγάζει λάθος στοιχεία από πρόβλημα εννοώ έτσι; δεν εννοούσα να μας παραπληροφορούν εσκεμμένα

Δημοσ.

Είχα διαβάσει πριν μερικούς μήνες ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις τιμές των ddr4 επειδή θα έπαιρναν πλέον ίδιες μνήμες και τα smartphone, συν κάποια δημοφιλή λάπτοπ όπως τα macbook. Δε ξέρω εάν είναι αυτός ο λόγος αλλά όντως η αύξηση στις τιμές είναι τεράστια. Είχα τσιμπήσει λίγο πριν το καλοκαίρι 16gb ddr4 hyperx savage από crazy sundays στο eshop στα 56 ευρώ ( από 85). Πλέον δεν τις βρίσκεις πουθενά κάτω από 110-120

Κάτι αντίστοιχο λέγεται ;ότι θα γίνει και για τις τιμές των sata ssd, είχα διαβάσει σχετικό άρθρο στο unboxholiks 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αυξήστε τα όλα παιδιά. Θεωρείτε ότι ο Sandy δεν βγάζει άλλα 3 χρόνια αν χρειαστεί και ότι θα αλλάξουμε πλατφόρμα επειδή δεν έχουμε embedded USB 3.1 και M.2 slot. Θα διαψευστείτε...!

Το 2011 είχα πάρει 16GB DDR3 1600 CL9 με 70 ευρώ συνολικά. Πουλήστε 6 χρόνια μετά την ίδια ποσότητα με 100 ευρώ και θα πάρουμε.... NOT.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα διαβάσει πριν μερικούς μήνες ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις τιμές των ddr4 επειδή θα έπαιρναν πλέον ίδιες μνήμες και τα smartphone, συν κάποια δημοφιλή λάπτοπ όπως τα macbook. Δε ξέρω εάν είναι αυτός ο λόγος αλλά όντως η αύξηση στις τιμές είναι τεράστια. Είχα τσιμπήσει λίγο πριν το καλοκαίρι 16gb ddr4 hyperx savage από crazy sundays στο eshop στα 56 ευρώ ( από 85). Πλέον δεν τις βρίσκεις πουθενά κάτω από 110-120

Κάτι αντίστοιχο λέγεται ;ότι θα γίνει και για τις τιμές των sata ssd, είχα διαβάσει σχετικό άρθρο στο unboxholiks 

ναι, μπράβο σε αυτήν την κατηγορία κοίταζα κι εγώ περίπου, ίσως λίγο πιο πάνω

από ότι θυμάμαι χθες που κοιτούσα, από τα kit που με ενδιαφέρουν το ένα είναι καινούργιο οπότε δεν έχει αυξηθεί η τιμή του (ίσα ίσα έπεσε από την αρχική τιμή) αλλά πάλι βρίσκεται τώρα στα 130+, τα υπόλοιπα είναι σε σχεδόν διπλάσια ή και διπλάσια τιμή από ότι τον Ιούνιο (χωρίς υπερβολές) και ένα έχει λίγο μεγαλύτερη αύξηση, δηλαδή από το Νοέμβριο είχε πολύ μεγάλη αύξηση

σαν κάτι να χει πάρει το αυτί μου για αυτό που λες, θα το ψάξω γιατί δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα, για παράδειγμα δεν θα αυξήσουν την παραγωγή αν πρόκειται να μπει σε περισσότερες συσκευές; αύξηση παραγωγής λογικά θα πρεπε να φέρει μείωση κόστους

• Like 1
Δημοσ.

Όντως είναι τραγικές οι τιμές τους πλέον. Είχα πάει σε πλατφόρμα skylake 2-3 μήνες μετά την κυκλοφορία τους, πέρυσι περίπου τέτοια εποχή δηλαδή. Οι τιμές τους ήταν ακόμα στο θεό, θυμάμαι είχα πληρώσει για τα πρώτα 16gb των hyperx savage που πήρα κοντα στα 125 ευρώ και ήταν και bundle κιόλας μαζί με τον επεξεργαστή ( 6600κ) και τη μητρική (asus 8 hero ), είχε δηλαδή και μία εκπτωσούλα, στο amazon uk αυτά.

Λίγους μήνες μετά οι τιμές τους έπεσαν σιγά σιγά και τότε πήρα το δεύτερο 16 gb από το eshop στα 56 ευρώ, λιγότετα από τη μισή τιμή δηλαδή, ήταν προσφορά και με έτρωγε και η τσέπη μου :-D. Τελικά τις έδωσα στον αδερφό μου που έχτισε και αυτός pc σε πλατφόρμα skylake εκεί στο καλοκαίρι. Και τώρα νομίζω πρέπει να έχουν πάλι κοντά στα 120 ευρώ, μιλάμε για τεράστιες αποκλίσεις. 

Μαντεύω ότι θες τις trident z της gskill ή τις dominator της corsair για το εφέ. Ρίξε μια ματιά και σε αυτές που έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής, υψηλές ταχύτητες και πολύ χαμηλό latency, κάτι το οποίο συχνά παραβλέπουμε στις ram αλλά έχει ουσιαστική σημασία στην απόδοσή τους:

http://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-HyperX-Savage-DDR4-2666-DIMM-CL13-Dual-Kit_1027298.html

Έχε υπόψιν ότι το συγκεκριμένο μαγαζί έχει μεταφορικά 29 ευρώ σε ότι πάρεις. Άμα πάρεις μόνο τις μνήμες δε συμφέρει, καλύτερα να πάρεις κάτι από Ελλάδα ή άλλο μαγαζί του εξωτερικού. Αλλά άμα χτίζεις καινούριο σύστημα και θα πάρεις cpu, μητρική, ram και πιθανών και ψύκτρα, σε συμφέρει αρκετά οικονομικά να τα παραγγείλεις όλα από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

το αντίθετο βασικά, προς savage και vengeance βλέπω να πηγαίνω απλά ψάχνομαι ακόμη να συνδυάσω αριθμό dimms, συχνότητα, latency + αξιόπιστο κατάστημα, συν του ότι ακόμη έχω κάποιες απορίες στο θέμα

trident z μου αρέσουν οπτικά αλλά δεν βρήκα (tested) επιδόσεις που να δικαιολογούν την τιμή εκτός αν πάω σε ψηλή συχνότητα, που θέλω να το αποφύγω

πιθανόν να έχουν περισσότερο χώρο για manual overclocking αλλά πιθανόν και να πληρώνεις μόνο τη ψύκτρα, δεν το ξέρω

σε dominator έχω το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα

βρήκα δυο kit που γράφουν υπερβολικά καλά tested χαραχτηριστικά (εννοώ σε σχέση με τους άλλους γιατί αν τα συγκρίνεις με manual είναι απολύτως λογικά) ενώ στη σελίδα δεν αναφέρουν τα εργοστασιακά τους 

συν το ότι είναι καγκούρικες για τα δικά μου γούστα

οπότε τις σημείωσα αλλά ουσιαστικά τις αγνοώ γιατί φοβάμαι ότι θα βγάλουν προβλήματα

οπότε προς savage ή vengeance θα πάω απλά πρόσεξα αυτό με τις τιμές και επειδή ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να κάνω αγορά άμεσα, θα το παρακολουθήσω, είναι μεγάλη διαφορά

thnx

Δημοσ.

Και μη περιμένετε να πέσουν οι τιμές σύντομα παιδιά, το αντίθετο, όταν ειδικά κυκλοφορήσουν και οι Ryzen της amd οι τιμές θα είναι ακόμα υψηλότερες, συν ακόμα και το galaxy s8/s8 edge. Προς το καλοκαίρι το βλέπω να έρχονται στα ίσα τους

• Like 1
Δημοσ.

καλά εγώ αμφιβάλλω αν θα πέσουν και αργότερα οι τιμές απλά έχω την άνεση να περιμένω γιατί δεν θα φτιάξω το σύστημα τώρα, μήπως και βγούμε τυχεροί

Δημοσ.

Παιδιά οι τιμές πολύ δύσκολα θα πέσουν πλέον,στην καλύτερη περίπτωση να σταθεροποιηθουν κάποια στιγμή.. Όλο το κακό έχει γίνει λόγω των smartphones όπως είπε και ο φίλος παραπάνω..

• Like 1
Δημοσ.

τι σχέση έχει το κινητό με μνήμες?

Αρκετά κινητά-ταμπλετ ήδη αλλά και ακόμα περισσοτερα στο μελλον θα χρησιμοποιουν DDR4 με αποτελεσμα η ζητηση να ειναι μεγαλη αρα και μεγαλυτερες τιμες στις μνημες..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...