UlveRz Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σε όλους και καλή δυναμη.. Ο καυστήρας μου το πιο πιθανόν είναι να έχει πάρει αέρα λόγω ελλειπους καυσίμου και ενώ βάζω μπρος θερμοστάτη, δεν παίρνει μπρος κόκκινο button, κλασικά όπως γράψατε και παραπάνω αλλά πατώντας το, δεν ανάβει δυστυχώς.. Mήπως έχετε καμία ιδέα γιατί τα πράγματα με μωρό εινάι δύσκολα και χρειάζομαι άμεσα θέρμανση.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Spoiler
meletis_m Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, UlveRz είπε Καλησπέρα σε όλους και καλή δυναμη.. Ο καυστήρας μου το πιο πιθανόν είναι να έχει πάρει αέρα λόγω ελλειπους καυσίμου και ενώ βάζω μπρος θερμοστάτη, δεν παίρνει μπρος κόκκινο button, κλασικά όπως γράψατε και παραπάνω αλλά πατώντας το, δεν ανάβει δυστυχώς.. Mήπως έχετε καμία ιδέα γιατί τα πράγματα με μωρό εινάι δύσκολα και χρειάζομαι άμεσα θέρμανση.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Το φίλτρο πετρελαίου δεν έχει μια βίδα (10 ή 11) , ξεβιδωσε την να τρέξει λίγο καύσιμο .
UlveRz Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 30 λεπτά πριν, meletis_m είπε Το φίλτρο πετρελαίου δεν έχει μια βίδα (10 ή 11) , ξεβιδωσε την να τρέξει λίγο καύσιμο . Επειδή δεν ξέρω από αυτα καμία ιδέα πχ αν αυτό που μου προτείνατε είναι εντός αυτού του μαραφετιου;;; Αφού άνοιξα το κουτί υπάρχει αυτό.. Καμία ιδέα;;;
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 22 λεπτά πριν, UlveRz είπε Αφού άνοιξα το κουτί υπάρχει αυτό.. Καμία ιδέα;;; Κάπου στο πλάι δεξιά και κάτω (δεν φαίνεται στη φωτογραφία) πρέπει να υπάρχουν 1 ή 2 βίδες συνήθως άλεν.Ξεβιδώνεις μέχρι να τρέξει πετρέλαιο όπως στην εξαέρωση καλοριφέρ σφίγγεις και μετά πατάς το κόκκινο κουμπάκι. Ψάξε κάπου εκεί γύρω είναι θα τις βρεις.
meletis_m Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, UlveRz είπε Αφού άνοιξα το κουτί υπάρχει αυτό.. Καμία ιδέα;;; Ακολούθησε τους σπιράλ σωλήνες θα σε οδηγήσουν δεν μπορεί να μην έχει φίλτρο. Και καλό είναι να αλλάζονται , λογικά ο καυστηρατζής θα σου τα έχει αλλάξει με την ολη γενική συντήρηση
paragontikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα έχω παρόμοιο πρόβλημα με καυστήρα πετρελαίου ανάβει, δουλεύει μερικά λεπτά και σβήνει, καμία φορά μπορεί να δουλέψει και για ώρα, μετά θέλει να πατήσεις το κουμπί οπου ξαναπαίρνει και παλι τα ίδια.. επίσης πριν 2 μήνες έκανε κάτι παρόμοιο σταματούσε και δεν έπαιρνε ούτε με το κουμπί, έφερα τεχνικό καθάρισε κάτι στην εισαγωγή αέρα αν θυμάμαι καλά και δούλευε κομπλε μεχρι πριν 10-15 μερες, έχετε καμιά ιδέα;
meletis_m Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, paragontikos είπε Καλησπέρα έχω παρόμοιο πρόβλημα με καυστήρα πετρελαίου ανάβει, δουλεύει μερικά λεπτά και σβήνει, καμία φορά μπορεί να δουλέψει και για ώρα, μετά θέλει να πατήσεις το κουμπί οπου ξαναπαίρνει και παλι τα ίδια.. επίσης πριν 2 μήνες έκανε κάτι παρόμοιο σταματούσε και δεν έπαιρνε ούτε με το κουμπί, έφερα τεχνικό καθάρισε κάτι στην εισαγωγή αέρα αν θυμάμαι καλά και δούλευε κομπλε μεχρι πριν 10-15 μερες, έχετε καμιά ιδέα; Να ξανα φέρεις τεχνικό . Εγω μέχρι 5 χρόνια που δούλευα πετρέλαιο σε παρόμοιο θέμα φωναξα άλλο τεχνικό και φάγαμε 2 ημέρες ωστες να το φέρουμε σε μια σειρά . Ο προηγούμενος άλλαζε μονο μπέκ και εφευγε . Του έκανα γενικό καθάρισμα, αλλαγή ακίδας και οτι εξαρτημάτων χρειαζόταν . Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από meletis_m 2
papoys1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, paragontikos είπε Καλησπέρα έχω παρόμοιο πρόβλημα με καυστήρα πετρελαίου ανάβει, δουλεύει μερικά λεπτά και σβήνει, καμία φορά μπορεί να δουλέψει και για ώρα, μετά θέλει να πατήσεις το κουμπί οπου ξαναπαίρνει και παλι τα ίδια.. επίσης πριν 2 μήνες έκανε κάτι παρόμοιο σταματούσε και δεν έπαιρνε ούτε με το κουμπί, έφερα τεχνικό καθάρισε κάτι στην εισαγωγή αέρα αν θυμάμαι καλά και δούλευε κομπλε μεχρι πριν 10-15 μερες, έχετε καμιά ιδέα; Παλιά είχα το ίδιο πρόβλημα δυο χρόνια.Τρεις τεχνικούς διαφορετικούς είχα φέρει όπως το λες δούλευε 10-20 μέρες και πάλι τα ίδια.Έπρεπε συνεχώς να κατεβαίνω να πατάω το κουμπί για να ξαναπάρει.Τελικά από όσα έβλεπα που έκαναν (τελείως απλά πράγματα) το άνοιξα μόνος και ψάχνοντας είδα δύο πράγματα.Πρώτο ήταν το κεραμικό μίας ακίδας σπασμένο και πολλές φορές αντί να βγάλει το σπινθήρα μπροστά από το μπεκ τον έβγαζε εκεί και έτσι δεν ήταν δυνατό να πάρει μπροστά. Επίσης δεν άνοιγαν να καθαρίσουν καλά και εσωτερικά τη μπούκα του καυστήρα.Έκανα τα παραπάνω συν ένα καλό καθαρισμό στο ματάκι και από τότε δεν μου δημιούργησε ξανά πρόβλημα.Άσε και οι περισσότεροι καυστηρατζήρες για το 50άευρο είναι και τίποτε παραπάνω. Αν δεν τόχεις μόνος στον επόμενο πες να δει και αυτά τα τρία πράγματα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από papoys1 2
meletis_m Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Παλιά είχα το ίδιο πρόβλημα δυο χρόνια.Τρεις τεχνικούς διαφορετικούς είχα φέρει όπως το λες δούλευε 10-20 μέρες και πάλι τα ίδια.Έπρεπε συνεχώς να κατεβαίνω να πατάω το κουμπί για να ξαναπάρει.Τελικά από όσα έβλεπα που έκαναν (τελείως απλά πράγματα) το άνοιξα μόνος και ψάχνοντας είδα δύο πράγματα.Πρώτο ήταν το κεραμικό μίας ακίδας σπασμένο και πολλές φορές αντί να βγάλει το σπινθήρα μπροστά από το μπεκ τον έβγαζε εκεί μκαι έτσι δεν ήταν δυνατό να πάρει μπροστά. Επίσης δεν άνοιγαν να καθαρίσουν καλά και εσωτερικά τη μπούκα του καυστήρα.Έκανα τα παραπάνω συν ένα καλό καθαρισμό στο ματάκι και από τότε δεν μου δημιούργησε ξανά πρόβλημα.