akisdom Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Λέγοντας αριστερότερα εννοούσα να δούμε το φίλτρο στο οποίο καταλήγουν τα σωληνάκια. Επίσης αν έμεινες από πετρέλαιο πες μας αν η δεξαμενή είναι στο ίδιο επίπεδο ή ίσως χαμηλότερα από τον καυστήρα. Ακόμη πες μας λίγο αν όταν πατάς το κόκκινο κουμπί της επαναφοράς του εγκεφάλου ακούγετε να δουλευει το μοτέρ του αέρα και τέλος αν βλέπεις στην γραμμή πετρελαίου να πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο κάποιο καλώδι , αν δλδ έχει ηλεκτροβάνα για την παροχή πετρελαίου
koylis.ch Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Σε εργατικές με δύο διαμερίσματα και ο καυστήρας πάντα έπαιρνε ρεύμα από τον 2ο, επειδή έφυγε από το διαμέρισμα και άδειασε και θα κόψει και το ρεύμα πέρασα μια γραμμη και το σύνδεσα από τον 1ο ανάβει ο λέβητας ανεβάζει θερμοκρασία όλα κομπλέ αλλά δεν κόβει, δεν σταματάει, τι μπορεί να είναι και δεν εννοώ από θερμοστάτη γιατί όταν φτάνει θερμοκρασία κόβει αλλά όταν κλείνω το καλοριφέρ από πάνω ή το βάζω στο οφ η κατεβάζω εντελώς θερμοκρασία δεν σταματάει την λειτουργία ο καυστήρας, γνωρίζει κανείς;
meletis_m Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, koylis.ch είπε Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Σε εργατικές με δύο διαμερίσματα και ο καυστήρας πάντα έπαιρνε ρεύμα από τον 2ο, επειδή έφυγε από το διαμέρισμα και άδειασε και θα κόψει και το ρεύμα πέρασα μια γραμμη και το σύνδεσα από τον 1ο ανάβει ο λέβητας ανεβάζει θερμοκρασία όλα κομπλέ αλλά δεν κόβει, δεν σταματάει, τι μπορεί να είναι και δεν εννοώ από θερμοστάτη γιατί όταν φτάνει θερμοκρασία κόβει αλλά όταν κλείνω το καλοριφέρ από πάνω ή το βάζω στο οφ η κατεβάζω εντελώς θερμοκρασία δεν σταματάει την λειτουργία ο καυστήρας, γνωρίζει κανείς; Ο κάθε όροφος έχει ξεχωριστή ηλελτροβανα ; Εάν έχει δική του αυτονομία μετά θα κοίταζα τη σύνδεση του θερμοστάτη χώρου πως έχει δώσει εντολές . 1
koylis.ch Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, meletis_m είπε Ο κάθε όροφος έχει ξεχωριστή ηλελτροβανα ; Εάν έχει δική του αυτονομία μετά θα κοίταζα τη σύνδεση του θερμοστάτη χώρου πως έχει δώσει εντολές . Έχει διαφορετική ηλεκτροβανα ναι. Και διαφορετικούς θερμοστάτες χώρου, (εννοούμε την εντολή για να ανάβει και την θερμοκρασία). Τί εννοείς πως το βλέπω αυτό;
meletis_m Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, koylis.ch είπε Έχει διαφορετική ηλεκτροβανα ναι. Και διαφορετικούς θερμοστάτες χώρου, (εννοούμε την εντολή για να ανάβει και την θερμοκρασία). Τί εννοείς πως το βλέπω αυτό; Το ξαναδιάβασα το αρχικό σου post. Όταν σήνεις το θερμοστατή χώρου του 1ου ορόφου δέν σταματαεί ο καυστήρας ή όταν μηδενίζεις ή σβήνεις απο το πίνακα ελέγχου το καυστήρα ; O ηλεκτρολόγος που τράβηξε τη γραμμή ρεύματος , δέν έκανε δοκιμή ή το έκανες μόνος σου ;
koylis.ch Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 23 ώρες πριν, meletis_m είπε Το ξαναδιάβασα το αρχικό σου post. Όταν σήνεις το θερμοστατή χώρου του 1ου ορόφου δέν σταματαεί ο καυστήρας ή όταν μηδενίζεις ή σβήνεις απο το πίνακα ελέγχου το καυστήρα ; O ηλεκτρολόγος που τράβηξε τη γραμμή ρεύματος , δέν έκανε δοκιμή ή το έκανες μόνος σου ; Μόνος, του πέρασα μια γραμμή από τον 1ο όροφο, (ο άλλος είχε έρθει υδραυλικός και του είχε κλείσει την βανα δεν το ήθελε το καλοριφέρ). Από τον θερμοστάτη στον όροφο πάνω, τον θερμοστάτη του καυστήρα τον είδα δουλεύει κομπλέ, κόβει στην σωστή θερμοκρασία. Κανονικά όταν ανάβεις το πάνω δίνει εντολή ανάβει ο καυστήρας εάν το κλείσεις από πάνω σταματάει να δουλεύει ο καυστήρας, σε εμένα δεν σταματάει συνεχίζει μέχρι να κόψει μόλις πιάσει την θερμοκρασία του θερμοστάτη καυστήρα και μετά μόλις πέσει η θερμοκρασία ανάβει πάλι, και πάνω το έχω κλείσει. Το πάνω πρέπει να δουλεύει γιατί υπάρχει και ένα πινακακι με τις ώρες που κάψανε πετρέλαιο τα δύο διαμερίσματα, όταν ανάβω από πάνω ανοίγει ένα λαμπάκι του διαμερίσματος τρέχει το ρολόι, όταν κλείνω από πάνω σβήνει το λαμπάκι σταματάει το ρολόι αλλά ο καυστήρας συνεχίζει όπως σου είπα και παραπάνω.
meletis_m Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, koylis.ch είπε Μόνος, του πέρασα μια γραμμή από τον 1ο όροφο, (ο άλλος είχε έρθει υδραυλικός και του είχε κλείσει την βανα δεν το ήθελε το καλοριφέρ). Από τον θερμοστάτη στον όροφο πάνω, τον θερμοστάτη του καυστήρα τον είδα δουλεύει κομπλέ, κόβει στην σωστή θερμοκρασία. Κανονικά όταν ανάβεις το πάνω δίνει εντολή ανάβει ο καυστήρας εάν το κλείσεις από πάνω σταματάει να δουλεύει ο καυστήρας, σε εμένα δεν σταματάει συνεχίζει μέχρι να κόψει μόλις πιάσει την θερμοκρασία του θερμοστάτη καυστήρα και μετά μόλις πέσει η θερμοκρασία ανάβει πάλι, και πάνω το έχω κλείσει. Το πάνω πρέπει να δουλεύει γιατί υπάρχει και ένα πινακακι με τις ώρες που κάψανε πετρέλαιο τα δύο διαμερίσματα, όταν ανάβω από πάνω ανοίγει ένα λαμπάκι του διαμερίσματος τρέχει το ρολόι, όταν κλείνω από πάνω σβήνει το λαμπάκι σταματάει το ρολόι αλλά ο καυστήρας συνεχίζει όπως σου είπα και παραπάνω. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω . Να δεις τις συνδεσεις στην αυτονομία . Ιδια περίπτωση έχω και εγω 3οροφο +μποιλερ λεβητοστασίου. Ο κάθε όροφος έχει τη δική του ηλεκτροβάνα όπως και το μποιλερ . Απο οποιοδήποτε όροφο και εάν ανοίξω το θερμοστάτη χωρου ( στους υπόλοιπους τους έχω κλειστούς ) ανάβει ο καυστήρας και δεν σταματαει μεχρι να πιάσει θερμοκρασία ο χώρος ή το καζάνι . Το πίνακα με τις ώρες λειτουργίας το εχω στο λεβητοστάσιο . Βέβεαια εγω εχω μονοκατοικία , οπότε δεν υπάρχει χρέωση στους ορόφους τυπικό είναι. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από meletis_m
koylis.ch Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ καταρχάς που μου απαντάς. Και αυτό το έλεγξα αλλά φτάνει την θερμοκρασία σταματάει ο καυστήρας και μετά από 5 λεπτά ανάβει πάλι, έχοντας σβηστό το διακόπτη από πάνω
thodoris19891 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Να κάνω μια ερώτηση για το δικό μου πρόβλημα στον καυστήρα. Εδώ και 20 μέρες έχω παρακολουθήσει ότι για να πάρει μπροστά αναβοσβήνει 5-6 φορές. Προσπαθεί δηλαδή να πάρει κλείνει σε 2 δευτερόλεπτα το ίδιο κ.ο.κ. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται η να καλέσω τον μάστορα; πάντως δουλεύουν κανονικά απλά έτυχε να το ακούσω τις βραδινές ώρες που έχει ησυχία και από τότε παρακολουθώ πως το κάνει συνέχεια.
meletis_m Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, thodoris19891 είπε Να κάνω μια ερώτηση για το δικό μου πρόβλημα στον καυστήρα. Εδώ και 20 μέρες έχω παρακολουθήσει ότι για να πάρει μπροστά αναβοσβήνει 5-6 φορές. Προσπαθεί δηλαδή να πάρει κλείνει σε 2 δευτερόλεπτα το ίδιο κ.ο.κ. Γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται η να καλέσω τον μάστορα; πάντως δουλεύουν κανονικά απλά έτυχε να το ακούσω τις βραδινές ώρες που έχει ησυχία και από τότε παρακολουθώ πως το κάνει συνέχεια. Συντήρηση έχει γινει απο καυστηρατζή ; Πολλά μπορεί να είναι , π, , φωτοκύτταρο ή οι ακίδες του καυστήρα , θέλει έλεγχο.
fredd0 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Καυστηρας που αποτυχαινει να εκκινησει, ειτε γιατι δεν υπαρχει σπινθηρας, ειτε γιατι εχει χαλασει η αντλια και δε παει πετρελαιο, ειτε γιατι το φωτοκυτταρο δεν ανιχνευει φλογα πρεπει να βγαζει μπλοκαρισμα, και εσυ να πατησεις ενα κουμπι για να "ξαναδοκιμασει". Οποτε ειτε δεν περιγραφεις σωστα το προβλημα σου, ειτε ο καυστηρας σου ειναι πραγματικα ... ιδιαιτερη περιπτωση. Παρε καυστηρατζη.
thodoris19891 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, meletis_m είπε Συντήρηση έχει γινει απο καυστηρατζή ; Πολλά μπορεί να είναι , π, , φωτοκύτταρο ή οι ακίδες του καυστήρα , θέλει έλεγχο. Συντήρηση έγινε πριν ένα χρόνο ίσως φταίει αυτό. Αύριο πρωί θα καλέσω τον μάστορα Γτ νομίζω πως η κατάσταση χειροτερεύει και από 5 φορές μπορεί να κάνει και 10 να πάρει. Οπότε δεν θα το ρισκάρω Γτ πολύ φοβάμαι πως θα σταματήσει να δουλεύει. 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε Καυστηρας που αποτυχαινει να εκκινησει, ειτε γιατι δεν υπαρχει σπινθηρας, ειτε γιατι εχει χαλασει η αντλια και δε παει πετρελαιο, ειτε γιατι το φωτοκυτταρο δεν ανιχνευει φλογα πρεπει να βγαζει μπλοκαρισμα, και εσυ να πατησεις ενα κουμπι για να "ξαναδοκιμασει". Οποτε ειτε δεν περιγραφεις σωστα το προβλημα σου, ειτε ο καυστηρας σου ειναι πραγματικα ... ιδιαιτερη περιπτωση. Παρε καυστηρατζη. Θα τον καλέσω αύριο πρωί.εγω πάντως δεν πατάω τπτ. Ανέβηκα και σήμερα να δω και κάνει ακριβώς αυτό. Προσπαθεί να ανάψει και στις 5 φορές αποτυγχάνει και ξαφνικά στην έκτη φορά ξεκινάει και δουλεύει κανονικά.
iml Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fredd0 είπε Καυστηρας που αποτυχαινει να εκκινησει, ειτε γιατι δεν υπαρχει σπινθηρας, ειτε γιατι εχει χαλασει η αντλια και δε παει πετρελαιο, ειτε γιατι το φωτοκυτταρο δεν ανιχνευει φλογα πρεπει να βγαζει μπλοκαρισμα, και εσυ να πατησεις ενα κουμπι για να "ξαναδοκιμασει". Οποτε ειτε δεν περιγραφεις σωστα το προβλημα σου, ειτε ο καυστηρας σου ειναι πραγματικα ... ιδιαιτερη περιπτωση. Παρε καυστηρατζη. Πολύ σωστά. Να προσθέσω ότι οι ακίδες των ηλεκτροδίων θέλουν συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους, από το μπεκ και από την κεφαλή καύσης (ρύθμιση). Θέλουμε 10/10 φορές ο σπινθήρας να δημιουργείται μεταξύ ηλεκτροδίων και όχι μεταξύ ηλεκτροδίου και κεφαλής καύσης (αν λέγεται έτσι, εννοώ αυτό που είναι για τον στροβιλισμό του αέρα και τη μίξη με το πετρέλαιο μπροστά από τα ηλεκτρόδια και το μπεκ) και ότι πάντα κοιτάμε να είναι καθαρά από κάπνα τόσο οι άκρες από τα ηλεκτρόδια (πχ με συρματόβουρτσα) όσο και η πορσελάνη τους (με χαρτί). Το μπεκ αν έχει μαυρίσει, και μπορεί να έχει μπουκώσει, προληπτικά αλλαγή. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από iml 1
Theo4321 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2020 στις 5:43 ΜΜ, UlveRz είπε Αφού άνοιξα το κουτί υπάρχει αυτό.. Καμία ιδέα;;; Έτσι για την ιστορία. Επειδή μπορεί και κάποιος άλλος να έχει την ίδια απορία. Οι καυστήρες joannes ή Thermonafta όπως αυτός της φωτογραφίας πιο πάνω, έχουν ενα κυλινδρικό φίλτρο αυτης της μορφής επάνω στον καυστήρα και το βρίσκουμε ξεβιδωνοντας αυτές τις 4 βίδες που έχω επισημάνει στην παρακάτω φωτογραφία. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από Theo4321 Συντακτική διορθωση 2
Theo4321 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Επίσης για την ιστορία και για να βοηθηθεί κάποιος που είχε το ίδιο πρόβλημα με εμένα, αλλα και τον κύριο aristos12 που άνοιξε τη συζήτηση. Ο δικος μου καυστήρας έκανε το εξής. Έπαιρνε κανονικά με όλη τη σειρα αυτοματισμού (αέρας σπινθήρας, παροχή, φλογα) δούλευε απο 3 εως 10 λεπτά και στη συνέχεια σταματούσε ρίχνοντας τον αυτόματο (το κόκκινο λαμπάκι). Για να ξανα παρει μπροστά έπρεπε να το πιέσεις ξανά μέσα, όπου μετα απο λίγα λεπτά ξανά σταματούσε. Το ΣΚ που μας πέρασε θερμαινομασταν επειδή έκανα σκοπια στο λεβητοστάσιο πρωί μεσημέρι βράδυ. Συνολικά δυο-τρείς ώρες. Στα βιντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τη συμπεριφορά αυτή. Το πρωτο δειχνει το ξεκίνημα https://files.fm/f/3st3du6es Και το δεύτερο το πως σταματάει https://files.fm/f/up26thg3w Στο σημείο αυτο να ευχαριστήσω τον dollyyy19 που με βοήθησε να εντοπισω τη βλάβη. Η βλαβη σε αυτή την περίπτωση προερχοταν απο το ελαττωματικό πηνίο. Το αντικατέστησα και όλα καλά. Αυτή στη στιγμή ο καυστήρας δουλεύει σαν καινούργιος. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε που βρίσκεται το πηνίο επανω στον καυστήρα. Το αφαιρούμε ξεκουμπωνοντας τη φισα και ξεβιδωνοντας τη βίδα που βρίσκεται στο πανω μερος του. Δουλειά του είναι να ελέγχει ηλεκτρομαγνητικά την παροχή πετρελαίου στο σύστημα. Είναι δηλαδή ένας ηλεκτρομαγνήτης που ανοίγει ή κλείνει την παροχή καυσίμου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα