Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, φτιάχνω μία σύνθεση για απλή χρήση, browsing λίγο gaming(σπάνια ΑΑΑ games).

Προτιμάω κάτι μικρό-ήσυχο και ισχυρό.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 500(+100 αν αξίζει).

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.)

Απλά browser games & arcade.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Τίποτα ιδιαίτερο, office, browsing, ταινίες.

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.)

Ναι σκέφτομαι για μία μέτριο-καλή IPS 24''.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι.

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)

Θα ήθελα να συναρμολογηθεί οπότε τα βασικά κομάτια πρέπει να γίνουν από ένα και με ενδιαφέρει να γίνει στην Αθήνα. Διάλεξα mg manager αλλά καλοδεχούμενες άλλες προτάσεις.

Επίσης έχει αγοραστεί από απροσεξία μία nvidia 710 απο Πλαισιο η οποία θα ΄προσπαθησω να γίνει αλλαγή σε κάποιο άλλο part(σκληρος 1ΤΒ).

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Ναι το πρώτο.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

Windows 10 η πιο φτηνή λύση(μπορεί να γίνει και μετά την συναρμολόγηση).

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού

Όχι.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  

Όχι.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Όχι.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:

SSD 120gb.

Έκανα μία σύνθεση μόνος μου: http://tinyurl.com/mgmanager.

Ακούω γνώμες :-)

Δημοσ.

Περίμενε λίγο να πάρεις τον G4560 που είναι ίδιος με αυτόν που προτείνει το παιδί ποιο πάνω αλλά με ht (δυο παραπάνω νήματα) και με ανανεωμένες δυνατότητες γραφικών 4κ hevc/h265/vp9 κτλ,θα παίζει δηλαδή τα πάντα από ταινίες χωρίς να ζορίζεται. 

http://www.skroutz.gr/s/10787786/Intel-Pentium-Dual-Core-G4560-Box.html?from=catspan&keyphrase=G4560

Ο a10 που σκέφτεσαι έχει καλύτερα γραφικά για παιχνίδια αλλά χειρότερη υποστήριξη σε ότι αφορά codec για αναπαραγωγή.

Και με τους δυο θα κάνεις αυτά που θες,και και στους δυο μπορείς να βάλεις μια καρτούλα μελλοντικά για να αυξήσεις της δυνατότητες τους. 

Σε κάθε περίπτωση βάλε τουλάχιστον 8Gb μνήμη αφού και τα γραφικά θα τραβάνε από την μνήμη του συστήματος και με κάτω από 4gb θα υπάρχουν ζόρια με πολλές σελίδες ανοιχτές,επίσης καλό θα είναι να βάλεις όσο ποιο γρήγορες μνήμες μπορείς,τα 1600 που έβαλες π.χ. είναι πολύ αργές για την igpu. 

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή οι dual core που προτείνετε.

Το έχω στο μυαλό μου ως, χαμηλή κατανάλωση = μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Γιαυτό απέφυγα και την αγορά κάρτας γραφικών(χαμηλότερη κατανάλωση + λιγότερα parts).

Αναρωτιέμαι τι συμφέρει καλύτερα όμως γιατί με A10 αποφεύγω τελείως την κάρτα γραφικών που είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Επίσης μένω Ολλανδία και τον βρίσκω από εδώ πιο φτηνά και άμεσα. Να τον τσιμπήσω και να τον στείλω λέτε? Κάτι άλλο; ποιο από τα 2 socket(FM2+ vs s1151) έχει περισσότερο μέλλον?

Γενικά θέλω να αποφύγω αναβαθμίσεις στο set up. Δηλαδή εκτός από ram το θέλω να την παλέψει ακούραστο για 3+ χρόνια.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Δημοσ.

Το FM2+ είναι νεκρό socket πλέον. Θα πρότεινα να πας στο 1151, ο Pentium μια χαρά θα τα καταφέρει με τις 4k ταινίες πιστεύω, και έτσι αφήνεις ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής αναβάθμισης σε περίπτωση που αλλάξουν οι απαιτήσεις. Όμως να πας στον G4600 που φοράει την Intel HD 630, η οποία είναι δυνατότερη σε σχέση με την 610, αφού έχεις σκοπό να αποφύγεις την κάρτα γραφικών.

• Like 1
Δημοσ.

