Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω στις αγγελίες να έχει ένα σωρό μεταχειρισμένους επεξεργαστές και είχα την απορία, τι κίνδυνοι υπάρχουν σε μια τέτοια αγορά; Εννοώ, αν έχει γίνει εκτεταμένο overclocking (ή οποιουδήποτε άλλου είδος "καταπόνηση") αυτό σημαίνει ότι έχει μειωθεί η αξιοπιστία του επεξεργαστή σε μελλοντική χρήση;

Δηλαδή, ακόμα κι αν υπάρχει εγγύηση σε ισχύ, υπάρχει περίπτωση σε επιστροφή στο κατάστημα να μου πουν "ώπα μεγάλε, έχει γίνει OC στον επεξεργαστή, εσύ φταις που τα'φτυσε, δεν γίνεται να σου τον αντικαταστήσουμε" ή κάτι τέτοιο;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ο άλλος δεν τον σοδόμισε με πρόκα και βαριοπούλα ή δνε τον έκαψε στο φλόγιστρο, δεν μπορούν να καταλάβουν τίποτα.

Αγόραζε άφοβα, ειδικά Ιντελ που δεν λυγίζουν/σπάνε τα πινάκια. Σε amd απλά ελέγχεις τα πινάκια μην λείπει κανένα.

• Like 7
Δημοσ.

Καλό αυτό. Ως προς την γενικότερη αξιοπιστία του επεξεργαστή μετά από εκτεταμένο overclocking κλπ;

Και βασικά, για να μην ανοίγω επιπλέον τόπικ μιας και είναι λίγο πολύ αλληλένδετα, ισχύει κάτι παρόμοιο με τις μητρικές; Γιατί κάτι μου λέει ότι εκεί είναι αρκετά περισσότερα αυτά στα οποία κάτι μπορεί να πάει στραβά...

Δημοσ.

Προφανως αν τον εχει ταραξει στο overvoltage ναι θα εχει μειωθει η αξιοπιστια του και η μακροζωια.

Αλλα πρεπει να το εχει παρακανει και να τον εχει ετσι 24/7 για να πεις οτι θα βγαλει θεμα ο επεξεργαστης πριν τον πας και εσυ για αλλαγη.

Δημοσ.

Οι επεξεργαστές είναι το ασφαλέστερο-μακροβιότερο κομμάτι ενός συστήματος...

Αν δεν γίνει κάποιο λάθος στη τοποθέτηση, δεν επιχειρηθεί "παρά φύση" υπερχρονισμός ή δεν προκύψει κάποιο παρατράγουδο από αναξιόπιστο τροφοδοτικό, είναι απίθανο να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα...

Αντίθετα, οι μητρικές είναι το πιό ευάλωτο κομμάτι ενός συστήματος...

• Like 2
Δημοσ.

Το κυριότερο υπαρκτό πρόβλημα είναι ότι αρκετοί φτηνοί επεξεργαστές δεν περνούν το “Genuine Intel” processor test.

Ένας τέτοιος που αγόρασα σε αγγελία εδώ και τεστάρισα παλαιότερα,

δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το IntelBurn Test στην ονομαστική του ταχύτητα (όχι σε OC).

Οπότε αν αγοράζεις μεταχειρισμένο intel, κατέβασε κατευθείαν και το Intel Processor Identification Utility

ή  μάλλον καλύτερα το Intel Processor Diagnostic Tool.

Βέβαια όσα λένε όλοι παραπάνω

για τη σταθερότητα και μακροβιότητα των κανονικών επεξεργαστών και όχι των «δειγμάτων», εξακολουθούν να ισχύουν.

Δημοσ.

Το κυριότερο υπαρκτό πρόβλημα είναι ότι αρκετοί φτηνοί επεξεργαστές δεν περνούν το “Genuine Intel” processor test.

Ένας τέτοιος που αγόρασα σε αγγελία εδώ και τεστάρισα παλαιότερα,

δεν μπορούσε να ολοκληρώσει το IntelBurn Test στην ονομαστική του ταχύτητα (όχι σε OC).

Οπότε αν αγοράζεις μεταχειρισμένο intel, κατέβασε κατευθείαν και το Intel Processor Identification Utility

ή  μάλλον καλύτερα το Intel Processor Diagnostic Tool.

Βέβαια όσα λένε όλοι παραπάνω

για τη σταθερότητα και μακροβιότητα των κανονικών επεξεργαστών και όχι των «δειγμάτων», εξακολουθούν να ισχύουν.

Δεν νομίζω να πουλάει η ιντελ μη ελεγμένους. Λογικά απο την χρήση του προηγούμενου κλάταρε.

Λες πχ οι celeron να μην ελέγχονται στο εργοστάσιο απο αυτό το τεστ?

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες μάλλον!

Για να ελέγχει η ίδια η intel, αν ο επεξεργαστής είναι “Genuine Intel” processor,

κάτι παραπάνω θα ξέρει ή θα έχει πάρει το αυτί της…

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες μάλλον!

Για να ελέγχει η ίδια η intel, αν ο επεξεργαστής είναι “Genuine Intel” processor,

κάτι παραπάνω θα ξέρει ή θα έχει πάρει το αυτί της…

Γιατί υπάρχει κάποιος άλλος που κάνει επεξεργαστές που μοιάζουν με τις ίντελ και είναι συμβατοί με το σοκετ της και δεν το ήξερα?

• Like 14
Δημοσ.

Mάλιστα να καταλάβω πώς ένας χρήστης που δεν γνωρίζει (σεβαστό) ανοίγει ένα νέο (τι πρωτότυπο?)θέμα και ρωτά τί ακριβώς?

Πείτε μου με 2 λόγια (που δεν γίνεται ) αν υπάρχει κύνδινος από την αγορά μεταχειρισμένου υλικού? Να το αναλύσουμε παραπάνω?

• Like 1
Δημοσ.

Mάλιστα να καταλάβω πώς ένας χρήστης που δεν γνωρίζει (σεβαστό) ανοίγει ένα νέο (τι πρωτότυπο?)θέμα και ρωτά τί ακριβώς?

Πείτε μου με 2 λόγια (που δεν γίνεται ) αν υπάρχει κύνδινος από την αγορά μεταχειρισμένου υλικού? Να το αναλύσουμε παραπάνω?

Εντάξει, μας ρωτάει για το αν υπάρχει κίνδυνος σε μεταχειρησμένους επεξεργαστές. Είναι ασφαλές να πούμε ότι το 99.99% των επεξεργαστών που πωλούνται είναι ασφαλείς/λειτουργικοί. Το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε για τις μητρικές/κάρτες γραφικών πχ, ίσως μόνο για τις ψύκτρες.

Πού είναι το κενό στην λογική?

• Like 2
Δημοσ.

Δε διαφωνώ με αυτό που γράφεις απλά καυτηριάζω την πρακτική του κάνω παιδικές ερωτήσεις για κάτι που δεν γνωρίζω ανοίγοντας θέματα εδω και εκεί στο στύλ που ρωτάει μπορώ να απαντήσω και έγω έτσι

1, Ένας επεξεργαστής εφ όσον εξωτερικά δεν έχει κάτι εμφανές που να προδίδει κάτι, τότε και κατα 99% δεν μπορείς να ξέρεις τι χρήση έχει γίνει σε αυτόν ούτε τι ρεύματα έχει φάει και ούτε κάν αν λειτουργεί.

2, Δεν πάς ΠΟΤΕ σε ένα κατάστημα και λές κύριε κύριε τον τσουρούφλησα με 1,5v θα έχω εγγύηση, απλά κάνεις την πάπια, εκτός και μετά έχεις τύψεις και θές εξομολόγηση οπότε....

3. Αν φοβάσαι τόσο πολύ αρνούμενος να δεχθείς και το όποιο ρίσκο που υπάρχει στις αγγελίες μτχ, αγοράζει εναν καινούριο και no problem

• Like 4
Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε πολύ ένα δείγμα "ενήλικης ερώτησης" καθώς και το σωστό μέρος για να ανοίξει θέμα κάποιος πέραν του "εδώ κι εκεί", να μάθουμε και τίποτα βρε αδερφέ. Ή μάλλον άσε, δεν με ενδιαφέρει..

Προφανώς και ΔΕΝ πας στο κατάστημα για να πεις 'του άλλαξα τα φώτα, μπορείτε να μου τον αλλάξετε'. Η ερώτηση ήταν αν κάποιος "ειδικός", και όχι εγώ με το μάτι, μπορεί να το κουμπώσει σε ένα μηχάνημα ή να το μετρήσει ρεύματα κλπ και να καταλάβει ότι έχει κακομεταχειριστεί αρνούμενος έπειτα την εγγύηση.

Στα μεταχειρισμένα πάντα υπάρχει ρίσκο, το θέμα είναι να αξίζει το ρίσκο σύμφωνα με το ποσό που γλιτώνεις. Πχ οι 6700k που βλέπω στις αγγελίες είναι γύρω στα 300 ευρώ, ενώ στο skroutz ξεκινούν από τα 350 (έστω κι αν αφορά ΕΝΑ κατάστημα χωρίς να αναφέρει μεταφορικά από Χανιά) ενώ για να φτάσουμε σε κατάστημα που να έχω ακουστά πλησιάζουμε τα 400. Οπότε αναρωτιέμαι αν αξίζει η αγορά ενός μεταχειρισμένου για τέτοια διαφορά. Αν οι πιθανότητες να πάθει ζημιά από κακομεταχείριση είναι σημαντικές (άρα και το ρίσκο μεγάλο), δεν αξίζει για την διαφορά τιμής ανάμεσα σε καινούριο/μεταχειρισμένο. Αν οι πιθανότητες είναι μικρές τότε ό,τι γλιτώσεις είναι κέρδος όταν το μπάτζετ είναι μετρημένο.

• Like 2
Δημοσ.

Εξ΄ορισμού όποιο εξάρτημα είναι μεταχειρισμένο, έχει υποστεί κάποια φθορά. Εδώ παίρνεις καινούργιο, "του κουτιού" και σου βγαίνει ελαττωματικό...

Αλλά πριν ασχοληθούμε με τα μεταχειρισμένα ας δούμε τι γίνεται και στα καινούργια: πόσοι καινούργιοι επεξεργαστές πάνε για rma και πόσες καινούργιες μητρικές?

Είμαι σίγουρος ότι σε κάθε επεξεργαστή θα αντιστοιχεί τριψήφιος αριθμός μητρικών (και πάλι γενναιόδωρο με βρίσκω!)...

Επί πλέον δεν φθείρονται όλα τα εξαρτήματα με την ίδια ευκολία. Δεν προκαλούν την ίδια φθορά 100 ή 1000 ώρες λειτουργίας σε έναν επεξεργαστή και σε μία μητρική...

Από εκεί και πέρα, λοιπόν, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα μεταχειρισμένα εξαρτήματα που κυκλοφορούν, οι επεξεργαστές είναι το εξάρτημα που στατιστικά θα παρουσιάσει τα λιγότερα προβλήματα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, μετά από παρατεταμένη χρήση. Αντίθετα, στην αγορά μεταχειρισμένης μητρικής ο κίνδυνος να συναντήσεις πρόβλημα, ακόμα και μετά από περιορισμένη χρήση πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...