Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο παρακάτω κώδικας σταματά και ξεκινάει το windows explorer και η απορία μου, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με επανεκκίνηση του υπολογιστή ή υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων που δεν κατόρθωσα να διαβάσω;

taskkill /f /IM explorer.exe
start explorer.exe
exit

Το βρήκα http://www.howtogeek.com/198815/use-this-secret-trick-to-close-and-restart-explorer.exe-in-windows/

Δημοσ.

Αν όντως φταίει ο Windows Explorer για το πρόβλημα σου, είναι το ίδιο ακριβώς.

Έχε υπόψιν πως στον task manager υπάρχει επιλογή restart έτσι και αλλιώς για την συγκεκριμένη διεργασία.

wre_2.png

Δημοσ.

Ναι το διάβασα γίνεται και με το τρόπο αυτό, δεν έχω κανένα πρόβλημα απλά έλεγα μήπως διαφέρει σε κάτι γιατί δεν διάβασα στο άρθρο τίποτα σχετικό.

Το έκανα και με ctrl + shift και δεξί κλικ πάνω στη γραμμή εργασιών - βγάζει τελευταία κάτω νέα επιλογή με το συνδυασμό αυτόν και προς στιγμή πάγωσα γιατί δεν κάνει επανεκκίνηση του windows explorer ταυτόχρονα και δεν αντιδρούσε με κανένα πλήκτρο έδειχνε μπλε οθόνη το χρώμα που έχω βάλει πρέπει να ήταν από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Τελικά έκανα αναστολή πατώντας το power button και είσοδο στο λογαριασμό και επανήλθε κανονικά.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

[...], έχει το ίδιο αποτέλεσμα με επανεκκίνηση του υπολογιστή ή υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων που δεν κατόρθωσα να διαβάσω;[...]

Όχι, δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Άλλο πράγμα η επανεκκίνηση του υπολογιστή και άλλο η επανεκκίνηση του explorer που στην ουσία είναι το dekstop και η πλατφόρμα χειρισμού των παραθυρικών εφαρμογών. Η επανεκκίνηση των windows φορτώνει εξ αρχής drivers, εφαρμογές και διεργασίες.

[...]

Το έκανα και με ctrl + shift και δεξί κλικ πάνω στη γραμμή εργασιών - βγάζει τελευταία κάτω νέα επιλογή με το συνδυασμό αυτόν και προς στιγμή πάγωσα γιατί δεν κάνει επανεκκίνηση του windows explorer ταυτόχρονα και δεν αντιδρούσε με κανένα πλήκτρο έδειχνε μπλε οθόνη το χρώμα που έχω βάλει[...]

Αυτό που έκανες είναι απλά να κλείσεις τον explorer (έξοδος από την εξερεύνηση) χωρίς να τον εκκινήσεις πάλι, γι αυτό σε άφησε σε μια άδεια οθόνη. Στην ουσία έκανες μόνο την 1η γραμμή από τον κώδικα που δείχνεις στο 1ο μήνυμα χωρίς να προχωρήσεις στη 2η γραμμή.

Το μόνο που έπρεπε να κάνεις μετά ήταν να πατήσεις ctrl+alt+del, να εμφανίσεις τη διαχείριση εργασιών και να πας Αρχείο->Νέα εργασία και να δώσεις explorer.exe (δοκίμασε το να το δεις).

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι λογικά δεν θα είχε αξία αν είχε το ίδιο αποτέλεσμα με μια επανεκκίνηση και θα το είχα διαβάσει πολλές φορές νωρίτερα λογικά.

Δούλεψε με τη νέα εργασία μετά κατευθείαν μια χαρά μου παρουσίασε και το νέο χρώμα που έβαλα στα windows έτσι για να το δοκιμάσω με το μπλε έμοιαζε με πρόβλημα κάπως.

Ευχαριστώ πολύ για την αποσαφήνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...