Προς το περιεχόμενο

tearing σε videos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, 

Τελευταία παρατηρώ tearing στα video μου όταν είναι σε Smplayer ή stremio(σαν το popcorn time). Η κάρτα γραφικών είναι geforce 940mx με κλειστούς οδηγούς σε Ubuntu 16.10. Το έχω παρατηρήσει σε μικρά αρχεία(yifi κτλπ.) σε ταινίας υψηλής ανάλυσης(2-3GB) δεν το έχω παρατηρήσει(αλλά σπάνια βλέπω τέτοιες οπότε μπορεί να μην έτυχε). Youtube βίντεος παίζουν μια χαρά. Επίσης παιχνίδια(victor vran) παίζω μια χαρά. Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι στην ποιότητα τον αρχείων αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για το εάν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την GPU. Υπάρχει κανένας τρόπος να τσεκάρω εάν δουλεύει οκ;

Δημοσ.

Ένας απλός τρόπος είναι να δεις αν το κάνει πάντα σε συγκεκριμένο δευτερόλεπτο στο αρχείο. Αν πας την ταινία πχ 2 δεύτερα πίσω μόλις δεις κατι, αν θα ξανακάνει στο ίδιο σημείο, το ίδιο artifact.

Αν γίνει αυτό, φταίει το αρχείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σήμερα το δοκίμασε σε άλλον υπολογιστή και το βίντεο ήταν μια χαρά. Στον δικό μου έχει πρόβλημα και με άλλες εφαρμογές πχ. smplayer, totem,vlc. 

edit: Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε διάφορες κωδικοποιήσεις αρχείων, σε διάφορους video players, σε διάφορες εφαρμογές με Nivida και Intel GPU.

Επεξ/σία από orestis000
Δημοσ.

για κάποιο λόγο δεν με αφήνει, πάω στο OpenGL tab αλλά η μόνη επιλογή που έχει είναι auto την οποία δεν μπορώ να την απενεργοποιήσω. Έχω δοκιμάσει από το OpenGL στο compiz settings manager να το απενεργοποιήσω και πάλι τπτ....

Δημοσ.

Πετυχαίνεις screen tearing η και stuttering και frame skipping στα βίντεο;

Γενικά το κομμάτι ~ομαλή αναπαραγωγή βίντεο στο λίνουξ~ είναι μεγάλος βραχνάς. 

Εμένα το gnome μου έχει αλλάξει τα φώτα στο stuttering.

Δημοσ.

μόνο tearing.... Τελικά με την Intel δεν έχω πρόβλημα, το έφτιαξα βάζοντας tear free option στο xconfig. Πάω να κάνω το ίδιο για nvidia βάζοντας triplebuffer ή ένα άλλο με κάτι νούμερα αλλά δεν αλλάζει τπτ. Επίσης ψάχνοντας παρατήρησα ότι οι ανοιχτοί οδηγοί έχουν λιγότερο tearing από τους κλειστούς. Άρα το πρόβλημα θα είναι οι οδηγοί της nvidia. Έχω δοκιμάσει 2-3 από τους τελευταίους και όλοι το κάνουν. Καμιά ιδέα τι άλλο μπορώ να κάνω;

Δημοσ.

από ότι φαίνεται το προβλημα είναι με το prime της nvidia.... λένε ότι με kernel 4.9 + και xorg-server 1.19+ θα το φτιάξουν... Εγκατέστησα τον kernel 4.9.6, έβαλα και το ppa των xorg-edgers αλλά δεν ξέρω πως να κάνω εγκατάσταση το xorg-server 1.19

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη δεν ειδα να αναφερεται καπου, εισαι με σκετη nvidia ή με intel+nvidia aka optimus? Αν ειναι το δευτερο, τζαμπα ταλαιπωρεισαι γιατι η υποστηριξη στο λινουξ ειναι ανυπαρκτη, γιαυτο και υπαρχουν ματσακονιες τυπου prime και bumblebee.

Το "η υποστηριξη θα ερθει με τον ταδε xorg και τον ταδε πυρηνα στο μελλον" ειναι σαν προεκλογικη υποσχεση που δεν προκειται να υλοποιηθει. Πριν 5 χρονια*, με τον xorg 1.11-1.12 τοτε, της nvidia της εφταιγε το randr και δεν μπορουσε να βγαλει σωστο driver και περιμενε να ενημερωθει. Σημερα, 7 εκδοσεις του xorg μετα, παλι κατι ακομα της φταιει? Και αυτα τα 5 χρονια δεν εγινε ΚΑΜΙΑ προοδος στο θεμα, γιαυτο επιμενω πως η καλυτερη λυση στο θεμα optimus ειναι τα windows.

* http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTE3MzY

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως με Gnome + wayland + GTX 970 (bomi, vlc) δεν νομίζω να έχω πλέον tearing... τουλάχιστον έχω καιρό να παρατηρήσω κάτι και βλέπω κανονικά ταινίες / σειρές. Βέβαια δεν έχω ιδέα τι είναι το optimus που λέτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...