Άσε και οι περισσότεροι καυστηρατζήρες για το 50άευρο είναι και τίποτε παραπάνω. Αν δεν τόχεις μόνος στον επόμενο πες να δει και αυτά τα τρία πράγματα. Εγω αφού το ανοίξαμε έβγαλε ενα σωρό κάπνα ο λέβητας . 2 ημέρες έφαγα με υπομονη αφού μου είπε τον τρόπο, είχαν κολλήσει οι επιβραδυντές , τελικά οι 7/10 έσπασαν και αλλάχτηκαν και οι 10. Υπάρχουν και υπάρχουν κατηγόριες μαστόρων . Πλέον το έχω γυρίσει ξυλολέβητα εδω και μια 5 ετία . 1
papoys1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Άσε εγώ είχα βγάλει τον καυστήρα από το λέβητα τον είχα βάλει πάνω σε ένα τσιμεντόλιθο και έκανα τις δοκιμές εξωτερικά.Πυρομανής είχα γίνει με τη σύζυγο να φωνάζει.Άναβα - έσβηνα πολλές φορές και εκεί είδα ότι τις περισσότερες ενώ πέταγε νέφος πετρέλαιο δεν έπαιρνε μπροστά γιατί οι ακίδες δεν πέταγαν σπινθήρα.Τότε το έψαξα παραμέσα (ήταν και δύσκολο γιατί το έκανα πρώτη φορά) και είδα ότι το ένα κεραμικό ήταν σπασμένο.Άσε κάνω πολλά μόνος.Άλλα σωστά άλλα με λάθη αλλά αν στο σπίτι δεν μπορείς να κάνεις μόνος και κάποια πράγματα χάθηκες. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από papoys1
paragontikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Να ξανα φέρεις τεχνικό . Εγω μέχρι 5 χρόνια που δούλευα πετρέλαιο σε παρόμοιο θέμα φωναξα άλλο τεχνικό και φάγαμε 2 ημέρες ωστες να το φέρουμε σε μια σειρά . Ο προηγούμενος άλλαζε μονο μπέκ και εφευγε . Του έκανα γενικό καθάρισμα, αλλαγή ακίδας και οτι εξαρτημάτων χρειαζόταν . απλά είναι ένα θέμα με την καραντίνα τώρα και ένας που ξέρει αλλά γενικά βαριέται ( ναι καλά ακούσατε βαριέται ή δεν έχει ανάγκη τι να πω δε ξέρω) δεν πρόκειται να ρθει, την προηγούμενη φορά ήρθε μετά απο 10 μέρες και δεν είχαμε καραντίνα χαχα😅, τότε ξεβίδωσε 2 βίδες δεξιά και καθάρισε ένα εξάρτημα, 5-10 λεπτά και δούλεψε για λίγο καιρό, ωστόσο τότε ήταν κάπως διαφορετικό το πρόβλημα καθώς ο καυστήρας δεν έπαιρνε μπροστά με το κουμπί εύκολα, και όταν έπαιρνε έβγαζε ένα ντουμάνι που μάλλον ήταν απο το οταν πατάς συνέχεια το κουμπί τραβάει πετρέλαιο, τώρα παίρνει σχεδόν πάντα μπροστά αλλά δουλεύει συνήθως λίγα λεπτά και σταματάει, μπορεί κάποιες φορές να συνεχίσει να δουλεύει για παραπάνω ώρα αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματήσει 7 ώρες πριν, papoys1 είπε Παλιά είχα το ίδιο πρόβλημα δυο χρόνια.Τρεις τεχνικούς διαφορετικούς είχα φέρει όπως το λες δούλευε 10-20 μέρες και πάλι τα ίδια.Έπρεπε συνεχώς να κατεβαίνω να πατάω το κουμπί για να ξαναπάρει.Τελικά από όσα έβλεπα που έκαναν (τελείως απλά πράγματα) το άνοιξα μόνος και ψάχνοντας είδα δύο πράγματα.Πρώτο ήταν το κεραμικό μίας ακίδας σπασμένο και πολλές φορές αντί να βγάλει το σπινθήρα μπροστά από το μπεκ τον έβγαζε εκεί και έτσι δεν ήταν δυνατό να πάρει μπροστά. Επίσης δεν άνοιγαν να καθαρίσουν καλά και εσωτερικά τη μπούκα του καυστήρα.Έκανα τα παραπάνω συν ένα καλό καθαρισμό στο ματάκι και από τότε δεν μου δημιούργησε ξανά πρόβλημα.Άσε και οι περισσότεροι καυστηρατζήρες για το 50άευρο είναι και τίποτε παραπάνω. Αν δεν τόχεις μόνος στον επόμενο πες να δει και αυτά τα τρία πράγματα. και γω έχω αλλάξει 2-3 τεχνικούς γιατί πιο παλιά έκανε έναν περίεργο θόρυβο έντονο κιόλας και δε μπορούσαν να βρούνε τι είναι, τελικά ήθελε άλλαγμα ρουλεμάν όπου και έγινε, επίσης μια φορά το χρόνο τον καθαρίζω οπότε δε νομίζω να είσαι σε κακή κατάσταση μέσα, αυτό με την ακίδα με έβαλε σε σκέψεις, εμένα γενικά αυτό που παρατηρώ είναι οτι έχει φλόγα, κάνει το θόρυβο αυτόν στη αρχή πριν την ανάφλεξη και παρατηρώ ότι πριν σβήσει, πρώτα σταματάει η καύση πετρελαίου ενώ ο θόρυβος της φλόγα παραμένει για 5-10 δευτερόλεπτα, και σαν να προσπαθεί να ξαναπάρει μπροστά και δε τα καταφέρνει σκέφτομαι να βγάλω και γω να βγάλω το ίδιο πλαστικό εκεί στην εισαγωγή αέρα μήπως μπορέσω να το καθαρίσω αλλά είμαι επιφυλακτικός μην κάνω καμιά βλακεία και επίσης δε ξέρω αν αυτή τη φορά φταίει αυτό
UlveRz Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Παίδες συγγνώμη για το πρήξιμο ενοχλώ γιατί λόγω καραντίνας υονπαιζουν και βαρυ πεπόνι μερικοί λες και τους είπαμε να τους κάνουμε αγκαλίτσα.. Σας ανεβάζω μια φωτό ελπίζω καλύτερη μπας και με βοηθήσετε μπας και τον βάλω μπρος.. εκειβστα δεξιά που είναι το P απλά έχω βρει.ενα allen μη δίνετε σημασία απλά δεν το έβγαλα βγάζοντας τη φωτό.. Για πείτε εσείς οι έμπειροι καμία ιδέα..😓 Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από UlveRz
fredd0 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 ΑΝ ειναι θεμα αερα στο κυκλωμα, θα ξεβιδωσεις την βιδα που σου κυκλωσα ΛΙΓΟ. Θα θεσεις τον καυστηρα σε λειτουργια. Θα βγει απο εκει ο αερας, οταν αρχισει να τρεχει πετρελαιο τη σφιγγεις και τελος. Αλλα μπορει να μην ειναι αερας, μπορει απο το να σου εχει καει η αντλια η τα ηλεκτροδια μεχρι να εχει βρωμα ο αισθητηρας και να σβυνει.
akisdom Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Βγάλε μια φωτογραφία λίγο αριστερότερα να δούμε λίγο το φίλτρο και αν έχει.
UlveRz Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2020 Δοκίμασα να ξεβιδωσω τη βίδα δίπλα στο V όπως μου είπατε έχοντας βάλει μπρος με.το θερμοστάτη αλλά τίποτα απολύτως.. ούτε αέρας ούτε πετρέλαιο.. Μετά σπαστηκα και ξεβιδωσα ολη τη φάτσα και εκεί έσταξε πετρέλαιο αλλά τίποτα απολύτως.. Τζιφός και σπαστηκα γιατί όπως προείπα το παίζουν και βαρύ πεπόνι οι καυστηρατζηδες.. στη φωτό που μου είπατε να τραβήξω λιγο αριστεροτερα μπας και βγάλετε άκρη παιδιά και έχετε καμία ιδέα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα