Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Χρειάζεται ο πατέρας μου έναν απλό φορητό υπολογιστή για να τον έχει στο μαγαζί (ταβέρνα) για να παίζει μουσική να μπαίνει facebook και γενικά μια πάρα πολύ απλή χρήση. Θα ήθελα να μην σέρνεται και του παίρνει 10 ώρες να κάνει κάτι. Μου είπε μέχρι τα 300 ευρώ περίπου. Έχετε να προτείνεται κάτι?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Χρειάζεται ο πατέρας μου έναν απλό φορητό υπολογιστή για να τον έχει στο μαγαζί (ταβέρνα) για να παίζει μουσική να μπαίνει facebook και γενικά μια πάρα πολύ απλή χρήση. Θα ήθελα να μην σέρνεται και του παίρνει 10 ώρες να κάνει κάτι. Μου είπε μέχρι τα 300 ευρώ περίπου. Έχετε να προτείνεται κάτι?

Γενικά, για τόσο απλή χρήση βρίσκεις και με λιγότερα από 300€ .

Το θέμα είναι ότι σε αυτό το budget παίζουν πολλά laptop χωρίς λειτουργικό σύστημα. 

π.χ. Αυτό και αυτό είναι ίδια, με την μόνη διαφορά ότι το πρώτo έχει Windows 10 ενώ το δεύτερο έρχεται χωρίς λειτουργικό.

Αν είσαι σε θέση να περάσεις εσύ το λειτουργικό τότε πάρε κάποιο φθηνό και βάλτου Windows ή Linux. 

Δημοσ.

Κοίτα τί προσφορές παίζουν στις μεγάλες αλυσίδες.

Κάνε μια βόλτα και διάλεξε αλλά προτίμησε οπωσδήποτε 4Gb RAM και ίσως με SSD.

Δημοσ.

επειδή δεν θα είμαι εγώ εκεί θα πρέπει να έχει λογισμικό δεν μπορεί να περάσει μόνος του... αξίζει να πάω σε μεγάλη αλυσίδα ?

Δημοσ.

πάρε χωρίς λειτουργικό (free dos), βάλε linux, οποτε και να στην πέσουν για έλεγχο δε θα χρειάζεσαι τιμολόγια για τα windows (εκτός βεβαια αν αγοράσεις laptop μαζί με windows)

Δημοσ.

εγώ είμαι της άποψης ότι 300€ είναι κρίμα πετάμενα χρήματα ή στήσε ένα μικρό σταθερό ή απλά πάρε ένα λάπτοπ refurbish έχει αρκετές ευκαιρίες !!

εγώ προτείνω αυτό στιβαρή κατασκευή , αξιόπιστος κατασκευαστής απλά dell  

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν ξέρω τι είναι το refurbish. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις? Έχει και ι5 άρα φαντάζομαι είναι καλύτερος από τα άλλα right?

Οκ το βρήκα τι είναι. Δεν υπάρχει κίνδυνος να έχει πρόβλημα όμως?

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά δεν ξέρω τι είναι το refurbish. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις? Έχει και ι5 άρα φαντάζομαι είναι καλύτερος από τα άλλα right?

έχω δουλεύει ένα ίδιο ποιο ακριβός βέβαια γιατί ο φίλος που το αγόρασε το πήρε το καλοκαίρι απλά δεν θα θες να αλλάξεις laptop ακόμα και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο έχει ( refurbish δες εικόνα)

Οκ το βρήκα τι είναι. Δεν υπάρχει κίνδυνος να έχει πρόβλημα όμως?

όχι ελέγχονται και εμπειρικά σε άλλο μηχάνημα refurbish ανέβαζε θερμοκρασία παραλαβή-αποστολή δωρεάν έλεγχο και δε 2-3 εργάσιμες το είχε στα χέρια του . στα χρήματα σου είναι ότι καλύτερο και ένα χρόνο εγγύηση και γνήσιο λειτουργικό windows 7 pro 64  

εάν ήταν από ιδιώτη ναι θα σου έλεγα με επιφύλαξη αλλά η συγκεκριμένες εταιρίες προμηθεύουν εταιρίες και προμηθεύονται δεν θα πουλούσαν σκάρτο αλλά και να τύχει έχεις εγγύηση 

post-291247-0-94920600-1485383413_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά τότε νομίζω και εγώ πως είναι η καλύτερη επιλογή για αυτά τα λεφτά.. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε!

Θα διαφωνήσω σε κάποια κομμάτια από την πρόταση που σου έκαναν.

Καταρχήν ο ι5 είναι overkill για να παίζει μουσική σε ταβέρνα και να μπαίνει facebook.

Ο 250Gb δίσκος που έχει η εν λόγο προσφορά είναι παλιός μηχανικός και δυστυχώς πολύ ποιό αργός σε σχέση με τους σύγχρονους.

Τα 240 ευρώ (+1 έτος εγγύηση) του refurbish DELL σε σχέση με τα 290 ευρώ (+2 έτη εγγύηση) του καινούργιου ΗΡ από την προσφορά του eshop δεν δικαιολογούν σε καμμία περίπτωση την αγορά του πρώτου μηχανήματος.

Καλή ευκαιρία θα ήταν για κάποιον που θα εκμεταλευτεί τον ι5 και θα αλλάξει τον μηχανικό δίσκο με ssd.

Για την δική σου περίπτωση πάντως όχι.

Αν θες να γλυτώσεις κάποια χρήματα και να πας σε καλύτερο μηχάνημα προτίμησε κάποιο καινούργιο φορητό, freeDOS που θα του βάλεις linux.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...