orestis000 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ πάντως με Gnome + wayland + GTX 970 (bomi, vlc) δεν νομίζω να έχω πλέον tearing... τουλάχιστον έχω καιρό να παρατηρήσω κάτι και βλέπω κανονικά ταινίες / σειρές. Βέβαια δεν έχω ιδέα τι είναι το optimus που λέτε. optimus είναι η τεχνολογία που έχει η nvidia ώστε να τρέχει ο υπολογιστής με την GPU της intel και μόνο όταν χρειαστεί να ανοίγει η nvidia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έκανα πάντως ένα double check και δεν έχω καθόλου tearing, ακόμα και αν πάω το παράθυρο 100 βόλτες. Nvidia driver 375.26-6. Από ότι είδα πρέπει να το έχουν φτιάξει εδώ και μερικές εκδόσεις: https://devtalk.nvidia.com/default/topic/957814/linux/prime-and-prime-synchronization/ Και λογικό γιατί έχω μερικούς μήνες να παρατηρήσω tearing. p.s Έχω ακόμα σεταρισμένο το nomodeset το οποίο μπορεί να αλλάζει την συμπεριφορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angelheart.gr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2017 Το screen tearing σε nvidia κάρτες γραφικών είναι ένα γνωστό/κλασσικό πρόβλημα. Δεν είδες κάτι καινούριο. Όπως ΣΩΣΤΑ είπε κάποιο παιδί περισσότερο με προεκλογική υπόσχεση μοιάζει το "θα το φτιάξουμε". Τι μπορείς να κάνεις μέχρι που να υλοποιηθεί η προεκλογική. ** Αν έχεις μια οθόνη, υπάρχουν διάφορα how-to/λύσεις. Πάνω κάτω όλες, με τις ίδιες "ματσακονιές". Πρόσφατο ο Len (Don't call me Lenny) έκανε ένα βιντεάκι για το θέμα. ** Αν έχεις ΔΥΟ οθόνες (περισσότερο για αυτό το λόγο κάνω το post) κάνεις τα εξής * παίζεις αυτό το βιντεάκι ώστε να δεις αν/πόσο tearing υπάρχει * σε ένα τερματικό κάνεις copy/paste το παρακάτω one liner nvidia-settings --assign CurrentMetaMode="$(nvidia-settings -q CurrentMetaMode -t|tr '\n' ' '|sed -e 's/.*:: \(.*\)/\1\n/g' -e 's/}/, ForceCompositionPipeline = On}/g')" > /dev/null * κάνεις reload το βιντεάκι και παρατηρείς τις διαφορές. * εφ' όσον είναι όλα OK το ξανασυζητάμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα