Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασα το εξής σε μια ιστοσελίδα εταιρείας ανάκτησης δεδομένων:

"Να εκτελέσω διαγνωστικά εργαλεία στον χαλασμένο σκληρό δίσκο;
Αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι πρόβλημα έχει ο χαλασμένος σκληρός δίσκος, ενδέχεται η εκτέλεση προγραμμάτων να καταστρέψει περισσότερο τα δεδομένα & να μην είναι δυνατή η ανακτηση αρχείων - δεδομενων."

Η ευθύνη της απόφασης να κάνω τα διαγνωστικά ήταν δική μου μεν, αλλά ρε παιδιά αν δεν είστε ειδικοί προσέχετε λίγο τις προτροπές που δίνετε ελαφρά τη καρδία χωρίς να γνωρίζετε τις συνέπειές τους.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα το εξής σε μια ιστοσελίδα εταιρείας ανάκτησης δεδομένων:

"Να εκτελέσω διαγνωστικά εργαλεία στον χαλασμένο σκληρό δίσκο;

Αν δεν γνωρίζετε ακριβώς τι πρόβλημα έχει ο χαλασμένος σκληρός δίσκος, ενδέχεται η εκτέλεση προγραμμάτων να καταστρέψει περισσότερο τα δεδομένα & να μην είναι δυνατή η ανακτηση αρχείων - δεδομενων."

Η ευθύνη της απόφασης να κάνω τα διαγνωστικά ήταν δική μου μεν, αλλά ρε παιδιά αν δεν είστε ειδικοί προσέχετε λίγο τις προτροπές που δίνετε ελαφρά τη καρδία χωρίς να γνωρίζετε τις συνέπειές τους.

Επειδη καταλαβαινω που παει η ερώτηση θα σου απαντήσω μετα απο 20 χρόνια που εχω προυπηρεσια σαν field service engineer.

1) Μιλαμε για τα διαγνωστικά που εχει βαλει η dell στο bios του laptop σου. Λες να τα εχει βαλει εκει για να ΜΗΝ τα χρησιμοποιησεις οταν χρειαστει; Η νομίζεις εφαρμογες οπως το Lost and Found να μην εχουν καποια χρησιμοτητα; Αν καλουσες το support της dell η πρωτη δουλεια που θα σου ελεγε να κανεις το helpdesk ειναι να τρεξεις τα διαγνωστικά ξερεις.

2) Η 1η δουλεια που κανει ενας τεχνικος μπας και μπει ενα συστημα στο λειτουργικο του συστημα ειναι checkdisk. Εαν δεν μπει κανει αποπειρα για ghost σε αλλο σκληρο και checkdisk εκει. Αν αποτύχει και αυτο εγκαθιστα απο την αρχη windows σε καινούργιο σκληρο. Αυτή ειναι η διαδικασία. Για βαλε λινκ απο την μεγαλοφυια που εγραψε να μην χρησιμοποιούμε διαγνωστικα και recovery. Edit: ειδα οτι μιλας για εταιρια ανακτησης δεδομενων σαν την data recall στο Μαρουσι φανταζομαι. Για παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα ποσο παει ανα mb ανακτησης; Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα σου αρεσει η τιμη. Πάντως το κανουμε μερικες φορες μιας και συνεργαζομαστε με μεγαλη εταιρεία στο Χαλανδρι. Η τιμη συνηθως για τα ευαισθητα δεδομενα ξεπερναει το διχιλιαρο.

3) ΣΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ Ο LAPTOP! Δηλαδη οτι χειροτερο. Ενα 50% των βλαβων που συμβαίνουν σε λαπτοπ των πελατων μου είναι απο σαβουρα. Σχεδόν παντα οπως σου εγραψα είναι χειροτερα τα πραγματα απο απλα ενα σκληρο. Μιλαμε για οθονη (σχεδον παντα), chassis, hinges. Αλλα σχεδπν σε ολες τος περιπτώσεις ο μηχανικός σκληρος είναι off.

4) Το backup των δεδπμενων σου ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ! Αν ο λαπτοπ σου, πεσει, κλαπει, αρπαξει φωτια, βυθιστει σε νερο και χασεις τα δεδομένα σου δεν σου φταιει κανενας. Επρεπε να είχες backup.

5) Τελευταιο. Ας πούμε οτι δεν εκανες τιποτα και το πηγαινες κατευθείαν σε τεχνικο. Τι πιστευεις οτι θα εκανε ακριβως ο ανθρωπος; Κατι μαγικο σαν Κοπερφιελντ καιτσακ! να ο σκληρος πισω; Ξαναλεω τεχνικος είμαι και εγω και καθε μερα χρεωνω (και ακριβα μαλιστα μιας και δεν ασχολουμαι με λιανικη αλλα με enterprise) τετοιες δουλειες.

Με στεναχωρησες πολυ. Εισαι σαν χαρακτηρας ο λογος ππυ σταματησα μια πολυ επιτυχημενη 2η δουλεια με λιανικαριους. Καποια στιγμη καθαρισα επι 4 ωρες το pc ενος γνωστού απο ιους (γιατι και καλα δεν μπορουσε να κανει φορματ) και αφου γυρισα σπιτι μου ειχε μπει στην ιδια σελιδα, ειχε κατεβασει τα ιδια αρχεια, ειχε κολλησει τους ιδιπυς ιους και με πηρε τηλεφωνο να μου πει οτι δεν του εκανα καλη δουλεια και να ξαναπαω απο εκει ΤΩΡΑ γιατι το pc ειναι γεματο παλι. Οταν τον ρωτησα "μπήκες στην ταδε σελιδα;" η απαντηση ηταν ναι αλλα δεν επρεπε να ξανακολλησει 1 ωρα μετα ακομα κι αν εγω ξαναμπηκα. Χαρακτηριστηκα λεει σε πληρωσα και πρεπει να εχω εγγυηση.

Για να μην πλακωθουμε με τον τυπο η με τυπους σαν αυτον εκοψα τους λιανικαριους. Μονο πελατες με συμβολαιο που έχουν διαδικασιες τα πραγματα.

Καταλαβαινω χαλασε ο σκληρος, εχεις σπαστει και ψαχνεις αποδιοπομπαιους τραγους. Με αυτο που εκανες εδω ομως μπορει να στερησεις σε αλλο μελος την βοηθεια. Εγω τουλαχιστον θα το σκεφτω πολυ πριν ξαναμιλησω.

Edit: Και για να σου φυγει και η πικρια να γνωριζεις οτι τρεχωντας το διαγνωστικο της Dell δεν εγραψες κατι πανω στο σκληρο δισκο ετσι ωστε να αλλαξεις την μαγνητικη του τοπογραφια. Το διαγνωστικο απλα διαβασε (read only) και ελεγξε. Δεν κανουν επισκευες αυτα. Μπορεις να πας τον σκληρο σου ησυχος στην εταιρια ανακτησης. Οι κακοι/ασχετοι χρηστες του insomnia δεν τον καταστρεψαν.

Επεξ/σία από vste
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...