Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκες και εσύ φίλη να τρολάρεις, η Χιλή παράγει τα τετραπλάσια κρασιά από εμάς και είναι και γνωστή για την ποικιλία που θες...😅

Επεξ/σία από Dante80
  • Haha 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ανασταίνω το θρεντ για να μην ανοίγω άλλο.

Έχω μια φίλη από Χιλή. Της αρέσει πολύ το κρασί και της τα είχα τηγανίσει σε κάποια φάση που θα ερχόταν για το πόσο θα της αρέσει η Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι και πόσο understated είναι η ποιότητα του κρασιού μας σε σχέση με Γαλλίες και Ιταλίες και πόσες ποικιλίες έχουμε και δεν ξέρω κι εγώ τι. Εγώ εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα από κρασί, στην καλύτερη το βαριέμαι.

Και σκάει η τύπισσα με ένα Χιλιανό κρασί του 15ευρου και είναι πραγματικά το πιο ωραίο κρασί που έχω πιει, για άνθρωπο που αποφεύγει το κρασί βέβαια.

Μη τα πολυλογώ, θα την ξαναδώ στα κοντά και θέλω την πυρηνική επιλογή του κρασιού μας. Πρόκειται για ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Επίσης θα συναντηθούμε στην Ιταλία, οπότε ακόμα και αν δε μπορούμε να νικήσουμε τη Χιλή, τουλάχιστον να ξαναζήσουμε το έπος του 40 ενάντια στους Ιταλούς.

Το κρασί πρέπει να είναι:

• Κόκκινο
  • Κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon γιατί αυτό της αρέσει
  • ΠΗΧΤΟ (νομίζω το λένε "σώμα", αλλά για να μη μπερδευτούμε, Π Η Χ Τ Ο)

Αν το 1 και το 3 μπορούν να πληρωθούν και από άλλη ποικιλία κομπλέ.

Ιδανικά κάπου στο 30άρι, εγώ έτσι κι αλλιώς θα της πω ότι αυτό το έχουμε για σβήσιμο ή ότι κάνει 2 ευρώ ξερωγώ.

@billdanos η γαλανόλευκη σε καλεί

Το στομάχι μου έκανε την επανάσταση του και αποφάσισε εδώ και χρόνια πως δεν μπορεί πλέον να πίνει κόκκινο κρασί όποτε τα νέα μου μεταπτυχιακά είναι πλέον στα ροζέ και τα λευκά. Παρόλα αυτά όμως και επειδή πρόλαβα να πιω πολλά βαρέλια κόκκινο έχω να προτείνω τα εξής:

1. Μέγας Οίνος του κτήματος Σκούρα, Καμπερνέ με Αγιωργίτικο. 

2. Nico Lazaridi,  Μαγικό Βουνό. Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc & Merlot.

3. Gai'a Wines. Αγιωργίτικο Ερυθρό Ξηρό Νεμέας. Εδώ μιλάμε για καθαρό Αγιωργιτικο ΑΛΛΑ είναι από τα ελάχιστα κρασιά που στο στόμα σου αφήνει αυτή τη «συμπυκνωμένη» αίσθηση που ψάχνεις. Αλλάζει πολύ ανά χρονιά που θα πετύχεις. Αν ας πούμε βρεις κάπου κάνα μπουκάλι του 2012, πέσε στα γόνατα και …παρακάλεσέ τους να στο δώσουν. 

4. Βιβλία Χώρα, Όβηλος Cabernet Sauvignon. Original Cabernet που δεν θα σε απογοητεύσει αλλά τσίμπησε αρκετά η τιμή του τελευταία. 

4, 3, 1, 2 με σειρά προτίμησης. :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To Αγιωργίτικο είναι για λινάτσες.

Για Αρχόντους, είναι το Ξινόμαυρο, παρέα με κόκκινο κρέας.

10:15 το πρωί εντωμεταξύ. :)

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
1 hour ago, MikhailBakurin said:

To Αγιωργίτικο είναι για λινάτσες.

Για Αρχόντους, είναι το Ξινόμαυρο, παρέα με κόκκινο κρέας.

10:15 το πρωί εντωμεταξύ. :)

Επικροτώ και επαυξάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακριά από Ξινόμαυρο και μη Έλληνες πελάτες, δεν περιμένουν τόσο στιφό/όξινο αποτέλεσμα για κόκκινο, οπότε δεν το εκτιμούν καθόλου.

Κρασιά πλούσια σε τανίνες θέλουν, αλλά ποιος ο λόγος να δώσεις σε ξένο ποικιλία γαλλικη Cabernet Sauvignon και όχι κάποια γηγενή ελληνική ποικιλία? 

Νυκτέρι από Σαντορίνη και γενικά κρασιά από Σαντορίνη είναι εξαιρετικές επιλογές, πουλάς κιόλας στο φίλο/φίλη ότι αυτό που δοκιμάζει δεν θα το βρει πουθενά αλλού.

Επεξ/σία από Gataros
  • Like 2
Δημοσ.

Το ξινόμαυρο σε πρόσμειξη με άλλες ποικιλίες δεν είναι τόσο στυφό για εμένα τουλάχιστον.

Δες πχ SMX από Κτήμα Άλφα.

• Like 1
Δημοσ.

@Lucifer Μίλησα με ένα κολλητό οινολόγο νωρίτερα, μου είπε πως για αυτό ακριβώς που θες και στο μπάτζετ που κοιτάς θα πρέπει να πας σε συγκεκριμένο κρασί, από τον Αντωνόπουλο.

Αυτό μου έδωσε:

FG0uf7J.jpeg

Καλή επιτυχία ότι και αν διαλέξεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ανασταίνω το θρεντ για να μην ανοίγω άλλο.

Έχω μια φίλη από Χιλή. Της αρέσει πολύ το κρασί και της τα είχα τηγανίσει σε κάποια φάση που θα ερχόταν για το πόσο θα της αρέσει η Ελλάδα σε αυτό το κομμάτι και πόσο understated είναι η ποιότητα του κρασιού μας σε σχέση με Γαλλίες και Ιταλίες και πόσες ποικιλίες έχουμε και δεν ξέρω κι εγώ τι. Εγώ εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα από κρασί, στην καλύτερη το βαριέμαι.

Και σκάει η τύπισσα με ένα Χιλιανό κρασί του 15ευρου και είναι πραγματικά το πιο ωραίο κρασί που έχω πιει, για άνθρωπο που αποφεύγει το κρασί βέβαια.

Μη τα πολυλογώ, θα την ξαναδώ στα κοντά και θέλω την πυρηνική επιλογή του κρασιού μας. Πρόκειται για ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Επίσης θα συναντηθούμε στην Ιταλία, οπότε ακόμα και αν δε μπορούμε να νικήσουμε τη Χιλή, τουλάχιστον να ξαναζήσουμε το έπος του 40 ενάντια στους Ιταλούς.

Το κρασί πρέπει να είναι:

• Κόκκινο
  • Κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon γιατί αυτό της αρέσει
  • ΠΗΧΤΟ (νομίζω το λένε "σώμα", αλλά για να μη μπερδευτούμε, Π Η Χ Τ Ο)

Αν το 1 και το 3 μπορούν να πληρωθούν και από άλλη ποικιλία κομπλέ.

Ιδανικά κάπου στο 30άρι, εγώ έτσι κι αλλιώς θα της πω ότι αυτό το έχουμε για σβήσιμο ή ότι κάνει 2 ευρώ ξερωγώ.

@billdanos η γαλανόλευκη σε καλεί

1. Aυλοτοπι Tσελεπος

2. Μοναχικος Φραγκοσπιτο

3. 2919 Navitas

Γεματα σωματα και single blend cabbies.. 

Κριμα να περιοριστεις σε CB ενω εχουμε τοσο ωραιες Ναουσες και μερικα εξαιρετικα blend με syrah ή ακομη και μαυρουδι/μαυροτραγανο.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά αρχικά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Ειδική μνεία στον @billdanos που μου τα έβαλε σε σειρά προτεραιότητας αναντίστοιχη με τη σειρά παράθεσης απλά για να μου κάψει το κεφάλι, σ' αγαπώ

Χαίρομαι το πάθος σας για το ξινόμαυρο και το αγιωργίτικο κι ας μην έχω ιδέα τι διαφορά έχουν! Όσο για το CB, γι' αυτό έγραψα ότι δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Υπέθεσα απλώς πως αυτό το πολύ πηχτό και η έλλειψη ξινίλας είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας.

Έχουν ήδη μαζευτεί 8-9 διαφορετικά, οπότε θα χρειαστεί να συγκαλέσω συμβούλιο οινοποσίας γιατί δε μπορώ να δοκιμάσω (και να σπαταλήσω) 10 κρασιά μόνος μου.

• Haha 1
Δημοσ.

Γεματα σωματα εχουν πολλα κρασια υποθετω οτι ξινιλα εννοεις την οξυτητα του κρασιου , γιατι αν το κρασι εχει ξινιλα ειναι για πεταμα.

Αν χρειαστεις προτασεις εκτος CB για εξαιρετικα vfm blends στειλε pm 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2017 στις 6:33 ΜΜ, skiabox είπε

Βασικά μου αρέσουν αυτά που δεν αισθάνεσαι τόσο πολύ το οινόπνευμα στη γουλιά.

Δοκίμασε και το Κτήμα Παπαιωάννου (Αγιωργίτικο, Νεμέα). Πολύ ευχάριστο και με ελαφριά κρέατα αλλά και με φρουτοσαλάτες. Προσωπικά το λατρεύω και το θεωρώ από τα κορυφαία vfm κόκκινα.

Δεν αντιλέγω για τα ξινόμαυρα, υπάρχουν φανταστικά κρασιά αλλά κολλάνε περισσότερο σε καθαρά χειμερινό τραπέζι με κόκκινα κρέατα και κυνήγι.

Δημοσ.

Σε ξινόμαυρα, καταπληκτικά τα Γη και Ουρανός, Καϊάφας, Αυτόριζο, Βράνα Πέτρα, Ραψάνη από Θυμιόπουλο...

Δημοσ.
Στις 4/4/2025 στις 12:02 ΜΜ, Dante80 είπε

@Lucifer Μίλησα με ένα κολλητό οινολόγο νωρίτερα, μου είπε πως για αυτό ακριβώς που θες και στο μπάτζετ που κοιτάς θα πρέπει να πας σε συγκεκριμένο κρασί, από τον Αντωνόπουλο.

Αυτό μου έδωσε:

FG0uf7J.jpeg

Καλή επιτυχία ότι και αν διαλέξεις.

Λοιπόν, αυτό έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες. Είναι ακριβώς αυτό που περιέγραφα. Ευχαριστώ πολύ!

Δοκίμασα (άσχετο με την αναζήτησή μου) και ένα Merlot που λέγεται Κόκκινος Ελέφαντας (...), το συνιστώ. Ελαφρύτερο σώμα από το εικονιζόμενο, αλλά πολύ σοβαρό κρασί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...