Προς το περιεχόμενο

iMac 2013 αλλαγη σκληρου με osx k windows

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά,αλλαξα το σκληρο του ιμακ με έναν ssd ,ο παλιος είχε μεσα ένα partition με osx και ένα με windows ,περασα το osx στο καινουριο σκληρο αλλα δε ξέρω πως θα κάνω clone το partition με τα windows 

ο παλιος σκληρος είναι προς το παρόν συνδεδεμένος με usb 2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπου-κάπως-κάποτε (πριν χρόνια) είχα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή που έκανε κλώνο του boot camp partition. Νομίζω λεγόταν WinClone.

Γεια σας ρε παλικάρια από τα παλιά !!!! :-D  :-D

Αλέξανδρε και εγώ έψαχνα το ίδιο μίας και εγώ τα Χριστούγεννα έκανα την αλλαγή με SSD και το έκανα με το WinClone που λέει και ο Γιώργος

Σας ευχαριστω πολυ  .

Οντως παλικαρια απο τα παλια ...πανε 15 χρονια για μενα !

Τωρα που κοιταζω καλυτερα το θεμα νομιζω οτι ηρθα σε αδιεξοδο,διαβαζω οτι το winclone κανει restore ενα bootcamp partition που εχεις κανει ηδη image ,αν κανω λαθος διορθωστε με αλλα δε βρισκω καπου να λεει  οτι μπορω να κανω restore windows partition απο εξωτερικο δισκο .

σας ευχαριστω και παλι 

Σας ευχαριστω πολυ .

Οντως παλικαρια απο τα παλια ...πανε 15 χρονια για μενα !

Τωρα που κοιταζω καλυτερα το θεμα νομιζω οτι ηρθα σε αδιεξοδο,διαβαζω οτι το winclone κανει restore ενα bootcamp partition που εχεις κανει ηδη image ,αν κανω λαθος διορθωστε με αλλα δε βρισκω καπου να λεει οτι μπορω να κανω restore windows partition απο εξωτερικο δισκο .

σας ευχαριστω και παλι

Ένα προγράμμα σαν το paragon migrate to ssd,acronis cd ή ένα οποιοδήποτε live cd Linux (clonezila.). Μπουταρεις και καλό αφού έχεις φτιάξει το partition που θες κανείς την μεταφορά. Με λίγα λόγια ψάξε για κάποιον hard disk manager. Αν και το terminal με τις κατάλληλες εντολές μπορεί να κάνει μεταφορά μπλοκ, αλλά θα πάρει ώρα και δεν είναι σίγουρο το αποτέλεσμα.

ΥΓ. Μπορεί να κάνει image τo partition και μετά restore το winclone. Δεν είναι απαραίτητο να είναι στον σκληρό που είναι το Mac OS, φτάνει να το αναγνωρίσει ως windows os partition.

Τελικα δε τα καταφερα γιατι δεν ειχα τη σωστη έκδοση winclone,σας ευχαριστώ παοδια ,ισως δοκιμασω και με livecd καποια στιγμη

Μέχρι στιγμης δεν είχα καμία επιτυχία, προγράμματα σαν το paragon migrate to ssd καθώς και acronis cd νομίζω δεν εκκινούν σε περιβάλλον osx.η μόνη λύση είναι το live cd που και αυτό διαβάζω θέλει ιδιαίτερη διαδικασία για να γίνει.

Καλημέρα. Όταν άλλαξα τον μηχανικό του MacBook pro mid 2012 με ssd, χρησιμοποίησα το carbon copy cloner. Δεν θυμάμαι όμως αν είχα bootcamp πριν ή το έβαλα μετά την αλλαγή σκληρού. Σε κάθε περίπτωση, αναλυτικές οδηγίες εδώ:
http://macnotes.gr/2011/05/04/carbon-copy-cloner/

δοκίμασα το carbon copy cloner,κανει κανονικά clone το osx και τα windows  αλλα τα windows δεν είναι bootable .τωρα θα δοκιμάσω το acronis true image .øλη αυτή η ταλαιπωρια γιατί δεν έχω το winclone στη σωστη έκδοση ...

αποτυχία και με το acronis ,δε δίνει επιλογή για να κανεις clone ένα partition μπορείς μονο από έναν σκληρο σε έναν άλλον .

http://clonezilla.org

Αλλά θέλει διάβασμα πρώτα...

ΥΓ. Για μένα το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι , το partition σώσε το σε image και μετά προσπάθησε να το κανείς restore .

καλησπέρα και πάλι παιδιά,πριν πάω στο βήμα του να κάνω το partition image και μετά πάλι restore ,εφτιαξα ένα usb με το clonezilla

,δε μπορώ να καταλάβω όμως το πως θα το κάνω να εκκινησει σε μακ

καλησπέρα και πάλι παιδιά,πριν πάω στο βήμα του να κάνω το partition image και μετά πάλι restore ,εφτιαξα ένα usb με το clonezilla

,δε μπορώ να καταλάβω όμως το πως θα το κάνω να εκκινησει σε μακ

Όπως όλα τα Linux USB. Κρατώντας πατημένο το alt, κατά την εκκνηση.Σε τι μηχάνημα το έφτιαξες ?

καλησπέρα παιδιά,αλλαξα το σκληρο του ιμακ με έναν ssd ,ο παλιος είχε μεσα ένα partition με osx και ένα με windows ,περασα το osx στο καινουριο σκληρο αλλα δε ξέρω πως θα κάνω clone το partition με τα windows 

ο παλιος σκληρος είναι προς το παρόν συνδεδεμένος με usb 2

man dd 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...