Όμως να πας στον G4600 που φοράει την Intel HD 630, η οποία είναι δυνατότερη σε σχέση με την 610, αφού έχεις σκοπό να αποφύγεις την κάρτα γραφικών.

Η διαφορά είναι μόνο στο gaming που και ο 630 θα είναι ανεπαρκείς,για τα browser games & arcade που αναφέρθηκαν μια χαρά θα είναι και η 610.

Σουκάλα ξεχωριστή κάρτα θα χρειαστείς μόνο εάν ασχοληθείς με βαριούς AAA τίτλους. (ή pentium ή A10 να πάρεις)

Τώρα το κατά πόσο μπορεί να αλλάξουν οι απαιτήσεις τον προγραμμάτων ή η δικές σου μέσα σε 3+ χρόνια δεν μπορεί να το ξέρει κανείς και οι δύο πάντως είναι αρκετά δυνατοί επεξεργαστές για απλή χρήση, με την 1151 όμως να παίρνει πολλούς και πολύ ποιο δυνατούς επεξεργαστές ενώ στην AM3 θα είσαι ήδη στο μαξ.

• Like 1
Δημοσ.

Παρήγγειλα τον g4560 τελικά με τη λογική του TheELF.

Ότι αν χρειαστώ σοβαρά γραφικά θα πάρω κάρτα και αν θέλω καλύτερο CPU έχω support εώς και i7 7th gen.

Η σύνθεση που έχω τώρα είναι η εξής:

Intel Pentium G4560 - Boxed = 68ε(58 + 10μεταφορικά)
Gigabyte GA-B250M-D3H (rev1.0) =  93ε
Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2133MHz = 56ε
Aerocool QS-240 Micro ATX Case = 28ε
Thermaltake Hamburg 530W = 56ε

HDD WD 1TB BLUE = 27ε(62-45 τράμπα με την GTX710)
SSD transcend 128GB  =  0 (υπαρχει στο παρόν σύστημα)

-----------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 328ε

Τα υπόλοιπα 172-250 θα τα διαθέσω σε 27" IPS.

Θα αλλάζατε κάτι στη σύνθεση και τι monitor θα βάζατε?

Δημοσ.

Παρήγγειλα τον g4560 τελικά με τη λογική του TheELF.

Ότι αν χρειαστώ σοβαρά γραφικά θα πάρω κάρτα και αν θέλω καλύτερο CPU έχω support εώς και i7 7th gen.

Η σύνθεση που έχω τώρα είναι η εξής:

Intel Pentium G4560 - Boxed = 68(58 + 10μεταφορικά)ε
Gigabyte GA-B250M-D3H (rev1.0) =  93ε
Kingston ValueRAM 8GB DDR4 2133MHz = 56ε
Aerocool QS-240 Micro ATX Case = 28ε
Thermaltake Hamburg 530W = 56ε

HDD WD 1TB BLUE = 27(62-45*)ε
SSD transcend 128GB  = υπαρχει στο παρόν σύστημα

-----------------------------------------------------------------------------

Σύνολο 328ε

Τα υπόλοιπα 172-250 θα τα διαθέσω σε 27" IPS.

Θα αλλάζατε κάτι στη σύνθεση και τι monitor θα βάζατε?

ναι μητρικη θα πηγαινα σε αυτην π σ εβαλα στην συνθεση μου  θα εβαζα εναν ssd αυτον π σ πρωτηνα στην συνθεση μου και με αλλα 30 μεσα απο εδω περνεις και εναν δισκο 1 τβ και ολα κομπλε 

Δημοσ.

ναι μητρικη θα πηγαινα σε αυτην π σ εβαλα στην συνθεση μου  θα εβαζα εναν ssd αυτον π σ πρωτηνα στην συνθεση μου και με αλλα 30 μεσα απο εδω περνεις και εναν δισκο 1 τβ και ολα κομπλε 

Ρε συ Σωτο αφου λεει ο ανθρωπος οτι  ssd εχει ηδη και απ οτι καταλαβα ειναι Ολλανδια ο ανθρωπος, τι να παρει απο δω μεσα? Εκτος κι αν βρει κι αλλον εδω μεσα που μενει Ολλανδια οποτε παω πασο....

• Like 2
Δημοσ.

Η μητρική δε μου γεμίζει το μάτι από αξιοπιστία(Asrock)(επίσης δεν υποστηρίζει 7th gen. i7, 2x  ram slots vs 4x απο αυτή που διάλεξα).

Αυτά δε τα λέω με μεγάλη σιγουριά απλά δε θέλω να αναβαθμιστεί η μητρική στο κοντινό μέλλον.

Ο SSD 128gb υπάρχει ήδη και θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά για το χρήστη που απευθύνεται.

Ο 1TB HDD Blue θα γίνει τράμπα με μία GTX που είχε αγοραστεί από αμέλεια από το πλαίσιο.

Το PC απευθύνεται σε άτομο μέσης ηλικίας και δεν διανέμω Ελλάδα οπότε δεν έχω τη δυνατότητα μεταχειρισμένου που λες.

Πάντως ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Δημοσ.

Η μητρική δε μου γεμίζει το μάτι από αξιοπιστία(Asrock)(επίσης δεν υποστηρίζει 7th gen. i7, 2x  ram slots vs 4x απο αυτή που διάλεξα).

Αυτά δε τα λέω με μεγάλη σιγουριά απλά δε θέλω να αναβαθμιστεί η μητρική στο κοντινό μέλλον.

Ο SSD 128gb υπάρχει ήδη και θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά για το χρήστη που απευθύνεται.

Ο 1TB HDD Blue θα γίνει τράμπα με μία GTX που είχε αγοραστεί από αμέλεια από το πλαίσιο.

Το PC απευθύνεται σε άτομο μέσης ηλικίας και δεν διανέμω Ελλάδα οπότε δεν έχω τη δυνατότητα μεταχειρισμένου που λες.

Πάντως ευχαριστώ για τη συμβουλή.

τεσπα παντος η μητρικη που σ εβαλα ειναι μια χαρα και η ασροκ ειναι φοβερη εταιρεία δεν ειναι καμοια τυχαια  τελος αν δεν ηταν καλη δν θα στην ειχα πρωτινή!!!!!! 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως ευχαριστώ για τη συμβουλή

οι h110/b150 κλπ είναι και για 6th και 7th gen intel. (απλά για 7th θα χρειαστεί bios update Που θα στο κάνουν στο κατάστημα)

τέλος πάντων, είναι καλό να βάλεις B250 μητρική αλλά όχι των 90+ ευρώ. είναι όπως λες για μέσης ηλικίας άτομο γιατί ούτε sli θα κάνει ούτε 32gb ram θα βάλει..  

αν και προτιμώ asus/asrock, μία σαν αυτή https://www.skroutz.gr/s/10790042/Gigabyte-B250M-D2V.html θα είναι μια χαρά για τον επεξεργαστή σου, βάζεις επάνω μια ram τον 8gb και στο μέλλον αν δεν φτάνουν, βάζεις άλλη μια.

τέλος κάτι ακόμη για την ram.. οι b250 δέχονται 2133Mhz και 2400mhz οπότε γιατί δεν βάζεις 2400Mhz? 

p.s μην βλέπεις τι υποστηρίζει η μητρική (από επεξεργαστές) μέσο του skrouz αλλά μέσο της σελίδας κατασκευαστή http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=6129#sp

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη που πρότεινες δεν έχει ψυκτράκια στα vrm οπότε όχι από μένα. Τα 90€ πράγματι είναι τσιμπημένα, ωστόσο το προϊόν είναι και αρκετά πιο ποιοτικό από κάποιο άλλο που είναι 20-30€ φθηνότερο. Όσον αφορά τις RAM, δεν ξέρω αν αυτά τα λίγα MHz προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην HD 610, αλλά καλό είναι να κοιτάς να διατηρείς και το CL σχετικά χαμηλά.

Δημοσ.

Οκ το παρήγγειλα, η τελική σύνθεση:

Intel Pentium G4560 - Boxed = 68€(58 + 10μεταφορικά)

Gigabyte GA-B250M-D3H (rev1.0) = 93€

GSkill Value 8GB 2400MHz DDR4 C15 = 60.75€

Thermaltake Hamburg 530W = 56€

Aerocool QS-240 Micro ATX Case = 28€

HDD WD 1TB BLUE = 27€(62-45)

SSD Τranscend 128GB = 0€ (υπάρχει στο παρόν σύστημα)

Dell P2717H 27-inch IPS Monitor = 267€

Σύνολο 599,75 €

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...