Προς το περιεχόμενο

Oscars 2017

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Imdb αναφέρει μια ταινία που θα γυρίσει με τίτλο "Berserker". Για να δούμε...

Ταινια με Βικινγκς ειναι. Χρονια τωρα ειχε την επιθυμια να την φτιαξει. Μαλιστα, ακουγοταν πως θα ειχε Ντι Καπριο μεσα αλλα εγινε το περιστατικο με τα τηλεφωνηματα στην πρωην του Γκιμπσον και δεν ξεκινησε η παραγωγη της. Επισης, ακουσα οτι ετοιμαζει ταινια για την Ανασταση του Χριστου.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος ότι έχει επιστρέψει. Ίσως είναι λάσπη στα μάτια από το "σύστημα" - λόμπι ότι κοιτάξτε δεν έχουμε θέμα μαζί του (άλλωστε μετά από τέτοια ταινία δεν θα μπορούσαν να τον αποκλείσουν γιατί θα είχαμε άλλες αντιδράσεις από τον κόσμο), αλλά Oscar δεν δίνω πιθανότητες να πάρει όπως δεν πιστεύω ότι θα βρίσκει και λεφτά εύκολα για νέες παραγωγές. Είναι γνωστό ότι αν θέλουν να σε γκρεμίσουν μπορούν, με όπλο το χρήμα.

Κοιταξε, ο Μελ παρ'ολο που εχει περασει απο χιλια κυματα εχει ακομα τεραστια περιουσια (πανω απο μισο δις). Αμα θελησει στο μελλον να φτιαξει ταινιες με budget αντιστοιχο του Hacksaw Ridge (30 μυρια) τοτε πιστευω πως δεν θα εχει προβλημα. Μην ξεχναμε πως η Icon Productions του ανηκει.

Πάντως χωρίς να κάνω το συνήγορο του συστήματος και εγω αν ήμουν χρηματοδότης και είχα κάποιες δεκάδες εκατομμύρια για ταινίες αποκλείεται να τα εδινα σε έναν αλκοολικό που πλακώνεται στο δρόμο και βρίζει αισχρά γυναίκες και εβραίους. Κόντεψε να πάθει ζημιά από το ποτό για κάμποσα χρόνια μπαινόβγαινε σε ιδρύματα, δεν διαδήλωνε για την παγκόσμια ειρήνη για να θεωρείται θύμα του συστήματος.

Αυτος ο αλκοολικος ομως, εχει σκηνοθετησει μερικες απο τις μεγαλυτερες (οικονομικα) επιτυχιες του κινηματογραφου και καμια απο τις ταινιες του δεν ειχε τρομερο budget, ολες ειχαν το μικροτερο δυνατον. Οταν δινουν ανετα λεφτα σε Πολανσκι και Γουντι Αλεν, με χειροτερο παρελθον, τοτε ποιος ο λογος να μην δωσουν στον Μελ; Το γεγονος οτι στο Χολιγουντ θεωρειται χειροτερο το να βριζεις τους Εβραιους (υπο την επηρεια μεθης, ξαναλεω) απο το να βιαζεις ανηλικα και να εχεις σχεση με την κορη σου ειναι αρρωστο...

• Like 3
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ταινια με Βικινγκς ειναι. Χρονια τωρα ειχε την επιθυμια να την φτιαξει. Μαλιστα, ακουγοταν πως θα ειχε Ντι Καπριο μεσα αλλα εγινε το περιστατικο με τα τηλεφωνηματα στην πρωην του Γκιμπσον και δεν ξεκινησε η παραγωγη της. Επισης, ακουσα οτι ετοιμαζει ταινια για την Ανασταση του Χριστου.

οχι ακριβως. ο Mel ειχε βαλει ενα σεναριογραφο να του γραψει το σεναριο της ταινιας, η οποια ειναι προσωπικο του dream project εδω και χρονια. ο τυπος του εφαγε τα λεφτα ενω το σεναριο δεν το τελειωσε ποτε. αφου ειχε ηδη προηγηθει το ολο σκηνικο με την ρωσιδα γυναικα του, ο Mel καλει τον σεναριογραφο σε δειπνο για να του ζητησει τον λογο. και τι κανει ο τυπος; γραφει κρυφα σε κασετα τα βρισιδια που του ριχνε ο Mel στο τραπεζι, επειδη το σεναριο δεν ηταν ετοιμο. και μετα την πουλαει σε ενα μεγαλο news site, την οποια φυσικα δημοσιευει, δυσχεραινοντας ακομη περισσοτερο την ηδη ασχημη εικονα του Mel. μετα απο ολα αυτα, το project ακυρωθηκε.

να δουμε τωρα, αν καταφερει να το γυρισει. αν το κανει, ειμαι σιγουρος οτι θα μας δωσει κατι που θα ειναι το λιγοτερο επος.
Επεξ/σία από KilliK
  • Like 4
Δημοσ.

οχι ακριβως. ο Mel ειχε βαλει ενα σεναριογραφο να του γραψει το σεναριο της ταινιας, η οποια ειναι προσωπικο του dream project εδω και χρονια. ο τυπος του εφαγε τα λεφτα ενω το σεναριο δεν το τελειωσε ποτε. αφου ειχε ηδη προηγηθει το ολο σκηνικο με την ρωσιδα γυναικα του, ο Mel καλει τον σεναριογραφο σε δειπνο για να του ζητησει τον λογο. και τι κανει ο τυπος; γραφει κρυφα σε κασετα τα βρισιδια που του ριχνε ο Mel στο τραπεζι, επειδη το σεναριο δεν ηταν ετοιμο, και μετα την πουλαει σε ενα μεγαλο news site, την οποια φυσικα δημοσιευει, δυσχεραινοντας ακομη περισσοτερο την ηδη ασχημη εικονα του Mel. μετα απο ολα αυτα, το project ακυρωθηκε.

να δουμε τωρα, αν καταφερει να το γυρισει. αν το κανει, ειμαι σιγουρος οτι θα μας δωσει κατι που θα ειναι το λιγοτερο επος.

Ελα ρε. Δεν το ξερα. Ποσο αχαριστοι ειναι μερικοι...

Δημοσ.

Ναι, ισχύει αυτό. Το είχα ακούσει σε μια συνέντευξή του.

Δημοσ.

το la la land ειναι τοσο καλο?14 υποψηφιοτητες

παντως αν κ γουσταρω τον ryan (μ αρεσε το stay κ το drive) ,θα ηθελα να το παρει ο τρισμεγιστος denzel

Δημοσ.

Πάντως χωρίς να κάνω το συνήγορο του συστήματος και εγω αν ήμουν χρηματοδότης και είχα κάποιες δεκάδες εκατομμύρια για ταινίες αποκλείεται να τα εδινα σε έναν αλκοολικό που πλακώνεται στο δρόμο και βρίζει αισχρά γυναίκες και εβραίους. Κόντεψε να πάθει ζημιά από το ποτό για κάμποσα χρόνια μπαινόβγαινε σε ιδρύματα, δεν διαδήλωνε για την παγκόσμια ειρήνη για να θεωρείται θύμα του συστήματος.

Μην μπερδεύεις την προσωπική του ζωή με την επαγγελματική. Σαν επαγγελματίας ποτέ κανείς δεν είπε κακή κουβέντα για αυτόν.

Δημοσ.

Μια ερωτηση προς τους ''ειδικους'' του ινσομνια:

Τι εννοουμε οταν λετε οτι τα οσκαρ εχουν παρει την κατηφορα; Γιατι εγω παντα τα παρακολουθω εδω και 20 χρονια και τα βρισκω μια χαρα. Με τον χαβαλε τους, την γκλαμουρια τους και τις ταινιες τους (καλες ή κακές δεν με απασχολει και πολυ, χαβαλες να γινεται). Δεν καταλαβαινω αυτη την αποψη. Υπάρχει οσκαρομετρο δηλαδη;

Δημοσ.

