Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας από περιέργεια θέλω να συζητήσουμε πόσο SNR αναγράφει το Router σας και σε ποιον πάροχο είστε. Ας κάνω την αρχή :

Modem έχω ένα της TP-link.

ISP : Forthnet

Όσο παράξενα και αν είναι τα νούμερα κατεβάζω απροβλημάτιστα με 1.7MB/s και δεν έχω πτώσεις της σύνδεσης...

Upstream Downstream
Current Rate (Kbps)	1020    18380
Max Rate (Kbps)	        1104	18424
SNR Margin (dB)	         8.7	4.4
Line Attenuation (dB)	13.1	26.9
Δημοσ.

Και γιατί να μας φανεί πας φανεί παράξενο; Μια χαρα line attenuation έχεις επομένως λογικό είναι να παίζεις και σταθερά χωρίς αποσυνδέσεις. Εγώ αυτήν την στιγμή είμαι :

Upstream Downstream
Current Rate (Kbps) 1020 9784
Max Rate (Kbps) 1096 9172
SNR Margin (dB) 7.9 2.9
Line Attenuation (dB) 21.7 41.5
Errors (Pkts) 0 0

Δηλαδή σου φαίνεται παράξενο αυτό; Αν ναι τότε να σου δείξω και το ρεκόρ μου που έχω πιάσει το οποίο είναι:
post-264756-0-93314200-1485439689_thumb.png
free profile τους είχα πει απο ότι θυμάμαι. Ένα ρεσταρτ να κάνω το modem στο 6 snr θα πάει αλλα γενικότερα τείνει να πέφτει κάτω απο το 6.
Forthnet έχω και tp link όπως φαίνεται στην φωτογραφία
Δημοσ.

Το ίδιο modem έχουμε. Δεν ξέρω μου φάνηκε τραγικό το 4 SNR, αλλά δεν ξέρω η αλήθεια είναι ποιο είναι το κατώφλι στο adsl2+

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεται να βρείτε. Δεν είναι όλες οι γραμμές ίδιες και σε όλες τις περιοχές. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που 2 συνδέσεις, στην ίδια απόσταση και στο ίδιο αστικό κέντρο, μπορεί να έχουν διαφορές στα στοιχεία τους. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για διαφορετικά αστικά κέντρα και αποστάσεις, αλλά και τρόπο όδευσης του χάλκινου δικτύου.

Το SNR δεν είναι σταθερό κι εξαρτάται από τον "θόρυβο" της γραμμής σε δεδομένη χρονική στιγμή. Μικρές μεταβολές δεν έχουν σημασία, αλλά μεγάλες δείχνουν αστάθεια και πιθανό επερχόμενο αποσυγχρονισμό.

Ο πάροχος ορίζει μια τιμή SNR Target, π.χ. 6 και βάσει των υπόλοιπων στοιχείων της γραμμής, το modem συγχρονίζει σε μια ταχύτητα.

Όταν ανέβει το SNR, σημαίνει ότι η γραμμή είναι καθαρότερη και αν κάνουμε εκείνη την στιγμή επανεκκίνηση, θα συγχρονίσει σε μεγαλύτερη ταχύτητα, με αρχική τιμή SNR αυτή που έχει ορίσει ο πάροχος.

Όταν το SNR κατέβει, σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερο θόρυβο και η μείωση αυτή δείχνει την προσπάθεια της συσκευής μας να κρατήσει σταθερό τον συγχρονισμό. Αυτό θα το καταφέρει μέχρι ένα σημείο και μετά αναγκαστικά θα κάνει επανασυγχρονισμό.

Στην περίπτωση αυτή ή αν κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή επανεκκίνηση, η συσκευή μας θα συγχρονίσει σε μικρότερη ταχύτητα με αρχική τιμή SNR αυτή που έχει ορίσει ο πάροχος.

• Like 1
Δημοσ.
Link Status Up

Modulation Type ADSL_2plus

Actual Rate(Up/Down) 1023/17764 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 1020/14516 kbps

Noise Margin(Up/Down) 9/9.0 dB

Line Attenuation(Up/Down) 9.8/17.5 dB

Output Power(Up/Down) 12.4/18.3 dBm

Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 4/64

Interleave Delay(Up/Down) 6/8 ms

INP(Up/Down) 0.5/0.5 symbols

Profile N/A

LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM

CRC Errors(Up/Down) 2/128

FEC Errors(Up/Down) 52/6991

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι ψάχνεται να βρείτε. Δεν είναι όλες οι γραμμές ίδιες και σε όλες τις περιοχές. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που 2 συνδέσεις, στην ίδια απόσταση και στο ίδιο αστικό κέντρο, μπορεί να έχουν διαφορές στα στοιχεία τους. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για διαφορετικά αστικά κέντρα και αποστάσεις, αλλά και τρόπο όδευσης του χάλκινου δικτύου.

Το SNR δεν είναι σταθερό κι εξαρτάται από τον "θόρυβο" της γραμμής σε δεδομένη χρονική στιγμή. Μικρές μεταβολές δεν έχουν σημασία, αλλά μεγάλες δείχνουν αστάθεια και πιθανό επερχόμενο αποσυγχρονισμό.

Ο πάροχος ορίζει μια τιμή SNR Target, π.χ. 6 και βάσει των υπόλοιπων στοιχείων της γραμμής, το modem συγχρονίζει σε μια ταχύτητα.

Όταν ανέβει το SNR, σημαίνει ότι η γραμμή είναι καθαρότερη και αν κάνουμε εκείνη την στιγμή επανεκκίνηση, θα συγχρονίσει σε μεγαλύτερη ταχύτητα, με αρχική τιμή SNR αυτή που έχει ορίσει ο πάροχος.

Όταν το SNR κατέβει, σημαίνει ότι έχουμε μεγαλύτερο θόρυβο και η μείωση αυτή δείχνει την προσπάθεια της συσκευής μας να κρατήσει σταθερό τον συγχρονισμό. Αυτό θα το καταφέρει μέχρι ένα σημείο και μετά αναγκαστικά θα κάνει επανασυγχρονισμό.

Στην περίπτωση αυτή ή αν κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή επανεκκίνηση, η συσκευή μας θα συγχρονίσει σε μικρότερη ταχύτητα με αρχική τιμή SNR αυτή που έχει ορίσει ο πάροχος.

Μάλιστα ωραία τα λες αλλά τα ξερουμε. Εδώ ο άνθρωπος του φάνηκε παράξενο έχει τέτοιο Snr και παίζει σταθερά χωρίς καμία αποσυνδεση. Τη ακριβός δεν καταλαβες. Απλός ο καθένας θέλει να βάλει τα status του για να τα δει και αυτος. Απλή περιέργεια.
Δημοσ.

Μάλιστα ωραία τα λες αλλά τα ξερουμε. Εδώ ο άνθρωπος του φάνηκε παράξενο έχει τέτοιο Snr και παίζει σταθερά χωρίς καμία αποσυνδεση. Τη ακριβός δεν καταλαβες. Απλός ο καθένας θέλει να βάλει τα status του για να τα δει και αυτος. Απλή περιέργεια.

Αυτό ακριβώς, και επίσης απορώ μέχρι σε πόσο χαμηλό SNR μπορείς να παίξεις σταθερά σε μεγάλες ταχύτητες όπως εγώ. Υποθέτω τα 18 στα 24 που πιάνω είναι μια πολύ σεβαστή ταχύτητα σε σχέση με το μ/ο της Ελλάδας.

Δημοσ.

Αυτο που βλεπεις εσυ φιλε δεν εχει καμια σχεση με το SNR και ειναι margin πανω στο snr. Αν το snr σου ειναι ας πουμε 20 (που δε το ξερεις) margin 4 εισαι συνολικα στα 24. Φαντασου το οτι ειναι ενα finetuning στο SNR δλδ.

Δημοσ.

Το 1ο μήνυμα το είχα διαβάσει, αλλά δεν απάντησα γιατί γενικά τέτοια ερωτήματα δεν έχουν σημασία, αφού παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες.

Όμως βλέποντας και το 2ο μήνυμα, όπου αναφέρει επί λέξει "μου φάνηκε τραγικό το 4 SNR" και "δεν ξέρω ποιο είναι το κατώφλι στο adsl2+", τότε αποφάσισα να τα γράψω.

Δεν υπάρχει ούτε "τραγικό" ούτε "κατώφλι". Εξαρτάται από την ποιότητα του χάλκινου δικτύου (εσωτερικού και εξωτερικού) και το πόσο καλά μπορεί να κρατήσει σταθερή την γραμμή το CPE, σε σχέση με τα τρέχοντα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά.

Και για παράδειγμα, να η δικιά μου σύνδεση με πειραγμένο SNR. 52 μέρες σερί και ελάχιστα λάθη, με 3 SNR και Fastpath:

post-157145-0-23418900-1485798737_thumb.pngpost-157145-0-91224100-1485798753_thumb.png

Αν δηλαδή απαντήσουν στο ερώτημα 1000 μέλη και οι περισσότεροι έχουν 6 και 9 SNR και το π.χ. 10-20% κάτω από 6, τι συμπέρασμα θα βγάλουμε;

Δημοσ.

Το 1ο μήνυμα το είχα διαβάσει, αλλά δεν απάντησα γιατί γενικά τέτοια ερωτήματα δεν έχουν σημασία, αφού παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες.

Όμως βλέποντας και το 2ο μήνυμα, όπου αναφέρει επί λέξει "μου φάνηκε τραγικό το 4 SNR" και "δεν ξέρω ποιο είναι το κατώφλι στο adsl2+", τότε αποφάσισα να τα γράψω.

Δεν υπάρχει ούτε "τραγικό" ούτε "κατώφλι". Εξαρτάται από την ποιότητα του χάλκινου δικτύου (εσωτερικού και εξωτερικού) και το πόσο καλά μπορεί να κρατήσει σταθερή την γραμμή το CPE, σε σχέση με τα τρέχοντα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά.

Και για παράδειγμα, να η δικιά μου σύνδεση με πειραγμένο SNR. 52 μέρες σερί και ελάχιστα λάθη, με 3 SNR και Fastpath:

Αν δηλαδή απαντήσουν στο ερώτημα 1000 μέλη και οι περισσότεροι έχουν 6 και 9 SNR και το π.χ. 10-20% κάτω από 6, τι συμπέρασμα θα βγάλουμε;

Καλά λογικά ο isp πρέπει να είναι δίπλα σου σε σένα. Κρίμα που δεν μπορώ να δω τα errors στο tp link. Πάντως δεν μου φαίνεται παράξενο που είσαι τόσο καλα και με ελάχιστα errors. Και το παλικάρι απο πάνω συγχρονίζει πολύ καλά. και εγώ τώρα έκανα νέα σύνδεση στο κάτω διαμέρισμα και οταν έρθει ο τεχνικός το πρώτο που θα του πω είναι να ελέγξει την γραμμή αν βγάζει πολύ θόρυβο.

Επίσης και εσύ σε forthnet είσαι; Modem;;

Δημοσ.

Είμαι περίπου 460 μέτρα σε απόλυτη ευθεία και γύρω στα 900 "καλωδιακά" βάσει της εξασθένισης.

Εδώ και 10 μήνες είμαι σε ΟΤΕ με το TD-W8960N. Πριν σε HOL/Vodafone είχα πάνω-κάτω τα ίδια στοιχεία. Γενικά η γραμμή μου είναι πολύ καλή και χωρίς θέματα.

Αλλά μόνο η απόσταση δεν λέει κάτι. Έχω στο χωριό μικρότερη απόσταση από το αστικό κέντρο και πολύ χειρότερα χαρακτηριστικά, όπως και ο αδελφός μου σε άλλη πόλη.

Όπως προανέφερα, μεγάλη σημασία παίζει η κατάσταση και η ποιότητα του χάλκινου δικτύου. Δεν είναι όλες οι οδεύσεις και εγκαταστάσεις ίδιες σε όλο το δίκτυο του ΟΤΕ, αλλά και η εσωτερική που έχουμε στα σπίτια μας.

Δημοσ.

συνδεση Wind 24

ρουτερ Tp-Link TD-W8970 v3

απόσταση από DSLAM 1900m

(μερικές φόρες πιάνω το ρουτερ από μόνο του  να έχει συγχρονίσει υψηλότερα πχ στα 10000 και να έχει πέσει το snr χωρίς όμως να εχω error η αποσυνδέσεις)

post-170457-0-15514700-1486220141_thumb.jpg

Δημοσ.

Ε και?  Το margin του SNR βλεπεις να ανεβοκατεβαινει λεμε....... αυτο ειναι φυσιολογικο. Το SNR ποτε δεν ανεβοκατεβαινει. Αν συμβει αυτο θα το καταλαβεις αμεσως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...