Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Να μην τα πολυλογώ, έχω στην κατοχή μου τρεις Intenso 128GB στον έναν τρέχω το λειτουργικό σύστημα (Windows 10 Education x64) και τους άλλους δύο τους είχα κάνει stripped volume μέσω του cmd και τους χρησιμοποιούσα για γρηγορότερο αποθηκευτικό χώρο, κυρίως είχα 1-2 βαριά games με μεγάλα loading screens και κάποια προγράμματα. Αυτό έως ότου κάποια στιγμή μέσα στον μήνα πήγα να κάνω ένα φορμάτ και κάτι έκανα και ανακατεύτηκαν οι SATA Controllers στο UEFI μάλλον και σταμάτησε να δουλεύει το raid. Αnyway δεν την πολυέψαξα να δω που έκανα λάθος. 

Το πρόβλημα είναι ότι ο ένας από τους δύο δίσκους έπαψε να δουλεύει τελείως ενώ ο άλλος δουλεύει κανονικά. Παραθέτω μερικά screenshot: στον Device Manager βλέπω αυτό, εδώ disk part, αυτό είναι από Seagate Tools και αυτό από CrystalDiskInfo . Να σημειώσω ότι οι άλλοι δύο πανομοιότυποι δίσκοι τρέχουν  κ α ν ο ν ι κ α  και με το νόμο. 

Ο κοινός παρονομαστής είναι αυτό το PS3109S9 και τα 20 MB ελεύθερου χώρου . Το ΜΟΝΟ σχετικό πράγμα που βρήκα στο google είναι ένα ποστ σε κάποιο site που ένας τύπος έγραφε κάτι για ένα Phison πρόγραμμα το οποίο το βρήκα και πήγα να κάνω Update Firmware αλλά κόλλησε στο 5% όπως έγραφε και το αρχικό ποστ και μετά κάτι ακόμα διάβασα για hotpluggin που δοκίμασα αμέσως μετά αλλά δεν έγινε και κάτι. Τον σκληρό τον έχω δοκιμάσει και σε 2ο υπολογιστή που τρέχει σε IDE mode από τα BIOS και είδα ακριβώς τα ίδια πράγματα σε όλα τα προγράμματα. 

Οπότε η άποψή μου είναι οτι brickare/κάηκε ?! που θα ήταν κρίμα, αλλά σε διαφορετική περίπτωση αν κάποιος έχει κάποια γνώμη/ιδέα feel free to share ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

ΥΓ1.  Μητρική Asrock 970M Pro3, SATA Controller mode AHCI

ΥΓ2. Νομίζω έχω βάλει σωστά τα links από τα screenshot, παρ' όλα αυτά αν δεν φαίνεται κάτι πείτε μου.

Δημοσ.

Τη σιλικόνη δε μπορείς να την φτιάξεις. Από σιλικόνη είναι φτιαγμένοι οι SSD. Είναι δίσκοι τυχαίας προσπέλασης 

Κάτι δεν πιάνω.

Δημοσ.

κατα πάσα πιθανοτητα ο ssd έχει brickαρει και δεν μπορεις να κάνεις τπτ

ωστοσο δοκιμασε πρώτα με ενα live gparted distribution αν μπορεις να δημιουργήσεις καινουριο partition table

επειτα δοκίμασε το power cycling (δεν ξέρω αν εννοεις αυτό με το hot-plugging) δλδ

We recommend you perform this procedure on a desktop computer because it allows you to only connect the SATA power connection, which improves the odds of the power cycle being successful. However, a USB enclosure with an external power source will also work. Apple and Windows desktop users follow the same steps.

1.      Once you have the drive connected and sitting idle, simply power on the computer and wait for 20 minutes. We recommend that you don't use the computer during this process.

2.      Power the computer down and disconnect the drive from the power connector for 30 seconds.

3.      Reconnect the drive, and repeat steps 1 and 2 one more time.

4.      Reconnect the drive normally, and boot the computer to your operating system.

Τελος δοκιμασε αν μπορεις να κανεις κάποιο bios update αν εχει βγάλει η εταιρια

PS3109S9  ειναι ο conroller της phison που εχει ο ssd σου. δεν ξερω τι fw πηγες να flashαρεις αλλα αν δεν εβαλες το official της intenso δεν βλεπω να βγαζεις άκρη ποσο μάλλον αφου δεν το ολοκλήρωσες. Κατα 90% πας για RMA

To raid0 παντως για τη χρηση που το θες (γρηγοροτερο loading παιχνιδιων) δεν βοηθαει καθώς τα 4k read μένουν ίδια στο raid0

Δημοσ.

κατα πάσα πιθανοτητα ο ssd έχει brickαρει και δεν μπορεις να κάνεις τπτ

ωστοσο δοκιμασε πρώτα με ενα live gparted distribution αν μπορεις να δημιουργήσεις καινουριο partition table

επειτα δοκίμασε το power cycling (δεν ξέρω αν εννοεις αυτό με το hot-plugging) δλδ

Τελος δοκιμασε αν μπορεις να κανεις κάποιο bios update αν εχει βγάλει η εταιρια

PS3109S9  ειναι ο conroller της phison που εχει ο ssd σου. δεν ξερω τι fw πηγες να flashαρεις αλλα αν δεν εβαλες το official της intenso δεν βλεπω να βγαζεις άκρη ποσο μάλλον αφου δεν το ολοκλήρωσες. Κατα 90% πας για RMA

To raid0 παντως για τη χρηση που το θες (γρηγοροτερο loading παιχνιδιων) δεν βοηθαει καθώς τα 4k read μένουν ίδια στο raid0

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είδα φως στο τούνελ οπότε θα πάρω τηλέφωνο αύριο στο e-shop να ρωτήσω αν μπορώ να τον πάω για επιστροφή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...