Προς το περιεχόμενο

Η πρώτη χίμαιρα ανθρώπου-χοίρου αναπτύχθηκε σε εργαστήριο


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εντύπωση έχει δημιουργήσει η ανακοίνωση μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων στην επιθεώρηση «Cell», για το ότι κατάφερε να δημιουργήσει χιμαιρικά έμβρυα χοίρων τα οποία περιέχουν ανθρώπινο DNA κατά 0.001%.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη χίμαιρα με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων (κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε οποιοδήποτε τύπο ιστού σώματος) σε έμβρυα χοίρων, μια διαδικασία η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το National Geographic με τη μέθοδο της Δοκιμής Σφάλματος. Τα έμβρυα στη συνέχεια τοποθετήθηκαν πίσω στα γουρούνια και αφαιρέθηκαν τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά και για ανάλυση ενώ σύμφωνα με την έρευνα, συνολικά συλλέχθηκαν 186 σε σύνολο 2075.

 

Η λέξη χίμαιρα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και αφορά ένα ομώνυμο πλάσμα που διέθετε κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά που κατέληγε σε φίδι, ενώ χρησιμοποιείται για την περιγραφή μικτών ειδών οργανισμών. Στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μέσα σε τέτοια υβριδικά ζώα ανθρώπινα όργανα όπως καρδιά, πάγκρεας, ήπαρ κ.α, προκειμένου αυτά να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς. Αν και οι προβληματισμοί είναι αρκετοί, η προοπτική για κάτι τέτοιο αλλά και για δοκιμές νέων φαρμάκων, είναι ακόμα ένα αρκετά μακρινό σενάριο.

 

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Χουάν Κάρλος Ιζπιζούα Μπελμόντε του Ινστιτούτου Βιολογικών Επιστημών Salk της Καλιφόρνια, «είναι η πρώτη φορά που ανθρώπινα κύτταρα αναπτύσσονται μέσα σε ένα μεγάλο ζώο, αν μάλιστα σκεφτεί κανείς ότι άνθρωποι και χοίροι έχουν διαχωριστεί εξελικτικά εδώ και πολύ καιρό»

 

Link.png Site: Βήμα
Link.png Site: National Geographic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξελικτικά μπορεί να έχει χωρίσει ο άνθρωπος με τους χοίρους,αλλά δεν παύει να έχουν πολλά κοινά,για αυτό τον λογο επιλέγουν τους χοίρους για να τους έχουν καθαρά για ανταλλακτικά του ανθρώπου.

Αν είναι για αυτό τον σκοπό θα είναι μία πολύ μεγάλη βοήθεια για ανθρώπους που χρειάζονται μία άμεση μεταμόσχευση.

Αυτή την στιγμή βάζουν να "φυτρώνουν" αυτιά σε ποντικούς και το κάνουν μεταμόσχευση σε ανθρώπους που για διάφορους λόγους έχουν χάσει το/τα αυτί/τια τους.

Η επιστήμη έχει κάνει πολύ μεγάλα άλματα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντυπωσιακό! Αν και το ποσοστό του DNA ειναι απειροελαχιστο ,μακαρι ολο αυτο να εξελιχθεί σε κατι καλο για τους ανθρώπους που το έχουν αναγκη

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατι οχι σε μαϊμουδες/πιθηκους κλπ? Τοσο διαφορετικο ειναι το dna(?) και ταιριαζει καλυτερα με των χοιρων; O.o

 

Τα γουρούνια είναι λιγότερο δημοφιλή και τα τρώμε πολύ περισσότερο από άλλα ζώα, άρα είναι πιο αναλώσιμα και πιο κατάλληλα για πειράματα.

 

Τους πιθήκους δεν τους αγγίζουμε γιατί θα ξεσηκωθεί ο κόσμος - δεν είδες τι έγινε με τον Harambe; :P

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...