ασχετως με τη προσωπικη ζωη και επιλογες του καθενος, αν αυτη δεν αντανακλατε στο εργο του και τα πιο εσωτερικα πιστευω του δεν χρησιμοποιουντε ως ''οπλο'' για προωθηση στρεβλων προσωπικων εμμονων και αποψεων, εγω προσωπικα κανω πισω και μπορω να παρακολουθησω το εκαστοτε εργο του... ο Ελια Καζαν ηταν ενα σκουλικι που κατεδιδε κομμουνιστες, οπως και ο Ντισνεη αλλα το εργο τους εμεινε μακρυα απο καθε ειδους σκοταδισμο που τους εκανε μικρους σαν ανθρωπους...τα ιδια και ο Πολανσκι, ο Αλλεν κτλ....

Απαξ ο Γκιμπσον -που μου φαινεται αρκετα φασιστομουτρο εκτος απο ρατσιστης- προσπαθει και δημιουργει ταινιες αφηνοντας εξω αυτη του την πλευρα, will do for me...και μεχρι τωρα, αν εξαιρεσω το Passion που ηταν ενα -παλαιοχριστιανικο- σκοταδιστικο σκουπιδι, απο το man with no face μεχρι και το φετινο δεν δειχνει θυμα των ρατσιστικων-φασιστομισογυνικων εμμονων που ισως τον διακατεχουν σαν ανθρωπο... + οτι ξερει να κανει επικο παλαιοχουλιγουντιανο σινεμα ακομα, σε σχεση με αλλους σκηνοθετες της γενιας του...

Παραταυτα, αν κατι μ αφηνει αποστασιοποιημενο απεναντι στις ταινιες του, ειναι η εμμονη τους με τη θρησκεια και τον καθολικισμο (πραγμα που δε μπορω να τον κατακρινω παντελως γτ η θρησκεια ειναι κατι πολυ προσωπικο στον καθενα - τον κατακρινω ομως γτ προσπαθει να την επιβαλλει με το ζορι/ευτυχως που την θεωρω ομως κατι πολυ πιο ασημαντο σε σχεση πχ με τον φασισμο) + ο ευκολος μελοδραματικος εντυπωσιασμος και ο υπερπατριωτικος λαικισμος σε συνδιασμο με χοντροκομμενη βια, πραγματα που εξ'ορισμου ''διψα'' το μεσο αμερικανικο κοινο που απευθυνεται.... ετσι, παρολες τις εμφανεις του αρετες σα σκηνοθετης -οι μαχες στις ταινιες του γενικα ειναι εξαιρετικα σκηνοθετημενες πχ και το pacing ποτε δεν απογοητευει-, το Hacksaw Ridge μου φανηκε μια σαχλαμαρα και ελπιζω τουλαχιστον με την οποια ''αναγνωριση'' ελαβε φετος, να ξεκολησσει απο τον πατο και να συνεχισει να γυριζει ταινιες, ελπιζω διαφορετικου περιεχομενου και κατευθυνσεως...

ο Γκιμπσον θα ειναι παντα ο Γκιμπσον του Γκαλιπολις για μενα, του Mad Max, του Years of living dangerously κτλ... και προσωπικα ελπιζω μια μερα να γυρισει στις αυστραλεζικες ριζες του, να παρει οτι πηρε απο μεγαλους σκηνοθετες οπως τον Γουιαρ και να γυρισει κατι πιο ουσιαστικο και πνευματωδες με το πομπωδες και επικο του στυλ, μακρυα απο τις εντυπωσιακες αλλα κενες ''αμερικανιες'' που γυριζει τα τελευταια 20+ χρονια...

κατα τα αλλα Oscars, who the fuck really cares? :P

• Like 1
Δημοσ.

Αυτος ο αλκοολικος ομως, εχει σκηνοθετησει μερικες απο τις μεγαλυτερες (οικονομικα) επιτυχιες του κινηματογραφου και καμια απο τις ταινιες του δεν ειχε τρομερο budget, ολες ειχαν το μικροτερο δυνατον. Οταν δινουν ανετα λεφτα σε Πολανσκι και Γουντι Αλεν, με χειροτερο παρελθον, τοτε ποιος ο λογος να μην δωσουν στον Μελ; Το γεγονος οτι στο Χολιγουντ θεωρειται χειροτερο το να βριζεις τους Εβραιους (υπο την επηρεια μεθης, ξαναλεω) απο το να βιαζεις ανηλικα και να εχεις σχεση με την κορη σου ειναι αρρωστο...

Να μην παρεξηγηθώ δεν εχω κανένα πρόβλημα με τον Μελ ίσα ίσα είναι παρά το μικρό δείγμα είναι ενδιαφέρων σκηνοθέτης αλλά προφανώς το ο άλλος είναι χειρότερος γιατί τον εμπιστεύεστε δεν υπάρχει στην ζωή και από τα λίγα που είχα διαβάσει είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα για πολλά χρόνια σχεδόν δεν έμεινε ουτε εβδομάδα ξεμέθυστος οπότε ήταν αδύνατο να δουλέψει. Από εκεί και πέρα ουσιαστικά πριν την φετινή είχε 3 ταινίες, τα Πάθη δεν μου άρεσαν, το Αποκαλύπτο είναι πολυ καλό αλλά δεν βλέπω να αδικήθηκε κάπου στα βραβεία που συζητάμε και τέλος το Braveheart που ήταν η καθαρά οσκαρική του ταινία μια χαρά βραβεύτηκε (και ας υπήρχαν καλυτερες ταινίες εκείνη την χρονιά).

Δημοσ.

ασχετως με τη προσωπικη ζωη και επιλογες του καθενος, αν αυτη δεν αντανακλατε στο εργο του και τα πιο εσωτερικα πιστευω του δεν χρησιμοποιουντε ως ''οπλο'' για προωθηση στρεβλων προσωπικων εμμονων και αποψεων, εγω προσωπικα κανω πισω και μπορω να παρακολουθησω το εκαστοτε εργο του... ο Ελια Καζαν ηταν ενα σκουλικι που κατεδιδε κομμουνιστες, οπως και ο Ντισνεη αλλα το εργο τους εμεινε μακρυα απο καθε ειδους σκοταδισμο που τους εκανε μικρους σαν ανθρωπους...τα ιδια και ο Πολανσκι, ο Αλλεν κτλ....

Απαξ ο Γκιμπσον -που μου φαινεται αρκετα φασιστομουτρο εκτος απο ρατσιστης- προσπαθει και δημιουργει ταινιες αφηνοντας εξω αυτη του την πλευρα, will do for me...και μεχρι τωρα, αν εξαιρεσω το Passion που ηταν ενα -παλαιοχριστιανικο- σκοταδιστικο σκουπιδι, απο το man with no face μεχρι και το φετινο δεν δειχνει θυμα των ρατσιστικων-φασιστομισογυνικων εμμονων που ισως τον διακατεχουν σαν ανθρωπο... + οτι ξερει να κανει επικο παλαιοχουλιγουντιανο σινεμα ακομα, σε σχεση με αλλους σκηνοθετες της γενιας του...

Παραταυτα, αν κατι μ αφηνει αποστασιοποιημενο απεναντι στις ταινιες του, ειναι η εμμονη τους με τη θρησκεια και τον καθολικισμο (πραγμα που δε μπορω να τον κατακρινω παντελως γτ η θρησκεια ειναι κατι πολυ προσωπικο στον καθενα - τον κατακρινω ομως γτ προσπαθει να την επιβαλλει με το ζορι/ευτυχως που την θεωρω ομως κατι πολυ πιο ασημαντο σε σχεση πχ με τον φασισμο) + ο ευκολος μελοδραματικος εντυπωσιασμος και ο υπερπατριωτικος λαικισμος σε συνδιασμο με χοντροκομμενη βια, πραγματα που εξ'ορισμου ''διψα'' το μεσο αμερικανικο κοινο που απευθυνεται.... ετσι, παρολες τις εμφανεις του αρετες σα σκηνοθετης -οι μαχες στις ταινιες του γενικα ειναι εξαιρετικα σκηνοθετημενες πχ και το pacing ποτε δεν απογοητευει-, το Hacksaw Ridge μου φανηκε μια σαχλαμαρα και ελπιζω τουλαχιστον με την οποια ''αναγνωριση'' ελαβε φετος, να ξεκολησσει απο τον πατο και να συνεχισει να γυριζει ταινιες, ελπιζω διαφορετικου περιεχομενου και κατευθυνσεως...

ο Γκιμπσον θα ειναι παντα ο Γκιμπσον του Γκαλιπολις για μενα, του Mad Max, του Years of living dangerously κτλ... και προσωπικα ελπιζω μια μερα να γυρισει στις αυστραλεζικες ριζες του, να παρει οτι πηρε απο μεγαλους σκηνοθετες οπως τον Γουιαρ και να γυρισει κατι πιο ουσιαστικο και πνευματωδες με το πομπωδες και επικο του στυλ, μακρυα απο τις εντυπωσιακες αλλα κενες ''αμερικανιες'' που γυριζει τα τελευταια 20+ χρονια...

κατα τα αλλα Oscars, who the fuck really cares? :P

Πως ακριβως επιβαλλει τον Χριστιανισμο ο Μελ; Μεσα σε ολα ειναι και σταυροφορος;  :mrgreen:

• Like 1
Δημοσ.

Πως ακριβως επιβαλλει τον Χριστιανισμο ο Μελ; Μεσα σε ολα ειναι και σταυροφορος;  :mrgreen:

Ε, ναι, δεν το ξέρεις? Άμα κάνεις χριστιανική ταινία είσαι χριστιανός φονταμενταλιστής που κάνει προπαγάνδα, ειδικά άμα καμουφλάρεις το περιεχόμενό της με παραπλανητικούς, μη δηλωτικούς τίτλους όπως Πάθη του Χριστού. Άσε που έξω από τους κινηματογράφους όποιος άθεος περνάει τον αρπάζουν και τον βάζουν να τη δει με το ζόρι. Από την άλλη άμα κάνεις αντιθρησκευτική ταινία είσαι προοδευτικός και καλλιτεχνάρα.

Μια ερωτηση προς τους ''ειδικους'' του ινσομνια:

Τι εννοουμε οταν λετε οτι τα οσκαρ εχουν παρει την κατηφορα; Γιατι εγω παντα τα παρακολουθω εδω και 20 χρονια και τα βρισκω μια χαρα. Με τον χαβαλε τους, την γκλαμουρια τους και τις ταινιες τους (καλες ή κακές δεν με απασχολει και πολυ, χαβαλες να γινεται). Δεν καταλαβαινω αυτη την αποψη. Υπάρχει οσκαρομετρο δηλαδη;

Δεν απαντώ ως ειδικός γιατί δεν είμαι. Για μένα ειδικοί είναι μόνο αυτοί που ασχολούνται επαγγελματικά. Θα πω όμως την άποψή μου. Εγώ δεν είπα ότι τα Όσκαρ έχουν πάρει τη κατηφόρα. Είπα ότι ορισμένες φορές εξυπηρετούν πολιτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί μυστικό ότι πολλές εταιρείες παραγωγής ή διανομής του Χόλυγουντ όπως η MGΜ, Universal κ.α. ιδρύθηκαν από Εβραίους και ανήκουν ή ελέγχονται ακόμη από Εβραίους, συνεπώς είναι απόλυτα λογικό ένας σκηνοθέτης που καταφέρεται εναντίον των Εβραίων να περιθωριοποιείται από το σύστημα. Επίσης αν κάποιος βγει και πει κάτι εναντίον των ομοφυλόφιλων, έχει τεθεί αυτομάτως στο περιθώριο. Δες επίσης τι γίνεται με τη κλίκα των Δημοκρατικών και το σόου που έστησε η Μέρηλ Στρηπ στις Χρυσές Σφαίρες κατά του Τραμπ με τη ψευδή κατηγορία ότι κορόιδευε έναν ανάπηρο (ενώ ο Τραμπ απλά επανέλαβε κάτι κινήσεις του σώματος που κάνει σε κάθε ομιλία του). Όλοι χειροκροτούσαν λες και ανήκαν στο ίδιο κόμμα, εκτός από τους Μελ Γκίμπσον και Βινς Boν.

Τι θέλω να πω. Ορισμένες ταινίες, (και τονίζω το ορισμένες), βραβεύονται ή δεν βραβεύονται καθαρά για λόγους προπαγάνδας. Πχ, ο Σον Πεν πήρε Όσκαρ όταν υποδύθηκε έναν ομοφυλόφιλο που πάλευε για τα δικαιώματά του ενώ δεν βραβεύτηκε για την συγκλονιστική ερμηνεία του στο I am Sam (Όσκαρ που το 2001 πήγε στον Ουάσινγκτον για το Μέρα Εκπαίδευσης).

• Like 4
Δημοσ.

νομίζω είναι προφανέστατο, τουλάχιστον σε παιδί γυμνασίου

Αρχισαμε και με τις προσβολες... Σορυ φιλε αλλα εχω παρατηρησει πως καθε φορα που καποιος εχει αντιθετη αποψη με σενα η διαφωνει μαζι σου αμεσως αναφερεσαι σε ηλικιες κτλ. Δεν υποστηριζεις εκτενεστερα την αποψη σου, απλα προσβαλεις... Κατι που κανουν μονο παιδια του δημοτικου (μιλαω την γλωσσα σου τωρα).

• Like 1
Δημοσ.

Ε, ναι, δεν το ξέρεις? Άμα κάνεις χριστιανική ταινία είσαι χριστιανός φονταμενταλιστής που κάνει προπαγάνδα. Άσε που έξω από τους κινηματογράφους όποιος άθεος περνάει τον αρπάζουν και τον βάζουν να τη δει με το ζόρι. Από την άλλη άμα κάνεις αθεϊστική ταινία είσαι προοδευτικός και καλλιτεχνάρα.

oχι, δεν ειπα αυτο

και ο σκορσεζε εκανε θρησκευτικη ταινια - ο τελευταιος πειρασμος- και ηταν εξοχως πνευματικη + βαθια ''χριστιανικη'' χωρις να πηγαινει με την πεπατημενη κ τους ''τυπους''... και guess what, ηταν εκπληκτικη και για εναν ''αθεο'' πχ, σαν και εμενα...

επισης ''αθεος'' δε σημαινει οτι δε σεβεσαι την πνευματικη αναγκη του διπλανου σου για μια αεναη ελπιδα μπροστα στο κενο της ανυπαρξιας που οδηγει η ζωη... κανεις δεν το υποστηριζει αυτο (και το εγραψα και παραπανω)...

οταν κανεις χριστιανικη ταινια ομως σαν φονταμεταλιστης βλακας με παιδικους συμβολισμους  + στρατευμενα χωρις να αφηνεις περιθωριο σε καποιον μη φανατικο χριστιανο να την δει, ναι εισαι για πεταμα και εσυ και το σκουπιδι σου...

(y)

υγ.

στο σχολιο για ''σταυροφορος'' με ειρωνικο χαμογελο, σε ενοχλησε που απαντησα με ειρωνια? :D

δεν ειδα παντως μια αποψη ή ενα επιχειρημα για κουβεντα για τα παραπανω, 2 απαντησεις και οι 2 ειρωνικες χωρις αντιλογο... γτ αραγε? :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...