Προς το περιεχόμενο

John Hurt (1940-2017)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο Σερ Τζον Βίνσεντ Χαρτ, CBE (αγγλικά: John Vincent Hurt, 22 Ιανουαρίου 1940 - 27 Ιανουαρίου 2017) ήταν Άγγλος ηθοποιός. Η καριέρα του Χαρτ εξαπλώνεται ανάμεσα σε έξι δεκαετίες, όμως, αρχικά, έγινε γνωστός για τον δευτερεύοντα ρόλο του, ως Ριχάρδου Ρίτς, στο Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές, το 1966. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως, ως Κούειντιν Κρισπ, στο The Naked Civil Servant (1975), ως Τζόζεφ Μέρικ, στο Άνθρωπος Ελέφαντας (1980), ως Γουίνστον Σμιθ στο 1984 (1984), στο The Hit (1984), στο Scandal (1989). Επίσης, στις τηλεοπτικές σειρές, είναι γνωστός ως Καλιγούλας, στο Εγώ, ο Κλαύδιος (1976), ως War Doctor, στο Doctor Who, στην 50η επέτειο, στο επεισόδιο The Day of the Doctor.

post-40281-0-33327200-1485581553_thumb.jpg 

Άλλες γνωστές συμμετοχές, πέρα από πρωταγωνιστικούς ρόλους, του Χαρτ, θεωρούνται: στο δράμα, Εξπρές του Μεσονυχτίου, του 1978, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Alien (1979), στην ταινία περιπέτειας, Ρομπ Ρόι (1995), το πολιτικό θρίλερ V for Vendetta (2006), στην περιπέτεια φαντασίας Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου (2008), στη σειρά ταινιών Harry Potter (2001-11), στο Hellboy (2004 και 2008), στην ταινία περί κατασκοπίας στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι (2011). Τέλος, το τέλος του χαρακτήρα του, που υποδύθηκε στην ταινία Alien, έχει θεωρηθεί, από πολλούς, ως μία από τις πιο αξέχαστες σκηνές, στην ιστορία του κινηματογράφου.

Με πληροφορίες από την Wikipedia 

Περισσότερα στο IMdB
  • Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

"Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι" oh come on, Tinker Tailor Soldier Spy...

Αξέχαστη η φωνή του, rip...

• Like 2
Δημοσ.

RIP :( Μεγάλος πολύ μεγάλος ηθοποιός. Αξέχαστος όπως και το 10 Rillington Place που ήταν υποψήφιος για BAFTA (πρώτη φορά).

• Like 1
Δημοσ.

Πείτε μου ότι δεν τον θυμάται κανένας σας στον Storyteller! Κρίμα, πολύ αγαπητή φιγούρα και θα λείψει. Δεν θυμάμαι κάποιον ρόλο του που να μην απέδωσε τα μέγιστα.

Και πόσο κρίμα να έχει φύγει χωρίς Όσκαρ, όταν το έχουν κερδίσει πουθενάδες που δεν κάνουν ούτε για υποβολείς του.

• Like 2
Δημοσ.

Πείτε μου ότι δεν τον θυμάται κανένας σας στον Storyteller! Κρίμα, πολύ αγαπητή φιγούρα και θα λείψει. Δεν θυμάμαι κάποιον ρόλο του που να μην απέδωσε τα μέγιστα.

Και πόσο κρίμα να έχει φύγει χωρίς Όσκαρ, όταν το έχουν κερδίσει πουθενάδες που δεν κάνουν ούτε για υποβολείς του.

• Like 1
Δημοσ.

Kαταπληκτικός ηθοποιός ο οποίος αν και έπαιζε συνήθως δεύτερους ρόλους σε ταινίες, όποτε του δίνονταν η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει ("1984", "Love and Death on Long Island" ) μεγαλουργούσε!

Μάλιστα είχε εμφανιστεί και σε videogames και συγκεριμένα στο "Privateer 2:Τhe Darkening" , στον ρόλο του μπάρμαν Joe (ήταν από τους πιο απολαυστικούς χαρακτήρες που έχω δει ποτέ σε FMV παιχνίδι) και στο FMV thriller "Tender Loving Care" στον ρόλο του αφηγητή. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγω τον θυμαμαι απο το  midnight  express ,πρεπει να την εχω δει 4-5 φορες την ταινια που αποτελει σημειο αναφορας.

Σπανιο κραμα ηθοποιου ,καρατεριστας αλλα  απο αυτους που αφηνουν ανεξιτηλο  το σημαδι τους στο φιλμ .

R.I.P

• Like 1
Δημοσ.

Εγω τον θυμαμαι απο το  midnight  express ,πρεπει να την εχω δει 4-5 φορες την ταινια που αποτελει σημειο αναφορας.

Σπανιο κραμα ηθοποιου ,καρατεριστας αλλα  απο αυτους που αφηνουν ανεξιτηλο  το σημαδι τους στο φιλμ .

R.I.P

Ετσι. Δεν θυμαμαι να εχω δει εργο που να επαιζε και να μην ειχε ξεχωρισει. Ειτε με ΑΥΤΗ τη φωνη αλλα κυριως με την υποκριτικη του ικανοτητα που απλα ηταν εξαιρετικη και φαινοταν effortless.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...