filipN Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Όταν μια εταιρία δεν αναγνωρίζει σαν γνήσιο ένα προϊόν, μπορεί να συμβαίνουν πολλά. Το περισσότερο πιθανό σενάριο, είναι να διακινείται το προϊόν χωρίς την άδειά της. Και η καλύτερη περίπτωση, να το έχει κατασκευάσει η ίδια. Όμως, επειδή οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά στοχεύουν στο κέρδος, η απόσυρση μιας σειράς ενός προϊόντος προφανώς και σχετίζεται με την ποιότητά του ή με τα χαρακτηριστικά που έχει και τα οποία δεν είναι ίδια με αυτά του αντίστοιχου προϊόντος που κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά. Όσον αφορά τα περί 99,99%, είναι ένα μάλλον αισιόδοξο σενάριο, που δεν στηρίζεται σε εμπειρικά δεδομένα. (σε πολλές αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων και συγκεκριμένα επεξεργαστών)
Sheogorath Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Όταν μια εταιρία δεν αναγνωρίζει σαν γνήσιο ένα προϊόν, μπορεί να συμβαίνουν πολλά. Το περισσότερο πιθανό σενάριο, είναι να διακινείται το προϊόν χωρίς την άδειά της. Και η καλύτερη περίπτωση, να το έχει κατασκευάσει η ίδια. Όμως, επειδή οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά στοχεύουν στο κέρδος, η απόσυρση μιας σειράς ενός προϊόντος προφανώς και σχετίζεται με την ποιότητά του ή με τα χαρακτηριστικά που έχει και τα οποία δεν είναι ίδια με αυτά του αντίστοιχου προϊόντος που κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά. Όσον αφορά τα περί 99,99%, είναι ένα μάλλον αισιόδοξο σενάριο, που δεν στηρίζεται σε εμπειρικά δεδομένα. (σε πολλές αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων και συγκεκριμένα επεξεργαστών) Να διακινείται χωρίς την άδειά της και να μην το έχει κατασκευάσει αυτή, δεν γίνεται. Όχι σε επεξεργαστές τόσο περίπλοκους όπως της Ιντελ/amd. Όσο για το 99.99%, το DOA το 2014 ήταν 3.1514%. Να χαλάσουν απο τους "λειτουργικούς" μετά, είναι λιγότερο απο 0.01% (προφανώς να μην το έχει τινάξει στο ρεύμα απο το overclock). Tώρα αν εννοείς μπορούν να πεθάνουν απο τα χρόνια, ναι, μετά απο καμιά 15ετία ίσως. 3
sundance_kid Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Εγώ πάντως είχα αγοράσει έναν Q8200 απο τον AvatarGR και δεν έχω κανενα απολύτως θέμα. Είναι η δεύτερη φορά που βάζω μεταχειρισμένο επεξεργαστή.
filipN Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Εγώ πάντως είχα αγοράσει έναν Q8200 ... και δεν έχω κανενα απολύτως θέμα. Μεταχειρισμένο δεν σημαίνει και προβληματικό σίγουρα. Το ότι δεν υπάρχει θέμα όμως πως το πιστοποίησες; Με τη χρήση κάποιου cpu stress test, με τη χρήση κάποιου tool της Intel από εδώ http://www.intel.com/content/www/us/en/support/topics/utility-tools.html ή με κάποιον άλλο τρόπο;
mcrae13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μεταχειρισμένο δεν σημαίνει και προβληματικό σίγουρα. Το ότι δεν υπάρχει θέμα όμως πως το πιστοποίησες; Με τη χρήση κάποιου cpu stress test, με τη χρήση κάποιου tool της Intel από εδώ http://www.intel.com/content/www/us/en/support/topics/utility-tools.html ή με κάποιον άλλο τρόπο; Αν πάρει κάποιος ενα cpu,όπως πχ ο φίλος παραπάνω που πηρε τον q8200 που φαντάζομαι θα τον έχει χρόνια,και κάνει ότι κάνει όλος ο κοσμος με ένα pc κανονικα,τι νόημα έχουν τα stress tools της intel και πράσινα άλογα ρε φίλε ? Θα μας τρελάνεις τελείως? Νομίζεις οτι το μεγαλύτερο ποσοστό κόσμου που αγοράζει καινούριους cpu κάθεται και ασχολείται με τέτοιου είδους tools ??? 2
