Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

NAS με usb2 ειναι απογοητευση. Το δοκιμασα με odroid c2. Τωρα δοκιμαζω με ODROID XU-4 που εχει usb3.

καλό αλλά ακριβό :) 

αν έχεις ειδικά και το c2 παίρνεις ένα diskless nas με τα ίδια λεφτά και κάνεις την δουλειά σου (οκ θα μου πεις άλλο να έχεις μια συσκευή άλλο 2)

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

GPIO, οχι SDIO λογικά.

Επίσης πρέπει να μάθουμε αν ειναι συμβατό με τα GPIO του RPi2/3, γιατί τότε αυτομάτως έχεις πρόσβαση σε μια πληθώρα από hardware.

 

Η διαφορά τιμής είναι σεβαστή πάντως, +33%

GPIO λογικά έχει, καθώς αυτό είναι που φαίνεται και στην φωτογραφία.

Δημοσ.

 

Το ακριβώς αντίθετο από άχρηστα μπορείς να τα πεις. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν media server, nas, router, surveillance camera γενικά οτιδήποτε service τρέχει αυτή τη στιγμή σε linux. Η κατανάλωση είναι μικρή άρα μπορείς να το έχεις συνέχεια ανοικτό. Μακάρι να βγει στο μέλλον gbit, h265 hw decoding και usb 3. 

 

NAS με usb2 ειναι απογοητευση. Το δοκιμασα με odroid c2. Τωρα δοκιμαζω με ODROID XU-4 που εχει usb3.

Εγώ έχω το xu4 και τρέχει nas και surveillance και τα πάει μια χαρά. Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά αξίζει τα λεφτά του. Και μιλάμε για μοντέλο ενός έτους. Το μόνο μειονέκτημα του είναι το ανεμιστηρακι. Η odroid είναι πολύ πιο μπροστά από όλους κατά τη γνώμη μου.
Δημοσ.

Ρε παίδες , εγώ τα βρίσκω άχρηστα αυτά ...

 

Eγώ ξεκίνησα με το Pi2 όπου είχα εγκατεστημένο τηλεφωνικό κέντρο επάνω, άψογο.

Τώρα σπίτι έχω το Pi3 συνδεδεμένο με μονιτορ TV, εγκατεστημένο OpenELEC για streaming ταινιών, σειρών συν ένα δίσκο 1ΤΒ φορτωμένο με καλούδια

 

Μόνο άχρηστο δεν είναι! :P

Δημοσ.

κλασική αντίδραση πολυεθνικής μόλις δει ότι κάτι έχει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, αμέσως το κάνει και η ίδια αν έχει τη τεχνογνωσία και το κεφάλαιο. :-D

Όσο για το αν είναι άχρηστο ορίστε τι μπορεί να κάνει κάποιος "μέσος" χρήστης.

http://www.howtogeek.com/search/?q=raspberry+pi  :-D

  • Like 2
Δημοσ.

Αν κάποιος θέλει για media player, πάει σε raspberry λόγω υποστήριξης community και open source γραφικών (όχι πως με τα άλλα δεν θα κάνει δουλειά, αλλά θα έχει λιγότερους πονοκεφάλους). Αν το θέλει για άλλη χρήση καθαρά υπολογιστική χωρίς να τον νοιάζουν τα GPIO (NAS ή webserver πχ), υπάρχουν πολλά άλλα φτηνότερα και με περισσότερες δυνατότητες όπως SATA ports πχ orange, banana etc. Αν το θέλει πάλι για χρήση με GPIO pins κλπ, πάλι raspberry λόγω υποστήριξης, βιβλιοθηκών κλπ.

  • Like 1
Δημοσ.

Κάτι σε μη φθηνατζούρα κινεζιά σε x86 αρχιτεκτονική να τρέχει windows (όχι απαραίτητα 10) που να είναι αξιόπιστο υπάρχει; Γιατί δοκίμασα προσωπικά κάποια κ από κριτικές που διαβάζω τα περισσότερα ουτε κάν αγγίζουν την αξιοπιστία του raspberry..

Δημοσ.

Κάτι σε μη φθηνατζούρα κινεζιά σε x86 αρχιτεκτονική να τρέχει windows (όχι απαραίτητα 10) που να είναι αξιόπιστο υπάρχει; Γιατί δοκίμασα προσωπικά κάποια κ από κριτικές που διαβάζω τα περισσότερα ουτε κάν αγγίζουν την αξιοπιστία του raspberry..

απο την ερωτηση σου αντιλαμβανομαι οτι εισαι αρνητικα προκατειλημενος με τα κινεζικα ,το οτι συγκρινεις χ86 με arm αρχιτεκτονικη με ξεπερνα ,προσωπικα εχω orange pi και μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι αλλα ειναι αρμ οπως και το pi το οποιο ειχα σε 2 εκδοσεις του.... για την δουλεια που θελω το οrange pi ανταποκρινεται στα ισα με επιπλεον προτερηματα

http://www.orangepi.org/orangepiplus2e/

Δημοσ.

Τα δικά μου σχόλια-σκέψεις:

1)όπως είπε και άλλο μέλος αν παίζει HEVC x265 θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα

2)θεωρώ λογική την τιμή

3)ας βγει ένα R-Pi η tinker board ...whatever....με USB3 :D 

4)τέτοιες συσκευές έχουν ένα σωρο δυνατότητες αν η κοινότητα το βρει ενδιαφέρον και ασχοληθεί (πχ έχω ένα r-pi και με runeaudio το χρησιμοποιώ σαν AirPlay Speaker-συνδεδεμένο στα ηχεία που έχω -αν δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα να το χρησιμοποιώ έτσι headless ίσως να μην το έπαιρνα αυτό είναι το point μου :) 

Δημοσ.
Έχει ενσωματωμένο Wifi b/g/n και Bluetooth 4.0,δεν χρειάζεται να "θυσιάσετε" USB θύρες

30869574743_4ecabb76f8_z.jpg

Και το raspberry pi3 έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...