Προς το περιεχόμενο

Star Wars Battlefront II [2017]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά μου θυμίζουν τα ποδοσφαιρικά άλμπουμ της Panini που αγοράζαμε μικροί.

Τυπικά, ναι, τόσο τα loot crates όσο και τα άλμπουμ της Panini συνιστούν τζόγο. Αν όμως έβγαινε κάποιος εν έτει 1988 και μας έλεγε ότι αγοράζοντας φακελάκια με αυτοκόλλητα τζογάραμε, θα θεωρούταν από γραφικός έως θεοπάλαβος.

Ακριβώς το ίδιο παράδειγμα σκεφτόμουν κι εγώ.

Εκεί που βρίσκεται η διαφορά, κατ'εμέ, είναι στα 30 χρόνια που έχουν περάσει από τότε (που ναι είναι 30 χρόνια...), στα μέσα και στα ποσά. Τα χαρτάκια της Panini τα αγοράζαμε με χρήματα από το χαρτζιλίκι μας με υλικό χρήμα που νιώθεις ότι το χάνεις, όχι μέσω κάρτας που δεν άνηκε σε εμάς και δε νιώθαμε την αλλαγή. Το άλλο, βασικότατο, στοιχείο που σημείωσες κι εσύ είναι ο ανταγωνισμός. Αν εξαιρέσεις μια μικρή ζήλεια για κάποιον πιο πλούσιο ή πιο κωλόφαρδο, οι ανταλλαγές ήταν μια συνεργατική διαδικασία γιατί υπήρχαν περισσότερα αυτοκόλλητα για ανταλλαγή, συγκρίσεις κλπ. Όταν μόνο 2 - 3 άτομα έκαναν μια συλλογή, ε δεν είχε και τόση πλάκα αλλά από την άλλη δεν τσακωνόμασταν κιόλας για το ποιός θα το συμπληρώσει πιο γρήγορα. Καμιά φορά μάλιστα λέγαμε πως θα το συμπληρώναμε όλοι μαζί. Σε ένα έντονο, ξεκάθαρα ανταγωνιστικό πλαίσιο όπως αυτό του Battlefront, το κίνητρο και οι συμπεριφορές είναι τελείως διαφορετικές. Επειδή από τη μια ο ανταγωνισμός εντείνει τα πάθη και από την άλλη το χρήμα διακινείται με διαφορετικό τρόπο, ο κίνδυνος να παρεκτραπεί η συμπεριφορά ενός παιδιού είναι μεγαλύτερη.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στα δύο και συμφωνώ σε πολλά με το παραπάνω post. Σίγουρα αν μας έλεγε κανείς πως τζογάρουμε τότε θα βάζαμε τα γέλια, αλλά σκέψου από την άλλη πόσα παιδιά υπήρχαν σε προπατζίδικα το '80 και πόσα βλέπεις σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι έχουμε μάθει.

• Απαντ. 684
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγινες (κατονοητος) ομως θεωρω πως η παρομοιωση σου δεν ειναι τελικα σωστη. Βγαινει νοημα γενικως ομως δεν ακουμπας (η ξεχνας) κατι: Το πλουσιοπαιδο επαιρνε προβαδισμα ενω εσυ εμενες σταστιμος (τερος) και φυσικα ΚΛΑΙΝ. Γιατι τα αλπουμ της πανινι δεν παιζουν PvP  (και αν εκεινη την εποχη το PvP ηταν να βαλεις διπλα διπλα τις σελιδες, εχανες κατα κρατος). Στο μπατλσχιτ 2 ομως, το πλουσιοπαιδο παιρνει προβαδισμα επειδη χωνει χρημα, εσυ μενεις σχετικα στασιμος ΑΛΛΑ, οταν συναντηθειτε στο μπατλφιλντ θα σε γαζωσει απο πεντε μεριες. Εδω εγκειτε η διαφορα. 

Τελος, να πω πως συμφωνω με την ανταλλαγη, δεν το εχω δει καπου να γινεται αλλα δεν απορω που δεν το εχουν υλοποιησει. Τους τρωει λεφτα. 

Σουπερτελος, κανε κανα βιντεακι παλι, αλλα στο υφος της season 1, με τα βρισιδια  B)

Μα αυτό ακριβώς λέω στην τελευταία παράγραφο, ότι δηλαδή μπορεί ο άλλος να συμπληρώσει πιο γρήγορα το άλμπουμ, αλλά στην τελική εγώ χέστηκα. Αν όμως, κάθε φορά που αυτός αγόραζε τρία φακελάκια παραπάνω, σβήνονταν από το δικό μου άλμπουμ τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα (η αντιστοιχία με το "γάζωμα" που αναφέρεις στο PVP), τότε θα άλλαζε το πράγμα. Αυτό είναι, λοιπόν, και το ζητούμενο, το κατά πόσο δηλαδή το σύστημα των loot crates που έχει εφαρμόσει η συγκεκριμένη εταιρεία στο συγκεκριμένο παιχνίδι το καθιστά p2w. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι για κάθε έναν που έχει το παιχνίδι και το έχει παίξει, υπάρχουν άλλοι 100 που απλά κράζουν την ΕΑ (δικαίως ή αδίκως, αυτό δεν έχει σημασία) για τις πρακτικές της.

Όσον αφορά στα βίντεο, θα κάνω οσονούπω μία αγορά που θα με βοηθήσει να κάνω δυναμικό come back ;-)

Ακριβώς το ίδιο παράδειγμα σκεφτόμουν κι εγώ.

Εκεί που βρίσκεται η διαφορά, κατ'εμέ, είναι στα 30 χρόνια που έχουν περάσει από τότε (που ναι είναι 30 χρόνια...), στα μέσα και στα ποσά. Τα χαρτάκια της Panini τα αγοράζαμε με χρήματα από το χαρτζιλίκι μας με υλικό χρήμα που νιώθεις ότι το χάνεις, όχι μέσω κάρτας που δεν άνηκε σε εμάς και δε νιώθαμε την αλλαγή. Το άλλο, βασικότατο, στοιχείο που σημείωσες κι εσύ είναι ο ανταγωνισμός. Αν εξαιρέσεις μια μικρή ζήλεια για κάποιον πιο πλούσιο ή πιο κωλόφαρδο, οι ανταλλαγές ήταν μια συνεργατική διαδικασία γιατί υπήρχαν περισσότερα αυτοκόλλητα για ανταλλαγή, συγκρίσεις κλπ. Όταν μόνο 2 - 3 άτομα έκαναν μια συλλογή, ε δεν είχε και τόση πλάκα αλλά από την άλλη δεν τσακωνόμασταν κιόλας για το ποιός θα το συμπληρώσει πιο γρήγορα. Καμιά φορά μάλιστα λέγαμε πως θα το συμπληρώναμε όλοι μαζί. Σε ένα έντονο, ξεκάθαρα ανταγωνιστικό πλαίσιο όπως αυτό του Battlefront, το κίνητρο και οι συμπεριφορές είναι τελείως διαφορετικές. Επειδή από τη μια ο ανταγωνισμός εντείνει τα πάθη και από την άλλη το χρήμα διακινείται με διαφορετικό τρόπο, ο κίνδυνος να παρεκτραπεί η συμπεριφορά ενός παιδιού είναι μεγαλύτερη.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στα δύο και συμφωνώ σε πολλά με το παραπάνω post. Σίγουρα αν μας έλεγε κανείς πως τζογάρουμε τότε θα βάζαμε τα γέλια, αλλά σκέψου από την άλλη πόσα παιδιά υπήρχαν σε προπατζίδικα το '80 και πόσα βλέπεις σήμερα. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι έχουμε μάθει.

Σίγουρα δεν είναι ευθεία η αναλογία των δύο (ανέφερες πολύ εύστοχα τις διαφορές), αλλά μετά μπαίνουμε στο κλασικό ερώτημα "τι δουλειά έχει ο ανήλικος γιος σου με την πιστωτική σου κάρτα", στην ανατροφή του καθενός κλπ. Εν ολίγοις ξεφεύγουμε εντελώς από το gaming σκέλος και κάνουμε καθαρά κοινωνική συζήτηση ;-)

Δημοσ.

ektelion το παράδειγμά σου με τα αυτοκόλλητα είναι εκτός τόπου και χρόνου 

αν το άλμπουμ με κάποιο τρόπο περιείχε pvp τότε θα αντιλαμβανόσουν το μειονέκτημά σου έναντι του πλουσιοπαιδου

από την στιγμή που δεν περιείχε *** αν αγόραζε ο τύπος και 100 κάρτες την μέρα, ίσα ίσα που θα σου έδινε και τις διπλές του 

Δημοσ.

ektelion το παράδειγμά σου με τα αυτοκόλλητα είναι εκτός τόπου και χρόνου 

αν το άλμπουμ με κάποιο τρόπο περιείχε pvp τότε θα αντιλαμβανόσουν το μειονέκτημά σου έναντι του πλουσιοπαιδου

από την στιγμή που δεν περιείχε *** αν αγόραζε ο τύπος και 100 κάρτες την μέρα, ίσα ίσα που θα σου έδινε και τις διπλές του 

Ρε παιδιά, διαβάστε το καλά όμως το ρημάδι το post πριν σχολιάσετε.

10201233.png

Η αναλογία με το άλμπουμ αφορά μόνο στα περί τζόγου. Αφού στην τελευταία παράγραφο λέω ξεκάθαρα ότι η διαφορά είναι ακριβώς αυτή, ότι δηλαδή στο άλμπουμ το πόσα θέλει να ξοδέψει το πλουσιόπαιδο δεν επηρεάζει τη δική μου πρόοδο. Ενώ σε ένα online, ανταγωνιστικό βιντεοπαιχνίδι, επηρεάζεται η εμπειρία όλων.

Γενικά, δύο πράγματα ήθελα να πω με αυτό το post:

Α) Ναι, τα loot crates είναι τζόγος, αλλά δεν είναι και black jack/ρουλέτα/φρουτάκια.

Β) Ακούμε πολλές απόψεις από άτομα τα οποία δεν έχουν αγοράσει το παιχνίδι και δεν έχουν καμία hands on εμπειρία με αυτό.

Δημοσ.

Όποιος θέλει να γυρίσει η κουβέντα σε gameplay, servers, παίχτες, modes κτλ μπορεί να μου κάνει donation στο Paypal να σας φλομώσω στα gameplay βίντεο.

:P :p :P

Σοβαρά τώρα ρε παιδιά, ενδιαφέρουσα η κουβέντα για τα lootcrates και τη σχέση τους ή μη με το τζόγο, αλλά μήπως να ανοίξει κάποιος ένα θέμα «Lootcrates: Τζόγος ή όχι. Συζήτηση» (ή αν θέλει να είναι πιο δραματικός: «Lootcrates: Αυτή η μάστιγα. Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;») και ίσως και να ζητήσει μεταφορά των αντίστοιχων μηνυμάτων από έναν mod?

Just a thought, μη με φάτε, την παρακολουθώ κι εγώ την κουβέντα αλλά ειδικά τώρα στο τέλος έχει ξεφύγει πολύ από το θέμα του thread.

• Like 3
Δημοσ.

δεν νομίζω να πέσει να σε φάει κανένας , απλά γράφουμε τις απόψεις μας για το game

εμένα ας πούμε μου την έχει δώσει που η *** εταιρεία αποφάσισε για δεύτερη φορά να κάνει πλιάτσικο με το star wars όνομα

και η diesney αντί να τους πάρει τα δικαιώματα από την πρώτη φορά αρκείτε στο να μένει θεατής των ορέξεων της ea   

Δημοσ.

δεν νομίζω να πέσει να σε φάει κανένας , απλά γράφουμε τις απόψεις μας για το game

εμένα ας πούμε μου την έχει δώσει που η *** εταιρεία αποφάσισε για δεύτερη φορά να κάνει πλιάτσικο με το star wars όνομα

και η diesney αντί να τους πάρει τα δικαιώματα από την πρώτη φορά αρκείτε στο να μένει θεατής των ορέξεων της ea   

Money talks.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω, από αυτούς που το παίζουν, πόση ποσοστιαία μεταβλητή δίνουν οι κάρτες από τα crates. Επειδή δεν έχω χρόνο πολύ για παιχνίδι, αν μπω τώρα στο παιχνίδι πόσο απέχω από αυτόν που έχει full κάρτες; Γιατί αν είναι 5% θα το δεχτώ και θα προσπαθήσω να την παλέψω αλλά αν είναι 20+% καλύτερα να παίξω κάτι άλλο που δεν θα μου σπάσει τα νεύρα. 

Είχα δει σε βίντεο ότι η ΕΑ έλεγε ότι το matchmaking γίνεται με τρόπο που προφυλάσσει το επίπεδο των παικτών. Ισχύει αυτό; Υπάρχει κόσμος στο PC ώστε να γίνεται αυτό; 

• Moderators
Δημοσ.

Κάποιες κάρτες πάνε στο 20% max. Θα κάνω να βγάλω μερικά screenshots.

Οι πιο σπασμένες για μένα, είναι η κάρτα για το turn rate του Interceptor (και κάποια hero ships). Όταν σε 1 on 1 παίζει ποιος στρίβει πιο γρήγορα να κερδίσει, εκεί είναι απλά OP.

Edit: Έβαλα μερικά. Κυρίως στο έδαφος δεν υπάρχει πρόβλημα. Στα starfighters όμως οι διαφορές είναι αισθητές και όλοι περιμένουν Boba Nerf. :P

https://imgur.com/a/mB7cZ

Δημοσ.

Αποκαλυπτικά τα screenshots Ghost και ευχαριστώ. Νομίζω το 20% είναι πάρα πολύ και ξεκινά κάποιος με σαφές μειονέκτημα. Στην beta οι διαστημικές μάχες ήταν απολαυστικές (και αυτές μου άρεσα περισσότερο από τα άλλα modes) αλλά οι κάρτες αλλάζουν το παιχνίδι, που να μπω πχ σε 3 μήνες και να αρχίσω. Μόνο το σωστό matchmaking ανάλογα με το επίπεδο και τις κάρτες θα έσωζε την κατάσταση αλλά δεν ξέρω αν το έχουν υλοποιήσει σωστά.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί το MM για τις κάρτες και σίγουρα δεν θα είναι τέλειο, όπως ξέρουμε από άλλα παιχνίδια. Σιγά μην βρήκε η DICE πώς το κάνει. :P

Το φοβάμαι κι εγώ πάντως για τους νέους παίχτες όταν έρθουν σε βάθος χρόνου και θα σκάνε απέναντι οι φορτωμένοι... :(

Δημοσ.

Εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω, από αυτούς που το παίζουν, πόση ποσοστιαία μεταβλητή δίνουν οι κάρτες από τα crates. Επειδή δεν έχω χρόνο πολύ για παιχνίδι, αν μπω τώρα στο παιχνίδι πόσο απέχω από αυτόν που έχει full κάρτες; Γιατί αν είναι 5% θα το δεχτώ και θα προσπαθήσω να την παλέψω αλλά αν είναι 20+% καλύτερα να παίξω κάτι άλλο που δεν θα μου σπάσει τα νεύρα.

Είχα δει σε βίντεο ότι η ΕΑ έλεγε ότι το matchmaking γίνεται με τρόπο που προφυλάσσει το επίπεδο των παικτών. Ισχύει αυτό; Υπάρχει κόσμος στο PC ώστε να γίνεται αυτό;

Από όσο θυμάμαι από ένα βίντεο, νομίζω του AJ, μπορείς να κάνεις και combo συνδυασμούς καρτών, π.χ. +damage και +rate of fire οπότε συνολικά αυξάνεται ακόμα περισσότερο η διαφορά ανάμεσα στους έχων και μη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...