Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , χθες βράδυ δοκίμασα μετά από 2 χρόνια να ανοίξω το PC μου να το καθαρίσω . Μόλις το ξαναεδεσα και το έβαλα μπρος απλα αναβοσβηνει χωρίς να κάνει μπιπ. Κάποια στιγμή δοκιμάζοντας να πιεζω ( είτε την ψυχτρα του επεξεργαστή είτε την κάρτα κλπ) πήρε μπρος τραβοντας την μητρική προς τα έξω ( με το χέρι ). Μετά το άφησα επεξεργασία κανονικά όταν εκανα μία επανεκκίνηση πάλι τα ίδια.

Λέτε να μαμησα τη μητρική κάπως ??

Έπαιξε κανονικά* ( όχι επεξεργασία)

Δημοσ.

Τι να πω νομίζω ότι το έχω τσεκαρει με αυτά.

Τι θα πεί νομίζεις; έχεις βάλει το 4/8pin διπλά στον επεξεργαστή στο ρεύμα ή δεν τα έβαλες ? (δεν μιλάω για το χοντρό της μητρικής)

2ecjhwi.jpg

Δημοσ.

Τα έχω βάλει κανονικά. Τα κοίταξα όλα με την σειρά. Μόνο όταν τραβάω την μητρική προς τα έξω πέρνει μπρος και μετά δουλεύει κανονικά. Μπορεί να έχω κάνει ζημιά στην μητρική καθαρίζοντας την ??

Δημοσ.

Τι σοι καθάρισμα έκανες? Έβγαλες την ψύκτρα και τον επεξεργαστή για να αλλάξεις πάστα ή απλά φύσηξες να γφύγει η σκόνη?

Επίσης σιγουρέψου ότι έχει κουμπώσει καλά η ψύκτρα και δεν είναι στον αέρα.

Δημοσ.

Οταν λες οτι την τραβας εξω, δηλαδη την πιανεις απο την πανω γωνια κοντα στις μνημες δηλαδη και τραβας και μετα ανοιγει?Αν ναι ισως κατι δεν κανει καλη επαφη, ειτε μνημες ειτε καποια κολληση και με το τραβηγμα κανει επαφη και μετα ξανα παει στα ισια του.

Αν ειναι ετσι, δοκιμασε να συμπιεσεις ενα κομματακι χαρτι με το χερι σου και κανε το μπαλιτσα ετσι ωστε να το βαλεις πισω απο την μητρικη σε εκεινο το σημειο ωστε να την σηκωσει λιγο και να κανει αντισταση οπως οταν την τραβας. Οσο μ@λ@κια κι αν ακουγεται, το εχω κανει 2-3 φορες οταν μου εσπαγε τα νευρα και δεν διορθωνοταν με λυσιμο-δεσιμο της μητρικης κτλ και παντα δεν μου ξανα εκανε το παραμικρο!

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεί να βραχυκυκλώνει κάπου.

Σιγουρέψου ότι οι αποστάτες του κουτιού είναι κεντραρισμένοι στις τρύπες του M/b

όπως επίσης και οι βίδες έχουν λαστιχάκι, αν όχι έστω να είναι κενραρισμένες στην τρύπα.

Βγάλε το backplate, σιγουρέψου ότι δεν έχει πέσει καμιά βίδα ανάμεσα στη m/b και το κουτί

και γενικά προσπάθησε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο βραχυκυκλώματος.

• Like 2
Δημοσ.

Τα έχω βάλει κανονικά. Τα κοίταξα όλα με την σειρά. Μόνο όταν τραβάω την μητρική προς τα έξω πέρνει μπρος και μετά δουλεύει κανονικά. Μπορεί να έχω κάνει ζημιά στην μητρική καθαρίζοντας την ??

Έχει το πολύμπριζο σου σιδεράκια στις υποδοχές ή μόνο 2 τρίπες;

Η μπρίζα που βάζεις το πολύμπριζο έχει σιδεράκια ή μόνο 2 τρίπες;

Αν δεν υπάρχουν σιδεράκια έχεις θέμα με την γείωση.

Κάτι συμβαίνει με το ρεύμα εφόσον ειναι όλα συνδεμένα κανονικά και λες ότι δουλεύει αν τραβάς λίγο την μητρική μάλλον οταν την τραβάς σταματάει να ακουμπάει σε κάτι που ειναι στατικά φορτισμένο.

Δημοσ.

Κατάλαβα αρχίζω και τσεκαρω γιατί πλέον έχει παγειωθει . Απλα για να τον βάλω μπρος τραβάω την μητρική από την κάτω γωνία της και μόλις πέρνει μπρος την αφήνω απαλά και όλα οκ.

Δημοσ.

Το πρόβλημα το έχεις στο pc της υπογραφής σου? Αν ναι βλέπω πως έχει την truespirit η οποία στερεώνεται στην μητρική με βίδες. Μήπως τις έχεις σφύξει πολύ? Δοκίμασε να χαλαρώσεις λίγο και τις τέσσερις βίδες. 

Επίσης αφαίρεσε την ψύκτρα και βάλτο μπρος για 2 λεπτά. Υπάρχει περίπτωση να έχεις σφίξει αρκετά τις βίδες της ψύκτρας και να έχει κάνει κούρμπα η μητρική γιαυτό να μην ανάβει. Έχει τύχει τέτοιο περιστατικό.

Δημοσ.

Την  μητρικη θα την βιδωνεις παντα ακριβως μεχρι πριν να χρειαστει ζορι... Αν τελικα δεν βγαλεις ακρη κανε αυτο που σου ειπα πιο πριν. Εννοειται στο σημειο που τραβας την μητρικη και εισαι ετοιμος..

• Like 1
Δημοσ.

Έβαλα το χαρτάκι και δούλεψε όλα καλά όλα ωραία . Μετά από κάποια ώρα έκανε shut down ε από εκείνη την ώρα δεν ξαναεδωσε σήμα στην οθόνη.

Δλδ πλέον δεν κάνει επανεκκίνησεις απλά ανοιγει αλλά δεν κάνει ούτε μπιπ και δεν δίνει εικονα καθόλου. Και δεν φτιάχνει ούτε τραβωντας τη μητρική ούτε με τίποτα. Δοκίμασα να βάλω την οθόνη στην onboard κάρτα γραφικών και να βγάλω το ρεύμα από την κάρτα μήπως έχει αυτή θέμα αλλά πάλι τίποτα.

Με συγχωρείτε το είπα λίγο λάθος. Μόλις κούνησα το ποντίκι να πάρει μπρος από shut down πήρε και δούλευε κανονικά απλά έκανε συνεχόμενα μπιπ από το μπιπερακι που είχε με γρήγορο ρυθμό και ασταμάτητα. Μόλις του εκανα επανεκκίνηση δεν ξαναδουλεψε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...