Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν σκληρο δισκο σε ενα pc.

Σημερα κατεβαζοντας το hd sentinel ειδα πως η υγεια ειναι 9% αλλα οι επιδοσεις 100%.
Κατεβασα και το hd tune και μου λεει warning για τον δισκο.

Αυτην την στιγμη εχω βαλει το hd sentinel να κανει τεστ επιφανειας δισκου,ειναι στο 72% και δεν εχει βγαλει σφαλμα.

Παιζει και τα δυο προγραμματα να εχουν φαει σκαλωμα και να μου βγαζουν οτι εχει θεμα ο δισκος?
Απο τον δισκο δεν ακουγεται καποιος ηχος (για πιθανο προβλημα)

Δημοσ.

Backup και αντικατάσταση άμεσα. Αλλιώς θα τον πάρεις στο χέρι λίαν συντόμως. Από τον δίσκο δεν πρόκειται να ακούσεις κάτι, τι περιμένεις να εκραγεί για να καταλάβεις ότι χάλασε; 9% health σημαίνει ότι έχεις το πολύ ένα μήνα λειτουργίας πριν τα παίξει τελείως.

Δημοσ.

Ο δισκος ειναι κανουργιος..εχει 169 μερες.

Απο οτι ειδα πολοι εχουν θεμα με τους seagate οτι δεν ειναι συμβατος με αυτα τα προγραμματα..ισχυει?

Δημοσ.

Αν ο δίσκος ειναι μηχανικός (oxi ssd) κατέβασε απο τη seagate το αντίστοιχο εργαλείο ελέγχου και αν βγει fail τον πας για αντικατάσταση. 

Το οτι τον εβαλες να κάνει surface scan πριν πάρεις τα data σου ήταν λάθος στρατηγικής. Ο δίσκος μπορεί να βγει off οποιαδήποτε στιγμή (ή να ζήσει στο 9% για χρόνια) αλλά σίγουρα δεν ειναι αξιόπιστος. Τα προγράμματα αυτά διαβάζουν τα δεδομένα απο την πλακέτα του δίσκου, δεν κάνουν του κεφαλιού τους.

Τέλος καινουργιος ή παλιός δεν εχει σημασία. Εχω δει δισκο μήνα να σκάει και δίσκο με 90% υγεία (σταθερα) να ζει και δουλευει για 4 χρόνι α(πάει στον 5ο)

Ανεβασε ενα screenshot του hds για παραπάνω λεπτομέρειες

• Like 1
Δημοσ.

Θα το τσεκαρω και με αυτο και θα επανελθω

Αν ο δίσκος ειναι μηχανικός (oxi ssd) κατέβασε απο τη seagate το αντίστοιχο εργαλείο ελέγχου και αν βγει fail τον πας για αντικατάσταση. 

Το οτι τον εβαλες να κάνει surface scan πριν πάρεις τα data σου ήταν λάθος στρατηγικής. Ο δίσκος μπορεί να βγει off οποιαδήποτε στιγμή (ή να ζήσει στο 9% για χρόνια) αλλά σίγουρα δεν ειναι αξιόπιστος. Τα προγράμματα αυτά διαβάζουν τα δεδομένα απο την πλακέτα του δίσκου, δεν κάνουν του κεφαλιού τους.

Τέλος καινουργιος ή παλιός δεν εχει σημασία. Εχω δει δισκο μήνα να σκάει και δίσκο με 90% υγεία (σταθερα) να ζει και δουλευει για 4 χρόνι α(πάει στον 5ο)

Ανεβασε ενα screenshot του hds για παραπάνω λεπτομέρειες

post-343811-0-96602900-1485538789_thumb.jpg

Δημοσ.

πας για αντικατάσταση και με 9% το πιο πιθανό και το seagate tool να το επιβεβαιώσει.

full bad sectors και συνήθως θα ανεβει σύντομα το νουμερο και μαλιστα πολύ. Εγω θα σταματουσα να τον χρησιμοποιώ ΤΩΡΑ, θα έβαζα αλλο δίσκο και τον 9% θα εβαζα τροπο να τον βάλω εξωτερικό για να τραβήξω τα αρχεία μου. 

Οπως και να κάνεις backup φροντισε να το κάνεις λίγο λίγο και οχι πολλά gb μαζί. Π.χ. αν εχεις 400 φωτογραφίες, κάνε τις αν 40-50 κάθε φορα. 

Αν τώρα δεν εχεις αρχεία, κάνε οτι θέλεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, έχεις πολύ υψηλό νούμερο εκκινήσεων/τερματισμών για το διάστημα ζωής του δίσκου. Σα να κλείνεις και να ανοίγεις το μηχάνημα δέκα φορές την ημέρα. Να ξέρεις ότι όσο πιο συχνά το κάνεις αυτό τόσο πιο γρήγορα φθείρονται οι δίσκοι.

Κατά τα λοιπά, με 1600 bad sectors ο δίσκος πάει για βρούβες. Πάρε backup ΑΜΕΣΑ.

Δημοσ.

Εντωμεταξύ δεν μπορω να το κάνω bootable

κατεβαζω το προγραμμα,βρίσκω το .img και το βάζω στο στικακι χρησιμοποιοντας το rufus...αλλα στο boot menu δεν υπάρχει το στικακι.

Τι κάνω λαθος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...