noobogadgetakias Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 καλημερα σε ολη την παρεα...εχω την εξης απορια...η μητρικη μου ειναι asus p5b-e.στα χαρακτηριστικα της λεει οτι παιρνει ραμ μεχρι 8 γιγα των 800 mhz.αυτην την στιγμη εχω πανω 6γιγα 800 mhz.και εχω ενα σλοτ ακομα κενο...αν του βαλω 4γιγα υπαρχει πιθανοτητα να μην την βλεπει?να βλεπει δλδ μονο τα 2 απο τα 4? επισης και κατι αλλο..εχω ακομα 2 μνημες στα 1066mhz. η 1333mhz.δεν θυμαμαι γτ τις εχω στο κουτι στην αποθηκη..αν τις βαλω επανω θα χρονιζουν αυτοματα στα 800 mhz? και τριτον και τελευταιον...πως μπορω να κανω την μητρικη μ να χρονιζει στα 1066mhz η και παραπανω ωστε να βαλω καλυτερες μνημες απο αυτες των 800mhz? σορρυ που ρωταω αλλα ειμαι noob..
linaki_ath Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 λοιπόν μπορεί να λέει ότι μαξιμουμ παίρνει 8Gb αλλά ουσιαστικά αυτό διαιρείται με το πλήθος των slots. οπότε μπορείς να βάλεις στο κάθε από τα 4 slots από 2gb στο καθένα, δεν μπορείς παραπάνω. επίσης διαβάζει μόνο μνήμες 800/667/533Mhz οπότε μόνο σε αυτά μπορείς να κυμανθείς. εαν βάλεις μνήμες διαφορετικών συχνοτήτων πάντα να θυμάσαι ότι θα συγχρονίζουν στην μικρότερη συχνότητα.όσο για υπερχρονισμό που λες δε θα το σύστηνα μιας και θέλει πολύ εξειδικευμένη χρήση διότι εαν κάνεις το παραμικρό λάθος αποχαιρέτα τη μητρική σου
blitzNikos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Ποιές μνήμες έχεις ήδη στη μητρική? Μην ψάχνεις για ddr2 στα 4g, βρίσκεις πολύ δύσκολα, είναι ακριβές και συνήθως έχουν θέματα συμβατότητας, ακόμα και με μητρικές πιό καινούργιες από τη δική σου, που δέχονται μέχρι 16g... Η δική σου μητρική δεν πρόκειται να λειτουργήσει με 4άρα μνήμη... Επίσης με μνήμες ddr2 με συχνότητες πάνω από 800 Mhz και ρεύματα πάνω από 1,8 volt, είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις πρόβλημα ή να χρειάζεται κάποια ρύθμιση από bios... Γιά να λειτουργήσει στα 1066Mhz πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις ρυθμίσεις από το bios. Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη μητρική θα λειτουργήσει σταθερά με συχνότητα πάνω από 800 Mhz και, μάλιστα, με τέσσερις μνήμες... Εξαρτάται και από ποιόν επεξεργαστή έχεις, αν γίνεται αλλά και αν έχει νόημα... Η μητρική σου παίρνει μέχρι 4x2=8g ddr2 553/667/800 Mhz. Μείνε σε αυτά γιατί η μητρική σου είναι Ρ965 και δεν είναι για πολύ ζόρισμα, όπως κάτι Ρ45/Χ48, πολύ περισσότερο που, όπως αναφέρεις, δεν έχεις ιδιαίτερες γνώσεις-εμπειρία... Αφού έχεις ήδη πάνω 3x2=6g 800άρες, βρες άλλη μια με τα ίδια χαρακτηριστικά και ξεμπέρδεψες. Για οτιδήποτε παραπάνω από αττό πας για διάφορα προβλήματα προσδοκώντας μηδαμινή βελτίωση σε απόδοση... Μην χρησιμοποιείς ταυτόχρονα μνήμες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, κυρίως στα ρεύματα, αυξάνεις κατακόρυφα τις πιθανότητες για προβλήματα...
noobogadgetakias Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Εχω πανω 3x2 samsung 800mhz.οποτε του βαζω αλλη μια δυαρα και τελειωσε το πανηγυρι.απλα επειδη δεν εχω ακομα κανει το βημα για αναβαθμιση επειδη περιμενω να δω σε τι τιμες θα κυμανθουν οι amd οι καινουριοι.οι zen.γιαυτο το λογο.οποτε καθομαι στα αυγα μ αφου ετσι κι αλλιως απο τα χριστουγεννα και μετα θα παω σε κατι καινουριο οσον αφορα μητρικη ραμ επεξεργαστη.σε ευχαριστω πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα