Προς το περιεχόμενο

android tv box & home cinema

tomas4wd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν πρότεινε κανείς σετ με HDMI in αλλά και να το πρότεινε πάλι λάθος θα ήταν γιατί ούτε HDMI ARC υποστηρίζει η TV αυτή. Ουσιαστικά δεν έχει κανένα τρόπο για audio out!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν πρότεινε κανείς σετ με HDMI in αλλά και να το πρότεινε πάλι λάθος θα ήταν γιατί ούτε HDMI ARC υποστηρίζει η TV αυτή. Ουσιαστικά δεν έχει κανένα τρόπο για audio out!

Υπάρχει το κόκκινο άσπρο βύσμα rca δηλαδή οπότε μια χαρά έχει έξοδο ήχου το οποίο έχουν όλα τα ηχοσυστηματα.

Υπάρχει το κόκκινο άσπρο βύσμα rca δηλαδή οπότε μια χαρά έχει έξοδο ήχου το οποίο έχουν όλα τα ηχοσυστηματα.

αλήθεια τώρα προτείνεις στον φίλο να αγοράσει κάτι 200+ και δεν έχεις προσέξει στην φωτογραφία οτι τα rca λένε απο κάτω ΙΝ και όχι OUT;

Αγαπητέ tomas4wd, φοβάμαι οτι η τηλεόραση που έχεις δεν μπορεί να σου δώσει ποιοτικότερο ήχο απευθείας αφού δεν έχει την κατάληλη ψηφιακή έξοδο ήχου. Οπότε δεν αξίζει να πας σε dts 5.1 κλπ, εκτός και αν ξεκινήσεις από τον ήχο και μετά αλλάξεις τηλεόραση. Αλλιώς αγοράζεις ενισχυτή+ηχεία μόνο για ότι παίξει από το tv box με την optical out.

Αν έχεις έξοδο ακουστικών (βύσμα "καρφί" και όντως δεν αντέχεται η χαμηλή ένταση των ηχείων της τηλεόρασης, υπάρχει μισή λύση να αγοράσεις multimedia ηχεία με ενσωματωμένο ενισχητή (έχει και 2.1 και 5.1, μέση τιμή 50-60 ευρώ) και να τα συνδέσεις μόνιμα στην έξοδο ακουστικών - να ξέρεις όμως οτι θα απενεργοποιηθούν τα ηχεία της τηλεόρασης και άρα ουσιαστικό έλεγχο έντασης θα έχεις μόνο από τα κουμπάκια του ηχείου. Έτσι το έχω κάνει στη μητέρα μου που δεν ακούει καλά, η φωνή των ηχείων περίπου στα 3/4 και μετά όσο ανεβοκαταβάζεις τον ήχο της τηλεόρασης θα έχει κάποιο είδος ελέγχου. Προσοχή στο άνοιγμα κ κλείσιμο της tv, αν η φωνή στα ηχεία είναι ψηλά μπορεί να κάνει "γκαπ" και να σε ενοχλεί.

Τέλος, μια λύση "μεσω Λαμίας" που λέμε, είναι να βγάλεις την εικόνα+ήχο από το scart out που βλέπω στη φωτογραφία της TV και να το συνδέσεις σε κάποια συσκευή dvd, dvd recorder η έστω παλιό video της προκοπής που τυχόν έχεις, που θα έχουν είσοδο scart και έξοδο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ ΗΧΟΥ (τα γνωστά RCA κόκκινο-άσπρο), Άρα καλώδιο scart από TV σε συσκευή dvd και από την έξοδο rca του dvd στην είσοδο rca (ή και "καρφί" ακουστικών με κατάλληλο καλώδιο) ενός καλού σετ ηχείων. Ποιότητα ήχου μάλλον μέτρια, αλλά τουλάχιστον θα ελέγχεις καλύτερα την ένταση ήχου μέσω της συσκευής dvd.

Ενδεικτικά και μόνο σου παραθέτω ένα ζευγάρι active speaker με είσοδο RCA αλλά και καρφί, οπότε το συνδέεις και στην έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης αλλά και σε συσκευή dvd με έξοδο ήχου rca

http://www.e-shop.gr/logitech-z333-21-multimedia-speaker-system-p-PER.575218 

Παιδια μια ερωτηση.. οπως ειχα πει και παλιοτερα ηθελα να συνδεσω TV BOX με το HOME CINEMA για να βγαινει ο ηχος σε 5.1 ποιότητα μεσο digital out optical (οπτικές ίνες). Το Beelink GT1 θα μπορεσει να ανταποκριθει σε αυτο;
Βρηκα αυτο στα χαρακτιριστικα του.. τι παιζει δεν ειμαι τοσο γνωστης! θα εχω προβλημα με καθηστερισεις στον ηχο η στην εικονα;

• Dolby & DTS licenses not included (Only a problem for apps other than Kodi, for people not using HDMI or S/PDIF audio pass-through). This would require Amlogic S912-H (Dolby+DTS) or S912-B (Dolby only) processor 

Παιδια μια ερωτηση.. οπως ειχα πει και παλιοτερα ηθελα να συνδεσω TV BOX με το HOME CINEMA για να βγαινει ο ηχος σε 5.1 ποιότητα μεσο digital out optical (οπτικές ίνες). Το Beelink GT1 θα μπορεσει να ανταποκριθει σε αυτο;

Βρηκα αυτο στα χαρακτιριστικα του.. τι παιζει δεν ειμαι τοσο γνωστης! θα εχω προβλημα με καθηστερισεις στον ηχο η στην εικονα;

• Dolby & DTS licenses not included (Only a problem for apps other than Kodi, for people not using HDMI or S/PDIF audio pass-through). This would require Amlogic S912-H (Dolby+DTS) or S912-B (Dolby only) processor 

Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω θα περνάει κανονικά τα μη-HD φορμά. Το δοκίμασα σήμερα εγώ με το Alfawise S92 που είναι σχεδόν ίδιο με το Beelink GT1. Και μάλιστα το συνέδεσα με ενεργό αντάπτορα Optical (Toslink) In -> Optical (Coaxial) Out γιατί ο ενισχυτή που του έβαλα είναι ένας παλιός αλλά παρόλα αυτά, αναγνώρισε κανονικότατα το σήμα Dolby Digital 5.1, είτε χρησιμοποιούσα το Kodi είτε το MX Player Pro ! 

• 11 μήνες μετά...

Kαλημερα παιδια...
εχω να κανω ερωτηση, εχω ενα παλιο home cinema συγκεκριμενα αυτο
 https://www.superfi.co.uk/p-5158-discontinued-sony-davs888-dvdsacd-home-cinema-system-multi-region.aspx
υπαρχει περιπτωση να μπορει να συνδεθει με το tv box μου που ειναι αυτο(και δεν εχει ερθει ακομα)
http://www.tanix-box.com/project-view/tanix-tx3-mini-powered-amlogic-s905w-tv-box-android-7/
και να μπορει να παιξει 5.1?
και αν ναι πως?(καταλαβαινω οτι πρεπει να συνδεθει με οπτικη)αλλα μετα τι πρεπει να κανω?
θελω να συνδεσω το boxaki σε tv ή σε προτζεκτορα μεσω hdmi ειναι κριμα το παλιο home cinema να καθεται κ να μαραζωνει...

• 1 χρόνο αργότερα...

Για να μην ανοίγω καινούργιο thread ξεθάβω αυτό (με ερώτηση σαν του απο πάνω, ελπίζοντας όμως να πάρω απάντηση 😜 )...

Κινούμαι προς νέα TV και Android Box.
Αλλά. Έχω ένα παλιό Home Cinema που είναι κρίμα να μαραζώνει (Thompson DPL909 VD).
Χρήση: Netflix, ταινίες κλπ.

Είναι δυνατόν να βρει χρήση το HOME CINEMA ??
ΕΔΩ η πίσω όψη με τα ports του Home cinema.

Stereo ήχο θα πάρω ή υπάρχει τρόπος για 5.1?

(TV και box θα αποφασίσω αφού πάρω απάντηση στα παραπάνω.)

Στα χαρακτηριστικά του αναφέρεται DPLII οπότε ένα upmix θα το έχει έστω και από τη στέρεο αναλογική είσοδο. Βέβαια... τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Θέλει αλλαγή το μηχάνημα με κάτι πιο σύγχρονο.

• Like 1

Mία ερώτηση και από μένα για το θέμα συνδεσμολογίας.

Τα μηχανήματα είναι τα  εξής :

ΤV: Samsung ue40d800

AV: pioneer vsx-422

ΤV BOX: mecoll m8s pro

CONSOLE: PS3

Τα ζητούμενα είναι : Συνδέσεις τέτοιες ώστε να περνάω ήχο 5.1  στο box και στο ps3 όταν ανοίγω τον AV , αλλά να παίζουν και stereo όταν είναι κλειστός μέσω των ηχείων της tv.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως η λογική είναι "όλα σύνδεση στον ενισχυτή με HDMI" και ο ενισχυτής σύνδεση με την τηλεόραση και πάλι με HDMI. Βέβαια σε αυτή τη συνδεσμολογία για να ακούσεις τις λοιπές συσκευές θα πρέπει να ανοίξεις τον ενισχυτή. Οπότε αφού αν κατάλαβα καλά θες να παίζουν πάντα όλα, κάνεις σύνδεση το ps3 και το tv box στην τηλεόραση και από κει και πέρα το μόνο σου θέμα είναι αν η τηλεόραση στέλνει 5.1 στον ενισχυτή.

Επεξ/σία από group131

13 λεπτά πριν, group131 είπε

Συνήθως η λογική είναι "όλα σύνδεση στον ενισχυτή με HDMI" και ο ενισχυτής σύνδεση με την τηλεόραση και πάλι με HDMI. Βέβαια σε αυτή τη συνδεσμολογία για να ακούσεις τις λοιπές συσκευές θα πρέπει να ανοίξεις τον ενισχυτή. Οπότε αφού αν κατάλαβα καλά θες να παίζουν πάντα όλα, κάνεις σύνδεση το ps3 και το tv box στην τηλεόραση και από κει και πέρα το μόνο σου θέμα είναι αν η τηλεόραση στέλνει 5.1 στον ενισχυτή.

HDMI λοιπόν ps3 και box στην tv για την ΄΄καθημερινή χρήση΄΄ και μετά μου λές hdmi out από ενισχυτή σε tv, ή οπτική ? Γιατί να μην στέλνει η tv 5.1 πως μπορώ να το τσεκάρω ? 

Με τους καινούργιους ενισχυτές AV, εδώ και χρόνια υποστηρίζεται HDMI standby through που σημαίνει πως αν είναι σβηστός, ο ήχος και η εικόνα ανακατευθύνεται αυτόματα προς την TV. Επίσης εάν υπάρχει HDMI ARC σε ενισχυτή και TV δεν χρειάζεσαι άλλο καλώδιο για την επιστροφή του ήχου από την TV.

Γενικά τσέκαρε τι υποστηρίζουν τα μηχανήματά σου πρώτα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...