sundance_kid Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μεταχειρισμένο δεν σημαίνει και προβληματικό σίγουρα. Το ότι δεν υπάρχει θέμα όμως πως το πιστοποίησες; Με τη χρήση κάποιου cpu stress test, με τη χρήση κάποιου tool της Intel από εδώ http://www.intel.com/content/www/us/en/support/topics/utility-tools.html ή με κάποιον άλλο τρόπο; Όχι, δεν το πιστοποίησα γιατί προσωπικά δεν με ενδιέφερε. Και να καιγόταν ή να μη δούλευε θα τον έχωνα στα σκουπίδια και θα έχανα 30€. 1
filipN Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Οι προσωπικές επιλογές αφορούν μόνο αυτόν που τις κάνει. Δεν αποτελούν κανόνα που πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν και οι άλλοι, πιθανόν να μην τους ενδιαφέρουν καν. Όπως και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα είναι, να ενημερώνω τα μέλη που θέλουν να ακούσουν, ότι θα πρέπει όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο επεξεργαστή να ελέγχουν με τα κατάλληλα εργαλεία μήπως είναι Engineering sample, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους. Πολλοί από αυτούς τους επεξεργαστές είναι προβληματικοί. Εκτός αυτού η πώληση τους είναι παράνομη κατά συνέπεια ο πωλητής ακόμα και αν υποστηρίξει ότι δεν το γνώριζε είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την επιστροφή του. Νομίζω ότι είμαι σαφής.
Sheogorath Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Καλά αυτοί γράφουν "Intel Confidential" πάνω στο καπάκι, είναι φανερό.^^ (Σε AMD δεν γνωρίζω τι γράφουν, δεν έχει πέσει στα χέρια μου κανένας). Αλλά ναι, έχεις δίκιο. 1
fallen4ngel Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Τώρα τα ES που κολλάνε... Και όπως αναφέρθηκε το γράφουν πάνω στο καπάκι, το αναφέρει και το CPU Z και γενικά τα περισσότερα προγράμματα. Εκτός του ότι ναι είναι κανονικά παράνομη η πώληση τους τα υπόλοιπα αυτός που πάει για ES τα γνωρίζει, άλλωστε τα revision είναι γνωστά. Μπορείς να πάρεις το τελευταίο revision το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το production στα χαρακτηριστικά κτλπ. Νομίζω άρχισες να κάνεις μία ερώτηση και πως κατέληξε να μας κάνεις και μάθημα μόνο εσύ το ξέρεις!!! Άκυρο δεν άρχισες εσύ το θέμα Μου έμεινε απλά το πρώτο ποστ σου. Ενημερωτικά το ότι δεν τελείωνε το IBT μπορεί να είναι από 1002 πράγματα, οπότε να πετάμε κάτι και όποιον πάρει ο χάρος δεν το βλέπω για επιστήμη. Οι προσωπικές επιλογές αφορούν μόνο αυτόν που τις κάνει. Δεν αποτελούν κανόνα που πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν και οι άλλοι, πιθανόν να μην τους ενδιαφέρουν καν. Όπως και δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα είναι, να ενημερώνω τα μέλη που θέλουν να ακούσουν, ότι θα πρέπει όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο επεξεργαστή να ελέγχουν με τα κατάλληλα εργαλεία μήπως είναι Engineering sample, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους. Πολλοί από αυτούς τους επεξεργαστές είναι προβληματικοί. Εκτός αυτού η πώληση τους είναι παράνομη κατά συνέπεια ο πωλητής ακόμα και αν υποστηρίξει ότι δεν το γνώριζε είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την επιστροφή του. Νομίζω ότι είμαι σαφής. Τα es στις αγγελίες αναφέρουν ότι είναι es. Αν εγώ έδινα es σίγουρα δεν θα τον έπαιρνα πίσω γιατί ο άλλος δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει πολύ απλά τι γράφω!!! 4
joakim Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Καλημερα. Μου εχει καει/χαλασει μητρικη,καρτα γραφικων,μνημη!,τροφοδοτικο,σκληρος ΑΛΛΑ ποτε CPU. Τυχαιο;οχι φυσικα. Απλα ο cpu ειναι το πιο αξιοπιστο κομματι του υπολογιστη.
filipN Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Τώρα τα ES που κολλάνε... [...] Νομίζω άρχισες να κάνεις μία ερώτηση και πως κατέληξε να μας κάνεις και μάθημα μόνο εσύ το ξέρεις!!! Άκυρο δεν άρχισες εσύ το θέμα Μου έμεινε απλά το πρώτο ποστ σου. Ενημερωτικά το ότι δεν τελείωνε το IBT μπορεί να είναι από 1002 πράγματα, οπότε να πετάμε κάτι και όποιον πάρει ο χάρος δεν το βλέπω για επιστήμη. Τα es στις αγγελίες αναφέρουν ότι είναι es. Αν εγώ έδινα es σίγουρα δεν θα τον έπαιρνα πίσω γιατί ο άλλος δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει πολύ απλά τι γράφω!!! Καλημέρα, Λες πράγματα που δεν στηρίζονται σε εμπειρικά δεδομένα. Καταθέτεις υποθέσεις που περιέργως συνοδεύονται από έντονη επιθετικότητα και διάθεση υποτίμησης της νοημοσύνης των άλλων. Μαθήματα παραδίδω μόνο σε αναγνωρισμένες σχολές και σε άλλο αντικείμενο, όχι σε forum. Το προηγούμενο έτος πέρασαν από τα χέρια μου ένας «core 2 duo E8400» και ένας «Xeon E5430» που το πρόγραμμα της Intel τους αναγνώρισε ως «sample». Δεν είχαν διαφορετικό εξωτερικό περίβλημα από τους “Genuine” επεξεργαστές… Φαινομενικά ήταν λειτουργικοί, αλλά όταν ελέγχθηκαν σχολαστικά αποδείχθηκε ότι είχαν και οι 2 προβλήματα. Υποθέτω και εγώ με τη σειρά μου ότι ένας που κάνει αναβάθμιση και αγοράζει μεταχειρισμένο, γιατί δεν του περισσεύουν χρήματα, έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του επεξεργαστή. Δεν κάνει την αγορά για να υποστηρίξει τον «συμφορουμίτη» που βελτιώνει το εισόδημά του πουλώντας ανεξέλεγκτα προϊόντα ή για λόγους γοήτρου και μόνο. Και φυσικά γνωρίζω καλά ότι δεν είμαι ο πρώτος που αναφέρω όλα τα παραπάνω… Επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε και εμείς κάποια από τα 1002 πράγματα, και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αμφισβητούμε την αυθεντία σας. Κανένας που πουλάει sample δεν το αναφέρει, αντίθετα παριστάνει τον έκπληκτο όταν του το αναφέρεις εσύ και προσπαθεί να αποφύγει την επιστροφή ή σου επιστρέφει τα χρήματα μετά ένα μήνα, αφήνοντας σε αυτό το διάστημα την αγγελία ενεργή. Δύο από αυτούς έχουν 2-3 σελίδες θετικές αξιολογήσεις. Νομίζω δεν είναι απαραίτητο να αναφέρω και ποια nicknames χρησιμοποιούν… Το αν αρέσει σε εσένα να κάνεις παράνομες αγοραπωλησίες, δεν με αφορά, ούτε επίσης το τι θα έκανες εάν και αν. Υψιπετή λόγο μπορούμε να εκφέρουμε όλοι!
Aten-Ra Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Μπορεί κάποιος να βάλει κάποιο link που αναφέρει ότι η πώληση ES μετά την λήξη του NDA είναι παράνομη ?? Ps. Εκτός αν το αναφέρει το ίδιο το NDA.
filipN Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/000005719.html
IT chef Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 όταν αγοράζουν μεταχειρισμένο επεξεργαστή να ελέγχουν με τα κατάλληλα εργαλεία μήπως είναι Engineering sample Από το πρώτο σου ποστ φαινόταν που το πας,γιατί απλά δεν το ανέφερες και έλεγες για μη γνήσιους Ιντελ και ζουν ανάμεσά μας,δγαγδωσται και άλλα τέτοια; Δε ξέρω πόσα es της πρώιμης εποχής των ιντελ διπύρηνων κυκλοφορούν στο ινσόμνια,αλλά μάλλον εσύ τα μάζεψες όλα. Το ότι σου πήρε 4 ποστ για να πεις "τσέκαρε μην είναι κανά sample",είναι επίσης αξιοθαύμαστο. 3
Aten-Ra Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 http://www.intel.com/content/www/us/en/support/processors/000005719.html Thanks αλλά εγώ ρώτησα για μετά την λήξη του NDA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα