Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Μένω στην Πάτρα σχετικά μακριά από το κέντρο(η απόσταση του σπιτιού από το dslam είναι 2.5 km) και έχω γραμμή από τη forthnet με ταχύτητα που κλειδώνει στα 10Mbps/0.8Mbps. 'Εκανα πρόσφατα έναν έλεγχο διαθεσιμότητας στον ΟΤΕ (μη διαθέσιμο vdsl) και στη wind (διαθέσιμο Vdsl). Κατόπιν επικοινώνησα με τη wind δύο φορές, όπου δύο διαφορετικοί υπάλληλοι με διαβεβαίωσαν ότι αν προχωρήσω σε σύνδεση θα παίρνω γραμμή από καμπίνα του ΟΤΕ και όχι από Α/Κ.  Ωστόσο δε μπόρεσαν να μου πουν πόσο κοντά είναι η διεύθυνση μου στη συγκεκριμένη καμπίνα παρά μόνο μου είπαν ότι το πολύ να είμαι στα 500μ. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

α) Είναι δυνατό να παρέχει η wind vdsl από καμπίνα του ΟΤΕ χωρίς να το κάνει ο ίδιος ο ΟΤΕ που είναι κάτοχος της γραμμής;

β) Πιστεύετε ότι με αυτά τα δεδομένα αξίζει να το ρισκάρω και να κάνω τη σύνδεση; Θέλω να πω πως άν τελικά η καμπίνα είναι μακριά(πχ 700μ), δεν εκφυλίζεται πολύ η ταχύτητα; Τόσο με ΟΤΕ και WIND που μίλησα, όσο και μέσω του http://fttxgr.eu/map δε μπόρεσα να βγάλω άκρη για την τοποθεσία.

Επεξ/σία από vonkoutso
Δημοσ.

Για να μην παρεχει ο οτε παιζεται για wind ενας φιλος πηγε σε wind ενω του έλεγε οτι εχει διαθεσιμοτητα μια μερα οριν ενεργοποιηθει τον καλεσαν κσι του ειπα δεν έχουμε διαθεσιμες πορτες μονο adsl αν θέλετε

• Like 1
Δημοσ.

@vonkoutso

Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum.

Είναι συνηθισμένη πρακτική των εναλλακτικών παρόχων να λένε ότι σου δίνουν από καμπίνα χωρίς αυτό να είναι σίγουρο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, με βάση όσα έχεις γράψει, είναι να ψάξεις στο ΟΤ σου και στα γύρω για να δεις αν έχουν εγκατασταθεί οι νέες γκρι καμπίνες του ΟΤΕ. Έχω διαβάσει ότι έχει επεκταθεί στην Πάτρα το νέο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά δεν γνωρίζω σε ποιες περιοχές.

Επίσης, μπορείς να δεις στο υπόγειο της πολυκατοικίας σου (εάν μένεις σε τέτοια) τον αριθμό της καμπίνας από την οποία σε συνδέει ο ΟΤΕ για τηλεφωνία-ίντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν άλλαξα σε Wind από την On ενώ θεωρητικά πήγα σε γρηγορότερη σύνδεση στην πράξη η ταχύτητα μου έπεσε σχεδόν στο μισό. Βέβαια μιλάω για Adsl αλλά εγώ την wind δεν την εμπιστεύομαι και πολύ σε αυτά που τάζει.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ίσως φανεί βλακώδης η ερώτηση αλλά αυτό είναι καμπίνα vdsl;; Μοιάζει αρκετά αλλά δεν είμαι σίγουρος. Έχει βανδαλιστεί αρκετά.

post-430384-0-56219800-1485454205_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτές μάλλον είναι της ΔΕΗ. Πρέπει να υπάρχουν κολώνες δίπλα.

Ευχαριστώ makfil. Btw κοίταξα αυτό που μου είπες και βρήκα ότι παίρνω γραμμή από παλιό KV, οπότε δε βλέπω vdsl στο άμεσο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...