Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 71 αρχεία τύπου mpg τραβηγμένα από παλαιού τύπου κάμερα που γράφει σε μικρά dvd με μέγεθος 9,63Gb και συνολική διάρκεια 3 ώρες & 7 λεπτά. (τουλάχιστον αυτό μου δείχνουν οι ιδιότητες όταν τα μαρκάρω όλα μαζί)

Με το movie maker των win7 φτιάχνω 3 ταινίες ενώνοντας τα παραπάνω αρχεία λίγα λίγα.

Δηλαδή ταινία 1 τα πρώτα 25 κλιπς, ταινία 2 τα άλλα 25 κλπ.

Δεν προσθέτω κάτι περίεργο στις ταινίες παρά μόνο μία οθόνη εισαγωγική των 7" και ένα εφφέ ομαλής μετάβασης από το ένα κλιπ στο άλλο για μην είναι απότομη η αλλαγή.

Ο ήχος είναι ότι έχει καταγράψει η κάμερα.

Επιλέγω δημιουργία ταινίας τύπου mp4 για αναπαραγωγή σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας και το αφήνω να κάνει τα δικά του. :)

To πρόβλημα μου είναι ότι έχω τώρα 3 ταινίες που από τις ιδιότητες τους είναι και οι 3 μαζί μεγέθους 41,3Gb και διάρκειας 5 ώρες & 14 λεπτά.... :o :o :o

Άντε να πώ ότι για το μέγεθος φταίει ο τύπος του παραγώμενου αρχείου αλλά ΓΙΑΤΙ τέτοια διαφορά στην συνολική διάρκεια ;

Τί λάθος έχω κάνει ;;;;;;

Δημοσ.

Λοιπόν, δοκίμασε το εξής.

Κατέβασε το avidemux και στήστο.

Φόρτωσε όλα ή όσα αρχεία θέλεις.

Στο output format βάλε mkv

Σώσε και δες τι αποτέλεσμα θα βγει.

Μετά μπορείς να μετατρέψεις το mkv με το demux ή όποιο πρόγραμμα έχεις για μετατροπές σε καθαρό mp4 γιατί το mkv είναι μόνο ένα container και τα βίντεο θα συνεχίσουν να είναι mpeg-2.

Όσο για τη διαφορά χρόνου, έλεγξε μήπως έβαλες κάποιο ή κάποια διπλά βίντεο ή μήπως έχει μεγάλα μαύρα κενά στο τέλος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν.

Το πρόβλημα μου είναι πως θέλω να «δείξω» το πρόγραμμα να το δουλεύει ένας 60φευγάχρονος οπότε το movie maker είναι το ποιό user friendly από 2-3 που είδα.

Δεν μας πέρνει για άλλα προγράμματα ή μετατροπές.

Απλώς σε δοκιμές που έκανα μου βγήκαν τα παραπάνω αποτελέσματα και κάπου απόρησα.

Δημοσ.

Όπως είπα δες μήπως έχει τίποτα κενά ή διπλά αρχεία βίντεο και σου βγάζει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Επίσης, τα vob από της κάμερες με dvd δεν είναι και τα καλύτερα αρχεία για να τα μοντάρεις. Το mpeg2-ps είναι τελικό φορμάτ και προορίζεται για προβολή από dvd και όχι για μοντάρισμα. Όχι όμως ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί.

Καλύτερα δείξτου το cyperlink power producer αν είναι να μοντάρει συνέχεια τέτοια βίντεο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...